Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • borivoj

  dragi josko

  jos jednom ti zelim sretan uskrs dragi prijatelju

  molim te da moj vapaj za pomoc jos jednom stavis na internet

  dolazi uskrs a ja ne znam da li cu imati nesto za na stol

  jos uvijek sam u ovrsi i blokirana mi je mirovina

  hvala ti na svakoj pomoci

  i hvala svakoj toploj dusi koja mi nesto posalje

  uvijek zahvalan

  tvoj jadran

  avatar

  18.03.2016. (09:23)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pokušaj prisvajanja terena
  Otočani na nogama: Netko nepoznat ogradio pola milijuna kvadrata pašnjaka na Krku

  Pogledaj sve iz: Otoci
  Pogledaj sve vijesti

  »Nećeš, razbojniče«, poručili otočani koji su uklanjali višekilometarsku ogradu / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
  »Nećeš, razbojniče«, poručili otočani koji su uklanjali višekilometarsku ogradu / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ
  Autor: Mladen Trinajstić
  Objavljeno: 30. ožujka 2016. u 21:01
  Vezano

  Članci
  Krčki intelektualci rekli "ne" megaplanovima Horvatinčića, Luke Rijeka i GP Krk
  Objavljen »Krčki kalendar« za 2016. godinu
  foto Bodulija u igri milijuna: Otok Krk sve češće poistovjećuju s dobrim životom

  Mještani sela s jugozapadnog djela Općine Malinska-Dubašnica, koji pašnjake koriste za ispašu blaga, jučer su počeli uklanjati žicu. Zemljište procjenjuju na oko 2,5 milijuna eura, a imaju potvrdu da se u toj zoni netko već neko vrijeme pokušava posjedovno, ali i vlasnički upisati

  MALINSKA Stanovnici sela s jugozapadnog djela Općine Malinska-Dubašnica jučer su se organizirano dali u akciju uklanjanja višekilometarske žice i željeznog stupovlja »izraslih« pod nerazjašnjenim okolnostima na području »komunskog drmuna« Gradine.

  Praćeni općinskim načelnikom Robertom Antonom Kraljićem, predsjednikom općinskog vijeća Zdenkom Cerovićem i predsjednikom MO Porat-Vantačići Nenadom Šabaljom, pedesetak mještana uklanjalo je ogradu kojom je nepoznat netko učinio prvi konkretan korak u nastojanjima prisvajanja više od pola milijuna četvornih metara atraktivnog priobalnog zemljišta u okolici naselja Porat, trećine od 1,5 milijuna »kvadrata« velike komunade koju stanovnici sela Porat, Vantačići, Turčići, Zidarići, Milčetići, Radići, Bogovići, ali i Malinske, već stoljećima koriste za ispašu svojih ovaca i goveda.
  »Trapulanje«

  – Radi se o mutnom pokušaju protupravnog prisvajanja ogromnog zemljišta, dijela komunade koju naši sumještani još od vremena Frankopana koriste za ispašu svojeg blaga. Naime, krčki plemići prije više stoljeća tu su zemlju zapravo i darovali žiteljima ovog dijela otoka Krka – istaknuo je obrazlažući nam »povijest bolesti« slučaja Gorinjeg i Dolinjeg drmuna od Gradine načelnik Robert Anton Kraljić, napominjući da je višestoljetni mir i spokoj na tom području prvi put narušen prije samo koji tjedan. Tada su na dijelovima komunade počeli nicati prvi stupovi između kojih je potom rastegnuta i žica.

