Iznajmljivanje stanova

08.05.2018., utorak

Mesna industrija iz Osijeka stipendira učenike i nudi im stalno zaposlenje



Uz podjelu promotivnih plakata i letaka po školama projekt će se, zbog usmjerenosti ka mlađoj populaciji, dodatno promovirati
i preko društvenih mreža.
Zbog problema s pronalaženjem kvalificiranih mesara na tržištu rada, osječka Mesna industrija "Ravlić" pokrenula je projekt stipendiranja učenika osječke Obrtničke škole za ovo zanimanje te im, uz odrađivanje prakse te trogodišnju stipendiju u ukupnom iznosu od 30 tisuća kuna, nudi i mogućnost stalnog zaposlenja u toj tvrtki po
završetku školovanja nekretnine

Oznake: nekretnine


- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2018., četvrtak

Nezaposlenost pala na 12,4%, usporedno tone i zaposlenost

Najmanje je iz evidencije izbrisano onih kojih su našli posao.
Premda se prosječna registrirana stopa nezaposlenosti u 2017. spustila na rekordno niskih 12,4 posto, najniže od 2000. otkad su podaci dostupni, no to nije odraz rasta zaposlenosti i poboljšanja na tržištu rada,
ističe Raiffeisen banka u analizi nekretnine

Oznake: nekretnine


- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2017., utorak

Advent u Zagrebu ponovno najbolji u Europi

Drugoplasirani Colmar je dobio ukupno 24.625 glasova.
Zagreb je prema izboru glasača portala European Best Destinations po treći put proglašen najboljom destinacijom za božićne blagdane u Europi, priopćeno je u ponedjeljak navečer iz
Turističke zajednice (TZ) grada Zagreba nekretnine

Oznake: nekretnine


- 09:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2017., utorak

Lemax organizirao treći po redu „ICT Supergirls“

Predavačice su poručile mladim djevojkama da pobijede strah, budu uporne, povežu se s ljudima i uživaju u tehnologiji.
Povodom međunarodnog „Girls in ICT day“ koji se održava svake godine u travnju, u prostorijama poduzeća Lemax (iTravel Software) treću godinu zaredom u srijedu 26.4.2017.
održan je „ICT Supergirls 2017“, event čija je svrha podizanje svijesti mladih žena o važnosti tehnologije kao preduvjeta za uspješnu karijeru nekretnine

Oznake: nekretnine


- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2017., četvrtak

Strah u Ministarstvu okoliša zbog neobičnog e-maila zbog kojeg su mnogi strahovali za posao

Prava panika zavladala je krajem prošlog tjedna među djelatnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike nakon što su putem elektronske pošte dobili službeni mail u kojem ih se traži da Glavnom tajništvu dostave svoje životopise.
“Poštovani, potrebno je da najkasnije do kraja idućeg tjedna Glavnom tajništvu dostavite svoje najnovije životopise u svrhu prikupljanja i objedinjavanja podataka potrebnih za predstojeću izradu Pravilnika o unutarnjem redu Ministarstva”, stajalo je u mailu poslanom s adrese Glavnog tajništva.
Napisala ga je i poslala glavna tajnica, jedna od najbližih suradnica ministra Slavena Dobrovića.
Ovu informaciju Jutarnjem listu je potvrdio i sindikalni povjerenik Ministarstva zaštite okoliša Damir Rumenjak koji je od Glavnog tajništva zatražio i službeno pojašnjenje neobičnog zahtjeva.
“Da, svi su zaposlenici 31. ožujka primili taj mail. Kako nam službeno pojašnjenje iz maila baš nije bilo jasno, zatražili smo dodatno pojašnjenje, a poslije i mišljenje Sindikata državnih i javnih službenika. Izrada Pravilnika, naime, ni na koji način nije povezana sa životopisima zaposlenih, a svi podaci o zaposlenicima ionako postoje u dosjeima institucije”, izjavio je Rumenjak.
Glavna tajnica Vraneković je naknadno pisanim putem odgovorila kako radnici nemaju nikakav razlog za brigu nekretnine

Oznake: nekretnine


- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2017., srijeda

Dubrovnik i Split mogli bi ostati bez milijuna: Kruzeri bježe iz Dalmacije i okreću se crnogorskoj hit destinaciji

