KICKBOXING

nedjelja, 15.07.2007.

Tigrovi lavovski

Idemo dalje, onako u pozitivnom tonu, ova vijest to svakako zaslužuje.

Opet mene moji informatori SMS-om obavještavaju: „Pogledaj današnje novine, Zagrebačka banka je objavila kome je odlučila dodijeliti donacije, među njima je i Kickboxing klub „Tigar“ iz Karlovca.“

Lijepo, baš lijepo, a ja sam odlučio malo skupiti informacije, pa sam se lijepo i ugodno iznenadio. Evo o čemu se radi:

Poznato je da Kickboxing klub „Tigar“ iz Karlovca, kojeg vodi Zoran Cicvara (policijski inspektor u mirovini, dragovoljac domovinskog rata) u posljednje vrijeme niže sve veće i veće uspjehe, a mišljenja sam da je najuspješniji u radu s najmlađima. Ne samo da je klub aktivan u Karlovcu, već su osnovane podružnice, pa kasnije i kickboxing klubovi u Dugoj Resi, Draganiću, Vrbovskom.

Više o sportskim rezultatima možete vidjeti na web stranici KBK „Tigar“

Osim na neposrednom sportskom planu, dužnosnici kluba aktivni su i u sportskim organizacijama, tijelima i savezima. Predsjednik Županijskog kickboxing saveza je, opet već spomenuti, Zoran Cicvara, a zahvaljujući njegovom radu i upornosti županijski kickboxing savez primljen je u društvo županijskog sporta kao 13. grana. U realnim okolnostima hrvatskog sporta, a posebno u okvirima karlovačkog sporta, to se stvarno može smatrati velikim uspjehom, pogotovo jer je to bilo u početku s više strana osporavano. Sada je županijski kickboxing savez punopravni član županijskog saveza športova i to je ono što nas sve zaista veseli. Jer, ni karate, ni veslanje niti atletika niti mnogi drugi rzavikani sportovi nisu uspjeli udružiti klubove iz svih gradova županije, a evo, kickboxing jeste.

Druga važna stvar koja se dogodila je primanje kod Gradonačelnika i intervju Zorana Cicvare na lokalnoj televiziji koji se vrti več mjesec dana, u kojem objašnjava sve vezano uz kickboxing. Osim vrlo pozitivnog propagandnog efekta koji se odražava u stalnom povećanju broja članova (po registriranom članstvu KBK "Tigar" je jedan od najbrojnijih u HKBS-u - 187 registriranih, a učlanjenih u sam klub više od 400), tom prilikom smo imali prilike vidjeti da nisu svi novinari negativni prema kickboxingu, da novinari poznaju i cijene sportske rezultate kickboksača.

Kao potvrda da su novinari Karlovačke županije (Karlovac, Draganić, Slunj, Rakovica, Vojnić, Gvozd, Ozalj i Ogulin) i upoznati i da nisu negativni prema kickboxingu, je obavijest da je Cicvaru udruga sportskih novinara Hrvatske, podružnica županije Karlovačke, izabrala za najboljeg trenera mlađih kadeta u Karlovačkoj županiji. Dakle, u konkurenciji od oko 200 sportskih klubova od kojih oko 100 ima mlađe kadete, novinari su izabrali trenera kickboxibnga i dodijelili mu tu prestižnu nagradu.

Vijest o tome objavljena je u dnevnim novinama i na web portalu Radio Mrežnice, http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/?v=18466, odakle copypastam dio:

Zbor sporstkih novinara - sekcija Karlovac izabrao novo vodstvo i dodijelio nagrade
T. KUZMAN NOVI PREDSJEDNIK KARLOVAČKIH SPORTSKIH NOVINARA

KARLOVAC - Jučer je u Sportskoj dvorani održana Izborna godišnja skupština sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara Karlovačke županije. Za novog predsjednika izabran je Tomislav Kuzman.

... Nagradu za suradnju s medijima dobio je tajnik Nogometnog saveza Karlovačke županije Nikola Planinac. Na kraju su dodijeljene tradicionalne nagrade "KAŠ-a" trenerima.

Za animaciju školske djece u sport nagradu su dobili Boris Vrbetić iz Judo kluba "Duga Resa" i Pernille Steensgaard iz Ženskog nogometnog kluba "Ilovac".

Najuspješnija trenerica limaća je Tatjana Rašić iz Rukometne škole Karlovac, mlađih kadeta Zoran Cicvara iz Kickboxing kluba "Tigar", starijih kadeta Igor Orlić iz kluba "Frankopanski streličari" iz Ogulina", kadeta Ružica Neralić iz Kuglačkog kluba "Policajac" iz Ogulina, juniora Zlatko Katušin iz Veslačkog kluba "Korana" i seniora Silvio Ivandija iz Hrvatskog rukometnog kluba "Karlovac".


Bravo, čestitam.

No, tu se ne staje.

Vodstvo kluba razrađuje nekoliko projekata, pa je projekt na kojem se radilo neko vrijeme, proglašen je na natječaju za udruge, u konkurenciji 40-ak prijavljenih sportskih klubova, među tri najbolja u gradu Karlovcu. Grad Karlovac, a podržala je to i županija temeljem tog projekta postavila je klub „Tigar“ u prvu kategoriju financiranja, uz Rukometnu školu iza koje stoji Hrvatski Rukometni savez i uz Žoroninu školu košarke – Vučiče, uz koju stoji KK Cibona. Ta tri projekta proglašeni su kao nositelji budućnosti karlovačkog sporta.

Na primanju kod Gradonačelnika, najavljeno je, da ako se ove godine opravdaju dobivena sredstva, da će se taj iznos višestruko povečavati. Vidjet ćemo... I ovako to nije malo.

Nekako odmah poslije toga, u klub stiže obavijest da je RBA banka Austrija kickboxing projekt proglasila najboljim među 600-ak projekata koji su pristigli iz cijele Hrvatske. Oni su klubu dodijelili najveći mogući pojedinačni iznos. To se može vidjeti na web stranici RBA banke

A, evo, i poslijednja informacija govori, da je na još jednom velikom natječaju - onom Zagrebačke banke, upravo projekt koji je osmišljen u klubu – dobio povjerenje nezavisne stručne komisije, koja je cijelokupni iznos koji je predviđen i zatražen, odobrila. To je također vidljivo na web stranici Zagrebačke banke.

I na kraju, u klubu su gotova još 3 izvrsna različita projekta za naredne godine, a razrađen je i odličan kostur projekta vezanog za kickboxing reprezentaciju koji će uskoro biti predočen najvišim tijelima kickboxing saveza. Za sve te projekte neće biti kasno niti iduće godine, a prije se niti ne mogu pokrenuti jer imaju svoje vrijeme početka i kraja.

Što na kraju reći - Bravo Cicvara, bravo Tigrovi, odrađujete to lavovski.









- 13:17 - Komentari (9) - Isprintaj - #