Kickboxing-Budokai Labin

četvrtak, 25.12.2014.

VIJESTI SA NATJECANJA 06.-12.2014

Vijest sa Prvenstva Hrvatske u pointfightingu za mlađe kadete i Prvenstva Hrvatske u lightcontactu za seniore, održanom u Opatiji, 10.05.2014. Labinjanima tri bronce.

U subotu je u Opatiji , u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i domaćeg kickboxing kluba, održano Prvenstvo Hrvatske u pointfightingu za mlađe kadete i Prvenstvo Hrvatske u lightcontactu za seniore. Sa ovog prvenstvu Labinjani se vraćaju sa tri brončane medalje. Filip Grbić je u kategoriji do 47 kilograma osvojio treće mjesto i brončano odličje u konkurenciji mlađih kadeta, kao i Marino Faraguna u kategoriji do 69 kilograma i Ivan Augustinović u kategoriji do 79 kilograma kod seniora. Korak do medalje bili su i mladi Erik Bertoša i Toni Hrelja.
Ovim natjecanjem završena su ovogodišnja državna Prvenstva na kojima su Labinjani osvojili 15 medalja. Medalje su osvojili u svim uzrastima i to:seniori 5, juniori 6, stariji kadeti 3 i mlađi kadeti jedno. Pojedinačno je najuspješniji Marino Faraguna sa 5 medalja pa slijede Franka Fonović sa tri kao Filip Grbić i IvanAugustinović.

Vijesti sa drugog dijela županijske lige u pointfightingu, lightcontactu i kicklightu održanog u Puli 17.05.2014.

Na natjecanju, u organizaciji Istarskog kickboxing saveza nastupilo je 8 istarskih klubova.


Najuspješniji u labinskoj ekipi bio je Marino Faraguna sa dva osvojena zlata i to u pointfightingu i kicklightu. Ujedno je u disciplini kicklighta proglašen najboljim natjecateljem za što je nagrađen prigodnim trofejem pobjednika.
Filip Grbić osvojio je novih 6 bodova u pointfightingu u kategoriji do 47 kilograma kod mlađih kadeta te je sveukupno prvi u svojoj kategoriji. Isti učinak imala je i Franka Fonović u lightcontactu u kategoriji do 60 kilograma,ali je sveukupno druga.
Isti broj bodova osvojio je Ivan Augustinović, tri u pointfightingu, a 2 u lightcontactu u kategoriji do 74 kilograma kod juniora.
Šest bodova osvojio je u pointfightingu Erik Bertoša kod dječaka u kategoriji plus 32 kilograma, kao i Toni Hrelja u kategoriji do 32 kilograma kod mladih kadeta.
Po 2 boda osvojili su Leila Pilaković u pointfightingu kod juniorki do 60 kilograma, kao i Valter Sandrić kod seniora u kicklightu u kategoriji do 84 kilograma.



Vijest sa Otvorenog kupa u kickboxingu „Polača open 2014.“ u pointfightingu, lightcontactu i kicklightu održanog u Polači 31.05.2014.

Na natjecanju, u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i domaćeg kickboxing kluba nastupilo je 19 klubova sa 193 natjecatelja.
Labinski se natjecatelji sa ovog natjecanja vraćaju sa 6 medalja od kojih 4 zlata i 2 srebra,te jednim peharom za najbolju natjecateljicu.
Najuspješniji u labinskoj ekipi bila je Franka Fonović sa dva osvojena zlata i to u pointfightingu u kategoriji do 60 kilograma i u kategoriji do 65 kilograma kod starijih kadetkinja. Ujedno je proglašena najboljom natjecateljicom kodstarijih kadetkinja za što je nagrađen prigodnim peharom.
Filip Grbić osvojio je također dva zlata u pointfightingu u kategoriji do 47 kilograma kod mlađih kadeta i u kategoriji do 47 kilograma kod starijih kadeta.
Sjajan je bio i LeonardoTopčagić sa dva srebra u pointfightingu kod starijih kadeta u kategoriji do 69 kilograma i u kategoriji plus 69 kilograma.
Jedan dio natjecatelja sudjelovao je i na natjecanju humanitarnog karaktera u Rovinju. Od labinskih natjecatelja najzapaženiji je bio Marino Faraguna.

Izvještaj sa Svjetskog Kupa u kickboxingu Bestfighter 2014 održanom u Lignano Sabiadoro 05. - 07.06.2014.
Filip Grbić dvostruki prvak Svjetskog kupa.

Na Svjetskom Kupu „Bestfighter 20104.“, u organizaciji svjetske kickboxing federacije WAKO i talijanskog kickboxing saveza, nastupilo je 2014 natjecatelja iz tridesetak država.
Na natjecanju su labinski natjecatelji ostvarili značajan uspjeh osvojivši četiri odličja i to :dva zlata, srebro i broncu
Zlato:
-Filip Grbić- pointfighting mlađi kadeti u kategoriji plus 42 kg
-Filip Grbić-pointfighting stariji kadeti u kategoriji do 47 kg
Srebro:
-FrankaFonović-pointfighting starije kadetkinje- kategoriji do 60 kg,
Bronca:
-FrankaFonović-lightcontact starije kadetkinje- kategoriji do 60 kg,
Filip je osvajanjem dvostrukog zlata, sjajno odradio natjecanje. Impresionira njegova pobjeda u kategoriji plus 42 kilograma gdje je pobijedio daleko težeg i većeg domaćeg natjecatelja. Franki, koja je ove godine postigla veći uspjeh za jednu stepenicu u odnosu na lani,može biti utjeha samo to, što je, u oba slučaja, poražena od pobjednica svjetskog kupa.

Vijesti sa priprema reprezentacije Hrvatske u kicboxingu. Marino Faraguna, Filip Grbič i Leonardo Topčagić na pripremama reprezentacije.

Na pripremama reprezentacije koja se u Skradinu u Combat centru priprema za predstojeće svjetsko prvenstvo u kickboxingu za juniore i kadete nalaze se i trojica Labinjana, Marino Faraguna, Filip Grbić i Leonardo Topčagić. Pošto pripreme vode priznati stručnjaci, ovo je prilika da mladi labinski natjecatelji poboljšaju svoj trening, a uz to i nauče neke nove stvari.



Vijesti sa Svjetskog Prvenstva u kickboxingu za kadete i juniore održanom u Riminiju (Italija) od 06. - 13.09.2014.

Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za juniore i kadete, koje se od 06.-13.09. 2014. održalo u Riminiju u Italiji, u sklopu reprezentacije Hrvatske, nastupalo je i troje Labinjana, Marino Faraguna i Filip Grbić kao natjecatelji, te Josip Faraguna kao trener. Labinjani nisu bili uspješni kao prošlo Svjetsko prvenstvo kada su se vratili sa zlatnom medaljom, već su ovaj put ostali bez medalja.

Marino Faraguna, ovogodišnji peterostruki osvajač medalja na Prvenstvima Hrvatske u kategoriji do 69 kilograma u konkurenciji juniora i seniora, nije imao sreće sa ždrijebom. Nastupao je u pointfightingu u kategoriji do 69 kilograma, te je poražen od mađarskog reprezentativca. Zanimljivo je da je na tri Svjetska prvenstva na kojima je nastupao u disciplini pointfightinga, poražen baš od mađarskih repezentativaca, članova najjačeg svjetskog kluba u pointfightingu, Kiraliya.

Drugi labinski reprezentativac, Filip Grbić, ovogodišnji trostruki osvajač medalja na Prvenstvima Hrvatske, pobjednik svjetskog i balkanskog kupa , nastupio je u pointfightingu u konkurenciji starijih kadeta do 47 kilograma. Iako je ovo Filipu bio prvi nastup u reprezentaciji, na ovako jakom natjecanju, te je nastupio sa starijima od sebe, jer je kategorija u mlađim kadetima bila popunjena novim svjetskim prvakom, dobro je odradio svoj nastup.

Na svjetskom prvenstvu nastupilo je 2007 natjecatelja iz 65 država sa 5 kontinenata.


Izvještaj sa kickboxing natjecanja „Otvoreni kup Topusko“ održanom u Topusku 27.09.2014. Labinjanima 9 medalja. Marino Faraguna osvojio pehar za najuspješnijeg natjecatelja.

Na natjecanju, u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i kickboxing kluba „Tigar Karlovac“, nastupilo je 26 klubova iz Hrvatske sa 257 natjecatelja.
Labinski kickboxing klub sevratio kući sa jednim peharom za najuspješnijeg pojedinca i 9 medalji od kojih : 3 zlatne, 3 srebrne i 3 brončane.
Labinski natjecatelji dobro su odradili ovo natjecanje.
Marino Faraguna nastupio je u pointfightingu u konkurenciji juniora i seniora u kategoriji do 69 kilograma. Osvojio je zlato u juniorima gdje je proglašen najuspješnijim natjecateljem kod juniora za što je nagrađen peharom.
Kod seniora ima srebro.
Filip Grbić osvojio je zlato u pointfigtingu kod mlađih kadeta u kategoriji do 47 kilograma, dok u starijim kadetima ima srebro u lightcontactu a broncu u pointfigtingu, također u kategoriji do 47kg .
Leonardo Topčagić ima zlato kod juniora u pointfightingu, a srebro u lightcontactu u kategoriji do 74kilograma.
Ivan Augustinović ima dvije bronce i to u lightcontactu do 74 kilograma kod juniora i u pointfightingu kod seniora .




Izvještaj sa kickboxing natjecanja „Otvoreni kup Slunja“ održanom u Slunju 18.10.2014. Labinjanima 6 medalja. Marino Faraguna i Filip Grbić osvojili pehare za najbolje natjecatelja.

Na natjecanju, u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i kickboxing kluba „Tigar Slunj “, nastupilo je 22 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine sa 223 natjecatelja.
Labinski kickboxing klub se vratio kući sa dva pehara za najuspješnijeg pojedinca i 6 medalji od kojih : 4 zlatne i dvije srebrne .
Labinski su reprezentativci dobro odradili ovo natjecanje.
Marino Faraguna nastupio je u pointfightingu u konkurenciji juniora u kategoriji do 69 i 74 kilograma. Osvojio je zlato u obje kategorije pa je ponovo proglašen najboljem natjecateljem kod juniora za što je nagrađen peharom.
Filip Grbić osvojio je također dvostruko zlato u pointfigtingu kod mlađih kadeta i to u kategoriji do 47 kilograma i u kategoriji plus 47 kilograma pa je proglašen najboljim mlađim kadetom za što je nagrađen posebnim peharom.
Leonardo Topčagić ima dvostruko srebro i to kod juniora u pointfightingu u kategoriji do 74 kilograma i u kategoriji do79 kilograma.

Izvještaj sa kickboxing natjecanja „Otvoreni kup Kutine“ održanom u Kutini 25.10.2014. Filip Grbić osvojio pehar za najuspješnijeg natjecatelja.

Na natjecanju, u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i kickboxing kluba „Kutina“, nastupilo je 51 klubova iz sa 331 natjecatelja iz 4 države.
Filip Grbić je sjajno odradio ovo natjecanje i time dokazao da nije bez razloga pozvan u reprezentaciju. Osvojio je dva zlata u pointfigtingu i to kod mlađih kadeta u kategoriji do 47 kilograma i kod starijih kadeta u istoj kategoriji.


Vijest sa Internacionalnog kickboxing natjecanja „Prnjavor open_2014.“održanom u Prnjavoru (BiH). Labinjani osvojili 10 odličja. Filip Grbić najbolji kadet.

Na natjecanju, u organizaciji kickboxing saveza BiH i domaćeg kickboxing kluba „Gard“ , nastupilo je 114 natjecatelja iz 19 klubova Hrvatske, Srbije i domaćina Bosne i Hercegovine
Na ovom internacionalnom natjecanju, labinski su se natjecatelji isticali svojom kvalitetom, te se sa natjecanja vratili kući sa 10 medalja : - 8 zlatnih i dvije srebrne, te jednim peharom za najboljeg pojedinca.
Četiri zlatne medalje ima Filip Grbić, i to dva zlata kod mlađih kadeta u poinfightingu u kategoriji do 47 kilograma i u kategoriji plus 47 kilograma, te dva zlata kod starijih kadeta u kategoriji do 47 kilograma u pointfightingu i lightcontactu. Filip je proglašen najboljim kadetom za što je nagrađen peharom. Na zadnja tri turnira tri puta je proglašavan najboljim natjecateljem.
Trostruko zlato ima Leonardo Topčagić. Dva zlata ima u pointfightingu kod juniora u kategoriji do 74 i 79 kilograma, a treće zlato ima u starijim kadetima u kategoriji plus 69 kilograma.
Zlato je osvojio i Ivan Augustinović u lightcontactu kod juniora u kategoriji do 74 kilograma, dok je dva srebra osvojio u pointfightingu kod juniora u kategorijama do 74 i 79 kilograma.

Vijesti sa kickboxing natjecanja „Slovenija open 2014“ održanom u Zagorju ob Savi 08.11.2014. Marino Faraguna i Leonardo Topčagić viceprvaci Slovenija opena 2014.

Na 31-om po redu otvorenom prvenstvu Slovenije, u organizaciji Kickboxing saveza Slovenije i domaćeg kickboxing kluba, nastupilo je 64 klubova iz 9 država sa 540 natjecatelja. Labinski natjecatelji vratili su se sa natjecanja sa 3 medalje : dvije srebrne i jednom brončanom.
Inače na ovom natjecanju,na kojem su natjecatelji podijeljeni u dvije uzrasne kategorije i to kadeti do 16 godina i seniori stariji od 16 godina,Labinjanin su kvalitetno odradili natjecanje.
Marino Faraguna je u konkurenciji seniora osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji do 69 kilograma u lightcontactu, dok je u pointfightingu u istoj kategoriji osvojio broncu. Iako je dobro odradio uvodne borbe, zaustavljen je u izjednačenoj borbi od svjetskih viceprvaka i to u pointfightingu od mađarskog reprezentativca od koga je nedavno izgubio na Svjetskom prvenstvu, a u lightcontactu od prvaka Slovenije.
Leonardo Topčagić osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju kod kadeta do 16 godina u pointfightingu u kategoriji plus 69 kilograma. Poražen je u finalu od svjetskog prvaka.

Vijesti sa Otvorenog prvenstva Hrvatske u kickboxingu „Croatia open_2014. održanog u Makarskoj 13.-14.12.2014.
Marino Faraguna dvostruki viceprvak.

Na natjecanju, u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i domaćeg kickboxing kluba „ Mavashi“ , na kojem je nastupilo 70 klubova iz 10 država sa 566 natjecatelja , labinski natjecatelji su nastupali u disciplini pointfightinga te osvojili 5 medalja : 3 srebrne i 2 brončane.
Marino Faraguna, višestruki državni prvak, sa osvojenih 38 medalja na raznim natjecanjima u 2014-toj od kojih 28 zlata, sjajno završio ovogodišnje natjecanje osvojivši dva srebra i to u seniorima u kategoriji do 69 i 74 kilograma.
U obje kategorije je sjajno odradio prednatjecanje, ali je u finalu poražen od višestrukog svjetskog i europskog prvaka,mađarskog reprezentativca,člana najjačeg svjetskog kluba u pointfightingu Kiralya.
Denis Đogić, također ima srebro i broncu i to srebro u seniorima do 57 kilograma, a u istoj kategoriji kod juniora ima broncu.
Leonardo Topčagić osvojio je broncu kod juniora u kategoriji do 74 kilograma.
Zanimljivo je da su labinski natjecatelji na ovom natjecanju čak u pet susreta poraženi baš od članova mađarskog Kiralya.
Time su natjecatelji labinskog kluba zaključili natjecanja u ovoj godini u kojoj su na raznim natjecanjima od županijskog do svjetskog prvenstva osvojili 145 medalja od kojih više od 50% zlatnih. Osvojena su 75 zlatna odličja, 33 srebrna i 37 brončana. Na Prvenstvu Hrvatske,članovi ovog kluba osvojili su 15 medalji u svim uzrasnim kategorijana i to seniori 5, juniori 5, stariji kadeti 4 i mlađi kadeti jednu.

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2014  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2014 (1)
Lipanj 2014 (10)
Veljača 2014 (4)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (6)
Listopad 2013 (5)
Rujan 2013 (12)
Lipanj 2013 (7)
Siječanj 2013 (35)
Listopad 2012 (1)
Siječanj 2012 (7)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (38)
Srpanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2010 (4)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ovo je blog o rezultatima i tradiciji kickboxing-budokai kluba.

Linkovi

Tradicija duga 30 godina

  • Počeci sežu u sada već daleke 70-te

WAKO federacija

  • WAKO
    Službene stranice svjetske WAKO federacije


    CRORING
    Magazin za borilačke vještine i sportove