Prema najavama, u dubrovačke luke Gruž i Stari grad bi trebalo 'uploviti' 56.000 gostiju s kruzera manje, a u Splitu će ih biti 15.000 manje.
Izgleda kako ćemo ipak osjetiti posljedice turbulentne godine u kojoj su s uobičajenih ruta ispale luke sjeverne Afrie i Turske. Tako će 2017. godina biti prva nakon niza godina u kojima se neće nastaviti rast dolazaka kruzera u najveće mediteranske luke, piše Slobodna Dalmacija.
Prema najavama, u dubrovačke luke Gruž i Stari grad bi trebalo 'uploviti' 56.000 gostiju s kruzera manje, a u Splitu će ih biti 15.000 manje.
U Zadru brojka ostaje ista, čak se malo povećava s obzirom na prošlu godinu.
Novi hit među kruzerima postao je crnogorski Kotor, a rast dolazaka iznosi nevjerojatnih 42.9 posto. Taj će grad ove godine imati čak 41 uplovljenje više i oko 100.000 putnika više nego lani.
Tako će mali crnogorski gradić ugostiti oko 600 tisuća putnika s 529 brodova na kružnim putovanjima i postati treća luka za kruzere na Jadranu, iza Venecije i Dubrovnika.
Kotor je luka izvan EU-a i brodarskim kompanijama odgovara uplovljavanje u nju radi tax-free trgovine na brodovima jer tamo nema EU-carine i poreznih propisa koji vrijede u Uniji, pa je to zapravo bescarinska zona, neka vrsta izvoza iz EU-a. Takse su manje, gorivo, alkohol i cigarete jeftiniji
pa je to veliki mamac za kompanije, piše Slobodna Dalmacija nekretnine

Oznake: nekretnine


- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2016., četvrtak

Pad građevinskih radova u prosincu i tijekom cijele 2015.

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u prosincu prošle godine pao je za 2,2 posto na godišnjoj razini, a u odnosu na studeni smanjen je za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Izvješće DZS-a pokazuje da je, prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji pad građevinskih radova u prosincu utjecao pad njihova obujma na ostalim građevinama od 5,8 posto, dok je na zgradama ostvaren rast za 3,6 posto.
Prema izvornim indeksima, obujam građevinskih radova tijekom cijele 2015., u odnosu na prethodnu godinu, pao je za 0,6 posto pri čemu je na zgradama povećan za 0,9 posto,
a na ostalim građevinama pao je za 1,8 posto.
Tako je u prosincu, nakon tri mjeseca uzastopnog pada pada od kolovoza do listopada te oporavka u studenom, fizički obujam građevinskih rodava ponovno pao na godišnjoj razini. Naime, obujam građevinskih radova u studenom prošle godine na godišnjoj je razini porastao za 2,1 posto, u listopadu je smanjen 4,8 posto, rujnu 1,5, a u kolovozu 0,5 posto.
Prema izvornim indeksima, građevinski radovi u prosincu 2015. u odnosu na prosinac 2014. veći su za 0,8 posto.
Prema strukturi odrađenih sati na gradilištima, u prosincu lanjske godine 45,7 posto satnice odrađeno je na zgradama, a 54,3 posto na ostalim građevinama. Od ukupnog broja odrađenih sati, 54,2 posto odrađeno je na novogradnji, a 45,8 na ostalim radovima. Tijekom cijele prošle godine, 44 posto radnih sati utrošeno je na zgradama, a 56 posto na ostalim građevinama. Pritom je 53,5 posto sati odrađeno na novogradnjama,
od čega 27,7 posto na zgradama, a 25,8 na ostalim građevinama nekretnine