  – Dojavom ljudi da se ondje nešto događa izašli smo na teren, ali se dali i u dokumentacijsko, odnosno zemljišnoknjižno »izviđanje« stanja stvari koje nam je potvrdilo da se u toj zoni, smještenoj u blizini uvale Čavlena, netko već neko vrijeme pokušava posjedovno ali i vlasnički upisati, nastavlja načelnik. Naime, u vlasničkom listu koji smo »izvukli« stoji da je na trećini 1,5 milijuna kvadrata velikoj komunadi upisano društveno vlasništvo Općine Krk (ex Comune di Veglia), na drugoj trećini upisom do 1884. godine upisano je vlasništvo »Stanovnici sela Porat, Vantačići...« dok je na ostatku zemljišta, svatko u po jednoj šestini, upis dvojice odavna pokojih mještana Sv. Antona. Upravo s njihovim vlasničkim udjelima u tom zemljištu netko sad pokušava »trapulati« i to temeljem kopija nepotpisanih ugovora navodno nastalih 50-ih godina prošlog stoljeća – ističe Kraljić, naglašavajući da nasljednici dvojice još uvijek upisanih suvlasnika uopće nisu znali da je tu zemlju netko ikada prodavao.
  Dozvoljena gradnja objekata do 400 četvornih metara

  Da bi »krađa« šume i pašnjaka na samoj granici Općine Malinska-Dubašnica i susjednog joj Grada Krka mogla biti i znatno više od »grabeži zelenih kvadrata« potvrđuju navodi koje su nam jučer, na terenu, prenijeli upućeni predstavnici Općinske uprave. Od malinskarskih općinara čuli smo da se, unatoč činjenici da se radi o zemljištu koje je izvan zona gradnje, sukladno važećim zakonskim propisima ondje smiju graditi objekti površine do 400 kvadrata. Glavni uvjet za gradnju takvih građevina jest da poljoprivredno zemljište, u što spadaju i pašnjaci, površinom premašuje 3 hektara, odnosno 30 tisuća kvadrata. S obzirom da ovdje pričamo o 500 tisuća četvornih metara pašnjaka, moguće je da netko cilja upravo na takav vid eksploatiranja ove zone na kojoj bi, ugrubo, nakon parcelacije moglo nikuti između 10 i 15 takvih objekata, a sve »pod firmom« smještajnih kapaciteta nekog fantomskog OPG-a, objasnio nam je jedan od sudionika jučerašnjeg prosvjednog »događanja naroda«.
  Jedan pokušaj upisa

  Štoviše, nasljednici nisu ni znali da su njihovi preci, onako poimence, imali vlasnički udio u komunadi te danas svi redom drže da na tom zemljištu imaju pravo tek vršiti ispašu, jednako kao i njihovi sumještani na ostatku zemlje kojom, ponavlja Kraljić, prema njegovim spoznajama nitko od nasljednika dvojice upisanih nikad nije niti pokušavao trgovati.

  Zanimljiv je i simptomatičan podatak da je nedavni pokušaj upisa stanovite Zlate Sejdić iz Zagreba nadležni sud odbio provesti ocjenjujući da je dokumentacija k

  avatar

  31.03.2016. (17:10)    -   -   -   -  

 • safiris

  Dragi moj Bojkiću, gdje god da tvoja duša sada slobodna leprša, neka te dočekaju bezbrojne svjetlosne puuuuuuuuuuuuuuuuuuse!!!

  Bila mi je čast i veliko zadovoljstvo imati za prijatelja dušu kao što je tvoja!!!

  Grlim te svjetlosnim zagrljajem ***************** od Velike Gorice do beskraja ********************

  avatar

  07.06.2016. (11:32)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Posljedni pozdrav Borivoju.

  avatar

  07.06.2016. (11:37)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  zbogom, dragi Boro ... od Magicusa prije 7 godina kad smo se susreli pa, evo, do ovog dana kad sam saznala, da je tvoja Duša otišla u Nebo

  avatar

  07.06.2016. (12:51)    -   -   -   -  

 • Irida

  Doviđenja prijatelju...vidimo se na drugoj obali opet++++

  avatar

  08.06.2016. (17:44)    -   -   -   -  

 • eum

  Dugo nema posta pa podsjećam na svoje postjanje...Lp

  avatar

  21.08.2018. (12:04)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  Boro, počivaju miru Božjem

  avatar

  20.03.2019. (11:12)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...