KICKBOXING

srijeda, 17.10.2007.

Otišao je još jedan kickboksač - Toše

Jučer sam od prijatelja i suradnika na ovom blogu dobio sljedeću poruku:

"U ovom teškom trenutku kada smo svi u kući u tuzi zbog pogiblje našeg idola Toše Proeskog, šaljem ti moje misli koje sam uspio sakupiti iz glave koja nije sposobna išta smisliti, moja kreativnost zamrla je, jako mi je žao čovjeka, legende i kickboksača."

Neviđeni


Toše Proeski
1981. - 2007.



Trenira kickboxing,
neustrašiv je
i plaši se jedino Boga

(kako je nedavno napisano u novinama)




Pjevačka legenda i prvak Makedonije u kickboxingu Toše Proeski je zaključio svoju misiju zvanu zemaljski život te otišao onome koji mu je darovao anđeoski glas i stas. Toše je uvijek pred koncert pa i pred nastup na Eurosongu vježbao kickboxing. Tako je bilo i pred koncert u Beogradu - nabija kondiciju vježbajući kickboxing.

Sada prijatelju naš i kolega, vježbaj i na onome svijetu, a mi ćemo znati da nas pratiš.

Toše Proeski puno je pridonio promociji kickboxinga i na tome mu hvala. Toliko sam potresen i tužan da mi je nestao dar govora i pisanja. Ne mogu uopće shvatiti da Toše nema i da ga više neće biti, da više neće mawashijem šamarati nevjernog voditelja programa koji mu nije vjerovao da trenira kickboxing. Više nas neće uveseljavati svojim anđeoskim glasom koji nas je izvukao i iz najvećeg „beda“. Plačem i nije me sramota, plačem iako nije muški plakati, ali kada ti ode netko, koji ti se uvuče u uši i pod kožu, i za koga si siguran da ti je kao najdraža rodbina, nije sramota plakati. A Toše bi mi sigurno rekao: “Canta, no llore!“

...Krade mi te cesta
Kradu mi te ljudi
Svako pomalo od osmijeha tvog posudi...
Iza svakog ugla
Stalno netko vreba
Da mi te ukrade
Kada malo sreće treba

....isječak iz Tošine pjesme "Osmijeh tvoj"

Isječci iz nekoliko interwieva s Todorom "Tošom“ Proeskim:
...

Novinar: Malo je poznato da si se bavio kik boksom i da prilično dobro vladaš ovom borilačkom veštinom. Da li ti to služi za samoodbranu, ili...

Toše Proeski: Isključivo za samoodbranu, čak bih rekao da mi kik boks ni za to ne služi, već da se izduvam i da budem u kondiciji kad izađem na scenu. Ranije sam trenirao svakodnevno i prilično mi je dobro sve to išlo, ali u poslednje vreme zbog obaveza oko muzike, jedva da jednom nedeljno odem do sale. Ko zna, možda će naići period kada ću biti u prilici da se više posvetim vežbanju, jer je ovaj sport moja davnašnja ljubav.
...

Novinar: Kažu da život pjevača nije zdrav. Kako održavaš kondiciju?

Toše Proeski: Dugo sam trenirao kik-boks, ali danas nemam vremena za bavljenje ovim sportom. Ali, često znam da skoknem do teretane, a bavim se i jogom koja me opušta. Mnogo se zamaram i treba mi dosta kondicije, a sport je jedini način da čovek čuva i obnavlja sopstvenu snagu.
...

Novinar: Kako se u svemu tome opuštaš? Baviš li se i dalje sportom?

Toše Proeski: Sport mi je druga najdraža stvar u životu, trenirao sam profesionalno odbojku i kik-boks. Momentalno se ničim ne bavim profesionalno, ali rekreativno da, i to često, jer su mi pola drugova odbojkaši, a pola kik-bokseri. Trudim se da ne zaboravim te sportove, oni su mi, kao i muzika, u krvi.
...

Novinar: Vidno ste smršali. Kako vam je to pošlo za rukom?

Toše Proeski: Oslabio sam 12 kilograma. Nisam držao dijetu, samo sam, nakon dvogodišnje pauze nastavio da treniram kik-boks kojim se bavim već 15 godina.



I s moje strane - RIP
Lot333






- 10:49 - Komentari (93) - Isprintaj - #

utorak, 16.10.2007.

Hrvoje nam se zavukao

He, he

a ovaj bi se post mogao nazvati:

Kako kickboksači mogu na naslovnice?



