Gnjev u očima i gro dlaka...

petak, 15.07.2005.

BIO JEDNOM JEDAN KRALJ...

… i nije imao 2 kćeri te jednog sina. Bio je neopotomljen. Ali je imao puno nofaca. Žešće mnogo ih je posjedovao, ta zakonska i definitivna sredstva plaćanja. Moglo bi se reći da je ta (posjedovana) MONETA/VALUTA bila iznimno stabilna. Nije bitno što je u biti predstavljalo istu, jer to nimalo ne utječe na razvoj priče. Bio je to ofčji papak. Dakle, stabilan po prirodi. Po potrebi, krupnije novčane jedinice bi se «razbijale» u sitnije, i to maljem (pa ispada da su posljednji navodnici bili nepotrebno iskorišteni) te se na taj način omogućavala efikasna tržišna razmjena manjih dijelova papanaca (papaka) za ostalu robu i poneke usluge čišćenja balege sa sasušenog blata na centralnom trgu.

Vitezi mu (kralju) također nisu nedostajali. (A budući da su oni svakom prijestolonasljedniku bili neophodni, to mu je pričinjavalo neopisivu sreću koja se očitovala u boli donjeg abdomenalnog sektora, a ta je pak bila izazivana konstantnim ispadima grohota. Smijeha naime. Jer, kao što smo kazali, on bijaše sretan vlastodržac, što je izražavao salvama. Smijeha.) Bilo ih je na izmet (vitezova). Pojedinac među njima, kojeg su zvali «Vitez Od Oštrice», se posebice isticao po svojoj neorganiziranosti ( sve što je moglo hrđati, to je i činilo, nimalo ometano od strane spomenutog ratnika) te ličnoj dlačnosti. Izgledao je poput spiganog (deformiranog) komada kakve li već legure, kojemu su, kroz pukotine, na sve strane izbijali pregrštevi snopova dlakave mase.

Pitate se kako je spomenuti dospio u to stanje nezavidno? Izvoljevao je poprilično veliku pobjedu nad susjednim kraljevstvom, zbog čega je i izgledao upravo spigano. Dlakaf segment je jednostavno bio tu otprije i po svemu sudeći, takav će i ostati. Spor između kraljevstava izbio jeste zbog POLITIKE KREDITIRANJA koju «susjedi» nisu željeli dogovorno ispoštivati. Tu spomenuti vitez uskočio jeste (naime, premda je bio najnesposobniji od svekolikog viteštva kraljevskog, on jedini bješe prisutan u trenucima potrebe) i pokorio je nepoštene susjede.
U znak zahvale, kralj Kontokorektus od presvetog trona Svetog Lombarda se obrati Vitezu Od Oštrice, dajući mu sljedeću «ocjenu»:
«Čestitam ti oj viteže moj najneugledniji, na KRALJEVSKOM USPJEHU! Neka ti i naredni podvizi budu jednako (začuđujuće/nadprosječno) uspješni!»

- 13:46 - Baci rukavicu! (7) - Umoći pero! - #