RK Zagreb Croatia osiguranje u uzvratnoj utakmici pobijedio SG Flensburg-Handewitt

some_text
U susretu šestog kola skupine D rukometne Lige prvaka, Zagreb Croatia osiguranje je u zagrebačkoj Areni pred 13 000 gledatelja pobijedio njemački SG Flensburg-Handewitt rezultatom 31:26. Ovom su pobjedom rukometaši Zagreba nadoknadili poraz od tri gola razlike iz prošlotjedne prve utakmice.
some_text
Utakmica protiv Flensburga bila je od iznimne važnosti jer će se upravo borba za drugo mjesto u skupini voditi između ova dva rukometna kluba. Iako se u najavama utakmice očekivala pobjeda od četiri razlike, rijetki su vjerovalli da će Zagreb ovako uvjerljivo i “lako“ pobijediti SG Flensburg. Zbog ove pobjede od pet golova razlike, Zagreb će u slučaju identičnog broja bodova s Flensburgom na kraju natjecanja po skupinama biti bolje rangiran od njemačkog suparnika i tako u dalnjem sustavu natjecanja igrati protiv “slabijih“ protivnika.



some_text Rk Zagreb je protiv Flensburga odigrao, vjerojatno i najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu rukometne Lige prvaka. Od samog početka utakmice Zagreb je kontrolirao utakmicu. Jedino je u prvih desetak minuta utakmica bila u egalu, a onda je krenula Zagrebova “predstava“ i dominacija. Na odmor su Zagrebaši otišli s prednošću od dva gola (14:12). U ranoj fazi drugog poluvremena utakmica je bila praktično riješena, tad je Zagreb CO otišao na čak plus devet golova razlike. Napad je funkcionirao solidno. Nekoliko izborenih sedmeraca, golova s crte i odličnih kontri. Međutim ključ uspjeha bila je puno bolja obrana u drugom nego u prvom poluvremenu. Svi ovi čimbenici uvjetovali su pobjedu RK Zagreb Croatia osiguranja 31:26.
Glavni akteri u pobjedi bili su Zlatko Horvat s deset golova, David Špiler sa šest, Gyula Gal s pet te Ivano Balić sa četiri, dok je vretar Gorazd Škof skupio 13 obrana. Goste je sa sedam golova predvodio Thomas Mogesen i Viktor Szilagy sa šest.






28.11.2010. - 23:18 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




Hrvatska na vrhu kvalifikacijske skupine F

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u četvrtom kolu kvalifikacija za Euro 2012. reprezentaciju Malte rezultatom 3:0 i tako s deset bodova zauzela prvo mjesto na ljestvici skupine F. Najbolji igrač utakmice bio je Niko Kranjčar. Kao i protiv Izraela postigao je dva pogotka, dok je treći pogodak postigao Nikola Kalinić u 84. minuti.
some_text
Ovom utakmicom obilježena je 20. obljetnica prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv SAD-a. Prije utakmice s Maltom, uz pjesmu "Ruža Hrvatska", na teren su istrčali bivši reprezentativci koji su odigrali tu prvu službenu utakmicu: Ladić, Gabrić, Vulić, Čelić, Kasal, Peršon, Židan, Shala, Cvjetković i Asanović. Kasnije su se priključili Zlatko Kranjčar i Marko Mlinarić, a nedostajao je jedino Darko Dražić.
some_text
Nakon uvodne svečanosti, započela je i kvalifikacijska utakmica s Maltom. Unatoč besplatnim ulaznicama, hladno vrijeme i kiša osiromašili su posjetu, pa se na tribinama maksimirskog stadiona skupilo nešto više od deset tisuća gledatelja. Uoči susreta s Maltom, Hrvatska je bila izraziti favorit. Teško je bilo očekivati da se 169. reprezentacija na svijetu može suprotsaviti devetoj. Tako je i bilo. Hrvatska je od samog početka kontrolirala utamicu. Krenula je ofenzivno, imala brojne prilike i na kraju postigla tri pogotka. U prvo ime utakmice prometnuo se Niko Kranjčar, koji trenutno igra u životnoj formi.