Nemalo nas je sve iznenadila naslovnica posljednjeg broja časopisa "Extra". Na naslovnici Hrvoje, kontroverzni (he,he, lijepo rečeno) stanar BB kuće, a u pratnji mu naši dečki - Majkići.



Čujem da su cijeli dan telefoni zvonili, a stariji Majkić, inače jedan od voditelja podružnice zaštitarske firme "Bilić - Erić Security" u Rijeci kratko kaže: "Posao je posao".

Naime, njih je RTL angažirao na poslovima osiguranja cijeloga projekta Big Brothera - pa tako svakog petka gledamo kickboksače braću Ivić kako otvaraju vrata BB kuće kada stanari izlaze. Tako je i riječka podružnica dobila posao - čuvati Hrvoja nakon izlaska iz kuće.

I eto Hrvoje u našim redovima! He, he.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.10.2007.

Frane na K1 max kvalifikacijama

Sinoć, subota, 6.10.2007. Frane Radnić je u Marseilleu sudjelovao na K1 max europskim kvalifikacijama. Evo najave iz Sportskih novosti:




Najnovija vijest kaže da je Frane prvu borbu imao s Francuzom - Mohamed Habou, kojeg je pobijedio na bodove 3:0. U sljedećem se kolu, u polufinalu susreo s Nizozemcem - Tahir Menxhigi, od kojeg je odlukom sudaca 1:2 Frane izgubio.

Frane je ostavio jako dobar dojam, a trener Marko Žaja je zadovoljan (što je inače vrlo čudno kad mu borci gube 2:1). Očito je gripa ostavila traga na Frani, koji se na žalost nije uspio oporaviti ni nakon 10 dana.

Ali, idemo dalje. Zar ne?


- 00:03 - Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 06.10.2007.

SP Bg - Slike, sličice

Dragi moji čitatelji i posjetitelji,

kao što ste mogli primijetiti, kako sam obećao, započeo sam s upload-om slika sa Svjetskog prvenstva u Beogradu.

Slike su objavljene u sljedećim postovima (još ne svima):

SP Bg - 1.dan: Počelo je počelo
SP Bg - 2.dan: Dobro je počelo
SP Bg - 3.dan: Pola, pola, ali dobro je
SP Bg - 4.dan; 13 je sretan broj, ipak
SP Bg - 5.dan: Rezultati on line
SP Bg - 5.dan: Večerašnja finala
SP Bg - 6. dan: Naša finala
SP Bg - Završna vijest
SP Bg - Medaljice, medaljice

Pa pogledajte, a ovdje dajem nekoliko zanimljivih. Evo:


Beograd, pogled iz hotela Srbija


Beograd, pogled iz hotela Srbija


Prvog dana, nakon ulaska u dvoranu "Pionir" uočeno je da nema hrvatske zastave (hm, tko zna zašto?). Brzo su naši dečki iz svoje torbe izvukli zastavu (ostavili sigurnosnu zalihu zastava, hm, tko zna zašto?) i naša se je zastava zavijorila na posebnom mjestu.


Hrvatska reprezentacija na mimohodu


630 sportaša iz 48 zemalja


Hrvatska reprezentacija


Predsjednici nacionalnih federacija na svečanom otvaranju


Ana Mandić i treneri: Ljubo Penović, Nenad Mitrović, Jozo Čikotić i Denis Ivas


Naše ljepotice: Nikolina Juričev Ivin, Katarina Iličić, Nevena Juranović, Jelena Radoš, Bernarda Rundek, Matea Malec (stoje) i Ana Mandić, Marina Horvat, ŽEljana Piteša, Andreja Ivas i Nives Radić (čuče)


Hrvatska reprezentacije na svečanom otvaranju


Crnka i tri plavuše - Nevena, Jelena, Bernarda i Matea


Marko Benzon sa slomljenim palcom i sa svojim trenerom Markom Žajom


Svjetski prvak Marko Šarko s predsjednikom Hrvatskog kickboxing saveza prof. Predragom Znaorom (lijevo) i predsjednikom svjetske WAKO federacije Enniom Falsonijem (desno)


"Lassen augen das sprache" - iliti NIkolina JUričev Ivin i Marko Šarko


Nives Radić i direktor reprezentacije Stipan Jurišić


"Treneru, hvala, ljubim te u čelo" - kaže Stipe Stipetić svom treneru JOzi Čikotiću, dok sve to gleda Tomislav Čikotić


"Alah akbar" kaže Amzail Bouchra iz Maroka i zahvaljuje Bogu na osvojenom zlatu u borbi protiv Nives Radić


Alah uvijek gleda, a koža se ne smije pokazivati - specifična kickboxing odora tradicionalnih Muslimanki - Amzail Bouchra iz Maroka


Da je bilo malo više snage kod Leonarda Komšića, letio bi Brazilac Guto Inoccente, a ne samo njegova kaciga


Ali, snage nije bilo. Kaže Leo: "Ja mislio da ovi Brazilci samo nogomet znaju, a ovaj samo glumi Nevinašce, ali tuče ko sam vrag, i to namjerno!"


Glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza Romeo Deša i predstavnik WAKO kickboxing federacije Kine.


Naš predsjednik Predrag Znaor u društvu najstarijeg u WAKO obitelji - predsjednik kickboxing federacije Velike Britanije - lord Tom Hubert. Ni sam ne zna (tako kaže) koliko ima godina, a doznaje se iz pouzdanih izvora da ih je više od 90


Naši prijatelji iz Slovenije - trener Bojan Korošec i zlatna Sabina Čehić


Thomas Calvin - predsjednik kickboxing federacije USA i potpredsjednik WAKO-a - Horst Prelog iz Kanade


I na kraju, zahvaljujem se predsjedniku Hrvatskog kickboxing saveza prof. Predragu Znaoru koji mi je poslao DVD sa stotinama slika, a bez čijeg truda bismo malo toga gledali sada na blogu. I bez obzira na neke komentare, veliki je trud uložen da se bude prisutan na svakom mjestu, da se snimi, obradi i sve ostalo i da to sada bude dostupno svima.

- 00:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 05.10.2007.

Kickboksači u boksu

... mogu i do najviših razina



Izbornik boksačke reprezentacije g. Pero Tadić odredio je sastav hrvatske boksačke reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Chicagu.

Vijest je objavljena na web portalu za borilačke sportove PROFIGHTSTORE, a evo je i ja prenosim:

Palić otpao – 6 putnika za Chicago 5.10.2007

Filip Palić neće putovati na Svjetsko prvenstvo u boksu - tako da je hrvatska reprezenatacija ostala na 6 boksača koji će u Chicago boksati i za svjetske medalje i za olimpijski plasman.

Palić je izostavljen zbog nedolaska na pripreme, odluke da trenira u vlastitom klubu, te zbog lošije forme u zadnje vrijeme.

«Nedodirljivi» momci Eliota Nessa su u Chicagu nekada beskompromisno hvatali gangstere, nadamo se da će šestorica «nedodirljivih» Pere Tadića jednako uspješno loviti medalje ili barem četvrfinala koja ih vode u Peking.

Hrvati za Chicago:
Mirsad Ahmeti (-57kg)
Boris Katalinić (-64kg)
Borna Katalinić (-69kg)
Marijo Šivolija (-81kg)
Vedran Đipalo (-91kg)
Marko Tomasović (+91kg)


Vidim i jednog kickboksača među njima i naravno, Marku Tomasoviću želim puno sreće, ko što kaže TK (autor vijesti) da se plasira u četvrtfinale, pa onda u Peking. Bravo Marko!

Ostaje dilema i pitanje: gdje je Sanjin Pol Vrgoč? Zna li netko?

- 11:49 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.10.2007.

SP Bg - Čestitke, čestitke ...


... od ministra Dragana Primorca:




... od predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i glavnog tajnika Josipa Čopa




Lijepo, lijepo. Eto.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.10.2007.

SP Bg - Ekipni poredak

... visoko, visoko



Medals Table (all Disciplines)
16th WORLDKICKBOXING CHAMPIONSHIPS
Belgrade (Serbia) - 24.09.2007 - 30.09.2007


Place Nation Gold Silver Bronze
1 Russian Federation 14 10 10
2 Belarus 8 4 8
3 Serbia 3 4 11


4 Poland 6 2 5


5 Hungary 4 4 4
6 Croatia 2 7 4


7 Morocco 4 3 3
8 Azerbaijan 2 2 5
8 Turkey 2 3 3


8 Ukraine 2 2 5
11 Italy 0 2 8
12 Germany 1 2 2
12 Kazakhstan 1 0 6
14 France 0 2 3
14 Ireland 1 1 2


16 Sweden 0 1 3


17 Portugal 1 0 1


17 Slovenia 1 0 1
17 Great Britain 0 1 2
17 Bosnia and Herzegovina 1 0 1
21 Macedonia 0 1 1


21 Austria 0 1 1
21 Bulgaria 0 1 1
24 Switzerland 0 0 2


24 Mexico 0 0 2
24 Slovakia 0 0 2


24 Kyrgyzstan 0 0 2
28 Syria 0 0 1
28 South Africa 0 0 1


28 Mauritius 0 0 1
28 Montenegro 0 0 1


28 Czech Republic 0 0 1
33 Estonia 0 0 0
33 Greece 0 0 0
33 People's Republic of China 0 0 0
33 Spain 0 0 0
33 Egypt 0 0 0
33 Brazil 0 0 0
33 Latvia 0 0 0
33 Romania 0 0 0
33 Islamic Republic of Iran 0 0 0
33 Israel 0 0 0
33 Denmark 0 0 0
33 Iraq 0 0 0
33 India 0 0 0


