31.07.2005., nedjelja

Rijeka - Cibalia 4:1

Ova tekma iz sportske perspektive je pokazala poznatu stvar da Rijeka može igrati vrhunski protiv momčadi koje su došle igrati, a ne bunkerirati se poput Pule u prošlom kolu. Sve riječke akcije su tekle nekako kao po žici, golovi i šanse su pljuštale, super performansa, dobro za samopouzdanje cijele momčadi. Svaka čast Prpiću na hattricku, bravurozna partija.

Glede navijanja, opet se sve zna, već drugi put u tjedan dana Armada je zastupljena na zadnjoj stranici Novog Lista. Kroz ovih desetak godina što idem na tekme, centralne tribine su "navijale" samo u situacijama kada bi Rijeka vodila par golova razlike, ili nakon tipa trećeg uobičajenog nagovora sa zapada (Centralne pičke). Ovaj put su pokazali da su i oni "evoluirali" i sami od sebe sa pljeskom odpratili "manjinu sa Zapada" i sa još većim pljeskom objeručke prihvatili novoga heroja Kantride.

Slijedi, prvi derbi ove sezone, Dinamo - Rijeka, a potom prvi korak prema Ligi UEFA. Momčad se uigrala, golovi padaju, klupa je jaka, sve u svemu predstoji nam još jedna uspješna sezona.








- 12:57 - Komentari (32) - Isprintaj - #

29.07.2005., petak

UEFA Cup - Litex : Rijeka



- Litex Lovech - o klubu
- Litex Lovech - slike stadiona
- 13:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #

26.07.2005., utorak

Orijent - Rijeka 0:5

Kako zna svatko tko je bio na tekmi danas ili je barem prošao u blizini Orijentovog stadiona, osiguranje je bilo u stilu najvećih derbija. Policija na svakom koraku, na svim raskrižjima, ekipice interventne u prikrajki, mislim stvarno su zabrijali malo previše. Očito planska "demonizacija" Armade preko sredstava javnog priopćavanja pali. Ma sramota. Još je veća sramota da nakon pet minutnog pjevanja anti-Dragan pjesama od strane grupice koja se smjestila na parkingu Cash&Carrya, prema njima kreću 2-3 marice da ih ušutkaju. Stara škola "milicije"... Tekma je prošla očekivano, pobjeda Rijeke sa velikom gol razlikom. Da, kao što već svi znaju, na tekmi je debitirao Dragan ali je Orijent bio toliko slab da je na njegov gol pucano možda maksimalno dva puta. Nije se istekao po ničemu osim po par povika na toj čistoj, našem uhu neugodnoj, ekavici. Mlađi Sharbini je bio opet jedan od zapaženijih na terenu. Kao finalni zaključak tekme, dobro je znati da Rijeka ima napokon kvalitetnu klupu!
- 22:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

25.07.2005., ponedjeljak

Rijeka - Pula Staro Češko 2:2

Rijeka je u prvoj tekmi 2005/2006 sezone uknjižila samo jedan bod. Stvarno je bilo neočkivano viditi da jedna momčad koja se dolazi braniti, bunkerirati, uspije već nakon 20 minuta uvaliti dva gola. Nadam se da je ovo samo početna nesigurnosti, jer Pulina momčad nije pokazala nikakvu posebnu igru... Zapadnu tribinu su, uz udarni transparent Armada i Sami Protiv Svih, krasile samo Hrvatske zastave kao poruka glede angažiranja Jugo vratara Žilića. Uz to, tijekom utakmice dignute su poruke Svoje Nedamo i Mi Nismo na Prodaju. Da se osvrnem i na suca - taj tip je totalni idiot. Oni koji su gledali neke od prošlih tekma gdje je ova kreatura sudila i sami mogli viditi da ovaj specijalac mora imati neku vezu u Udruzi Sudaca, jer ovako bi mogao valjda i ja suditi.

Ovaj vikend nam slijedi Cibalia, koja je bila dosta loša protiv Dinama (bar prvih 20tak minuta što sam gledao i skoro zaspao). Tekmu će možda i "obilježiti" ulazak nove Ježićeve akvizicije, ali još imam nade da se to neće desiti. Da ne otvaram neke teme, evo link na obavezno "štivo" - današnje priopćenje za javnost KN Armada.

