Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Klub Potterovaca

31.07.2006., ponedjeljak

Happy Birthday, Harry!

I happy birthday, JKR!

Kako nitko nije ovo objavio, ja ću. Nadam se da će mi ravnateljica dopustiti izvanredni post, jer je ipak posebna prilika.
JKR danas navršava 41, a Harry, ako se ne varam, 26 (odnosno 17 u knjigama).
Pa, sretno!

Image Hosted by ImageShack.us

- 09:58 - Brzocitatno pero (12) - Prepiši - #

28.07.2006., petak

Stare rune, 1. zapis

Jutro nakon gozbe, probudio sam se veoma rano, oko 6. Kiša je bubnjala po prozorima i nije davala naznake da će uskoro prestati. Pogledao sam raspored: blok sat 3. godine, a zatim jedan sat 6. te poslije ručka još 4. Zanimljivo; posebno 3. godina. Bit će im to prvi sat.
Sišao sam na doručak. Većina nastavnika je već bila tamo. Koliko god se hrana vilenjaka činila primamljiva, nisam mogao okusiti gotovo ništa nakon sinoćne gozbe. Među učenicima se uskoro osjetilo vrpoljenje. Stigla je pošta. Vidio sam nekoliko prvašića kako zbunjeno gledaju sove i ćukove koji su im oblijetali glave. Nasmijao sam se te, shvativši da je gotovo 9, krenuo na prvi sat.

Kako su stare rune bile izboran predmet, učenici iz svih domova su zajedno pohađali satove. Hufflepuffa je bilo najviše, cijeli ih se tucet smjestio na lijevoj strani učionice. Ugledao sam i nekolicinu Ravenclawa koji su mi bili poznati od jučer, kad sam im se predstavio kao predstojnik te tek po četiri Gryffindora i četiri Slytherina. Dosta ih je, rekli biste, no kako će mnogi i odustati, mislim da sam dobio sasvim prosječan razred.
"Dobar dan, ja sam prof. VonCroy i predavat ću vam stare rune", predstavio sam se. Svi su sa zanimanjem gledali. Krenuo sam ih prozivati, i kad sam zaključio da su svi prisutni, počeo sam objašnjavati osnove.
"Kao što se već možda čuli, rune su slova koja zajedno tvore runsku abecedu. Postojala su dva tipa runske abecede: Futhark, koji se koristio u Skandinavskim zemljama te Futhorc, anglo-američki tip koji se koristio i u Engleskoj i Škotskoj te ćemo ga mi zato pomnije proučavati. Kao što znate, rune su se koristile i u magiji te u proricanju budućnosti. Rune se mogu čitati kao klasična slova, ali i kao potpune riječi."
Na ploču sam napisao abecedu te plan rada za sljedeće godine:
"3. godina: čitanje runa, njihova povijest te razlike između vrsta runa
4. i 5. godina: povezanost runa s magijom, tumačenje runa i čitanje budućnosti iz njih
ukoliko postignete dovoljno dobre ocjene na ČAS-ovima i primim vas na sat za OČI, učit ćete:
6. godina: Više o futharku
7. godina: korištenje runa za naprednu magiju

Futhorc:



Drugu sam polovicu sata odvojio za učenje početnih slova. U pola 11 začulo se zvono, te sam pozdravio svoje nove učenike uz "nadam se da vam se svidjelo".

Navečer sam, nakon ostalih sati, odlučio posjetiti učenike svog doma u društvenoj prostoriji. Očito nisam bio previše dobrodošao. Jedna me ptica od papira pogodila u glavu, a jedan mi je učenik čak dobacio "Jesi ti onaj nizozemac? Vrati se doma!" No, shvaćam ih, vjerojatno im nedostaje stari predstojnik, prof. Flitwick. Kratko sam se zadržao kako bih provjerio je li sve u redu, a zatim sam krenuo u svoju sobu. Teško će biti ovdje, no ipak mi je drago što sam došao. Hogwarts ne bih mijenjao ni za što.

Vaš,
prof. Jan Karl VonCroy


EDIT: 2. međudomsko natjecanje

Jeste li se ikad poželjeli naći u ulozi JKR? Stvarati Harryjev svijet? E pa sada možete.
Cilj natjecanja je smisliti najbolju originalnu ideju koja bi unaprijedila hp svijet. To može biti nova čarolija, odjeća, vozilo, lokacija, reforma u ministarstvu ili hogwartsu ili nešto potpuno drukčije, samo da je originalno.
Svaki dom radi jednu ideju, tj. članovi svakog doma se međusobno dogovaraju koju će ideju poslati. Ideju možete realizirati u obliku teksta, kompjuterske grafike, vlastoručnog crteža, videa, stripa...
Ne smijete se dogovarati niti uopće razgovarati o natjecanju između domova ili s osobljem jer će takvo ponašanje biti kažnjeno.
Natjecanje traje od 29. srpnja do 12. kolovoza, dakle dva tjedna.
Kada ste odlučili koju ćete ideju prijaviti, pošaljite ju ravnateljici ili zamjenici, a one će po završetku natjecanja to poslati meni kako bih mogao organizirati glasovanje. Glasovati ćemo davanjem bodova, domovi će glasovati za suparničke, a osoblje za sve (što ću još kasnije objasniti).
Tko osvoji najviše bodova, dobiva 500 domskih bodova, drugi 250, treći 100, a četvrti 0 bodova.
Nadam se da vam se natjecanje sviđa, pa bacite se na kreiranje...

P.S. Članice ravenclawa, dajte mi svoje mail adrese ili brojeve moba da se dogovaramo za ideje (ja već imam jednu).

Pozdrav...

- 00:01 - Brzocitatno pero (10) - Prepiši - #

27.07.2006., četvrtak

1. sat- Skrb za magična storenja!

Moj prvi puta u Hogwartsu kao profesorica i predstojnica doma Hufflepuffa. dosadašnja predstojnica Hufflepuffa, Prof. Sprout, je otišla u zasluženu mirovinu.
Za prvi sat sam imala 7 godinu: Slytherine i Hufflepuffe...

-Dobar dan razrede, ja sam Keera Smith, vaša nova profesorica iz Skrbi za magična stvorenja i predstojnica Hufflepuffa.

Među učenicima sam čula šaputanje i mumljanje.

-Bolje nego ona divovska budala koja je prije predavala, onaj Hagrid, ova je bar zgodna...- onda me odmjerio od glave do pete.
-Gospodine Malfoy, ako se ne varam?- upitala sam učenika.
-Točno, ja sam Draco Malfoy.
- Hvala na zapažanju, i drago mi je što se veselite provesti ovu godinu samnom


Na licu mu se vidio ponosan smiješak... nepodnošljiv smješak, znala sma da ću s njim tokom godine imati problema!

-Ali, budite sigurni da nečete imati nikakve povlastice, bit ću jednako stroga prema svima!
Lice mu se smračilo.

