Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kierlan

Marketing

Usisavač čini čuda

Računalo me nedavno zafrkavalo. Nisam mogao reinstalirati Windowse jer mi se računalo uvijek zamrznulo negdje usred instalacije. Nakon što sam iscrpio sva moguća softverska objašnjenja, zaključio sam da je problem u hardveru. Otvorio sam kućište, zakašljao se zbog prašine, iščupao grafičku karticu i strpao ju natrag unutra. Nije se zamrznulo odmah, već je dospjelo ponešto dalje s instalacijom. Otvorio sam kućište ponovo, strpao jednu drugu, stariju karticu unutra. Došlo je još dalje, ali je opet se zamrznulo. Vratio sam početnu, greška se nastavila.

Prašina koja se unutra nakupila mi je već počela ići na jetra, pa sam uzeo usisavač, postavio ga prvo na najmanju snagu, i počeo čistiti. Kako je to bila ukorijenjena, tvrdokorna prašina, postepeno sam povećavao snagu usisavača, i posisao sve živo. Čak i svu prašinu iz svih mogućih kulera, uključujući i onoga od grafičke, to jest, procesora. Upalio sam računalo. Već sam se pobojao da nakon ovog malog manevra usisavanja više neće niti pokrenuti se, ali htjelo je.

I prošlo je prvi dio instalacije. Računalo se restartalo (posve normalno za taj postupak), nastavilo instalirati i završilo. Izgleda da je problem bio u pregrijavanju nečega zbog sloja prašine u jednom od uređaja za hlađenje. Dakle, čistoća je pola zdravlja. Uzmite usisavače!

U drugim vijestima, kupih karte za Apocalypticu i ovu nedjelju idem. Prespavat ću u svom novom stanu, pa se čujemo u ponedjeljak. Ako budem dobre volje.

Glazba: Teh predstava - tehno smeće

Kierlan Darkskye,
Vacuum Guy

Post je objavljen 02.06.2006. u 13:00 sati.