Nigdje Posebno, Zemlja

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Nigdje Posebno...
Zagreb at Night
A World Of...
Indie, nego što.
Kava, trava i novine
Dubia ne spava sama
Buđenje

Zbogom i dva zdravo
Zbogom i dva zdravo
Sudionica
Nula

Ostale priče i stilske
Zvijezde i prijatelji
Dokolico, tvoje kraljevstvo mora pasti
Fragmentarno
(battery low)
Ta mačka je nešto što ne mogu objasniti
Kriva boja

Ostatak je tinejždersko pizdakanje po raznim temama.
Tko voli, nek izvoli.

... and then some.
last.fm
Lična knjiga
twitter

Also, other people.
Atlas Sliježe Ramenima

The Truth Is Often Hidden In Plain Sight







20.06.2006., utorak

Dugo nisam jadikovao...

Razlog za ovu sliku? Nema ga. Lijepa je. Nije li to dovoljan razlog? ... pa ne vidim zašto ne bih malo.

Jadik, jadik, jadik. headbang Eto, odmah mi je bolje. thumbup

I volim koristiti smajliće. Butt seriously, imam nekoliko prigovora na stvari u svijetu oko mene, a i ponešto u meni. Zašto ih donosim? Ne znam ni sam. Blog je terapeutski alat i čak iako me nitko neće slušati, meni će biti nekako lakše. Recimo. Bit će mi još lakše ako nađem još par komentara ispod posta, ali ne možeš imati ovce i vunu. Ili tako nekako.

Pod jedan, neću prigovarati o nogometu. Igrali smo kako smo igrali i nikakvo moje prigovaranje neće promijeniti taj 0:0. Da, Srna je mogao pogoditi penal. Nije. Da, sudac je mogao bolje suditi. Nije. Da, imali smo mnogo prilika i jedna je trebala biti gol. Ali... nije. Nema razloga prigovarati. Preostaje nam samo pogledati utakmicu s Australijom i vidjeti što će biti. Ako izgubimo, neće biti prvi puta - ništa strašno. Ako pobjedimo... e pa isto tako neće biti prvi puta.

Ad 2. U Bookaletinom (bookaleta.blog.hr) natječaju za knjigu priča s bloga, moja priča nije ušla u nju. Posve zasluženo, pretpostavljam, nisam još toliko dobar, ali ipak je to malo deprimirajuće. Jadik, jadik, jadik. headbang Doduše, post nubila Phoebus. Sutra je novi dan. Ili tako barem tvrde.

A što se tiče trećeg, uplatio sam predispit iz engleskog na Filozofskom. Ne zabrinjavam se previše (malo da, ali to je zdravo) glede tog predispita. Više me brine što odabrati osim engleskog i informatologije (pa kasnije bibliotekarstvo). Psihologija ide na popis, makar ne znam što bih odabrao kad bi mi se pružila prilika i za engleski i za psihologiju. Četvrto je mjesto trenutačno prazno, ili popunjeno sa raznim relativno beskorisnim predmetima tipa lingvistika.

Četvrto. Hormoni još uvijek divljaju. Dovraga.

Glazba: Pips, Chips & Videoclips - Bog

Kierlan,
Igram se poraza i pobjede
- 10:00 - Komentari (14) - Isprintaj - #

18.06.2006., nedjelja

Znam, već vam je dosta toga, ali...

Ja pijem Karlovačko. Nogomet.

Svima omiljena zanimacija za ionako prevruće ljetne dane.

Ima u tome nešto lijepo, sjediti izvaljen na svom omiljenom kauču, uz hladno pivo (prvenstvo reklamiraju sve žive pivovare, pa vi odaberite onda...), promatrati jadnike kako trče za loptom po velikim vrućinama i muče se, znoje, padaju, gube, pobjeđuju, lome udove... Ima neka katarza u svemu tome, pogotovo ako pobjedimo Japan, kao što svi tvrde da hoćemo. Naravno, to je bila istina od početka prvenstva. Svi, ne vjerujući uvijek u vlastitu propagandu, tvrde da smo najbolji, najbrži, najviši i najsnažniji. I neka pati koga smeta... Ima neka katarza u tome, da. No, bojim se da je samo u to u našim glavama.

Nogomet je prestao biti igra i postao je biznis. Reklame za prvenstvo počele su već prije pola godine. Svaka iboga reklama slijedi isti slijed. Posebice ove pivske. Nogomet se prvo povezuje s domoljubljem (jako voolim... svoju Hrvatsku...), a potom sa alkoholom. Dakle, domoljubno je piti. Ali to smo već ionako znali. Pijemo od stoljeća sedmog.

Kao što bi rekao profesor Pervan u reklami: nogomet ima i svoju mračnu stranu. S druge strane, to je samo reklama. Prazne riječi izgovorene kako bi svi gledali onu emisiju jednostavno debilnog naslova - Goleo.

Pa ipak ja jedem i pijem... i gledam nogomet.