-Prvo, da vas upoznam, voljela bih, kada vas prozovem da dignete ruku kako bih znala da ste to vi:
- Vincent Crabbe
- Gregory Goyle
- Draco Malfoy (bivši učenik!!!)
- Theodore Nott
- Pansy Parkinson
- Blaise Zabini

- Hannah Abbot
- Susan Bones
- Justin Finch-Flatchery
- Ernie Macmillan
- Nichole Owens


Zasebno sam ih prozvala, Slytherine i Hufflepuffe.

-Dakle, možemo početi s programom.
Danas za prvi sat čemo učiti Bodljaša. Prozvala sam ime koje sam otvorila: Susan Bones. Gospođice Bones, možete li nam vi nešto reć o Bodljašu?
Bila je prestravljena!

- Slobodno recite sve što znate, nemojte se bojati, koliko se ja sječam, a još mi je sječanje poprilično dobro, učili ste ga prošle godine, zar ne? Zato, bez straha, ovo nam je tek 1. sat!

Na licima učenika vidila sam olakšanje. Šta sam tako stroga?

-Ovaj...pa.. Bodljaš izgleda kao riba, samo su mu po tjelu obrasle bodlje.
-Točno! Možda znate još nešto?
-Ovaj,da... Živi u oceanima. postoji teorija da su prvi Bodljaši stvoreni za osvetu bezjačkim ribarima, koji su uvrijedili jednu skupinu čarobnjaka jedriličara. Od tada, svi ribari koji tamo love ribu, ostanu bez ribe, zbog rasparanih mreža, koje Bodljaši raspore, plivajući duoku, ispod njih.
-Odlično! 5 bodova Hufflepuffu!

Ovaj razred ima potencijala! Gotovo da ni nemam što nadodat na to...

-Baš kao što je i rekla gospođica Bones, Bodljaši su stvoreni početkom XVIII soljeća, radi osvete bezjačkim ribarima. Na tu ideju su došli 2 jedriličara: Nigel Stuptman i Peter White....

Do kraja nastave svi su učenici pažljivo slušali, za kraj, sljedila je poslastica!

-Evo, sada ću vam pokazati primjerak Bodljaša, bez brige, još je beba... nemože vam ništa, bodlje mu nisu u potpunosti narasle, zato ne bodu!

Otkrila sam crvenom ogromnom krpom, prekriven akvarij sa bebama Bodljašima.
Svi su zadivljeno uzviknuli i priblizili se akvariju.
Bebe Bodljaši su jako slatke, kada su malene...

Nakon završetka nastave, otišla sam kod Lare u ured.

-Čestitam, Keera. odlično! Drago mi je što si ih uspjela na neki način zabaviti, sigurna sam da će ova godina biti odlična!

Nakon pohvala sam izašla. Moram nahraniti čekinjaše!

Vaša Najzgodnija Keera Smith, profesorica Skrbi za magična stvorenja, i predstojnica Hufflepuffa.



PS. Obavjest!
Nemojte više izmišljavati nove likove kada pišete post! Naša draga ravnateljica Lara je napravila zaseban blog, gdje ima cijeli popis učenika koji su trenutno u Hogwartsu! Ovo je link tog bloga! zato, prije no što napišete post, ako vam trebaju imena učenika, idi i pogledajte na tom blogu! Hvala!

- 00:06 - Brzocitatno pero (6) - Prepiši - #

25.07.2006., utorak

Povijest magije - 1. zapis

Ne znam kako da počnem.
Ovo mi je prvi puta u životu da predajem. Aaaaaah... Navikla sam samo na dužnosti predstojnice doma.
Sjećam se svoje stare profesorice, djelila je svoj posao sa Binnsom, ali je otišla par godina nakon završetka mog školovanja. Bila je to debela vještica, uvijek u nekoj bež pelerini. Često je zaudarala po znoju, a i po spaljenoj tkanini, budući da je često nehotice zapalila svoju pelerinu. Iako je predavala drugačije nego prof. Binns, nisam gotovo ništa naučila zbog nje, već samo zato jer me povijest zanimala.Evo me, sada stojim u istoj učionici, za istom katedom i isčekujem svoj prvi nastavni sat.
Danas predajem blok sat četvrtašima (Ravenclawi i Huffelpuffi) i jedan sat sedmašima (Griffindori i Slytherini). Napokon ću predavati Harryu. Znam da mu povijest nije omiljen predmet (i ne znam zašto ju je ponovno upisao), ali smatram da će se nakon prošlogodišnjih događaja početi zanimati za nju. Koliko mi je puta prepričavao sjećanja o Voldemortu... Kada bi završio, sa suzama u očima, ja bih mu pričala o Lily i Jamesu... O Siriusu...
Sjela sam na udoban naslonjač iščekujući učenike. Ubrzo su počeli dolaziti. Bili su neuobičajeno poslušni, samo su sjeli i izvadili pribor.
„Dobar dan, djeco.“
„Dobar dan, profesorice Smith!“
Nasmijala sam se i dodala: „Ne morate me tako oslovljavati, pa nisam toliko stara. Slobodno me zovite Miranda.“
„Sigurna sam da ste već naučili nešto o Povjesti magije, ako ne na nastavi, onda pretpostavljam da vam je neke informacije sigurno proširio netko tko je pročitao Povijest Hogwartsa ili se potrudio posuditi knjige o povjesti u knjižnici.“
Jedna ruka se našla u zraku. Bio je to neki Ravenclaw.
„Izvolite gospodine...?“
„Kennedy, Tom Kennedy. Ja sam pročitao većinu tih knjiga, ali me jedna činjenica zbunjuje.“
„Recite, koja?“
„Opće poznato je da su stari Egipćani podizali kamene blokove pomoću magije, ali te je piramide kasnije bilo nemoguće srušiti, kako to?“
Bila sam oduševljena. To je jedna obična sitnica, gotovo trivijalnost za koju nikada ne bih očekivala da je primjeti dječak njegove dobi.
„5 boda za Ravenclawe. Drago mi je što ste to primjetili. Upravo o tome ćemo učiti ove školske godine. Počinjemo s lekcijom o sličnosti bezjačke povjesti s povijesti magije. Vidite, kao što je bezjacima nezamislivo kako su stari Egipćani dizali one kamene blokove, tako je nama misterija kako su ti blokovi ostali netaknuti do danas. U pitanju je vjerojatno bila neka moćna čarolija, a možda i samo snaga ljudske vjere....“
Ostatak sata protekao je u slobodnom raspoloženju, a učenici su se raspitivali o mnogim povjesnim događajima. Izgleda da će sve biti uredu.
Peti sat sam imala sedmaše. Oni su već navikli na profesora Binnsa tako da su se ovaj sat pripremili za – spavanje. Nakon predstavljanja počeli su se sakrivati iza udžbenika ili su pak tupo gledali i pomalo slinili za nekom točkom ispred njih. Željela sam poludjeti.
„Dosta!“, lupila sam knjigom u stol, „vi uistinu vjerujete da ću i ja biti jedna od onih dosadnih profesora koji blebeću informacije dok ste vi u ljubavnim fantazijama?!“, zagrabila sam zrak ispred jednog učenika i otkrila ljubavnu fantaziju iz dućana onih Weaslyevaca.
„Od mene ne možete praviti budalu! Ova godina bi vam mogla biti zanimljiva, samo se trebate probuditi! Oba doma ostaju bez 5 boda!“. Bilo mi je žao oduzimati bodove vlastitom domu, ali nije u redu da se ovako ponašaju na prvom satu.
„Tko zna nabrojati najjače četiri čarolije izumljene u srednjem vijeku? To ste učili prošle godine...“
Sve će biti u redu. Mora biti...
Ipak neće. Hoće na nastavi, ali ovako...
Lara je tužna. Počeli su je ispitivati o Siriusu. I meni je teško prisjećati ga se, jer smo bili jako dobri prijatelji, a jedno kratko razdoblje smo i hodali, a njoj je mnogo, mnogo teže... Bila sam im na vjenčanju. Bili su stvarno savršen par.
Maya se ljuti na mene. Još da znam zašto... Ali ne želi mi reći. Užasno se osjećam.
Povrh svega, sutra predajem najgorem razredu u školi, šestašima Hufelpuffa. Čini mi se da su oni u tom domu samo zato jer ima malo učenika, njima bi trebao neki zasebni dom, stalno prave nerede, posebice neka Kuya Wucic i Drog Rukiv. Za njega sam čak čula i da se drogira...
Možda je učenicima zbilja puno lakše nego profesorima, a možda je ovo ipak samo razdoblje privikavanja na sve ovo.
Nadam se da je ovo drugo.
Miranda Smith, prof. Povijesti magije i predstojnica Griffindora

