Jezdimir Uskoković je Žena Glava!

srijeda, 28.12.2005.

Obavijest o selidbi

Jezdimir se odselio na novu adresu, na kojoj će od sada pa nadalje iznositi svoje nesuvislosti.

- 08:57 - Komentari (67) - Isprintaj - #

utorak, 27.12.2005.

Marisi i Xiola (čita se Guzijola)

Marisi i Xiola, dva sisata naše gore listića uveseljavaju me svakodnevno svojim dogodovštinama iz Londona, i to svaka na svoj način.

Iako se Marisi, koja živi u londonskoj Zoni jedan, zgražava nad tim što Xiola živi u londonskoj Zoni ˝Pripizdina i pol˝, svejedno zajedno pohode mjesta gdje je dobra krkačina i gdje se može đuskati na američku crnačku glazbu.

Marisi voli šljašteće stvari, ima cimera gejpedera i Latino - dečka (kaže lijenog i nepametnog). Njena dizajnerska odjeća ima zanimljiv životni ciklus.

Xiola radi u muzeju, provincijskog je stila odijevanja, obožava Marisine gejpederske prijatelje, i voli komentirati Marisin lajfstajl.

Marisi se u svojim postovima uglavnom drži svog života koji je sve samo ne dosadan, a Xiola nerijetko udrobi pronicljive komentare dnevnopolitičkih, filmskomodnih, kraljevskobiteljskih i drugih aktualnih događaja, uz neizostavno brdo linkova.

Marisine fotke susrećemo često. Xioline su rijetke ko djetelina s četiri lista (al nađu se, tu i tamo). Obično bude veselo kad svaka na svoj način komentira isti izlazak. Obje su izuzetno zanimljive. Ali najvažnije pitanje ostaje neriješeno.

Koja od njih ima veće sise?

Xiola, ne možemo objektivno ocjenjivati, dok nas ne snabdiješ fotografijom svog dekoltea u prirodnoj veličini. Učini to za dobrobit čitateljstva.

- 15:44 - Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.12.2005.

Na kneževom dvoru

Kad bi čovjek trebao opisati o čemu Bučimir piše u svom dnevniku, bio bi prisiljen sažeti to u sljedeće:

Bučimir se ujutro probudi, spremi za posao, biciklira do posla, radi, gablecuje, pedalira natrag doma, pere svoje tijelo, glanca raketu, nađe se s prijateljima Dragutinom, Richardom, bratićem Vođom, Tilom ili drugima, ovisno kako koji dan, ide van, počesto na koncert.
Konstantna pozadinska tema svih njegovih aktivnosti su sve vrste mesine u ogromnim količinama, kod Srbina ili Amerikanca (nacionalnost nije bitna) miješano, ovakvo, onakvo, on voli svakojako.

Ako ga nikad niste čitali, vjerojatno se pitate 'Pa dobro koji kua imam čitati o tome kako tamo neki Bučimir pere tijelo i jede gablec. To je sigurno još jedan od onih blogova 'jeo-sam-sendvič-bilo-je-lijepo-vrijeme'.'

Ne znam što da kažem, jer, tehnički gledano, to je 'jeo-sam-sendvič' blog. Jer, Bučimir svakako jede puno sendviča svaki dan, kao i ćevapa, pljeskavica i ostaloga. Ali kad Bučimir piše što je jeo kod Srbina, to je zanimljivije nego kad netko drugi opisuje kako je u Parizu ručevao u... u... najfinijem pariškom restaču (kaj ja znam koji su restači in u Parizu!). To je zato što knez ima gotovo jedinstven dar učiniti jednostavne životne stvari štivom koje se čita glatko ko maslac. Njegova iskrenost osvaja srca, a čitatelj ostvaruje snažnu vezu s Bučimirom, čak do te mjere da mu se čini kao da osobno sjedi s njim i trpa mesinu.

Ova štovateljica bi za šire čitateljske mase izdvojila strip-priču feat. Bučimir i njegovi prijatelji, a kao izvrsnu ilustraciju načina na koji ovaj autor pretvara životnu vodu u vrhunsko vino, pročitajte kako je Bučimir vidio Milića Vukašinovića.

- 16:13 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 20.12.2005.

A sada nešto sasvim drugačije!

Zbilja bi bilo bedasto kada bi Jezdimirova blogerska karijera završila bez besramnog reklamiranja njegovih favorita. Zato sada slijedi niz postova, onakvih kakvi obično poluče gnjev čitatelja zbog 'nepravednog reklamiranja onih koji su ionako na kul listi'.

To mi je oduvijek bilo simpatično. Da, zadatak je afirmiranih blogera da po cijele dane surfaju freš listom i promiču one koje nitko drugi ne promiče. To ja stalno radim. A čak nisam ni afirmirana.

Poredak je nasumičan, nije uvjetovan abecedom, a niti količinom ljubavi koju gajim prema svakom pojedinom od vas. Uvjetovan je isključivo time za koga mi je taj tren pala na pamet dobra rečenica.

Razlog zašto je ovaj projekt rascjepkan na postove je taj da imam što više postova. Pazite da ne zaostanete s kometaričima.

Dakle.
z.l.e.v.A.n.k.a.