Oznake: nekretnine


- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2015., srijeda

Bogata povijest Dvorca Kutjevo

Isusovci su dvorcem gospodarili sve do ukidanja reda 1773. godine i to je vrijeme tijekom kojega mjesto doživljava veliki napredak. Dvorac, zaslugom isusovačkih graditelja, dobiva osnovu svojega današnjeg izgleda.
Nakon Isusovaca mijenjali su se različiti vlasnici i upravljači. Posjedom od 1773. do 1882. godine upravlja Ugarska državna komora, odnosno Naukovna zaklada. U tom vremenu Kutjevo stagnira pa zbog toga 1882. godine Zemaljska vlada raspisuje dražbu za prodaju Kutjevačkoga dobra. Na dražbi ga kupuje obitelj Turković iz Karlovca koja je podigla Kutjevačko dobro.
Turkovići su u dvorcu živjeli do pred kraj Prvog svjetskog rata kada pripadnici Zelenog kadra spaljuju dvorac. Vlasnici se vraćaju u dvorac nakon četiri godine izbivanja i obnavljaju ga te žive u njemu do kraja Drugog svjetskog rata.
Nakon toga, vlastelinstvo je zajedno s dvorcem nacionalizirano i
predano na upravljanje poljoprivrednom kombinatu nekretnine

Oznake: nekretnine


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2015., utorak

Mali: U nedelju kamen temeljac za Beograd na vodi

Gradonačelnik Beograda je izrazio nadu da će do kraja godine biti postavljen i kamen temeljac i za visoku kulu i dodao da je reč o objektu od 70.000 kvadratnih metara.
"Neka bude i prvi kvartal naredne godine, ali to je sada pitanje meseci", dodao je Mali.
Govoreći o toj "prvoj A fazi", Mali je precizirao da je reč o šest objekata površine oko 300.000 kvadratnim metara, a da je vrednost tih investicija oko 300 miliona evra.
Do 31. decembra 2019. godine Vlada Srbije i grad Beograd preuzeli su obavezu da rasčiste preostali deo Savskog amfiteatra, odnosno da bude izmeštena postojeća Železnička stanica na novu lokaciju Prokop, najavio je Mali.
Izgradnja u drugoj fazi podrazumeva preostalih 1,7 miliona kvadratnih metara, što poslovnog, što stambenog, što komercijalnog prostora, najavio je gradonačelnik Beograda.
Mali je dodao da je "Beograd na vodi" najveći investicioni projekat u ovom delu Evrope,
koji će biti zamajac privrednog rasta, pokrenuti građevinsku industriju i doneti nova radna mesta nekretnine

Oznake: nekretnine


- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.08.2015., petak

Austrijanci rasprodaju nekretnine Hypo banke - Traži se kupac "Centrice grupe"

Nakon što je napokon privatizirala Hypo grupu, Austrija sada "čisti" njezin problematični nekretninski biznis koji je u međuvremenu prebačen na "lošu banku" u vlasništvu države.
Traži se novi vlasnik "Centrice grupe", u čijem je portfelju 31 nekretnina regiji, među kojima je i pet poslovnih zgrada u Hrvatskoj ukupne površine 61.636 četvornih metara.
Riječ je o Hypo i Castellum centrima, novozagrebačkoj Galeriji, poslovnoj zgradi Škorpikova na zapadnom ulazu u metropolu te splitskoj Brodarici u istoimenom kvartu, piše Poslovni dnevnik.
Samo na Hypo odnosi se oko 43.400 kvadrata u kojima je smještena centrala banke. Hypo nije vlasnik zgrade, već je u njoj u najmu, kao i primjerice In2 i Crodux. Sa 7600 kvadrata površinom slijedi Galerija,
u kojoj je podstanar Općinski sud, koji se tamo uselio na proljeće. Ostali centri su manji od 5.000 kvadrata, no u njima su također u najmu poznata biznis imena. U Castellumu su restoran Gallo, sjedište Mercka,
u Škorpikovoj Impuls Leasing i Supernova projekti. Zgradu splitske Brodarice koriste Hypo banka i leasing.
Za razliku od Hrvatske, u kojoj "Centrice grupa" upravlja isključivo portfeljem poslovnih nekretnina, u Sloveniji ga čine 19 šoping centara i četiri poslovne zgrade. U susjednoj BiH na prodaju je jedan šoping centar, a u Srbiji i Makedoniji po jedna poslovna zgrada. Podvuče li se crta, 63% portfelja sastoji se od "retail", a 37% "office" prostora. Prema uvjetima prodaje iz oglasa koji je objavila državna agencija HETA, proces prodaje vodit će londonski ured Citigroupa.
Namjera Austrije je prodati "Centrice grupu" u komadu po kriteriju najbolje cijene. Razmatrat će se i parcijalne ponude koje kupci podnesu uz uvjet da sve (ili gotovo sve) nekretnine pronađu novog vlasnika. Rok za podnošenje ponuda je 15. septembra. O vrijednosti portfelja, ali i dugova koji stoje iza tih nekretninskih projekata za koje se prodajom također traži rješenje, može se samo nagađati. U oglasu je šturo navedeno tek da je "Centrice grupa" od najamnine uprihodila 37,3 mil EUE te ostvarila EBITDA-u od 28,6 mil EUR u 2014. Upućeni u stanje na tržištu nekretnina ističu da je takva transakcija kod nas presedan, premda ne i u svijetu, kao i da bi se prodaja u komadu mogla pokazati priličnim izazovom.
- Riječ je o specifičnim nekretninama čija prodaja neće izazvati potrese na tržištu, ali može biti interesatna prilika za specifičnog kupca, pa time indirektno ostaviti manji utjecaj na "office market" -
kaže Filip Vučagić iz "Colliers International"-a nekretnine

