Komentari

moj-plavi-svijet.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


 • shadow-of-soul

  tako nekako

  avatar

  31.01.2016. (14:56)    -   -   -   -  

 • annaboni

  Vrlo je relativno biti popularan i u životu i ovdje na blogu ( i to je dio života )
  Ponekad se ulaže jako puno vremena i živaca, a sve poput balončića od sapunice: prepuno šarenila i kratkoće

  avatar

  31.01.2016. (15:26)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  nisam ovim tekstom mislila na blog, već na jedan stvarni događaj, koji se dogodio jednoj curici u školi ... čim je dobila smartphone android mobitel, te "popularne" curice su joj prišle i druže se sa njom

  nisam joj mogla objasniti što se događa, jer curica ima tek 12 godina, ali shvatit će jednog dana prave vrijednosti

  avatar

  31.01.2016. (15:31)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  uff poznato mi to kada so moja djeca još bila mala....sječam se kada je malena moja došla iz vrtiča kako bi ona imala lakaste balerinke jer imaju i prijateljice...a bile so jakooo skupe....normalno nismo kupili jer to je bio samo kompleks njenih prijateljic...i danas jih nema nit ne želi ni imati još manje nositi a ima več 28 godina...

  avatar

  31.01.2016. (15:38)    -   -   -   -  

 • stara teta

  na žalost, preslabo si zagrebala u problematiku. ovo s cosmom je zapravo vrlo površni prikaz, prispodobiv za curice u razvoju, a dok se neka već dočepa godina poslije 25, to ti je već formirana osoba u tom smislu, i neće se baviti samoispitivanjem. znaš, zakinuti i skompleksirani su zapravo oni drugi, koji teže takvom životu, a to nisu u stanju se izboriti. pa obično postaju sateliti i klečaoci na koljenima pred onim "pravim" zvijezdama.

  tom se problematikom već odavno ozbiljno bavi psihijatrija i psihologija, (poremećaji ličnosti, border-line, sociopatija, psihopatologija, egocentrizam, uzroci, posljedice, manifestacije). u onom istaknutijem obliku takve osobe su popularne ličnosti, svjetski drmatori politikom, značajnim položajima, razvikani glumci, kojekakve kardašijanke (koje se ZNAJU eksponirati pred onima koji se vole diviti), šefići, kojekakvi body-gardejci, pa bilderi, šminkeri, modni mačkovi, ljudi na lijepim pozicijama u javnom ili nekom popularnom zaposlenju, ak ništa drugo- lokalni kvartovski šarmeri, ili oni bijednici koji u svakodnevnom životu nisu bogznakaj, ali bi to silno htjeli biti. pa ili doma mlate svoje žene, ili se u nekoj lokalnoj birtiji hvalisaju kako su dobili pohvalnicu od udruge penzionera-ljubitelja ptičica-pjevica.

  u onom drugom dijelu posta si sjajno i odlučno iznijela onakve karakterne crte kakve bi trebali usvojiti orasli ljudi, sigurni u sebe, jer samo kad si sposoban sagledati samog sebe bez primjesa egoizma ili strahova, onako, kao da sagledavaš drugu osobu i pojavu, onda si tek spreman živjeti s drugima.

  bez obzira što se u članku govori i što se radi o djevojčicama i uskom krugu ljudi, zapravo je primijenjivo na široku populaciju, i upravo od takvih detalja stvaraju se hohštapleri i nerealni ljudi, nesposobni prihvatiti stvarnost. jedan dio ih dalje normalno odraste. no jedan dio postaju nasilnici i manipulatori u raznim oblicima, a ostatak cijeli život depresivci, cvilež i bespomoćnjaci koji kukaju o nedostatku sreće. prosječnjaci i poslušnici, čija ličnost je duboko ispod njihovog obraza. jer nemaju svoje ja, nego puštaju da ih nose oni koji su "lideri". a i jedne i druge mori nesigurnost, strah, zavist, laganje i glumatanje.

  koje se to ogromne količine emocionalne,, misaone, intelektualne i fizičke energije troše u nastojanju da budeš ono što nisi, a drugi od tebe očekuju. ili misliš da očekuju. ili neopravdano očekuješ sam od sebe.

  avatar

  31.01.2016. (16:29)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  "We all walk in the dark and each of us must learn to turn on his or her own light." ~Earl Nightingale