Glazba: Pips, Chips & Video Clips - Nogomet

Kierlan,
Sin Raspućin
- 12:30 - Komentari (8) - Isprintaj - #

10.06.2006., subota

Apocalyptica... sa zakašnjenjem

Tako je otprilike to izgledalo u Lisinskom prije... uf, šest dana? Mogao bih pričati o tome kako je bilo super, kako je bilo odlično i genijalno i da svi vi koji niste bili nemate pojma što ste propustili (što ima i smisla jer ako niste bili onda ne možete znati...) i nadaleko i naširoko opisivati kako je atmosfera bila odlična, a publika još bolja. I mislim da upravo jesam.

Još ću napomenuti jest to da smo imali čak 2 bisa, što je sasvim pošteno. Napomenut ću još to da oni znaju za Janicu Kostelić. rolleyes I da je definitivno najbolja izvedba bila finale (drugi bis) koncerta - Hall of the Mountain King. Prvi sam ju puta čuo na koncertu i sad kad sam čuo i verziju sa albuma, mogu iskreno reći da je ona na koncertu oko tisuću puta bolja. Naravno, razumije se, jer su koncerti samo javni jamming sessioni. Glazbenici se doslovce hrane vibrama divljenja i štovanja publike i onda se trude svirati što bolje, čudnije, brže, glasnije i drugačije od uobičajnog kako bi publika još više divljala, pa bi oni onda opet morali svirati bolje... i tako začarani krug.

Što se tiče publike, bilo mi je smiješno gledati kako se prije svake pjesme iz tame diže oko pola tone fotoaparata, mobitela i inih naprava koje kradu dušu i snimaju na... pretpostavljam neku memorijsku karticu. Svatko je želio jedan komad Apocalyptice, koliko on bio loše kvalitete, bilo zvučne ili slikovne. Što se tiče slike na početku, to je jedna od boljih uradaka - od prijatelja iz prednjih redova. Ali neću ništa reći protiv publike. Svi su pjevali. Svi su masovno pohrlili u prve redove na poziv benda, zadavajući inače miroljubivom osoblju Lisinskog glavobolje. Siguran sam da za vrijeme običnih opernih večeri nemate stotinjak ljubitelja metala koji hrle prema pozornici u svojim kožnim jaknama, killerima i drugim ubojitim dodatcima.

Posebno moram izdvojiti jedan nešto stariji bračni par koji je sjedio kraj mene kao antitezu tipičnih članova publike. Muž, koji je bio sarkastičan do boli i očito mu se gadila čitava reakcija obijesne mladeži na Fince u kožnim hlačama, povremeno bi uputio i pokoji srednji prst prema pozornici kad bi svi kazali rogove. Također je izjavio svoje negodovanje oko ostatka publike, našto mu je žena odgovorila: "Sve su to ljudska bića." On se, dakako, s tim nije složio: "Samo na papiru, draga, samo na papiru."

Tako. Ne da mi se više pisati, kao što sam i siguran da se vama više ne da čitati. To nije doživljaj koji se lako može saopćiti u riječi. Riječ je o zvukovima, o slikama i o onom neopisivom "nečemu" što je sastavni dio svakog dobrog koncerta. I to je to, ništa više.

Glazba: Apocalyptica (zar ste sumnjali?) - Hall of the Mountain King

Kierlan Darkskye,
In the Hall of the Mountain King


- 10:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #

02.06.2006., petak

Usisavač čini čuda

No... da. Računalo me nedavno zafrkavalo. Nisam mogao reinstalirati Windowse jer mi se računalo uvijek zamrznulo negdje usred instalacije. Nakon što sam iscrpio sva moguća softverska objašnjenja, zaključio sam da je problem u hardveru. Otvorio sam kućište, zakašljao se zbog prašine, iščupao grafičku karticu i strpao ju natrag unutra. Nije se zamrznulo odmah, već je dospjelo ponešto dalje s instalacijom. Otvorio sam kućište ponovo, strpao jednu drugu, stariju karticu unutra. Došlo je još dalje, ali je opet se zamrznulo. Vratio sam početnu, greška se nastavila.

Prašina koja se unutra nakupila mi je već počela ići na jetra, pa sam uzeo usisavač, postavio ga prvo na najmanju snagu, i počeo čistiti. Kako je to bila ukorijenjena, tvrdokorna prašina, postepeno sam povećavao snagu usisavača, i posisao sve živo. Čak i svu prašinu iz svih mogućih kulera, uključujući i onoga od grafičke, to jest, procesora. Upalio sam računalo. Već sam se pobojao da nakon ovog malog manevra usisavanja više neće niti pokrenuti se, ali htjelo je.

I prošlo je prvi dio instalacije. Računalo se restartalo (posve normalno za taj postupak), nastavilo instalirati i završilo. Izgleda da je problem bio u pregrijavanju nečega zbog sloja prašine u jednom od uređaja za hlađenje. Dakle, čistoća je pola zdravlja. Uzmite usisavače!

U drugim vijestima, kupih karte za Apocalypticu i ovu nedjelju idem. Prespavat ću u svom novom stanu, pa se čujemo u ponedjeljak. Ako budem dobre volje.

Glazba: Teh predstava - tehno smeće

Kierlan Darkskye,
Vacuum Guy
- 13:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>