- 00:15 - Brzocitatno pero (6) - Prepiši - #

24.07.2006., ponedjeljak

Ubitačan sat...

Ubitačan sat...
Škola ide u dobrom smijeru. Već gotovo mjesec dana traje nastav i nije bilo nikakvih problema osim ispada malog Zeta Strobynya. Vikao je na Mary pa sam ga pozvala na razgovor.taj mali je drzak...

Ja:zeto kakvi su to ispadi na satu profesorice Matthews?
Zeto:Ma glupača mi je...
Ja:Molim? Kako si nazvao profesoricu?
Zeto:A kad je glupa ,pa..
Ja:Slušaj me ti mali ljigavče, još jednom da povisiš glas na neku profesoricu ili profesora doživotno češ servirat dementore, jasno?
(mali se totalno usrao!)
Zeto:Ne možete tako, moj tata!
Ja: O dragi moja ja dobro poznajem tvog oca, i kad on čuje za ovo...
Zeto:Ok idem ja.
ja:Ne tako brzo. Gospodin Filch ima jako puno posla u tamnicama. Mora ih sve očistiti, a on je jako star i nemože sve sam. Zapravo sad ide na godišnj. A netko to mora počistiti. Kazna od 20 dana -čiščenje tamnica i 30 bodova slytherinima!

Bjesno je otpalio vani. Dumbledore mi se smješkao...

Dumbledore:Lukavo Lara, lukavo...


Krenula sam na sat, imam 6 razrede, Ravenclawe i Griffinodre i 7 razrede Griffindore i Hufflepuffe. Vec sam se suočila sa Harryjem na prvom satu ali je samo šutio.
Ušetala sam u učionicu gdje su se smjestili šestaši Griffindora i Rawenclava. lagano sam se nasmnješila Ginny Weasley i sjela za katedru.
Učenici su me gledali sa očekivanjem.Ovo nam je prvi sat jer sam prijašnje otkazala zbog ravnateljskih dužnosti.

Ja: Dakle, žao mi je šta prije nismo mogli održati sat, ali nadoknadit ćemo mi to. Osnove borbene taktike je novi predmet i on se može smatrati jednim miksom obrane od mračnih sila, čarolija ,preobrazbe i duela. Tu ćete naučiti kako se obraniti bez organiziranja nekih grupa za "učenje"(Luna Loovegood i Ginny Weasley su se nasmijele)
Dakle, Program rada za ovu godinu je :
1.Naučiti koristiti najvažnije čarolije za obranu te vježbati duele
2. naučiti koristiti preobrazbu u vrijeme borbe
Na kraju če te se morati boriti samnom. Jer ovaj predmet nemate ni na ČASovima ni na OČIma pa ću vam tako dati ocjenu.
Sada ćete se podjeliti u parove i malo čemo dočarati ugođaj mjesta gdje bi te se mogli naći u borbi.Ima pitanja?
Justine Travers: Je li istina da ste bili u braku sa Siriusom Blackom?
Ja:Ovaj...
Sean Garcia: istina. Čitali smo u proroku.
Cassey Webber: I piše da ste i vi bili tamo kada je on umro!



Oći su mi se napunile suzama i pogledala sam Lunu i Ginny koje su me zabrinuto gledale.

Cassey Webber. O profesorice, oprostite, nisam htjela...
ja: Sat je gotov! Vidimo se u petak.


Svi su se polako kupili iz učionice i na kraju je ostala samo Ginny.

Ginny: Kako ste?
ja:Dobro sam, hvala.Možeš li molim te otići po Mayu, ovaj profesoricu Courage.
Ginny: odmah ću.

maya je došla u roku od par minuta. Bila je zajapurena i crvena.

Maya:Šta je bilo?
Ja: Počeli su me pitati o Siriusu.
Maya: Znam...i mene su pitali neki dan...
ja:Dobro, dobro...a šta si ti tako ljuta?
Maya: Miranda...posvađale smo se. Nekad mi stvarno popije krv.
Ja: ajde, ajde. Ništa sad će ručak i poslije imam sat. Idemo.

Nakon ručka sam jedva odradila sedmaše i poslala sam ih sve 10 minuta ranije sa sata.
Harry me izbjegava. prvi je izjurio iz učionice.
Tako mi je zao...

Vaša Lara Shinoda


- 19:38 - Brzocitatno pero (6) - Prepiši - #

23.07.2006., nedjelja

Hp novosti...

Harry Potter i Plameni Pehar nominiran je u kategoriji „Best fantasy film“ na ovogodisnjim
SCREAM nagradama Spike tv-a.
Plameni Pehar imati ce veliku konkurenciju: Batman Begins, King Kong, Pirates of the Caribbean:
Dead Man's Chest, Superman Returns i Tim Burton's Corpse Bride.

S pocetkom 21.7. do 6.8. fanovi mogu (TU) glasati za svoje favorite.
SCREAM 2006. nagraduje horore, znanstvenu fantastiku, fantaziju i stripove...
emisija ce biti prikazana na televiziji (nazalost ne znam kojoj) 10.8. u 22 sata.