33 Chile 0 0 0
33 Australia 0 0 0
33 Ecuador 0 0 0


Medals Table in Discipline Lightcontact
16th WORLDKICKBOXING CHAMPIONSHIPS
Belgrade (Serbia) - 24.09.2007 - 30.09.2007


Place Nation Gold Silver Bronze
1 Russian Federation 5 2 0
1 Hungary 3 4 2
3 Poland 3 1 3
4 Germany 1 2 2
5 Ireland 1 1 2
5 Croatia 1 1 2
7 Ukraine 0 1 3
8 Great Britain 0 1 2
8 Slovenia 1 0 1
10 Austria 0 1 1
10 Sweden 0 1 1
12 Switzerland 0 0 2
12 Turkey 0 0 2
12 Slovakia 0 0 2
15 Italy 0 0 1
15 France 0 0 1
15 Czech Republic 0 0 1
18 Portugal 0 0 0
18 Iraq 0 0 0
18 Romania 0 0 0
18 Islamic Republic of Iran 0 0 0
18 Serbia 0 0 0
18 South Africa 0 0 0
18 Denmark 0 0 0
18 Macedonia 0 0 0
18 India 0 0 0
18 Greece 0 0 0
18 Kazakhstan 0 0 0
18 Egypt 0 0 0
18 Brazil 0 0 0
18 Latvia 0 0 0
18 Spain 0 0 0
18 Australia 0 0 0
18 Morocco 0 0 0


Medals Table in Discipline Low Kick
16th WORLDKICKBOXING CHAMPIONSHIPS
Belgrade (Serbia) - 24.09.2007 - 30.09.2007


Place Nation Gold Silver Bronze
1 Russian Federation 7 2 5
2 Serbia 2 3 5
3 Azerbaijan 2 2 3
4 Croatia 1 4 1
5 Kazakhstan 1 0 6
5 Poland 2 1 1
7 Belarus 2 0 2
8 Morocco 1 1 2
9 Italy 0 2 2
9 Turkey 1 1 1
11 Bulgaria 0 1 1
11 France 0 1 1
13 Kyrgyzstan 0 0 2
13 Sweden 0 0 2
13 Ukraine 0 1 0
16 Mauritius 0 0 1
16 Bosnia and Herzegovina 0 0 1
16 Hungary 0 0 1
16 South Africa 0 0 1
20 Latvia 0 0 0
20 Macedonia 0 0 0
20 Islamic Republic of Iran 0 0 0
20 Greece 0 0 0
20 Portugal 0 0 0
20 Iraq 0 0 0
20 Spain 0 0 0
20 Egypt 0 0 0
20 Slovakia 0 0 0
20 Brazil 0 0 0
20 Montenegro 0 0 0
20 Israel 0 0 0
20 Austria 0 0 0
20 India 0 0 0
20 Denmark 0 0 0
20 Estonia 0 0 0
20 Romania 0 0 0
20 Chile 0 0 0


Medals Table in Discipline K1-Style
16th WORLDKICKBOXING CHAMPIONSHIPS
Belgrade (Serbia) - 24.09.2007 - 30.09.2007


Place Nation Gold Silver Bronze
1 Belarus 6 4 6
2 Russian Federation 2 6 5
3 Morocco 3 2 1
4 Serbia 1 1 6
5 Ukraine 2 0 2
6 Turkey 1 2 0
7 Croatia 0 2 1
7 Italy 0 0 5
9 Hungary 1 0 1
9 Portugal 1 0 1
9 Poland 1 0 1
12 France 0 1 1
12 Bosnia and Herzegovina 1 0 0
12 Macedonia 0 1 1
15 Mexico 0 0 2
15 Azerbaijan 0 0 2
17 Syria 0 0 1
17 Montenegro 0 0 1
19 Estonia 0 0 0
19 Brazil 0 0 0
19 People's Republic of China 0 0 0
19 Slovenia 0 0 0
19 Austria 0 0 0
19 Latvia 0 0 0
19 South Africa 0 0 0
19 Slovakia 0 0 0
19 Israel 0 0 0
19 Spain 0 0 0
19 Kyrgyzstan 0 0 0
19 Bulgaria 0 0 0
19 Ecuador 0 0 0


Samo se nadam da neće biti po onoj "tko visoko leti, nisko pada". Ma neće, siguran sam u to!