Još jednu stvar da spomenem. Pa stvarno dobar PR (public relations) ima "vice-kapo" Koljanin. Danas i u Novom Listu i u Sportskim se piše o tome kako nije prihvatio opciju koja je kao fol de facto bila riješena da ide kao trener u Kuvajt. Kaže da je potreban Ježiću ovdje. Nije baš da bi mnogo ljudi plakalo za njim. Velika faca taj Koljanin, bio je pomoćnik Ottu Bariću - pa kome je ova činjenica uopće pozitivna???
- 19:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.07.2005., petak

Pretplata za zapad

Ove godine pretplata za prvi dio domaćih tekmi iznosi 150 kuna. Ako idete na svih 9 tekmi, sa ovim se uštedi za skoro tri žuje u Miramareu ;)


- 12:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Bez komentara




- 12:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

21.07.2005., četvrtak

Još par dana ...

Eto napokon počinje liga - i to smo doživili. Oko situacije sa "Draganom" neću uopće razglabati, sve je već rečeno u Armadinom priopćenju za javnost i kroz diskusiju na forumu. Po meni velik zajeb Ježića i prve mu marionete Koljanina. Prva dve tekme igramo doma, što je baš OK za startati za 6 bodova. Našao sam na mobitelu nešto slika od prošle sezone, pa eto u nedostatku novih reportova sa tekmi da to podijelim sa vama. Usput ako tko ima kakvih slika, videa sa tekma (bivših i budućih) neka ih slobodno maila.


























- 13:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.07.2005., subota

Hajduk - Rijeka 1:0 (0:0) Superkup

Sa Kantride je trebalo krenuti 2 busa, ali se zbog xy razloga (nema smisla o tome pričati) jedan bus morao otkazati. Vidit ćemo ubuduće kako će se situacija sa ovim odvijati, ali pustimo to. Pozitivna strana ovoga puta je što je napokon murja odredila put prema Splitu koji se nije sastojao od penjanja prema Bosiljevu, već smo se na autocestu digli kod žute lokve. Put je prošao sasvim u redu, u „uživanciji“ sa manualnom klimom (čitaj: otvori prozore i deri propuh :) . Za spomenuti je grupicu tovara u dva auta riječkih rega (otočani neki) koji su na Dugopolju stali pokraj nas mašući ušljivim šalovima, pa umjesto da prođu prema stadionu, murja ih zaustavila do nas i mislim da je jedan od vozača pao na alko testu... Stvarno moraš biti glup :)

Na Poljud stižemo rekordno uranjeno, nekih 3 sata ranije. Spdali smo se da smo sa ovim nadoknadili sva kašnjenja u Split ;) Tekma kao tekma – svi znate kako je prošlo. Moglo je i bolje, a i gore. Opet nam se desilo da je Radman branio sve i svašta, a onda u trenu dekoncentracije pada gol. Iz naše perspektive je bio kiks njegov, nisam još gledao snimku na TV, ali kažu da je zid bio loše postavljen. Tokom drugog poluvremena je došlo do kratkog incidenta, jer su ovi debili iz „osiguranja“ uspjeli (namjerno ili ne) pustiti nekog tovara na našu tribinu. Rezultat je izgleda jedna zastavica manje, jebem im pas mater smrdljivu vlajsku... Za nazad put prošao relativno brzo (nekih 6 sati). Da, skoro sam zaboravio napomenuti da su se tovari sa svojom ""ofenzivnom"" (primjeti: dvostruki navodnici:) porukom nama (Grad bez rive, Klub bez tradicije, Navijaci bez muda) gadno izblamirali. Valjda više neće zapošljavati osnovnoškolce za "kreativne" ideje :))

Usput, za onih 0.1% koji ne čitaju novine ;) - izgleda da se slijedeći vikend, radi sigurnosnih razloga, tekma sa Pulom igra na Kantridi.








