Ciboni ne pomažu ni promjene

some_text KK Cibona je u 14.kolu regionalne NLB lige u Draženovom domu izgubila od momčadi Hemofarma. Ovo je Ciboni deveti poraz u ovom natjecanju. Zbog toga Final Four postaje sve nedostižniji. Ni promjena trenera nije izazvala onaj pozitivan šok koji bi podignuo momčad iz mrtvila. Sigurno je da novi/stari trener Cibone, Dražen Anzulović neće po dobrom pamtiti svoj povratak na trenersku klupu.
some_text Poraz od deset razlike (74:84) ni ne izgleda tako loše s obzirom na loše izdanje Cibonine momčadi. Jedine svijetle točke utakmice bili su navijači i prva četvrtina koju su „Vukovi“ dobili 16:11. Nakon toga uslijedio je pravi potop. Nekoliko promašenih šuteva,slobodnih bacanja (50%), izgubljenih lopti te dvostruko manje skokova uzrokovalo je rezultatski preokret u korist gostiju iz Vršca. Pri kraju se Cibona jednostavno nije imala snage vratiti u utakmicu i momčad Hemofarma je zasluženo slavila. Najefikasniji igrač u redovima Cibone bio je Rok Stipčević s 14 postignutih koševa. Pobjedničku momčad predvodio je Miloš Borisov s 23 koša i 12 skokova.



Što se to događa s najuspješnijim hrvatskim košarkaškim klubom? Kako objasniti rezultatski najlošiju sezonu u klupskoj povijesti i sve poraze (9) u Euroligi? Već smo čuli kako je Cibona u velikoj rezultatskoji i financijskoj krizi. Ali, tko je odgovoran za takvo stanje? Bivša uprava, sponzori, igrači ili nešto sasvim desto?! Klub koji je dva puta, 1985. i 1986. osvajao naslov prvaka Europe doveden je na granice egzistencije. Igrači već mjesecima ne dobivaju plaće. some_text Klub kojeg su proslavili najveća imena hrvatske košarke, pokojni Krešimir Ćosić i Dražen Petrović, jedva opstaje. Međutim, ne događa se ovo samo sa Cibonom. KK Split je pred bankrotom, Zadar je u velikim dugovima, a o slavnoj „Šibenki“ da ni ne govorimo (ugašena 2010. zbog financijskih problema). Situacija na reprezenativnoj razini nije niti malo bolja jer je Hrvatska daleko od europskog i svjetskog vrha. Na prošlogaodišnjem svjetskom prvenstvu u Turskoj zauzeli smo tek 14. mjesto. Zapravo Hrvatska reprezentacija nije napravila zančajniji rezultat od 1995. kada je na europskom prvenstvu u Grčkoj osvojila brončanu medalju. Nažalost prošla su vremena Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Dina Rađe kada su se osvajale brončane svjetske i europske medalje te najvrednija srebrna medalja s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. some_text
Upravo su danas zbog toga tu mladi, talentirani igrači, kojih ima i koji bi trebali zauzeti njihova mjesta. Nažalost takvi mladi, neafirmirani igrači rano odlaze u inozemstvo gdje se njihov talent gubi. Ipak, cijeloj ovoj tužnoj priči nadu ulijevaju odlični rezultati Hrvatske mlade košarkaške reprezentacije koja bilježi odlične rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. some_text Što se tiče trenutačne situacije, novoj upravi KK Cibone ne preostaje ništa drugo nego pokušati sanirati dosadašnje organizacijske i financijske propuste, a trenera
Anzulovića očekuje puno rada i strpljenja s mladim igračima jer jedino
tako može vratiti pozitivne rezultate.





5.1.2011. - 23:52 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




Naj-božićniji sajam


some_text

Kao i svake godine pa tako je i ove zime na Zagrebačkom velesajmu otvoren Božićni sajam. Ovogodišnji “Naj-božićniji sajam“ održava se od 17.12.2010. - 9.1.2011. u petom, šestom, sedmom i osmom paviljonu. Svi ljubitelji dobre zabave i božićnog ugođaja mogu posjetiti po mnogočemu drugačiji Božićni sajam od onih prethodnih. Osim što pruža odličan zabavni program, sajam je tematski atraktivniji i sadržajno bogatiji.
some_text
Po prvi put održava se izložba božićnog nakita i jaslica koja je organizirana s Udrugom prijatelja božićnih jaslica. Također se održava i natjecanje osnovnih škola grada Zagreba i Zagrebačke županije u kićenju božićnih drvaca pod nazivom “Naj-ljepše Božićno drvce Naj-božićnije sajma“. 19. prosinca, na dan Humanitarne organizacije “DORA“ nastupaju natjecatelji Supertalent Showa, mađioničari, manekenke, mladi glazbenici te “Izvor“, Crkveni zbor mladih. some_text Svakodnevno se pod programom “Dječji svijet“ organiziraju igraonice i kreativne radionice. Djeca mogu pratiti nastupe plesnih skupina, estradnih izvođača, mažoretkinja. Mogu pjevati karaoke, učiti se skijati te posjetiti Djeda Mraza. Za one posjetitelje željne atrakcije i nezaboravne zabave tu su vožnja kartingom i Luna park, koji sadrži autodrom s 24 automobila, simulator, karusel, trampolin te zabavni uređaji za mlađe.

some_text
some_text
some_text








Radnim danom sajam je otvoren od 14,00 - 21,00 sati, a vikendom i blagdanima od 10,00 - 21,00 sati. Cijena jednokratnih ulaznica je 10 kuna uz besplatan parking isped Velesajma u vrijeme održavanja Naj-božićnijeg sajma. Ako do sada niste posjetili „Naj-božićniji sajam“, svkako to učinite. Želite li se dobro zabaviti i razveseliti vaše mališane, ovogodišnji Božićni sajam odlična je prilika za to.



29.12.2010. - 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)


Brojac posjeta Website Hit Counters
Website Hit Counter