Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kckc

Marketing

BILMEZARIJA SA GEJ PRIMJESAMA

Vozil sam se. Neda mi se hodati, nije to moja, već Riblja poslastica (Riblji-cimer o.a.). Volim se voziti. Ne utoliko da baš volim sam taj rad vožnje, već činjenicu da ne moram teturati po ulici. U automobilu moguće. Nemoguće u tramvaju. «Vruće Vam je? Teško se krećete? Ne volite gužve? Živcira vas spora gradska vožnja?» Moguće u novom, onom navodno klimatizovanom, ergonomski prilagođenom niskopodnom tramvaju krasnog modela NT 2200. Mmmm… Kliiimaaa…

Image Hosted by ImageShack.us

______Je, di sam stal? Na vožnji. Mmm… Klima u traaamvajuuu… Ehem, da – daklem, vozil sam se neki dan na relaciji od Vodnikove prema glavnom željeznom i ostah iznenađen. Nespretno i iznenadno. Nastavismo put nakon stajališta botaničkog i sve bješe u najkrašnijem izdanju, kadli – snažno me zabacilo unaprijed i ostah izvan balansa.
______Sve bi bilo sasma svakodnevno (budući da su svi vozači tramvaja odreda završili školu vožnje pod zabavnim principom «ubrzaj po potrebi nepotrebno jako i koči kad to ni jedna od tvojih prisutnih žrtava putničkih ne očekuje»), da se u tom momentu vrata, sva odreda nisu pootvarala. No, ni to nebi bilo čudnovato da se desilo jeste na mjestu koje je obilježeno kao «tramvajska stanica». No, upravo se to desilo. I moram priznati, u početku je bilo samo čudnovato. Isto tako i u naredne dvije sekunde. Nakon toga je postalo zbunjujuče i trajalo sljedeću sekundu i pol. Slijedilo je retoričko pitanje «Ko je tu spreman za gumom obloženu sobicu?»
______Znate onu Gej Zebricu neposredno prije skretanja ka stanici glavnog željezničkog? Neznate? Ne se sramiti, znate. For d rekord, nemam ništa protiv gejeva i homoseksualnih ispada (tako dugo dok nisu upućeni mojoj osobi od strane istih-gejeva), već gej stoji zbog činjenice da je gore spomenuti cestovni prijelaz ofarban oj tako neizmjerno prekrasnim bojama šarenog kolora. Bijel-žut-bijel-crven-bijel- boja a nije akromatskog karaktera (nastavi niz po volji do druge strane prijelaza)… Da, gej je i zbog fakta što su je oslikale same persone gej svjetonazora – promicanje homo prava, tako nešto… Upravo kod te zebrice, postavilo se gorenavedeno retoričko pitanjce. Zašto?
Jer je tamo postavljena nova stanica.
Da. Točno i akuratno. Tamo.
Gdje se OPET električno vozilo ZET-a zaustavlja.
Do sljedeće stanice (gl. Kolodvor) imamo 19 koraka i tričetvrt palčane stope hoda.
Pa ko je tu sasvim normalan.
Težak odgovor.
Broj koji ste birali je iskopčan ili je neizmjerno nedostupan.
Za službu informacija, zovite višu silu da vas liši ovog zemaljskog momentuma.
Hvala.


Post je objavljen 13.07.2005. u 00:35 sati.