Oznake: nekretnine


- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.03.2015., utorak

Miljenić bi plijenio i nekretninu u kojoj dužnik živi

Takvu zabranu ovrhe zatražio je HDSSB-ov Josip Salapić u saborskoj raspravi o prijedlogu zakona o stečaju potrošača. "Tako bismo zabranili da netko gradi svoju političku karijeru na grbači teških životnih sudbina",
objasnio je Salapić nekretnine

Oznake: nekretnine


- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.02.2015., ponedjeljak

Transparentnost Srbija: Prikrivanje o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Urbanistički zavod Beograda (UZB) našao se u ćorsokaku, stešnjen između medijskog promovisanja projekta "Beograd na vodi" od strane državnih organa i poštovanja propisa, saopštava Transparentnost Srbija (TS). Pošto je direktor Zavoda javno govorio da je prilikom izrade "detaljnog plana regulacije" za područje Savskog amfiteatra, polazna osnova bio plan za izgradnju "Beograda na vodi", koji je izradio potencijalni investitor ovog projekta, Transparentnost Srbija je tražila dokumente sa ciljem da se razjasne navodi, koji ukazuju na kršenje procedure planiranja.
Urbanistički zavod u zvaničnom odgovoru tvrdi da ne poseduje informacije o pregovorima sa potencijalnim investitorom, pa čak ni plan za izgradnju Beograda na vodi koji je izradila firma "Eagle Hills".
To znači da direktor Zavoda nije govorio istinu u intervjuu, što je malo verovatno, s obzirom na očite sličnosti prostornog plana sa ranije predstavljenim namerama potencijalnog investitora, ili da se kriju dokumenti koji bi mogli da predstavljaju dokaz o kršenju procedure prilikom izrade prostornog plana.
Urbanistički zavod Beograda je, naime, 20. februara dostavio Transparentnosti odgovor po rešenju Poverenika za informacije od
javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.Povod za intervenciju TS bio je intervju direktora UZB za Politiku, iz oktobra 2014. godine, kada je svesno ili nehotice, izneo mnoštvo podataka koji ukazuju na to da je u izradi "detaljnog plana regulacije" za područje Savskog amfiteatra, polazna osnova bio plan za izgradnju "Beograda na vodi", koji je izradio potencijalni investitor ovog projekta, da su sa predstavnicima te firme vođeni "pregovori" i da je bilo pritisaka kojima su domaći urbanisti odoleli.
S obzirom na to da odlukom o izradi ovog plana regulacije nije bilo predviđeno korišćenje bilo kojeg dokumenta koji bi došao od potencijalnog investitora, niti je tako nešto predviđeno propisima, zatražili smo od UZB odgovor i dokumenta koja bi osvetlila ovu situaciju.
Urbanistički zavod Beograda je u odgovoru eksplicitno tvrdio da Zavod nije dobijao dokumente od drugih fizičkih i pravnih lica u vezi sa izradom nacrta i da ne poseduje "Master plan" koji je izradila firma "Eagle Hills" iz Abu Dabija, navedeno je u saopštenju TS.
Pošto su druga naša pitanja ostala bez odgovora, uložili smo žalbu Povereniku, krajem oktobra.
Najnoviji odgovor, koji smo dobili 20. februara 2015, o "nepostojanju traženih informacija" ipak o nečemu rečito govori: da u javnosti ne sme da se pojavi ni jedan dokument koji bi mogao da predstavlja dokaz o kršenju procedure prilikom izrade prostornog plana.
Teško je poverovati da može biti istina i ono što je direktor UZB rekao u nedemantovanom intervjuu u Politici i
zvanično obaveštenje da UZB "ne poseduje informacije" o tome po kojem pravnom osnovu, sa kakvim ovlašćenjima i na koji način
je Urbanistički zavod vodio pregovore sa investitorom, niti informacije o tome na koji način je investitor vršio pritiske na Zavod,
kako se može zaključiti iz ranije objavljenog novinskog teksta, zaključeno je u saopštenju Transparentnosti Srbija nekretnine