EVANNA ODUSEVLJENA STO CE GLUMITI LUNU LOVEGOOD

Nedavno je na televiziji bio prikazan intervju s Evannom Lynch, djevojkom koja je
dobila ulogu Lune Lovegood u petom nastavku serijala o Harry Potteru pod nazivom „Harry Potter i Red Feniksa“...
Taj je intervju objavljen na internetu, pa ako zelite mozete ga procitati (TU)
U njemu Evanna prica o audiciji, o tome zasto fanovi toliko vole njen lik, o tome kako je
do sada teklo snimanje i o uzbudenju oko scene u Ministarstvu magije....

CBBC Newsround: Kako je snimanje teklo do sada?

Evanna: Jako je zabavno! Obozavam snimati. Iako sam u pocetku bila nervozna i
bojala sma se pricati sa ljudima oko sebe uskoro me i to proslo.

CBBC Newsround: Radujes li se snimanju borbenih scena u Ministarstvu Magije?

Evanna: Naravno! Bit ce uzbudljivo! Gledala sam kako grade set i izgleda prilicno dobro!

Ako zelite pogledati intervju mozete to uciniti ovdje (TU) (samo Real Player) ili u Quick Time playeru (TU)

Chelsea Shinoda

- 22:50 - Brzocitatno pero (3) - Prepiši - #

22.07.2006., subota

Obrana od mračnih sila-1.sat

Postala sam profesorica u Hogwartsu.Jedina sam se prijavila za uklet predmet,tj.Obranu od mračnih sila.


Na rasporedu sam imala sedmaše,Gryffindore i Hufflepuffe.Uputila sam se prema dobroj,staroj učionici na trećem katu-učionici Obrane od mračnih sila.Već je zvonilo,a ja,prava šeprtlja,kasnila sam na sat.Naglo sam otvorila vrata i ugledala razred kako me gleda u čudu.Pogled mi je stao na Harryu Potteru,Hermioni Granger i Ronaldu Weasleyu.Naime,ja imam samo 17 godina,zapravo skoro 18 te sam se s njima družila u Hogwartsu.Sklonila sam pramen kose koji mi je zaklonio pogled te sam se ukočila i počela govoriti:

Ja:Dobar dan razrede!Ja sam Luna Snape-Morrison,prof.Obrane od mračnih sila.Sada ću napraviti prozivku.Molim prisutne da podignu ruku kada prozovem njihovo ime.

Bones,Susan
Brown,Lavender
Finch-Fletchley,Justin
Finnigan,Seamus
Granger,Hermione
Longbottom,Neville
Macmillan,Ernie
Patil,Parvati
Potter,Harry
Thomas,Dean
Weasley,Ronald


Poslije prozivke ugledala sam Hermioninu ruku u zraku.

Ja:Reci,Hermione,ovaj pardon,recite gospođice Granger.


Nekolicina Hufflepuffa i Gryffindora se nasmijala.Ošinula sam ih pogledom te su prestali.

Hermione:Profesorice,uočila sam nešto u vašem prezimenu.Kada ste išli u školu,bili ste samo Snape,a sad ste Snape-Morrison.To znači...
Ja:Da,udala sam se za Liama,ali to sad nije bitno.Danas ćemo ponavljati neverbalne čarolije.Neka mi netko ukratko ispriča nešto o neverbalnim čarolijama...da vidimo...gospodine Finnigan!
Seamus:Pa,um,ovaj....one se izvode....šutnjom!


Razred je prasnuo u smijeh.Prozvala sam Hermionu.

Hermione:Neverbalne čarolije se izvode bez izgovaranja inkantacije na glas.Trebamo se usredotočiti i ponavljati inkantaciju u mislima.
Ja:Odlično!10 bodova za Gryffindore!Dakle,sada se složite u parove i vježbajte Protego,naravno kao neverbalnu čaroliju.Upozoravam vas da ne koristite gadne kletve kao što je Furnunculus,jer ćete snositi posljedice.Možete početi.


Dok je razred marljivo vježbao,sjetila sam se svojeg sata kada sam učila neverbalne čarolije.Uvijek su mi dobro išle i nisam imala problema s njima.Gledala sam razred,malo kroz prozor i tako cijeli sat.Kada je zvonilo,učenici su pokupili stvari i izašli van.Sat je dobro prošao i mislim da ću se odlično provesti ove godine u Hogwartsu.Stvarno mi je falio...

Vaša Luna Snape,smotana prof.Obrane od mračnih sila

- 16:47 - Brzocitatno pero (11) - Prepiši - #

20.07.2006., četvrtak

Čarobni napitci- 1. sat

Iako mi ovo nije prvo predavanje u ovoj skoli, svake godine me
uhvati ista nervoza na prvom satu….
Joj, kako me samo trema tresla dok sve nije pocelo…

Ja-«Prvi sat imam 7 razrede…»
Lara-«Ajde, dobro ces se snaci…»
Ja-«Da, valjda hocu…Biti ce mi ful tesko vidjeti Harryja… Joj kako mi fale James i Lily!»
Lara-«I meni…Kad samo pomislim na sve sto smo zajedno prosli…»
Ja-«Ma bolje da o tome ni ne razmisljamo…
Znas sta…Idem jer sat samo sto nije poceo…Ne zelim da svi dodu prije mene…»
Lara-«Sretno!»
Osmjehnula sam joj se…

Usla sam u ucionicu…
Jos je bila prazna…
Sjela sam za svoj radni stol…
Sjetila sam se mog profesora carobnih napitaka….
Njegove prve rijeci su bile-«Dobro dosli!Ja sam profesor Slughorn i predavat cu vam Čarobne napitke…»

Polako su sedmasi poceli ulaziti u razred…
Slytherini i Griffindori…
Sjecanja, sjecanja…

Kad su se svi okupili digla sam se i rekla-«Dobar dan razrede!Svi me vec poznajete, ali za one koju su me zaboravili, ja sam Maya Courage i naravno predavat cu vam Čarobne napitke…»
Svi su se nasmijali…
«Prvo cu vas prozvati da vidimo jeste li svi tu…»
Pocela sam nabrajati imena…
Konacno sam dosla do Potter Harry…
Zastala sam…
Bio je tamo…
Isti James, osim ociju…
Lilyne oci…
Nastavila sam dalje…

«Danas cemo raditi napitak za smirenje…Zna li netko nesto reci o njemu?»
Nisam se zacudila kada sam vidjela Hermioninu ruku u zraku…
«Recite gdice. Granger…»
Hermiona-«Napitak za smirenje je napitak koji otpusta stres i potice mir u onome koji ga pije…»
Ja-«Izvrsno!Deset bodova za Griffindore!»
«Upute su vam na ploci (zamahnula sam stapicem)… Imate 40 minuta…Pocnite…»
Setala sam razredom i gledala kako rade…
Mogu vam reci da sam stvarno zadovoljna s njima!
Nakon 40 min, rekla sam-«Stavite malo napitka u epruvete i donesite mi na stol…Zatim ocistite kotlice i slobodni ste…»
Sve su napravili…
Kad su svi izasli iz razreda, pocela sam pregledavati njihove napitke…
Nije me zacudio sto je Hermionin najbolji….
Vise od pola razreda je napravilo sve kako treba…
Ocjenila sam ih i spremila papir s ocjenama u ormaric…
Mislim da ce mi ovo biti odlicna godina!!!!
Bar je tako pocelo…

P.S. Poruka od Maye:ne zaboravite procitati post ispod!