- 23:59 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 02.10.2007.

SP Bg - Medaljice, medaljice

... naših je 13





Results - 16th WORLDKICKBOXING
Belgrade (Serbia) - 24.09.2007 - 30.09.2007


LIGHT CONTACT, m -57 kg
1. Dezso Debreczeni - Hungary
2. Maxim Aysin - Russian Federation
3. Thomas Karlsson - Sweden
3. Selcuk Laleci - Turkey

LIGHT CONTACT, m -63. kg
1. Marko Sarko - Croatia
2. Sandor Szanto - Hungary
3. Kostyantyn Demoretskyy - Ukraine
3. Murat Aydin - Turkey



LIGHT CONTACT, m -69 kg
1. Przemyslaw Ziemnicki - Poland
2. Dejan Cepic - Croatia



LIGHT CONTACT, m -74 kg
1. Sergey Zhukov - Russian Federation
2. Jerzy Wronski - Poland
3. Martin Muravsky - Slovakia
3. Kieran Ryan - Ireland

LIGHT CONTACT, m -79 kg
1. Zoltan Dancso - Hungary
2. Stefan Bücker - Germany
3. Robert Matyja - Poland
3. Martin Navratil - Slovakia

LIGHT CONTACT, m -84 kg
1. Murat Pukhaev - Russian Federation
2. Christian Albrecht - Germany
3. Mariusz Niziolek - Poland
3. Jeno Novak - Hungary

LIGHT CONTACT, m -89 kg
1. Ildar Gabbasov - Russian Federation
2. Gavin Williamson - Great Britain
3. Lemair Yohann - France
3. Prosic Juso - Austria

LIGHT CONTACT, m -94 kg
1. Giovanni Nurchi - Germany
2. Emin Panyan - Russian Federation
3. Ranis Smajlovic - Slovenia
3. Artem Vasylenko - Ukraine

LIGHT CONTACT, m +94 kg
1. Michal Wszelak - Poland
2. Igor Kravchuk - Ukraine
3. Pascal Blunschi - Switzerland
3. Csaba Podor - Hungary

LIGHT CONTACT, w -50 kg
1. Christina McMahon - Ireland
2. Reke Krempf - Hungary
3. Valeria Calabrese - Italy
3. Lucy Wolf - Great Britain

LIGHT CONTACT, w -55 kg
1. Maria Kushtanova - Russian Federation
2. Monika Molnar - Hungary
3. Petra Battig - Switzerland
3. Kateryna Solovey - Ukraine

LIGHT CONTACT, w -60 kg
1. Klara Marton - Hungary
2. Julie McHale - Ireland
3. Monika Florek - Poland
3. Andrea Ivas - Croatia



LIGHT CONTACT, w -65 kg
1. Sabina Sehic - Slovenia
2. Trimmel Nicole - Austria
3. Julia Göldner - Germany
3. Irena Kobosilova Czech Republic

LIGHT CONTACT, w -70 kg
1. Agnieszka Poltorak - Poland
2. Karin Edenius - Sweden
3. Nikolina Juricev - Croatia
3. Dianna Cameron - Great Britain



LIGHT CONTACT, w +70 kg
1. Oxana Kinakh - Russian Federation
2. Barbara Kovacs - Hungary
3. Diana Cambell - Ireland
3. Natali John - Germany

LOW KICK, m -51. kg
1. Zaur Mammadov - Azerbaijan
2. Ivaz Sciolla - Italy
3. Utkin Hudoyanov - Kyrgyzstan
3. Aleksandar Aleksandrov - Bulgaria

LOW KICK, m -54 kg
1. Emil Karimov - Azerbaijan
2. Jordan Vassilev - Bulgaria
3. Ouali Alami Youness - Morocco
3. Fabrice Bauluck Mauritius

LOW KICK, m -57 kg
1. Dzmitry Varatis - Belarus
2. Boban Marinkovic - Serbia
3. Umar Paskhaev - Russian Federation
3. Elnur Salamov - Azerbaijan

