15

srijeda

svibanj

2024

Normala

"Ako si na pravom putu, ustraj, ne obaziri se na neke tamo koji te ne poštuju koliko si zaslužio. Dočekali su te roditelji, prijatelji i ljudi koji te vole. Ustraj u iskrenosti i nagrada će sigurno u tvoje srce doći. Uostalom, što je prava nagrada tu gdje ništa nije kako bi trebalo biti?", napisao je Periš. ( ovo je samo dio poruke koju prenosim)


Ne odustaj, idi dalje i kad ima onih koji ti govore suprotno, negativno to su oni koji te ne poštuju ali ne obaziri se, znaš tko si a sve si to i pokazao i dokazao. Oni koji te poštuju te bodre, dolaze ti u susret dok su svi ostali nebitni. Tako ide ovaj svijet nažalost u zadnje vrijeme naopako ali svi mi koji primijetimo ono što je dobro ali i zabavno, što promiče kulturu i daje uvid na neke aktualne situacije ali i neke prave vrijednosti e to za nas sve ima moć. I rasplesao i razveselio si ritmom sve oko sebe.. E to pozitiva i samo pozitiva u ovim hladnim vremenima kada se sve pretvorilo u nešto što ni sami ne znamo kako nazvati. Iz cirkusa ti si izveo ono najbolje tradiciju i kulturu i neke običaje. Čipka i spominješ selo i tradiciju sa sela neku zaboravljenu čak rekla bih. I opet je zaživjelo, koliko će trajati vidjet ćemo.. ali lipo je vidi čentrine te rikamane trpeze i drugo kao i Istarsku tradiciju o kojoj pjevaš. Živjela
besida, običaji o kojima se već dugo ne govori a živjeli smo ih u 80tima i 90tima neka se to lipo štima, vrijednosti vrate jer ako ovako vrtoglavo ide naprijed sve će se izgubiti. A to neće biti dobro.. Bravo za domišljatost jer triba se voliti svoje a poštivati tuđe. Znati korijene, volin jako našu besidu (riječ) i dijalekt a svaki je poseban. Uđeš u neku novu priču, upoznaš drugi svijet. Hvala ti što si oživio našu uspomenu jer se i to nekad nažalost gubi. Daj Bože da ju što više uspimo održati i da i tradicija sa sela i grada uvijek živi. Da budeš takav jer to je dobrota koju poznajemo i koja treba da ostaje i pušta dubok trag. Bravo Marko, svi navijamo za normalno, lipo, za original i tradiciju koja je u svima nama. To ti mi svi poručujemo jer malo je onih koji to još prepoznaju a ne može se samo tako prenositi jer su ovo luda vremena kao što smo svi svjedoci. I nastavi tako.. ti si put koji ti je Bog dao da prenosiš ono sve što je bilo ali ostalo u vremenu. A sada evo rock and roll ritma i jednostavne ljepote bez napuhanog stila već ono što imaš, što jesi to daješ. Ća san, to se vidi.. Neka vlada NORMALA, i Bogu hvala! .. za vjernike koji vjeruju ako ne svatko u nešto vjeruje pa njemu na volju.

Nemoj plakat, samo pleši.. mir i opuštenost sve ono što bi trebalo.. ajmoooo.. meow cat, please meow back*&*

Za ona dobra stara vremena..

Slika s neta*!*
received-774106008195322

Oznake: "normala"

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.