- 23:32 - Brzocitatno pero (10) - Prepiši - #

19.07.2006., srijeda

Kaos na prvom satu bezjačkih studija za 3. godinu

Opet sam u Hogwartsu, ali ovaj put sam profesorica Bezjačkih studija. Kad sam prestala sa školovanjem, posvetila sam se bezjacima, i tako sam prihvatila Larinu zamolbu da dođem predavati Bezjačke studije. Nadam se da neću biti dosadna.

Evo, danas je srijeda. Danas imam samo blok sat 3. godine. Hvala Bogu, pa samo njih. Kad su sjeli u klupe, počela sam:

Dragi učenici, ja sam profesorica Mary Matthews i drago mi je što ste se odlučili za bezjačke studije. Sad ću vas prozvati, i molim vas da dižete ruku kad prozovem vaše ime.

„Apend, Hela“
„Caryl, Henry“
„Dott, Andrew“
„Feret, Nika“
„Gerion, Pamela“
„Hadony, Helena“
„Kantt, Melissa“
„Negal, Penelopa“
„Ohadi, Endimion“
„Strobyny, Zeto“

Sad kad smo svi tu možemo početi s nastavom. Na prvom satu ćemo govoriti o Bezjačkoj školi. Tko zna nešto o Bezjačkoj školi?


U zraku je bila samo jedna ruka, Nikina.

ja: Izvolite gospođice Feret.
Feret, Nika: Pa... Kod njih postoji takozvana osnovna i srednja škola. Osnovna je obavezna, uskoro će i srednja postati. I imaju fakultet. Osnovna škola traje 8 godina i u nju se kreće sa 6 do 7 godina. Nakon toga ide se u srednju školu, koja traje 3 ili 4 godine. I na kraju fakultet koji može trajati vječno...
ja: Hvala gospođice Feret. 10 bodova za Gryffindore.
Strobyny, Zeto: Pa to sam i ja znao. Znam ja i više od toga!!!
ja: Zašto se onda, gospodine Strobyny, niste javili?
Strobyny, Zeto: To se vas ne tiče!!!
ja: Jel ti to povisuješ glas na mene?
Strobyny, Zeto: Ma daj, nemoj zezat!!! Pa hvala Bogu da povisujem glas!!! Svakom bi Gryffindoru dala bodove, a nama Slytherinima bi oduzela!!! Ista si kao i svaki profesor. Svi vole samo šugave Gryffindore. I ti si bila Gryffindor...
ja: 10 bodova manje za Slytherin!
Strobyny, Zeto: Mrzim te!!! Ne mogu vjerovati da si se nekome mogla svidjeti, da je moj tata ludovao za tobom!!! Gaduro!!!
ja: E sad je dosta. Van!!! I 50 bodova manje za Slytherin!


Svi učenici su me grozno pogledali. Svi su imali prezir u očima. I onda su se svi, ali baš svi ustali i napustili sat. Znala sam da ću imati problema s radom ovdje, ali je ova dva dana s 5. i 7. godinom sve bilo u redu. Izgleda da ću dobiti otkaz...

Uskoro najurena (ne)profesorica Mary Matthews

- 22:22 - Brzocitatno pero (5) - Prepiši - #

17.07.2006., ponedjeljak

Aritmancija- 1.sat

S nervozom sam stigla u Hogwarts. Nakon godina provedenih u Beaubatonsu, bilo učeči ili podučavajući druge, ovo mi je došlo kao veliki šok. Znala sam da sam kompetentna za posao, pa ipak sam se iznanadila kad sam tako brzo primila Larino pismo da sam primljena na posao profesorice iz Aritmancije. Makar sam smatrala da sam se solidno pripremila za početak nastave 2.9., ipak me uhvatila lagana nervoza kada su treći razredi posjedali na svoja mjesta.

„Dobar dan, razrede. Ja sam Sophie Davies, i kako ste već čuli od profesorice Shinoda na gozbi jučer, vaša sam nova profesorica. Predavati ću vam Aritmanciju. Molila bih vas da kada vas prozovem podignete ruku.“
“Susan Bones “
„Terry Boot“
„Mandy Brocklehurst”
“Millicent Bulstrode “
“Michael Corner”
“Stephen Cornfoot “
“Kevin Entwhistle “
“Justin Finch-Fletchley”
“Hermione Granger”
“Daphne Greengrass”
“Ernie Macmillan”
“Isabel McDougal”
“Theodore Nott”
“Padma Patil“
“Blaise Zabini”
Nakon što je prozivka završena, pogledala sam učenike ispred sebe. Nije bila sigurna ima li itko od njih onog poleta da se u potpunosti izgubi u svijetu numerogije.
“Dakle, imate li svi svoj primjerak knjige “Numerologija i gramatika”? “ upitala sam ih.
Mrmorenje u razredu odlučila sam shvatiti kao da.