  "svi mi hodamo ju u mraku i svatko od nas mora naučiti uključiti svoju vlastitu svjetlost", svatko od nas je u tami i svatko od nas mora sam naučiti izaći u svoju svjetlost, a ne biti u nečijem sivom okruženju, nevidljiv, dio gomile, koja nosi ... (tako sam nekako sebi prevela ovo što piše)

  avatar

  31.01.2016. (16:30)    -   -   -   -  

 • Mela

  Živjela sam u dvjema različitim sredinama i bila ružno pače i popularna. U dječjoj dobi jako je teško biti izdvojen i odbijan. Mi djecu učimo da je šikaniranje jedna vrsta zlostavljanja.
  To da se svi izdvajamo svojom osobnošću i neponovljivošću prihvaćam, al sam uvijek bila dio jata.
  Svaki čovjek izabire svoje društvo. Neki izabiru samo sebe. U različitosti je i ljepota.
  Razumijem o kakvoj popularnosti govoriš, al eto mene je asociralo na jedan dio djetinjstva kada sam bila jedna od nepopularnih. Preporodila sam se u novoj sredini.

  avatar

  31.01.2016. (16:56)    -   -   -   -  

 • stara teta

  vjerojatno zato što si se našla u drugačijem okruženju, među ljudima koji su pozitivni, humani, dobronamjerni i sposobni poticati vrijednosti, uvažavati razlike i djelovati na negativnosti. pretpostavljam da nisu svi bili takvi, no socijalno gledajući, bila si prihvaćena jer su prihvaćali tvoje osobine i vrline jer je i njima to bila vrijednosna skala. osim toga, ne sumnjam da svojom srdačnošću, dobronamjernošću i smislom za humor nisi razgalila i najvećeg skeptika! ;)
  pozitivan uzor.

  avatar

  31.01.2016. (17:09)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  ja sam bila ptica samica, sa 2 ili najviše 3 frendice... sjećam se, kad sam imala oko 6 godina, kako su se neke curice dolazile igrati sa mojim igračkama, jer mi je tata uvijek slao sa putovanja pakete sa igračkama i ja sam ih dijelila sa djecom... sebi bih uzela neku lutkicu, a sve ostalo je znala mama podijeliti djeci u susjedstvu.. čim više nije bilo paketa, nije bilo ni društva :)

  kad sam postala starija, opet su bile sa mnom neke djevojke, jer sam već imala auto (sa 19 sam počela raditi, sa 21 imala "peglicu") i par puta sam bila samo šofer pa kad sam to osjetila da su zato sa mnom :) više nisam išla autom, već tramvajem i to se društvo brzo raspalo, jer su našle neku novu koja je imala auto i mogla ih je voziti :), a ja sam onda većinom bila solo, a kasnije sa dečkom... uvijek sam u partneru nalazila oslonac

  okruženje puno utječe na mladu osobu, ali kad ima roditelja koji ga savjetuje i koji mu pravilno prikaže neke stvari u životu, mlada osoba brzo shvati prave vrijednosti

  avatar

  31.01.2016. (17:24)    -   -   -   -  

 • Mekon

  Jezušmarija.... jedva sam to vse polovil...
  Hmmm.. mogel bi jedin kazat da se negda dalko jednostavnejše živelo...

  avatar

  31.01.2016. (20:34)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  tako nekako

  avatar

  12.01.2018. (17:53)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Biti svoja. Uvijek, Pusa, L+B+G

  avatar

  12.01.2018. (21:42)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  ... arhiva

  avatar

  07.04.2020. (16:03)    -   -   -   -  

 • teuta

  Vidim da je arhiva ali savršeno paše za ovu situaciju. Evo u toj rečenici se sve nalazi. LP:))))))))))))))

  avatar

  07.04.2020. (16:40)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  Tako je, kamosko.

  avatar

  07.04.2020. (17:18)    -   -   -   -  

 • teuta

  Razmišljam ali čini mi se da 2016. još nisam bila na blogu, ne mogu se sjetiti...

  avatar

  07.04.2020. (17:27)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  Zadnji bold odlomak :)

  2016. mi je najgora godina

  avatar

  07.04.2020. (18:00)    -   -   -   -  

 • Mayday

  Arhiva, ali itekako aktualna...zamisli, te "popularne" balavicu one skromnije odjevene zovu "Lidlići"...sramota...
  Nažalost, i to je netko odgajao...samo kako, za koje životne vrijednosti?!

  avatar

  07.04.2020. (19:08)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Kao da si znala da če se zgodovina ponoviti....

  avatar

  08.04.2020. (18:08)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...