Nogometni klub Lučko kuca na vrata Prve hrvatske nogometne lige

some_text
U nedjelju 24.listopada 2010. godine u sklopu desetog kola Druge hrvatske nogometne lige (2.HNL), NK Lučko je na svom terenu pobijedio NK Mosor s rezultatom od 3:0. Na novom stadionu je oko 300 gledatelja moglo uživati u dobroj utakmici, nizu dobrih akcija i tri postignuta zgoditka. Strijelci za domaćine su bili, Josip Fuček u 12. minuti, Nikola Rak u 24. i Matej Jelić u 77. minuti.

NK Lučko osnovan je 1931.godine i jedan je od najstarijih nogometnih klubova u Novom Zagrebu. Naziv kluba nije oduvijek bio NK Lučko. Tek se 1975. godine pojavljuje NK Lučko kao revijalna momčad, a 1977. godine se uključuje u tadašnju ligu. Danas je NK Lučko moderan nogometni klub koji se može pohvaliti s novoizgrađenim stadionom i športskim centrom. Športski centar Lučko jedinstven je športski komleks u gradu Zagrebu. Sa svojom veličinom od 19,150 m2, korisnicima pruža brojne športske sadržaje poput dva vanjska nogometna terena s umjetnom travom, dvoranu, caffe bar i dječje igralište.
some_text
Prema riječima predsjednika nogometnog kluba Lučko, Petra Plahutara koji je sam financirao izgradnju, ovaj projekt koštao je oko 35 milijuna kuna. Izgradnjom Športskog centra Lučko nastoji se privući što više športskih talenata te stvoriti dobri uvjeti za njihov razvoj. some_text
Iako se u Lučkom dosta govori o športu te se spominje kao „športsko naselje“, stvarnost samog izgleda naselja je nešto drugačija. Posebno je velik problem infrastruktura. Većina kućanstava nema kanalizaciju, niti je spojena na vodovod. Neke ulice su zapuštene i bez asfalta. Izgled mjesta kvare i dvije zgrade. To je zgrada pošte koja je potpuno uništena i koja se nalazi u središtu Lučkog, a druga je nedovršena zgrada trgovačkog centra koja se gradi već 20 godina.
Lučko kao jedno od većih prigradskih naselja sa 8000 stanovnika moglo bi imati ljepši izgled i razvijeniju infrastrukturu. Kako je to već slučaj u Hrvatskoj, športski rezultati i uspjesi trebali bi pokrenuti niz pozitivnih promjena pa tako i izgradnju i uređenje jednog naselja kao što je i Lučko.



26.10.2010. - 23:55 - Komentari (3) - Isprintaj



Komentari (3)


Brojac posjeta Website Hit Counters
Website Hit Counter