Treba također spomenuti da je Hrvatska reprezentacija ovom pobjedom postavila novi rekord. Naime, po prvi puta od osamostaljenja Hrvatska je godinu završila bez poraza (sedam pobijeda i 3 nerješena ishoda). Ipak ovaj podatak ne treba dizati u nebesa, jer treba priznati da su ti protivnici bile uglavnom momčadi "nižeg" razreda npr. Lihtenštaj, Wales, Latvija, Austrija itd. Međutim postoji i druga strana ove priče. Ovo je bila ujedno i godina najvećeg razočaranja u hrvatskom nogometu. Po prvi put Hrvatska nije vidjela svjetsko prvenstvo. Nakon toga su uslijedile brojne negativne kritike na račun Hrvatskog nogometnog saveza, stručnog stožera i igrača koji su lošim igrama izazvali ljutnju kod navijača. Sada Hrvatska reprezentacija ponovo igra dobar nogomet i prolazi fazu pomlađivanja. Tako ćemo uskoro vidjeti nova lica i vjerojatno se diviti novim uspjesima.
some_text
Ova godina bit će zanimljiva i zbog predsjedničke utrke za HNS. Dok se gospoda Marković i Štimac nadmetaju u obećanjima i u tome tko će dobiti više glasova, hrvatska nogometna reprezentacija nema gdje igrati. Kao prvo nema se gdje pripremati za utakmice. Čelnici hrvatskog nogometa već jedanput trebaju uvidjeti da se na Maksimirskom stadionu ne mogu održavati utamice, jer stadion ne pruža minimalne uvjete, kako za igrače tako i za gledatelje. Treba konstatirati da to nije samo slučaj s Maksimirskim stadionom. Postoji i nekoliko stadiona koji su u dobrom stanju. Zašto se sve utakmice održavaju u Zagrebu? Zar se tako propagira najpopularniji šport na svijetu? Unatoč katastrofalnoj infrastrukturi, lošim uvjetima za mlade igrače i lošoj nacionalnoj klupskoj ligi, iznenađujei razvoj mladih igrača koji poniču u hrvatskim klubovima, koji kasnije prelaze u najjače lige svijeta i tamo postaju nositelji igre. Valjda je riječ o podneblju, kako kaže "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević.
Na kraju bi se svim odgovornima u hrvatskom nogometu trebalo postaviti pitanje. Zar deveta reprezetacija svijeta i najveći hrvatski "brand" ne zaslužuje bolje uvjete i pristojan stadion?



18.11.2010. - 17:44 - Komentari (1) - Isprintaj



Komentari (1)




Otvoren 33. Interliber

some_text

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je Interliber, 33. Međunarodni sajam knjiga i učila.
Interliber predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Ovaj, ujedno i najveći hrvatski sajam knjiga, održavat će se u vremenskom razdoblju od 10.-14.11.2010. u petom i šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

some_text
some_text
some_text

Interliber je značajan kulturni događaj u Hrvatskoj ali i šire, jer predstavlja nezaobilazno mjesto susreta nakladnika, pisaca, knjižara i distributera. Zapravo svih ljubitelja dobre knjige. Gotovo da nema značajnijeg domaćeg nakladnika koji se neće predstaviti. Na ovogodišnjem Sajmu predstavit će se više od 250 izlagača iz osam zemalja svijeta. Uz Hrvatsku, zemlje sudioanice su Austrija, Bosna i Hercegovina, SAD, Njemačka, Srbija, Velika britanija i Sjeverna Irska.
Veoma bogat program nudi posjetiteljima brojne mogućnosti. Osim kupnje knjiga i učila, posjetitelji mogu prisustvovati stručnim skupovima, promocijama, okruglim stolovima, književnim i dječijim radionicama.

some_text
some_text
some_text

Unatoč recesiji, organizatori ohrabreni prošlogodišnjim uspjehom, očekuju uspješu i ovogodišnju sajamsku priredbu s više od 100 tisuća posjetitelja. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Radno vrijeme je od 09,00-19,00 sati, a subota i nedjelja do 21,00 sat.