Zleva se rodila, a odmah potom mora da je ispala majki na glavu, te je u tom trenu vjerojatno went ku-ku in the head. Voli primati žene za sise, Jelenu Studeni i svoju majku, a odnedavno je učiteljica engleskog, pa su joj biseri malih anglista iz petog razreda omiljena tema.
Npr. ˝Zadatak je bio pretvoriti zadanu rečenicu u negativnu: You're Mr Freeman. -> njen odgovor: No am not.˝
Također se, u njenom boksu lijevo, diči možda najprostijim popisom termina po kojima ju ljudi pronalaze preko gugla (npr. jebanje u guz download, besplatno jebanje u šumi, moja sestra mi je drkala i pušila, crvene boje šupak momentalno i sl.), što je začuđujuće, s obzirom na općenitu čednost Zlevinog bloga.

Njen blog možda nije najbolja opcija za one koji frkću na vjerodostojne i detaljne opise gadosti, poput prišteva ili vađenja šmrklja iz nosa i jedenja istih na satu engleskog, ali definitivno jest za one kojima je u životu dosadno i nikako da se nauživaju luckastoga.

Makar to vjerojatno nije njen najbolji post, ja se uvijek rado sjetim kako je majka ostavila ventilator na peronu, misleć da je od kolodvora. Jer, naime - vrtel se.

- 13:05 - Komentari (17) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.12.2005.

Mario.

Kao svi pravi Hrvati, gledamo jubavnajveća i ja jučer tenis. To jest, pošto nismo sportski orijentirani, za vrijeme tenisa smo zapravo gledali nešto drugo, a onda smo, kada se začulo kvartovsko slavlje protuzračnog prizvuka, prebacili da vidimo kako se naši vesele. Bilo je lijepo. Oko velike, ružno dizajnirane, ali značajne zdjele slikavali su se naši tenisači i ostali. I sve je to bilo super, ali nešto nam je ležalo na srcu. Nakon što smo odšutili koju minutu, jubavnajveća prozbori o tome što nam je, tišteć nas, oboma zaokupljalo pažnju.

'Ma jel vidiš ti njega', reče.

'Kaj, maloga?', upitah.

'Da', odgovori on mrko.

'Da...', odgovorim ja željno.

'Taj će noćas moći ševiti koju god hoće'

'O da...'

'Ima dvajstjednu godinu, i upravo je vlastoručno osvojio vrlo važnu zdjelu.'

'Najvažniju. A još je i tako prokleto sladak'
, nadopunih ja.

'Da, baš je sladak, mamicu mu, gle ga kako ima krasan osmijeh...'

'A vidi mu kosicu...'
, opet ja požurih na nadopunu.

'Da... koju god hoće... koju god najjebozovniju manekenku hoće... već ga vidim', zaključi jubavnajveća i, ustavši s kauča, zauzme blaženo gotovo Davidovsku pozu nasred dnevne sobe. Stojeći tako, počne pikati prstom po imaginarnoj vrsti po visini posloženih jebozovnih manekenki i reče: 'Ti budi dolje, a ti ovdje gore, a ti... ti pomogni ovoj dolje.'

Na to se sav nekako zamisli, kao da mu Nikolina Pišek osobno pruža oralno zadovoljstvo, a zatim iznenada pljesne rukama i vikne: 'Promjena! Lice mu se smrkne. Ljutito vikne: 'Cure, cure, u smjeru kazaljke na satu, koliko vam puta moram reći!'

'Hvalevrijedna prezentacija', rekoh uz aplauz. On se nakloni.

'Mrzim ga. I ti bi mu dala, sigurno', reče on inkvizitorski.

'Bez razmišljanja', odgovorih.

'Sva sreća da nemaš šanse'

'Sreća tvoja, a moja tuga i žalost.'

'Ništa, pravit ćemo se da mu ipak ne bi dala.'

'Također, pravit ćemo se da ti ne bi da te Nikolina Pišek oralno opsluži'.

'Dogovoreno.'


Malo tišine.

'To je kozmički nepravedno, znaš', prekine on kontemplaciju o Mariju i njegovim opcijama, 'Ivica i Janica su ipak grđi. A i ona ima ogromnu kantu.'

'Znam. A ovaj je...'

'...tako prokleto sladak.'

'Da.'


Na taj smo način nas dvoje iskazali naše divljenje toj mladoj nadi hrvatskog tenisa. Zatim smo nastavili gledati u tišini kako Marija slikavaju sa zdjelom, mamom, tatom, sestrom i inima.

- 17:31 - Komentari (33) - Isprintaj - #

subota, 03.12.2005.

Psikička znakovitost beznaslovlja ponovno jaše

Prije otprilike 20-tak minuta prošlo je u dlaku godinu dana od prvog posta Jezdimira Uskokovića.

Od tada je Jezdi napisao ukupno 120 postova, sa prosječnih 487 riječi po postu, što ga stavlja na 516. mjesto od ukupno 44853 blogova po broju objavljenih postova. Reko bi čovjek 'ideš', al garantiram da onaj tko napiše tri posta bude otprilike dvijetisućiti od tih 44853 blogova, tak da ova impresivna brojka odmah gubi na težini kao Opra kad izbalansira ugljikohidrate.

Komentara ste mu ukupno ostavili 1572, po čemu je Jezdi na 242. mjestu od spomenutih 44853.

Trebalo mu je otprilike pola godine da dođe na Samoštonisipostokul listu, te je tamo ever since.

Sada je ostalo tek nekoliko stvari koje ovdje treba napisati prije nego projekt Svi smo mi Jezdimir Uskoković Jezdi i ja privedemo kraju.

- 14:32 - Komentari (25) - Isprintaj - #