KICKBOXING

nedjelja, 30.12.2007.

Siniša na korak do svjetskog trona

Sinoć, u švicarskom mjestu Wohlenu, pred oko 2000 gledatelja, održana je borba po profesionalnim pravilima u full contactu, u težinskoj skupini do 60,00 kg između Rocca Ciprianoa - aktualnog WAKO Pro svjetskog prvaka i našeg Siniše Kovačića, Varaždinca koji nastupa za splitski "Pit Bull" kao izazivača.

Borba u 12 rundi bila je vrlo izjednačena, što dokazuju i sudačke liste: 116:114, 116:114 i 115:115. Siniša se pokazao kao vrlo opasan protivnik aktualnom svjetskom prvaku i pitanje je kakav bi rezultat bio da nekom drugom terenu.

Dakle, odlukom sudaca 3:0 (i naš sudac koji je bodovao izjednačeno, dao je prednost aktualnom prvaku - jer za preuzeti titulu treba biti bolji, a ne izjednačen) pobijedio je i zadržao titulu Rocco Cipriano.

Prema izjavama samog Ciprianoa, ovo mu je bila posljednja borba, povlači se iz aktivnog borenja, pa se može reći da s titulom Svjetskog WAKO Pro prvaka u full contactu, -60 kg, odlazi u mirovinu.

Čestitke Siniši na odličnoj borbi, a evo i malo slika, dojma radi.

Mjesna sportska dvorana u Wohlenu, u kojoj je bilo, kažu, oko 2000 gledatelja.

Siniša Kovačić (lijevo u crvenim hlačama i Rocco Cipriano u borbi.

Siniša Kovačić (lijevo u crvenim hlačama i Rocco Cipriano u borbi.


















Proglašenje pobjednika, titula i pojas ostaju u posjedu Rocca Ciprianoa.

Na slici s lijeva: Rene Bosch - predsjednik kickboxing saveza Švicarske i predstavnik WAKO Pro za Švicarsku, novi - stari svjetski WAKO Pro prvak u full contactu do 60 kg Rocco Cipriano, Predrag Znaor - predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza i predstavnik WAKO Pro za Hrvatsku, Siniša Kovačić - izazivač, ovaj puta (nadamo se ne zadugo) poraženi.




- 23:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #