Gnjev u očima i gro dlaka...

petak, 15.07.2005.

BIO JEDNOM JEDAN KRALJ...

… i nije imao 2 kćeri te jednog sina. Bio je neopotomljen. Ali je imao puno nofaca. Žešće mnogo ih je posjedovao, ta zakonska i definitivna sredstva plaćanja. Moglo bi se reći da je ta (posjedovana) MONETA/VALUTA bila iznimno stabilna. Nije bitno što je u biti predstavljalo istu, jer to nimalo ne utječe na razvoj priče. Bio je to ofčji papak. Dakle, stabilan po prirodi. Po potrebi, krupnije novčane jedinice bi se «razbijale» u sitnije, i to maljem (pa ispada da su posljednji navodnici bili nepotrebno iskorišteni) te se na taj način omogućavala efikasna tržišna razmjena manjih dijelova papanaca (papaka) za ostalu robu i poneke usluge čišćenja balege sa sasušenog blata na centralnom trgu.

Vitezi mu (kralju) također nisu nedostajali. (A budući da su oni svakom prijestolonasljedniku bili neophodni, to mu je pričinjavalo neopisivu sreću koja se očitovala u boli donjeg abdomenalnog sektora, a ta je pak bila izazivana konstantnim ispadima grohota. Smijeha naime. Jer, kao što smo kazali, on bijaše sretan vlastodržac, što je izražavao salvama. Smijeha.) Bilo ih je na izmet (vitezova). Pojedinac među njima, kojeg su zvali «Vitez Od Oštrice», se posebice isticao po svojoj neorganiziranosti ( sve što je moglo hrđati, to je i činilo, nimalo ometano od strane spomenutog ratnika) te ličnoj dlačnosti. Izgledao je poput spiganog (deformiranog) komada kakve li već legure, kojemu su, kroz pukotine, na sve strane izbijali pregrštevi snopova dlakave mase.

Pitate se kako je spomenuti dospio u to stanje nezavidno? Izvoljevao je poprilično veliku pobjedu nad susjednim kraljevstvom, zbog čega je i izgledao upravo spigano. Dlakaf segment je jednostavno bio tu otprije i po svemu sudeći, takav će i ostati. Spor između kraljevstava izbio jeste zbog POLITIKE KREDITIRANJA koju «susjedi» nisu željeli dogovorno ispoštivati. Tu spomenuti vitez uskočio jeste (naime, premda je bio najnesposobniji od svekolikog viteštva kraljevskog, on jedini bješe prisutan u trenucima potrebe) i pokorio je nepoštene susjede.
U znak zahvale, kralj Kontokorektus od presvetog trona Svetog Lombarda se obrati Vitezu Od Oštrice, dajući mu sljedeću «ocjenu»:
«Čestitam ti oj viteže moj najneugledniji, na KRALJEVSKOM USPJEHU! Neka ti i naredni podvizi budu jednako (začuđujuće/nadprosječno) uspješni!»

- 13:46 - Baci rukavicu! (7) - Umoći pero! - #

srijeda, 13.07.2005.

BILMEZARIJA SA GEJ PRIMJESAMA

Vozil sam se. Neda mi se hodati, nije to moja, već Riblja poslastica (Riblji-cimer o.a.). Volim se voziti. Ne utoliko da baš volim sam taj rad vožnje, već činjenicu da ne moram teturati po ulici. U automobilu moguće. Nemoguće u tramvaju. «Vruće Vam je? Teško se krećete? Ne volite gužve? Živcira vas spora gradska vožnja?» Moguće u novom, onom navodno klimatizovanom, ergonomski prilagođenom niskopodnom tramvaju krasnog modela NT 2200. Mmmm… Kliiimaaa…

Image Hosted by ImageShack.us

______Je, di sam stal? Na vožnji. Mmm… Klima u traaamvajuuu… Ehem, da – daklem, vozil sam se neki dan na relaciji od Vodnikove prema glavnom željeznom i ostah iznenađen. Nespretno i iznenadno. Nastavismo put nakon stajališta botaničkog i sve bješe u najkrašnijem izdanju, kadli – snažno me zabacilo unaprijed i ostah izvan balansa.
______Sve bi bilo sasma svakodnevno (budući da su svi vozači tramvaja odreda završili školu vožnje pod zabavnim principom «ubrzaj po potrebi nepotrebno jako i koči kad to ni jedna od tvojih prisutnih žrtava putničkih ne očekuje»), da se u tom momentu vrata, sva odreda nisu pootvarala. No, ni to nebi bilo čudnovato da se desilo jeste na mjestu koje je obilježeno kao «tramvajska stanica». No, upravo se to desilo. I moram priznati, u početku je bilo samo čudnovato. Isto tako i u naredne dvije sekunde. Nakon toga je postalo zbunjujuče i trajalo sljedeću sekundu i pol. Slijedilo je retoričko pitanje «Ko je tu spreman za gumom obloženu sobicu?»
______Znate onu Gej Zebricu neposredno prije skretanja ka stanici glavnog željezničkog? Neznate? Ne se sramiti, znate. For d rekord, nemam ništa protiv gejeva i homoseksualnih ispada (tako dugo dok nisu upućeni mojoj osobi od strane istih-gejeva), već gej stoji zbog činjenice da je gore spomenuti cestovni prijelaz ofarban oj tako neizmjerno prekrasnim bojama šarenog kolora. Bijel-žut-bijel-crven-bijel- boja a nije akromatskog karaktera (nastavi niz po volji do druge strane prijelaza)… Da, gej je i zbog fakta što su je oslikale same persone gej svjetonazora – promicanje homo prava, tako nešto… Upravo kod te zebrice, postavilo se gorenavedeno retoričko pitanjce. Zašto?
Jer je tamo postavljena nova stanica.
Da. Točno i akuratno. Tamo.
Gdje se OPET električno vozilo ZET-a zaustavlja.
Do sljedeće stanice (gl. Kolodvor) imamo 19 koraka i tričetvrt palčane stope hoda.
Pa ko je tu sasvim normalan.
Težak odgovor.
Broj koji ste birali je iskopčan ili je neizmjerno nedostupan.
Za službu informacija, zovite višu silu da vas liši ovog zemaljskog momentuma.
Hvala.

- 00:35 - Baci rukavicu! (4) - Umoći pero! - #

ponedjeljak, 11.07.2005.

MOKRA POSVETA

"Kiša pada,
trava raste,
gora zeeeeleeena..."

Image Hosted by ImageShack.us

- 12:10 - Baci rukavicu! (3) - Umoći pero! - #

četvrtak, 07.07.2005.

2 PUT

Danas sam ga dal 2put i to nit v rit, nit mimo (niti u stražnjicu, niti pokraj iste). U zadnjih 40 sati sam odspaval dvije dionice od po 2sata, a ostatak vremena sam provel u (m)učenju.
Gotovo. Tomislav. Spil bum ga, okrenulo bu mi se i onda idem spat. A možda ne. Ne? Ne. Dugo sam se ne napil. Moglo bi biti dobro u kombinaciji sa neispavanošću. Ajda bok.

P.S. ____I za početak kraja jedna uobičajenost iz kategorije «sve po starom», podkategorija «retardiran sam žešće i upravljam najvećom svjetskom velesilom»: naš najdraži Jura «Majmunska faca» Grmoliki jeste danas izveo nešto što (opet) u potpunosti opravdava kvalitetan prošlogodišnji izbor američke nacije – naime, vozeći se gradom (susjedstvo Edinburgha, Škotska) na vozilu koje običan puk naziva bicikl, naš protagonist se uspio sudariti u osobu policiskih oznaka, nanjevši joj time ozljede nožnog zgloba, zbog čega je dotična odvezena u obližnju bolnicu.
Bravo precjedniče, bravo nacijo bezglava – svi, svaki pojedinačno, može si čestitati na najboljem izboru precjedničkog kandidata ikad i to, ne zaboravimo, drugi put za redom.
A precjedniku želimo da se što prije uguši na krekeru, budući da mu to sa perecom (već prije) nije uspjelo.
Image Hosted by ImageShack.us

- 19:04 - Baci rukavicu! (7) - Umoći pero! - #

srijeda, 06.07.2005.

ALAT

Iznimno željno očekujem terminaciju ovog destruktivno-ubitačnog tempa usvajanja znanja, u svrhu polaganja ma bilo kojeg kolegija trenutnog ispitnog roka.
No, nemojmo zaboraviti da ovaj mjesec apsolutno ništa ne završava, već tek otpočinje – i to (barem za autora) jubilarna 3. «Lj.I.G.A.» ( Ljetne Igre Gaglovanja Angažiranog) koja bi trebala istaknuti istinsko dlakav i znanja prepun natjecateljski duh jednog kc-a… I po mogućnosti, istom omogućiti najveći čeoni okret ikad…
Baš sam danas zapodjenul općeniti razgovor sa najboljom frendicom ikad, o sudbi kletoj, odn. s druge strane, kovanju vlastite sreće. Dotična vjeruje, ma koliko god čovjekc vrludao bespućima mogućih izbora i mogućnosti, da se naposljetku priče zasigurno vraća na predodređenu mu životnu konačnicu kao takvu. S drugog pak naličja medalje, viteška vjerovanja su podložna razmišljanju koje se vrti oko «klesanja» vlastite fortune – naime, vjerujem da čovjek u potpunosti upravlja svojim životom te da su sva ona praznovjerja tipa «je, bilo je sam pitanje vremena kad bu se to desilo» - a load of fishshit. Neznam kak vi, al' eto, tak ja.
Sa spomenutim kovačkim talentima, vaš Vitez Od Oštrice se daje u potragu za boljim hamrom (čekičem), u nadi da će si iskovati što bolji oklop sreće koji bi mu pružio kakvu-takvu mogućnost pružanja otpora nemanima akademske obrazovanosti…
Živi bili pa umrijeli!

- 22:16 - Baci rukavicu! (2) - Umoći pero! - #

ponedjeljak, 04.07.2005.

ONAJ DAN U ŽIVOTU

Obično je to tak s posebnim danima u životu, da oni u biti zaista jesu nadasve nezamjenjivi za tu stanovitu osobu. Eto upravo takav jeste današnji nadnevak ( 04.07. op. a.) za vašeg kc-a. Na današnji dan pred stanovit broj godina desilo se jeste nešto što je u najvećoj mjeri utjecalo na sreću jednog viteza. Stoga, hvala Mojoj Boljoj Polovici što se «desila» ;) i okrenula mi život na(pozitivne)glavačke! Bez tebe, bil bi još samo jedna dlakava i izgubljena osoba iza ugla… Te kjero mucho! ;o*

***
U sumraku
Tijela pokisla
Tad' nisu mogla znati

Dva koraka
Jedno biće
Sreća sigurno
Ili nešto jošma veće…

- 00:02 - Baci rukavicu! (5) - Umoći pero! - #

subota, 02.07.2005.

BEZKRALJEŽNJA(Kc)

Image Hosted by ImageShack.us

«Nebum», reče gladan i obrastao stvor, žvačući po sedmi put četvrti komad pire krumpira sa primjesama raspadajućeg ribljeg filea. «Danas sam si splaniral učenje, a i skužil sam par zadatki i sad treba nastaviti dok sam još u 'naletu'». «Ali ja sam si baš razmišljala da bi mogli danas», reče ona i pritom napravi milu facu mačka u lijevoj čizmi. Njegova odrješitost naglo splasne . «Sutra možda, ali danas definitivno - ne.» Tajm iz ov di esns. …< 180 minuta kasnije >… Utažio je potrebu. I još jednom iznova. Sam nedostatak njene fizičke prisutnosti, spriječio ga je da ne nastavi započeto.
Reko, sad bi se trebal vučiti- iliti, zovite me Nadobudni…
Jebena je ta birra :
-----> x1 = puka igra okusa i arome na žednom nepcu
-----> x2 = slatko, ali kratko
-----> x3 = prodoran podrig, uz komentar «Sad sam si tek mesta napravil»
-----> x4 = zabavno - obično vodi u razvoj situacije koja je ograničena jedino (individualnom) volumnom mogučnosti ispijanja iste ( limes: x (broj popijene pive) ide u beskonačnost/pizdu strininu)
-----> xjutro = «Koji sam ja bedak»

Da, tak to obično bude, subotom ili ubiti u bilo kojem tjednom nadnevku. Gore navedena štorija (početni tekst, prije 'uzročno-posljedične pivske veze') se odnosi samo do segmenta "x2", no i on bijaše dovoljan da Kc, umjesto da se prihvati obrazovne papirnate mase kao što se bio obvezao, krene putevima nerada i plandovanja.
No, barem je zahvaljujući tome nastal ovaj post. A, u pičku materinu…

- 03:21 - Baci rukavicu! (6) - Umoći pero! - #