LOW KICK, m -60 kg
1. Zurab Faroyan - Russian Federation
2. Eduard Mammadov - Azerbaijan
3. Fikri Arican - Turkey
3. Dzianis Tselitsa - Belarus

LOW KICK, m -63,5 kg
1. Artur Magadov - Russian Federation
2. Zridy Soufiane - Morocco
3. Mirlan Ibraimov - Kyrgyzstan
3. Mihajio Jovanovic - Serbia

LOW KICK, m -67 kg
1. Nikolay Shtakhanov - Russian Federation
2. Yahya Alemdag - Turkey
3. Ramin Nadirov - Azerbaijan
3. Nebojsa Denic - Serbia

LOW KICK, m -71. kg
1. Konstantin Sbytov - Russian Federation
2. Michal Glogowski - Poland
3. Paolo Iry - France
3. Milan Dragojlovic - Serbia

LOW KICK, m -75 kg
1. Marko Benzon - Croatia

2. Bakari Tounkara - France
3. Dragan Micic - Serbia
3. Nurlan Nurgaliyev - Kazakhstan



LOW KICK, m -81. kg
1. Nenad Pagonis - Serbia
2. Rail Rajabov - Azerbaijan
3. Viktor Nordh - Sweden
3. Denes Racz - Hungary

LOW KICK, m -86 kg
1. Gamzat Isalmagomedov - Russian Federation
2. Stipe Stipetic - Croatia
3. Georgiy Yemeliyanov - Kazakhstan
3. Bojan Glavas - Bosnia and Herzegovina



LOW KICK, m -91. kg
1. Yauhen Anhalevich - Belarus
2. Igor Jurkovic - Croatia
3. Dmitriy Antonenko - Russian Federation
3. Narjiss Abdeslam - Morocco



LOW KICK, m +91. kg
1. Dragan Jovanovic - Serbia
2. Mikhail Shvoev - Russian Federation
3. Hafiz Bahshaliyev - Azerbaijan
3. Ruslan Aushev - Kazakhstan

LOW KICK, w -48 kg
1. Svetlana Ananyeva - Russian Federation
2. Zegana Pitesa - Croatia
3. Eleonora Leprini - Italy
3. Nargul Boranbayeva - Kazakhstan



LOW KICK, w -52. kg
1. Seda Duygu Aygun - Turkey
2. Nadiya Khayenok - Ukraine
3. Maria Krivoshapkina - Russian Federation
3. Aliya Boranbayeva - Kazakhstan

LOW KICK, w -56 kg
1. Lidia Andreeva - Russian Federation
2. Milena Dincic - Serbia
3. Elisa Albinsson - Sweden
3. Alicja Piecyk - Poland

LOW KICK, w -60 kg
1. Valerija Kurluk - Kazakhstan
2. Fatima Bokova - Russian Federation
3. Ana Mandic - Croatia
3. Barbara Plazzoli - Italy



LOW KICK, w -65 kg
1. Kamila Balanda - Poland
2. Mimma Mandolini - Italy
3. Vera Avdeeva - Russian Federation
3. Ina Ozerava - Belarus

LOW KICK, w -70 kg
1. Amzail Bouchra - Morocco
2. Nives Radic - Croatia
3. Natasa Ivetic - Serbia
3. Elena Kondratyeva - Russian Federation



LOW KICK, w +70 kg
1. Paulina Biec - Poland
2. Olivera Milanovic - Serbia
3. Benita Muller - South Africa
3. Aigul Kozhagaliyeva - Kazakhstan

K1-Style, m -51. kg
1. Ridvan Kurt - Turkey
2. Starhei Skiba - Belarus
3. GianPiero Marceddu - Italy
3. Javid Valiyev - Azerbaijan

K1-Style, m -54 kg
1. Fernando Machado - Portugal
2. Aliaksei Papou - Belarus
3. Azamat Murzabekov - Russian Federation
3. M Hamdi Alaoui Amine - Morocco

K1-Style, m -57 kg
1. Maksym Glubochenko - Ukraine
2. Aleksandar Gogic - Serbia
3. Gaetano Verziere - Italy
3. Yury Satsuk - Belarus

K1-Style, m -60 kg
1. Elbar Umarakaev - Russian Federation
2. Emrah Ogut - Turkey
3. Gillermo Estrada Martinez - Mexico
3. Sergey Adamchuk - Ukraine

K1-Style, m -63,5 kg
1. Andrei Kulebin - Belarus
2. Kurbanali Akaev - Russian Federation
3. Sreten Miletic - Serbia
3. Jose Luis Uribe Garcia - Mexico