“Dakle, znali netko možda što točno znači sama riječ aritmancija?” upitala sam.
Hermiona Granger podigla je jedina ruku i izrecitirala :
“Aritmancija (riječ potječe od grčkih riječi arithmo, «broj» te manteia, odnosno, «proricanje») su magičari i čarobnjaci godinama koristili kako bi pomogli drugima razviti vrline i darovitosti, prevladati prepreke i zacrtati putove prema budućnosti.”
Bila sam pomalo impresionirena, možda sam prebrzo donjela zaključak o ovoj djeci.
“Odlično, gospođice Granger. 10 bodova za Gryffindore.”
Hermiona je zasjala, makar se očito svim silama trudila ne izgledati samozadovoljno. Podsjetila me jako na mene u njenoj dobi.
Započela sam sat rječima gotovo identičnim onima koje sam čula na svom prvom predavanju iz Aritmacije. U Beaubatonsu je tada još Aritmanciju predavala stara profesorica Saunierre.
“ Aritmancija poznata i kao «numerologija», aritmancija se temelji na dvije vrlo stare zamisli. Prva je teorija da čovjekovo ime u sebi sadrži važne pokazatelje njegova karaktera i sudbine. Druga zamisao, koju je prije više od 2500 godina, razvio grčki filozof Pitagora, jest teorija da svaki broj između 1 i 9 nosi jedinstveno značenje koje može pomoći razumijevanju bilo čega. Numerolozi su sjedinili te dvije zamisli i, tijekom stoljeća, razvili mnoge složene sustave za pretvaranje imena u brojeve i tumačenje rezultata. Jedan od najprihvaćenijih sustava obuhvaća izvođenje tri ključna broja iz čovjekova imena. Znali netko koja bi to tri broja bila? “
Nisam se iznanadila kada sam vidjela Hermionu kako opet prva podiže ruku; iznanadilo me što se još nekoliko djece javilo. Pogledala sam na popis i nasumično odabrala Ernie Macmillana.
“Gospodine Macmilliane, možete li ponuditi razredu odgovor koji držite točnim?” upitala sam dječaka koji se držao pomalo pompozno.
“Ovaj…broj karaktera, broj srca i društveni broj…?” nesigurno je započeo I završio Macmillian. Ogovor, ponovo točan.
“10 bodova i za dom Hufflepuffa, očito ste si dali truda” bila sam zadovoljna.
“Kako smo zbog prozivanja izgubili mnogo vremena, a ovo nije blok sat, danas ćemo stići samo obraditi prvi korak u analizi imena. On se sastoji njegovog pretvaranja u niz brojeva. Svakom slovu abecede pridružena je numerička vrijednost od 1 do 9, u skladu sa ovime: (tu sam pokazala prema ploči, i odmah se stvorila uredna talica vrijednosti). Molim vas da ovo prepišete.”

Učenici su se umah latili pera.
Na ploči je pisalo:

1 A J S
2 B K T
3 C L U
4 D M V
5 E N W
6 F O X
7 G P Y
8 H Q Z
9 I R


”Jasno je da slova A, J i S imaju vrijednost «1», slova B, K, i T imaju vrijednost «2» i tako dalje. Da biste analizirali određeno ime, zapišite ga, a ispod svakog slova zapišite i odgovarajuću numeričku vrijednost. To čemo raditi s primjerom idući sat. Sada će ubrzo zvoniti pa vas molim da spremite svoje stvari. Naučite tu tablicu, molim vas, kako bi očuvali postojeće dobre odnose. Hvala i doviđenja.”
U tom trenutku je zvonilo. Bila sam zadivljena sama sa sobom, koja disciplina na satu, još su točno odgovarali na pitanja. U Beaubatonsu su učenici većinom bili mali razmaženi prinčevi I preincezice. Pa i ona je nekada bila dio njih. Ovdje u Hogwartsu, osjećala je da bi se stvari mogle promjeniti.

[Poruka: Svi koji niste pročitajte i donji post!!!]

Vaša Sophie Davies

- 19:00 - Brzocitatno pero (9) - Prepiši - #

16.07.2006., nedjelja

Nova školska godina

Sjedila sam u svom uredu ogledavajući se po svim srevbrnim instrumentima na mom stolu koji su pripadali Dumbledoru. Otkad je umro sve je drukčije. Svi su profesori dali ostavku...čak se i McGonnagalica odselila u planine. I sad je sve na meni. Nikada nisam ni pomislila da bi mogla voditi školu...mislim ,bila sam profesor ali to je bilo sve (i dalje predajem Osnove borbene taktike). Ustala sam se i prošetala sobom kad mi se pogled zaustavio na Dumbledorovom portretu. Smješkao mi se...
Dumbledore: Zabrinuta?
Ja: Malo...
Dumbledore: Znaš, ja znam procjeniti ljude...dobro, znao sam. I mislim da ćeš se dobro snaći na mom mjestu.
Ja: da bar...šta ako zakažem?
Dumbledore: Ako vjeruješ u sebe bit će sve u redu...mene uvijek pokretalo moje samopouzdanje.
Nasmješio mi se, a ja sam ga pozdravila i otišla u Veliku dvoranu. Ubrzo stižu učenici. Pozdravila sam sve profesore (pretežitoo su to bile cure) i poželila sam dobrodošlicu novima ,te zakoračila prema najvišoj stolici. Bilo mi je tako neugodno.
Uskoro su počeli pristizati učenici, i nakon nekog vremena je stigla Maya sa prvašićima.
Nakon šta je i Tina Zeller bila svrstana u Ravenclaw digla sam se i pokušala pozudraviti učenike. Mislila sam da će ih biti teže ušutkati, ali svi su me za zanimanjem gledali. Vidjela sam harry Pottera i odmah mi se steglo srce..pa njegova mam mi je bila najbolja prijateljica, zaboga!
Počela sam...
Dragi učenici, drago mi je što se možamo vidjeti u ovako velikom broju.
(Uzdahnula sam duboko) Nažalost, ja sam morala doći na ovo mjesto. (Zagledala sam se u njihova užasnuta i tužna lica pa sam zbrzala) Ova godina će biti drukčija, prvenstveno staroj ekipi zbog puno novih profesora. Dakle pozdravite Jennifer Plesant, profesoricu Preobrazbe (malo su zapljeskali), Chelsea Shinoda(ponovoi se čuo nevoljki pljesak), profesorica Čarolija, Kiara Hamill (lagani pljesak), Sophie Davies, profesorica Aritmancije (lagani pljesak) i Luna Snape, profesorica Obrane od mračnih sila (čulo se mrmljanje i nekakav plijesak ali uglavnom su se svi došaptavali, ipak prošli Snape je bio kriv za pogibiju prošlog ravnatelja.
Uskoro su se smirili pa sam rekla)
I naravno tu su svi stari profesori...Ovaj..uživajte u jelu.

Stolovi su se ispunili hranom i svi su počeli jesti, ali ne sa onim veseljem koje ja pamtim. Nakon večere sam prefektima dala lozinke i oni su polako krenuli prema spavaonicama.
Ja sam sa teškom glavoboljom krenula prema kabinetu. Sutra imam 7 godinu (Griffindore i Ravenclawe) , 4 godinu (Slytherine i Griffindore) i 3 godinu (Hufflepuffe i Ravenclewe).
Počela sam pripremati materijal za sutra kad mi je netko pokucao na vrata. Maya i Jennifer su ušle u kabinet i sjele.
Maya: Lara, si dobro?
Ja:Zašto to pitaš?
Jennifer: Na rubu plača si čitavu večer, iz tebe pršti zabrinutost.
Ja:Ma nije...
Maya: Je...vidi se iz aviona!!
(Slomila sam se)
Ja: neznam ja da li to mogu. Vidjela sam Harryja i sjetila se svega. Lily, James, Sirius, Dumbledore...iii...onaj malo Cedric...kako je to dobar dečko bio....a ja nemogu ništa. Nije mogao Dumbledore ništa ,pa kako ću ja? (začula sam glas)
Dumbledore: Lara, ne brini. Imaš ekipu profesora koji su spremi štititi ovu školu i učenike, a i ti si spremna.
Maya: Ima pravo!
Jennifer: Gle, ako se šta desi, mi smo tu..
Ja: Znam.

Ubrzo sam se oraspoložila i relativno dobra atmosfera se održala gotovo do ponoći kad smo išli spavati...
Uuuu...kakva će ovo biti godina...

[Poruka od Ane: Žao mi je šta sam pisala danas...ali mislila sam staviti ovo kao neku vrstu uvoda. Nadam se da ste shvatili da se radnja odvija na Harryjevoj 7 godini! Eto..probila sam led...sutra je Sophie, pa Zara (iako Zare nema, pa ćemo morati preskočiti nju...itd...) Molim vas da se držite rasporeda!!!
Hvala!]

Vaša Lara Shinoda

P.S. Ima ko broj od Zare????
Jer je u Puli i želim se naći s njom...
Ako ima neka mi pošalje na mail anci_black@hotmail.com
PLIZZZZZ
Hvala

- 21:21 - Brzocitatno pero (3) - Prepiši - #

13.07.2006., četvrtak

Mala poruka

Dakle...pošto se neki članovi bune zbog nekih mojih odluka, htjela bi pitati i ostale šta misle o njima.
Kako su te neke osobe rekle da su neki članovi ostali krakih rukava jer nema dovoljno predmeta, mislila sam, pa ajde, neka ti članovi imaju dužnost prefekta, ali ne, tim osobama se ni ta ideja nije svidjela, kao niti jedna koju smo predložili.
Osobo vjeruj mi ja nisam stavila niti jednu od tih ideja bez konzultiranja sa nekim ključnim članovima!
No čini se da se mi moramo ravnati po toj osobi jer joj očito sve na ovom klubu smeta.
Vjeruj mi, ja sam jedna od najadekvatnijih osoba za vođenje ovog kluba (nije da se samohvalim, nego je to realna činjenica) i onaj prijedlog te osobe da podijelim vodstvo kluba i škole je već realiziran, jer očito ta osoba nije primjetila da je Maya na zamjeni ravnatelja i predsjednika kluba. Tako da je posao savršeno podijeljen, i ne shavća da neke osobe nemogu provoditi cijeli dan na internetu, kao ta osoba, koja očito ima vremena napretek!

Dakle, za članove kojima su sad neke stvari jasnije...
Tko se slaže da članovi bez posla (a s tim mislim na pisanje ff-a) da "rade" kao prefekti.
Molim vas za iskreno mišljenje.

Za "osobu" :nisam napisala ono zbog one poruke, nego zato šta očito ne shvačaš neke stvari. Znaš ja se trudim ,ali stavno nemogu biti na internetu po cijele dane. Smiri hormone, ok?

- 16:55 - Brzocitatno pero (13) - Prepiši - #

12.07.2006., srijeda

Uređenje kluba

Evo ga, nakon dugog čekanja, dogovoren je raspored Harry Potter kluba.

Zbog bolje organiziranosti, od sada imamo 4. skupine i organizirano pišemo postove. Prijavite se u skupine u kojima su mjesta slobodna tako da napišete svoje ime pod članovi skupine. U skupini smije biti maksimalno 5 članova, uključujući predsjednika skupine.
Ako želite u bilo koju skupinu, prijavite se PREDSJEDNIKU, ili PREDSJEDNICI skupine!

1. Skupina: Dizajn
Skupina se bavi cjeloukupnim dizajnom bloga te izgledom boxova, uključujući linkove, chat box te sve dodatne sadržaje koje će naknadno stavljati u njih. Ako želite sami nešto urediti u dizajnu ovog bloga, predložite to ovoj skupini, a oni će odlučiti žele li to staviti.
Predsjednica skupine: Jennifer Pleasant
Ostali članovi:
Mary Matthews
Kiara Hamill
Maya Courage



2. Skupina: Međudomska natjecanja
Ova skupina kontrolira sva natjecanja između domova. Jedina je koja smije pisati kada želi i otvarati natjecanja kada želi, no za svako natjecanje mora ostaviti rok od najmanje 10 dana, a novo natjecanje ne smije započeti dok staro nije završilo.
Predsjednik skupine:
Ostali članovi:



3. Skupina: Novosti
Skupina koja donosi novosti o Harryju Potteru od prethodna dva tjedna svake druge nedjelje , prema rasporedu. Novosti mogu uključivati sve o filmovima, knjigama, HP glumcima, JK, itd. Ako je određena novost spekulacija, to je potrebno navesti.
Predsjednik/ca skupine:Chelsea Shinoda
Ostali članovi:



4. Skupina: Zanimljivosti
Skupina koja donosi zanimljivosti o Harryju Potteru svake druge nedjelje, prema rasporedu. Zanimljivosti uključuju sve o Harryju Potteru što nije svježa vijest, npr. razne informacije o HP svijetu, JK, glumcima... Zanimljive izjave o Harryju, razne HP stranice koje pronađu na internetu, slike... Apsolutno sve...
Predsjednik/ca skupine:Lara Shinoda
Ostali članovi:




Raspored
Raspored je napravljen kako bi se uveo red u postanje. Kao što možete vidjeti, od ponedeljka do subote pišemo fan fiction; svaki predavač piše o svom predmetu, a nedjeljom svoje dane imaju skupine zanimljivosti i novosti. FF raspored je kreiran po abecedi. Ako se netko ne bude držao rasporeda, tj. posta u krivom danu, njegov će post odmah biti obrisan. Ako niste u mogućnosti napisati post, možete ga napisati naknadno, ali kao datum objave morate navesti datum u kojem ste ga prvotno trebali objaviti. Fan fiction postovi ne smiju biti "dužine romana", no ne smijete napisati ni samo 2 rečenice. Pišite post srednje veličine. Za postove nedjeljom je preporučeno da budu malo dulji. S rasporedom krećemo od ponedjeljka, 17. srpnja.

Ponedjeljak: FF aritmancije, piše prof. Sophie Davies
Utorak: FF astronomije, piše prof. Zara Ravenclaw
Srijeda: FF bezjačkih studija, piše prof. Mary Matthews
Četvrtak: FF čarobnih napitaka, piše prof. Maya Courage
Petak: FF čarolija, piše prof. Chelsea Shinoda
Subota: FF obrane od mračnih sila, piše prof. Luna Snape
Nedjelja: HP novosti, piše Skupina Novosti, predsjednica Chelsea Shinoda

Ponedjeljak: FF osnova borbene taktike, piše prof. Lara Shinoda
Utorak: FF povijesti magije, piše prof. Miranda Smith
Srijeda: FF preobrazbe, piše prof. Jennifer Pleasant
Četvrtak: FF skrbi za magična stvorenja, piše prof. Keera Smith
Petak: FF starih runa,
Subota: FF travarstva, piše prof. Kiara Hamill
Nedjelja: HP zanimljivosti, piše Skupina Zanimljivosti, predsjednica Lara Shinoda


To bi bilo to ljudi, prijavljujte se za profesorska mjesta i mjesta u skupinama; sad ću ovo prepisati u box.
Kada se prijavite za mjesto u skupini, javite se predsjedniku/ci, koji će se javiti dizajnu, i onda će dizajn to sredit.

Pozdrav,
VonCroy


EDIT: Kako smo našli Mirandi mjesto i popunili sva profesorska mjesta; obrisao sam vaše edite.
I da, ljudi, moram vas pitat, važno je. Igrate li vi onu igru; znam da sam već pitao, no niste odgovarali, pa sad osgovorite. Glupo je da nastavimo s njom ako ne igrate, jer će vam dom na kraju dobiti 0 bodova, ako ne nastavimo, smislit ćemo novu... :)

- 13:44 - Brzocitatno pero (16) - Prepiši - #

11.07.2006., utorak

Ovaj...veoma važan post....

smijehsmijehsmijehDakle...širimo se ,širimo...
Za svaku pohvalu..
Ova ideja od Von Croya jednostavno rula ali ocitko nitko to ne igri, ili jednostavno ne kuži šta se treba raditi (kao ja naprimjer...)pa bi možda mogli naći neki drugi način...ali ja neznam koji.. jer sam prilično zatupljena danas od sunca...
I sad..ima ko ideju kako to srediti ili nešto...
Javite....
I dajte se stavite pod dom..ineće ja i maya smo griffindorke... naughty

E da...ovaj chat box je zakon samo sta uvjek nikog nema kad ja dodem...no
ludludlud

Evo editiram post zato sta sam nes skuzila. kako mirande više nema moramo izabrati novog predstojnika Griffindora..Koliko se sječam bile su tu još i Luna Snape i Zara Rawenclav...ali kako su došli novi članovi želim i njima dati šansu..

Svi koji zelite biti predtojnici griffindora prijavite se...

Uz to molim vas da se ponovo..također preko komentara ponudite za navedene poslove..(zao mi je sta vas opet mucim..ali neke cu skratit muka i stavit odma za profesore, ok?)

Travarstvo
Obrana od Mračnih sila Luna Snape
Preobrazba Jennifer Pleasant
Čarolije Chelsea Shinoda
Čarobni Napici Maya Courage
Aritmancija
Skrb za magična stvorenja Keera Smith
Astronomija Zara Ravenclaw
Stare rune
Bezijački studiji Mary Matthews
Povijest magije
Osnove borbene taktike

Ajde prijavljujte se!!!

Poooooooosa,
Lara Shinoda

- 22:58 - Brzocitatno pero (6) - Prepiši - #

05.07.2006., srijeda

1. međudomsko natjecanje...

Hej, ljudi! mah

Imam ideju: možemo napraviti međudomska natjecanja; u njima bi skupljali bodove, te se tako natjecali...
Za prvo, možemo se natjecati u scholasticovom kvizu: klikni. Kako broj članova domova nije izjednačen, mislim da bi trebali uzimati rezultat samo najboljeg člana. Tako da bi riješavali kviz, svoj najbolji rezultat print screenom pretvorili u sliku, stavili na image shack i u komentare napisali link do toga. Dom kojem pripada najbolji član dobija određeni broj bodova, itd.

Na primjer:
Najbolji dom - 500 bodova
2. dom - 250 bodova
3. dom - 100 bodova
Najlošiji dom - 0 bodova

Naravno, ako npr. 2 najbolja rezultata budu imali pripadnici istog doma, tom domu se računa samo bolji rezultat.

Što mislite?
Natjecanje bi trajalo do određenog datuma, ja predlažem do 21. srpnja...

Sad ću u box staviti slike domova, pa molim da se svatko potpiše ispod znaka svog doma, a ravnateljica i njena zamjenica pod grb hogwartsa kao osoblje. Onda bismo mogli maknut ovaj popis iz lijevog boxa. Ako netko želi pored svog imena ostaviti text box, samo kopirajte to iz koda sadašnjeg boxa.
I dajte, ljudi, pozovite frendove i ljude koje čitate da se učlane, jer ovdje ima 30+ hpff blogova, a mi imamo samo desetak članova...

Pozdrav,
VonCroy

- 16:27 - Brzocitatno pero (21) - Prepiši - #

02.07.2006., nedjelja

Nove ideje...

Imam ideju...Maya i Keera su se već složile...
Da pišemo fan fic na ovom blogu ,ali kao profesori određenih predmeta!

Dakle ponuđena radna mjesta za predmete su:

Travarstvo
Obrana od Mračnih sila
Preobrazba
Čarolije
Čarobni Napici
Aritmancija
Skrb za magična stvorenja
Astronomija
Stare rune
Bezijački studiji
Povijest magije
Osnove borbene taktike


Evo prijavite se...vi koji ste predstojnici i dalje će te biti...Onaj ispod test...to nema veze s ovim...dakle prijavite se...i sretno!!!
Samo za članove kluba!!!

- 20:13 - Brzocitatno pero (11) - Prepiši - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us
Ovaj blog je..
Harry Potter klub i u njemu cemo razmjenjivati iskustva i novosti o potteru. Svi članovi dobijaju lozinku i username i mogu pisati postove!
Teme postova se ograničavaju na:
- vjesti o HP filmovima ili knjigama
- zanimljivosti o Hogwartsu i magiji
- odluke važne za cijeli klub
Također je zabranjeno:
- pisati o svojem blogu (reklamirati svoj fanfiction)
- pisati o temama koje nisu u vezi s gore navedenima

Popis učenika Hogwartsa (za korištenje pri pisanju postova)

Ovaj dizajn su napravile:
Mary Matthews
i
Jennifer Pleasant













Raspored
Ponedjeljak: FF aritmancije, piše prof. Sophie Davies
Utorak: FF astronomije, piše prof. Zara Ravenclaw
Srijeda: FF bezjačkih studija, piše prof. Mary Matthews
Četvrtak: FF čarobnih napitaka, piše prof. Maya Courage
Petak: FF čarolija, piše prof. Chelsea Shinoda
Subota: FF obrane od mračnih sila, piše prof. Luna Snape

Ponedjeljak: FF osnova borbene taktike, piše prof. Lara Shinoda
Utorak: FF povijesti magije, piše prof. Miranda Smith
Srijeda: FF preobrazbe, piše prof. Jennifer Pleasant
Četvrtak: FF skrbi za magična stvorenja, piše prof. Keera Smith
Petak: FF starih runa, piše prof. Jan Karl VonCroy
Subota: FF travarstva, piše prof. Kiara Hamill


Za dizajn su zadužene:
Jennifer Pleasant
Mary Matthews
Kiara Hamill
Maya Courage
Image Hosted by ImageShack.us