- 16:55 - Komentari (4) - Isprintaj - #

04.07.2005., ponedjeljak

Pripremne tekme

Eto mene opet. Nisam htio ništa pisati dok se nije smirila malo situacija sa dolascima i odlascima. Od kad je završila liga, svi mi "fanatici" smo upijali informacije iz časopisa, novina, tabloida, foruma, sajtova i moram zaključiti da nikad nije bilo ovako čudno. Praktički svaki dan je neka boom vijest - u taj i taj klub ovaj, onaj, odlazi ovaj. Većina tih vijesti su se na kraju dokazale kao "patke". U Rijeci se dosta toga promijenilo, između ostalih otišli su i Mitu (jedva čekao se vratiti u Dinamo - dobro je Scoria rekao neki dan da je to znao ali da je Mitu potpuno dobro iskorštena investicija bila), Erceg (Koreja, pa ne, pa da, pa neznam, pa valjdaKoreja), mali Dunkovic (farmaceut novi) etc. Važnije su ovi koji su došli: Zekić, Krpan, Budicin, Rendulić, Kerkez, Prpić. Sve u svemu poznati igrači sa dokazanom kvalitetom, ali treba se još i dokazati pred nama. Viditi ćemo, za sada je Rijeka odigrala par pripremnih, na zadnje dvije zadnje sam i bio...

Rijeka - Lokomotiva 9:0

Prva domaća pripremna tekma je dovela upoznavanje publici sa novim igračima. Suparnik je momčad koja je bila prva u prvoj županijskoj ligi, i ako se ne varam igrala je sa Vinodolom tekmu za ulazak u razred više (nisu uspijeli btw). Kako čujem, na teren je u njihovoj momčadi izašlo brdo juniora sa tek par seniora. Tekma nije počela nešto spektakularno, ali su se brzo počeli redati golovi. Par stvari što pamtim sa ove tekme: izniman potencijal Anasa Sharbinija (mladjeg brata familje Sharbini) koji je dao 100% od sebe i pobrao najveći pljesak i spektakularni gol Rendulića sa nekih 25 metara u prečku. Sve u svemu, Ok izvedba riječana, ali se vidi da se Zekić i Krpan trebaju malo uigrati.

Rijeka - Metalurg 5:1

Ova tekma se igrala dva dana poslije Lokosa, ali ovaj put ne na Kantridi već na Mavrincima. Zašto, nemam pojma? Ako štede Kantridu, neznam zašto su dva dana ranije igrali sa objektivno lošijom momčadi od Metalurga. Upad se plaćao 20kn, valjda da se troškovi pokriju. Rijeka baš na početku nije pokazala neko savršenstvo, čak smo i gubili 1:0 (katastrofa kiks obrane). Poslije malo po malo, se Rijeka digla, zabila par golova a i važno je za napomenut da su Ukrajinci igrali cijelo polu vrijeme drugo bez jednog igrača, a kasnije čak i jedno 20tak minuta sa 2 igrača manje. Krpan je po starom uspio faliti brdo toga, ali ajde dao je i gol nakon fantastičnog ubačaja Zekića. Nekako je sve izgledalo kompaktnije u ovoj tekmi i Zekić bi mogao obilježiti dolazeću sezonu sa golovima ali i dobrim nabačajima. Linić je sa dobrom partijom i još ljepšim golom dokazao da je njegov ostanak veliki plus.
- 16:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

< srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Bijele stijene sa Kantride,
Znaju da smo sveto ime,
Ponosimo se njime!

KN Armada - homepage Kluba Navijača.
HNK Rijeka - re-dizajnirani sajt je online
HNK Rijeka #2 - unofficial site Rijeke sa dosta informacija
NKRijeka.com - novosti i komentari vezani uz NK Rijeku
Udruga Prve HNL - informacije i vijesti vezane uz HNL
HNS - Hrvatski Nogometni Savez
Ultras Croatia Forum - nova adresa
Nogomet.com - jedan od prvih, ako ne i prvi nogometni sajt - cak sam davno davno pisao nešto za njih:)
SportNet - dobar sajt, očito vezan uz sport:)
hr.rec.sport.nogomet - mjesto za nogometne diskusije na Usenetu


free web stats