K1-Style, m -67 kg
1. Piotr Kobylanski - Poland
2. Gor Shavelyan - Russian Federation
3. Yauheni Vinahradau - Belarus
3. Vitaliy Hubenko - Ukraine

K1-Style, m -71. kg
1. Dzmitry Valent - Belarus
2. Rizvan Isaev - Russian Federation
3. Coulibaly Djime - France
3. Manuele Raini - Italy

K1-Style, m -75 kg
1. Yury Harbachou - Belarus
2. Metzani Kamel - France
3. Jose Reis - Portugal
3. Ile Risteski - Macedonia

K1-Style, m -81. kg
1. Dmytro Kirpan - Ukraine
2. Luka Simic - Croatia
3. Alexander Stetsurenko - Russian Federation
3. Dzianis Hanchardnak - Belarus



K1-Style, m -86 kg
1. Dzenan Poturak - Bosnia and Herzegovina
2. Ivan Stanic - Croatia
3. Zaur Alakbarov - Azerbaijan
3. Siarhei Krauchanka - Belarus



K1-Style, m -91. kg
1. Andrei Malchanau - Belarus
2. Atanas Stojkovski - Macedonia
3. Nenad Miletic - Serbia
3. Zoran Majkic - Croatia



K1-Style, m +91. kg
1. Aliaksei Kudzin - Belarus
2. Dzhamal Kasumov - Russian Federation
3. Mirko Vlahovic - Montenegro
3. Mladen Bozic - Serbia

K1-Style, w -48 kg
1. Bouzlaf Nawal - Morocco
2. Kubra Lakot - Turkey
3. Liudmila Chyslova - Belarus
3. Anna Kozelkova - Russian Federation

K1-Style, w -52. kg
1. Hajdaowi Rajaa - Morocco
2. Yulia El Skaya - Russian Federation
3. Natasa Ninic - Serbia
3. Eva Ott - Hungary

K1-Style, w -56 kg
1. Rochdi Souad - Morocco
2. Alena Kuchynskaya - Belarus
3. Natalia Grabowska - Poland
3. Donatella Panu - Italy

K1-Style, w -60 kg
1. Alena Muratava - Belarus
2. Kseniya Belskaya - Russian Federation
3. Suzana Radovanovic - Serbia
3. Paola Cappucci - Italy

K1-Style, w -65 kg
1. Elena Solareva - Russian Federation
2. Ala Ivashkevich - Belarus
3. Jelena Djuric - Serbia

K1-Style, w -70 kg
1. Eva Halasi - Serbia
2. Rabih Soukayna - Morocco
3. Maryna Kalinina - Belarus
3. Ekaterina Rokunova - Russian Federation

K1-Style, w +70 kg
1. Zita Zatyko - Hungary
2. Elhaddad Samira - Morocco
3. Azza Attoura - Syria
3. Albina Vaskeykina - Russian Federation





Eto, baš lijepo.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.10.2007.

SP Bg - Završna vijest

2 SVJETSKA PRVAKA
SA SVJETSKOG PRVENSTVA U BEOGRADU



Hrvatska kickboxing reprezentacija, tijekom noći vratila se sa Svjetskog kickboxing prvenstva u discplinama light contact, low kick i K1 Style za seniore, koje se je održavalo u Beogradu od 25. do 30 rujna 2007.

Hrvatski kickboksači vratili su se iznimno uspješni. U vrlo jakoj konkurenciji od 630 natjecatelja iz 48 zemalja sa svih kontinenata, hrvatski kickboksači osvojili su 2 titule svjetskog prvaka, 7 srebrnih viceprvaka svijeta i 4 brončane medalje. Povijesni uspjeh hrvatskog kickboxinga.

Osvajači medalja su:

Zlatne medalje:

1. Marko Šarko - "Sokol" Slunj, Light contact, -63 kg
18. Marko Benzon - “Pit Bull” – Split, Low kick, -75 kg


Srebrne medalje:

2. Dejan Čepić - “Zmaj” Bedekovčina, Light contact, -69 kg
20. Stipe Stipetić - “Terminator” – Split, Low kick, -86 kg
21. Igor Jurković - “King” – Poreč, Low kick, -91 kg
23. Željana Piteša - “Pit Bull” – Split, Low kick, -48 kg
28. Nives Radić - “Dalmatino” – Šibenik, Low kick, -70 kg
33. Luka Šimić - "Busshido" – Požega, K1 Style, - 81 kg
34. Ivan Stanić - "Klana" - Klana, K1 Style, - 86 kg


Brončane medalje:

