Karlovačko Live – Dernek u zagrebačkoj Areni

some_text
U sklopu velike turneje "Karlovačko Live 2010.", Halid Bešlić i Crvena Jabuka svojim su zajedničkim koncertom oduševili zagrebačku publiku u prepunoj Areni. Svi obožavatelji Halida Bešlića „kralja sevdaha“ i poznatog sarajevskog benda Crvene Jabuke uživali su u hitovima ovih živućih glazbenih legendi. U trosatnom koncertu uživale su sve generacije. Pjevalo je i staro i mlado. Većina Halidovih obožavatelja reći će da samo on može napraviti ovaku atmosferu, ali i Crvena Jabuka je svojim ljubavnim pjesmama, od kojih su neke postale „evergreen“, vratila poneku “dušu“ u neka prošla vremena. Bila je ovo zapravo jedinstvena kombinacija za sve ljude koji uživaju u dobroj glazbi i kvalitetnoj pivi.
some_text
Koncert je započeo Halidovim hitom “Dvadesete“ sa zadnjeg albuma. Tijekom koncerta otpjevao je još nekoliko starih i novih pjesama kao što su "Prvi poljubac", "Požuri", "U meni jesen je", "Čardak" ,"Miljacka". Crvena Jabuka (frontmen Dražen Žerić-Žera) otpjevala je nekoliko starih hitova, "Ima nešto od srca do srca", "Da nije ljubavi", "Sviđa mi se ova stvar". Posebni gosti koncerta bili su Enis Bešlagić, član žirija “Supertalenta“ i komičar Ahmad Al-Rahim svima poznatiji kao Antimon iz “Večernje škole“ Željka Prevana, koji su zajedno s Crvenom Jabukom otpjevali veliki prošlogodišnji hit “Jazz ba“.
some_text
Inače je ovo osma tradicionalna Karlovačko live turneja na kojoj ovoga puna nastupaju Halid Bešlić i Crvena Jabuka. Održat će se u osam hrvatskih gradova. Sve je započelo 3. prosinca u Zadru. Nastavilo se 5. prosinca u Splitu, zatim 10. prosinca u Varaždinu i 12. prosinca u Osijeku. Nakon Zagreba (16. prosinaca), turneja se nastavlja 19. prosinca u Rijeci, 26. prosinca u Bjelovaru i na kraju 28. prosinca završava velikim koncertom u Karlovcu u Školskoj športskoj dvorani “Mladost“.







18.12.2010. - 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




43.“Zlatna“ pirueta

some_text








43. izdanje Zlatne piruete održavalo se od 9. do 11. prosinca u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

some_text Natjecanje je počelo 9. prosinca kratkim programom klizačica, a sljedeći dan su na led izašli plesni i sportski parovi te klizači. Finale klizačica se održalo 10. prosinca, dok su se ostala tri finala održala zadnji dan u subotu 11. prosinca uz Gala priredbu do 20 sati kada je natjecanje završilo. some_text
Iako je postojala velika vjerojatnost da se Zlatna pirueta neće održati, to se spriječilo u zadnji trenutak. Predstavnici Hrvatskog klizačkog saveza (HKS) obavili su brojne razgovore i pregovore s čelnicima zagrebačkog športa (Zagrebačkog športskog saveza) te gradom Zagrebom o uvjetima održavanja natjecanja. Prema riječima predsjednice HKS-a, Morane Paliković Gruden, uvjeti održavanja Piruete za njih su vrlo skupi, bez obzira što je riječ o jednom od najskromnijih natjecanja u Zagrebu.



Uoči početka natjecanja, Izvršni odbor HKS-a odlučio je da će Zlatna pirueta, ujedno i najstarije svjetsko natjecanje umjetničkom klizanju, zbog loše financijske situacije ostati bez svečanog otvaranja i gala revije pobjednika.some_text Nekada je ova športska priredba bila vrlo atraktivna za gledatelje i ljubitelje umjetničkog klizanja. some_text Danas je nažalost postala nezanimljiva. Unatoč besplatnom ulazu i rekordnoj prijavi klizača, čak 120 iz 33 zamlje svijeta te jakoj konkurenciji, tribine Ledene dvorane bile su većinom prazne.
Razlog slabe posjećenosti možemo potražiti u slaboj medijskoj zastupljenosti ali i u manjkavoj kvaliteti hrvatskih klizačica i klizača. Bude li se u budućnosti malo ulagalo u ovaj sport, ostat ćemo bez dobrih rezultata naših klizačica i klizača, a vjerojatno i bez Zlatne piruete koja je potrebna novim generacijama.






12.12.2010. - 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




Fashion buvljak

some_text U subotu 4. prosinca 2010. u 14 sati održan je “Fashion buvljak“ u Cinestaru Novi Zagreb ( Avenue Mall ).
U predblagdanskoj božićnoj atmosferi, dva dana prije Svetog Nikole, Dreft Fashion Week i udruga „RTL pomaže djeci“ nastavljaju sa humanitarnim djelovanjem, a sav prikupjeni prihod od ove humanitarne akcije donirat će se Centru za rehabilitaciju djece Filip i Jakov u Sv.Filipu i Jakovu .
some_text
Na humanitarnu akciju odazvale su se brojne poznate hrvatske osobe te nekoliko butika i modnih kuća. Od poznatih manekenki, mladih i renomiranih dizajnera, pjevača pa sve do voditelja zabavnih televizijskih emisija (Amir Kazić Leo, Ivan Šarić, Stephan Macchi). Prodavali su sve i svašta po vrlo prihvatljivim cijenama (od cca deset do 200 kuna). Odjeću, obuću, nakit, kozmetiku, hranu, igračke, modne časopise, staro, novo, s greškom, za velike i male, a oni građani koji su htjeli kupiti kvalitetnu i dizajniranu robu i pritom učiniti dobro djelo, to su i učinili.
some_text
some_text
Ideja akcije je da se okupi što više dizajnera, modnih kuća, butika i poznatih osoba koji će donirati svoje stare kolekcije, svoju odjeću ili neke druge stvari. Ovo je isključivo humanitarna akcija koja se održava svake godine od 2006. Prikupljeni prihod do sada je išao brojnim udrugama i akcijama, Centar Fortica Kraljevica, Udruga Dobri Samaritanac, Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, Udruga Dom daleko od doma - Hrabri medo, Akcija Ti si ti te RTL pomaže djeci.
some_text
some_text
some_text
Na prošlogodišnjem buvljaku prikupljena su sredstva od 60.000 kn. Pomoću njih se opremio dječji vrtić „Maslačak" u Murskom Središću i izgradilo dječje igralište. Isto tako vjerujemo da će i ovogodišnji prikupljeni prihodi i sredstva pomoći onoj djeci i ustanovama kojima je najpotrebnije.



5.12.2010. - 00:29 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)


Brojac posjeta Website Hit Counters
Website Hit Counter