Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/juroavgustinovic

Marketing

KHL Medveščak ponovo poražen nakon produžetaka

some_text
U susretu 19. kola regionalne EBEL lige, hokejaši Medveščaka izgubili su pred svojom publikom u Ledenoj dvorani Doma sportova od aktualnog prvaka Red Bull Salzburga nakon produžetaka rezultatom 6:7 .
Ovaj poraz ne bi toliko bolio da se hokejaši Medveščaka ovaj vikend već nisu sreli s hokejašima RB Salzburga. Naime obje utakmice, na gostovanju u Salzburgu i u Zagrebu, "Medvjedi" su izgubili nakon produžetaka. Ipak, važno je za daljni tijek natjecanja da su iz te dvije utakmice osvojili po jedan bod te time zadržali peto mjesto na ljestvici regionalne EBEL lige.
KHL Medveščak je u utakmicu protiv RB Salzburga ušao odlučno. U odličnoj atmosferi i pred 6000 gledatelja, “Medvjedi“ su od prve minute zaigrali u najjačem sastavu te su se postavili napadački prema gostima iz Salzburga. Utakmica je ponudila sve ono što se od hokejaške utakmice može očekivati, puno uzbuđenja, golova i preokreta.

some_text
Medveščak je vodio 3:0, a potom je u zadnju trećinu ušao s vodstvom od 4:1. Deset minuta prije kraja utakmice Medveščak je vodio i 6:3. Kada se već činilo da je pobjeda sigurna, događa se potpuni obrat. Austrijska momčad niže dva gola za redom i 15 sekundi prije kraja utakmice golom Daniela Boisa izjednačava rezultat na 6:6. Konačno, pobjedu gostima donosi Ryan Duncan u trećoj minuti produžetaka. Golove za Medveščak postigli su Frank Banham (dva), Ryan Kinasewich (dva), Jonathan Filewich i Robby Sandrock. Nakon ove odigrane utakmice slijedi kratka reprezentativna stanka u EBEL ligi.



Pisajući o Medveščaku ne mogu izostaviti nekoliko zanimljivosti o klubu i postignutoj navijačkoj euforiji koja vlada gradom Zagrebom zbog atraktivnosti i športskog uspjeha KHL Medveščaka.
KHL Medveščak zvan „Medvjedi“, osnovan je 1961. godine na prvom umjetnom klizalištu u Zagrebu. Tijekom svoje povijesti klub je osvojio tri naslova prvaka za vrijeme bivše Jugoslavije, četiri puta osvojio je kup, a nakon osamostaljenja Republike Hrvatske u razdoblju od 1995. - 2007. osvojio je 11 naslova državnog prvaka. Međutim najveći uspjesi kluba vezani su uz osamdesete godine kada je klub igrao u polufinalu Kupa prvaka i kada je pobjeđivao vrhunske ekipe iza Italije, Njemačke i Austrije.
some_text
2009.godine KHL Medveščak je primljen u regionalnu EBEl ligu i od tada započinje športski “fenomen“ zvan Medveščak. Iako je projekt ulaska u EBEL ligu bio rizičan, sve sumnje su ubrzo bile uklonjene, a očekivanja kluba čak i premašena. U sezoni 2009./10. „Medvjedi“ su stigli do doigravanja i u polufinalu su izgubili od RB Salzburga, kasnijeg prvaka. Ulaskom Medveščaka u EBEL vratila se i publika. Do tada ovaj klub i ovaj šport nisu uživali veliku popularnost. Gotovo je svaka utakmica u sezoni 2009./10. bila rasprodana što je dovelo i do nezanemarivog podatka o povećanju ukupne gledanosti lige za čak 15%. Na kraju cjelokupne sezone brojke ukazuju da je ostvarena posjećenost od 190 850 gledatelja, što je rekord lige.

some_text
Ovo su samo neki od pokazatelja trenutačne popularnosti ovog kluba. Međutim „Medvjedi“ su najbolji pokazatelj da je zagrebačka publika željna i drugih sportova, osim nogometa i košarke. Znak je to da zagrebački navijači nisu nogometni huligani nego da znaju kulturno i mirno uz naviječke pjesme bodriti klub kojeg vole. Zanimljivo je da do sada nije zabilježen niti jedan navijački ekces. Upravo su „Medvjedi“ i njegovi navijači primjer ostalima, kako se uz „zdravo uzračje“, malu financijsku pomoć grada i sponzora može oživjeti jedan klub koji je već bio pao u zaborav. Kada bi se ostali športski klubovi i njihovi vlasnici ugledali na Medveščak, sigurno bi športska situacija bila drugačija. I za kraj, "Zig-zag, Me-dve-ščak!



08.11.2010. - <$VrijemePosta$> - Komentari (<$BrojKomentara$>) - Isprintaj



Post je objavljen 11.11.2010. u 22:03 sati.