11. Andreja Ivas - “HBD” - Vodice, Light contact, - 60 kg
13. Nikolina Juričev - “HBD” - Vodice, Light contact, - 70 kg
26. Ana Mandić - “Pit Bull” – Split, Low kick, -60 kg
35. Zoran Majkić - "Klana" - Klana, K1 Style, - 91 kg

Inače, Hrvatska kickboxing reprezentacijaja nastupala, kao i po običaju, u vrlo brojnom sastavu, s reprezentativcima u većini natjecateljskih skupina. Na ovom svjetskom prvenstvu natjecalo se u 55 natjecateljskih kategorija u kojih 36 su sudjelovali hrvatski kickboksači. Osim osvojenih medalja ostvareno je još 10 petih mjesta i 13 devetih. Nažalost, naš najveći favorit Frane Radnić zbog bolesti je predao svoj prvi meč u 1/8 finala, nije nastupio i time ostao plasiran na 9. mjestu.

5. mjesta:

4. Sanjin Dedić - “Jastreb” – Jastrebarsko, Light contact, -79 kg
5. Dejan Dedić - “Jastreb” – Jastrebarsko, Light contact, -84 kg
8. Tomislav Čikotić - “Mornar” – Split, Light contact, +94 kg
9. Bernarda Rundek - “Jastreb” - Jastrebarsko, Light contact, - 50 kg
12. Katarina Iličić - “Moslavac” - Popovača, Light contact, - 65 kg
14. Goran Mimica - “Pit Bull” – Split, Low kick, -57 kg
19. Marijo Valentić - “Sokol” – Slunj, Low kick, -81 kg
22. Marin Došen - “Sveti Matej” – Viškovo, Low kick, + 91 kg
27. Nevena Juranović - “Pit Bull” – Split, Low kick, -65 kg
29. Fatmir Ademi - "Petar Krešimir IV" – Šibenik, K1 Style, - 57 kg


9. mjesta:

3. Željan Ješić - “Mornar” – Split, Light contact, -74 kg
6. Marko Delić - “Mornar” – Split, Light contact, -89 kg
7. Vladimir Čelar - "Pauci” – Split, Light contact, -94 kg
10. Matea Malec - “Moslavac” - Popovača, Light contact, - 55 kg
15. Siniša Kovačić - “Pit Bull” – Split, Low kick, -60 kg
16. Ivan Stupalo - “Pit Bull” – Split, Low kick, -63 kg
17. Frane Radnić - “Pit Bull” – Split, Low kick, -71 kg
24. Marina Horvat - “Pit Bull” – Split, Low kick, -52 kg
25. Jelena Radoš - “Sveti Krešvan” – Zadar, Low kick, -56 kg
30. Matija Međimurec - "Kobra" – Bjelovar, K1 Style, - 63.5 kg
31. Branko Mikulić - "Otok" – Otok, K1 Style, - 71 kg
32. Mario Agatić - "Pit Bull" - Split, K1 Style, - 75 kg
36. Leonardo Komšić - "King" – Poreč, K1 Style, + 91 kg

Osim natjecatelja, svoje uspješno sudjelovanje imali su i naši međunarodni suci Igor Bezjak (Viškovo), Davor Milaković (Čavle) i Marko Deša (Omišalj).

Ne samo pojedinačno, već i ukupno gledano Hrvatska je zadržala svoj vrhunski status u svjetskom kickboxingu. Hrvatska kickboxing reprezentacija na ovom svjetskom prvenstvu je 5. dok su ispred nje Rusija, Bjelorusija, Srbija i Poljska sve velike i izrazito dobre reprezentacije, Ali i neke inače vrlo uspješne i favorizirane reprezentacije kao što su Maroko, Ukrajina, Italija, Njemačka, Francuska, Irska plasirale su se daleko iza naše reprezentacije. Pojedinačno po disciplinama, ostvaren je najveći uspjeh u low kicku, gdje se Hrvatska plasirala na 4. mjesto, odmah iza svjetskih kickboxing velesila Rusije, Srbije i Azerbeiđana.

Vodstvo Hrvatskog kickboxing saveza ovaj nastup ocjenjuje vrlo uspješnim i čestita svim sudionicima ovog Svjetskog prvenstva, pogotovo reprezentativcima, a naravno da najveće čestitke idu osvajačima medalja i našim zlatnima Marku Šarku i Marku Benzonu koji su ponovno priuštili 2 puta poslušati "Lijepu našu" u Beogradu.

Bravo! Bravo! Bravo!






- 16:26 - Komentari (17) - Isprintaj - #