Više informacija o 33.Međunarodnom sajmu knjiga i učila možete pronaći na http://www.zv.hr/?id=506



10.11.2010. - 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




KHL Medveščak ponovo poražen nakon produžetaka

some_text
U susretu 19. kola regionalne EBEL lige, hokejaši Medveščaka izgubili su pred svojom publikom u Ledenoj dvorani Doma sportova od aktualnog prvaka Red Bull Salzburga nakon produžetaka rezultatom 6:7 .
Ovaj poraz ne bi toliko bolio da se hokejaši Medveščaka ovaj vikend već nisu sreli s hokejašima RB Salzburga. Naime obje utakmice, na gostovanju u Salzburgu i u Zagrebu, "Medvjedi" su izgubili nakon produžetaka. Ipak, važno je za daljni tijek natjecanja da su iz te dvije utakmice osvojili po jedan bod te time zadržali peto mjesto na ljestvici regionalne EBEL lige.
KHL Medveščak je u utakmicu protiv RB Salzburga ušao odlučno. U odličnoj atmosferi i pred 6000 gledatelja, “Medvjedi“ su od prve minute zaigrali u najjačem sastavu te su se postavili napadački prema gostima iz Salzburga. Utakmica je ponudila sve ono što se od hokejaške utakmice može očekivati, puno uzbuđenja, golova i preokreta.

some_text
Medveščak je vodio 3:0, a potom je u zadnju trećinu ušao s vodstvom od 4:1. Deset minuta prije kraja utakmice Medveščak je vodio i 6:3. Kada se već činilo da je pobjeda sigurna, događa se potpuni obrat. Austrijska momčad niže dva gola za redom i 15 sekundi prije kraja utakmice golom Daniela Boisa izjednačava rezultat na 6:6. Konačno, pobjedu gostima donosi Ryan Duncan u trećoj minuti produžetaka. Golove za Medveščak postigli su Frank Banham (dva), Ryan Kinasewich (dva), Jonathan Filewich i Robby Sandrock. Nakon ove odigrane utakmice slijedi kratka reprezentativna stanka u EBEL ligi.



Pisajući o Medveščaku ne mogu izostaviti nekoliko zanimljivosti o klubu i postignutoj navijačkoj euforiji koja vlada gradom Zagrebom zbog atraktivnosti i športskog uspjeha KHL Medveščaka.
KHL Medveščak zvan „Medvjedi“, osnovan je 1961. godine na prvom umjetnom klizalištu u Zagrebu. Tijekom svoje povijesti klub je osvojio tri naslova prvaka za vrijeme bivše Jugoslavije, četiri puta osvojio je kup, a nakon osamostaljenja Republike Hrvatske u razdoblju od 1995. - 2007. osvojio je 11 naslova državnog prvaka. Međutim najveći uspjesi kluba vezani su uz osamdesete godine kada je klub igrao u polufinalu Kupa prvaka i kada je pobjeđivao vrhunske ekipe iza Italije, Njemačke i Austrije.
some_text
2009.godine KHL Medveščak je primljen u regionalnu EBEl ligu i od tada započinje športski “fenomen“ zvan Medveščak. Iako je projekt ulaska u EBEL ligu bio rizičan, sve sumnje su ubrzo bile uklonjene, a očekivanja kluba čak i premašena. U sezoni 2009./10. „Medvjedi“ su stigli do doigravanja i u polufinalu su izgubili od RB Salzburga, kasnijeg prvaka. Ulaskom Medveščaka u EBEL vratila se i publika. Do tada ovaj klub i ovaj šport nisu uživali veliku popularnost. Gotovo je svaka utakmica u sezoni 2009./10. bila rasprodana što je dovelo i do nezanemarivog podatka o povećanju ukupne gledanosti lige za čak 15%. Na kraju cjelokupne sezone brojke ukazuju da je ostvarena posjećenost od 190 850 gledatelja, što je rekord lige.

some_text
Ovo su samo neki od pokazatelja trenutačne popularnosti ovog kluba. Međutim „Medvjedi“ su najbolji pokazatelj da je zagrebačka publika željna i drugih sportova, osim nogometa i košarke. Znak je to da zagrebački navijači nisu nogometni huligani nego da znaju kulturno i mirno uz naviječke pjesme bodriti klub kojeg vole. Zanimljivo je da do sada nije zabilježen niti jedan navijački ekces. Upravo su „Medvjedi“ i njegovi navijači primjer ostalima, kako se uz „zdravo uzračje“, malu financijsku pomoć grada i sponzora može oživjeti jedan klub koji je već bio pao u zaborav. Kada bi se ostali športski klubovi i njihovi vlasnici ugledali na Medveščak, sigurno bi športska situacija bila drugačija. I za kraj, "Zig-zag, Me-dve-ščak!



08.11.2010. - 22:03 - Komentari (2) - Isprintaj



Komentari (2)


Brojac posjeta Website Hit Counters
Website Hit Counter