Oznake: nekretnine


- 21:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2013., srijeda

Od Ministarstva Vodičani traže 2,6 milijuna kuna

Na javni poziv Ministarstva turizma za prijavu projekata za program Fonda za razvoj turizma u 2013. godini, Grad Vodice prijavio je tri sveobuhvatna i skupa projekta: Sportsko-rekreacijski centar Račiće, kupališni pojas Punta-Blata-Bristak, te šetnicu oko otoka Prvića.
Sredstva iz tog Fonda namijenjena su javnom sektoru i to za projekte razvoja javne infrastrukture i očuvanje resursne osnove turističkih atrakcija. Ministarstvo sufinancira do 80 posto prihvatljivih troškova provedbe pojedinog programa ili projekta. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7.500.000 kuna nekretnine

Oznake: nekretnine


- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2013., petak

Bizovačke toplice iznajmljene Koncernu Sunce Jake Andabaka

Nakon provedenog javnog poziva i obavljenih pregovora sa zainteresiranim ponuditeljima, Odbor vjerovnika Bizovačkih toplica d.d. u stečaju na jučerašnjem je ročištu u Trgovačkom sudu u Osijeku prihvatio prijedlog stečajnog upravitelja Duška Zeca da se sklopi ugovor s tvrtkom Salve Regina Marija Bistrica d.o.o. Zagreb (članicom Koncerna Sunce Zagreb) kao najpovoljnijim ponuditeljem te sklopi ugovor o zakupu Bizovačkih toplica.
Zakupac će, prema ugovoru koji će se s njim potpisati, odmah stupiti u korištenje nekretnina, pokretnina i prava cijelih Bizovačkih toplica te od 1. studenoga nastaviti njihovo poslovanje u vlastitoj organizaciji.
Zakupac Bizovačkih toplica d.d. u stečaju, Koncern Sunce, u vlasništvu je poznatoga poduzetnika Jake Andabaka, koji se u najvećem dijelu svoga poslovanja i bavi turističkom djelatnošću u vlastitih 12 hotela na moru i jednim hotelom na kontinentu (Hotel Kaj u Stubičkim toplicama) nekretnine

Oznake: nekretnine


- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.07.2013., ponedjeljak

Turizam bi trebao biti više od ležanja na plaži

Hrvatski turizam mora doživjeti potpuni otklon od sadašnjeg koncepta plaža, more i sunce te bi on trebao biti mnogo više od ležanja na plaži. Takvi tonovi stižu s jučerašnjeg Croatia Business Opena, konferencije na kojoj je predstavljena Strategija razvoja turizma RH do 2020. godine. Taj jednodnevni skup, u organizaciji Zagrebačke banke i Istarske županije, održan je ne slučajno u Umagu, jer on je ovog tjedna i u središtu međunarodne sportske pozornosti, upravo zbog održavanja ATP teniskog turnira. No i nazočnost najviših predstavnika vlasti dala je na vrijednosti tog okupljanja.
Zoran Milanović, premijer RH, istaknuo je da nam nije primarni cilj biti turistički zatrpani dva mjeseca, nego je cilj sezonu produžiti maksimalno moguće. Stoga je poruka za ministra turizma neka se ne opterećuje brojem turista, ili pak brojem prometnih nezgoda u turističkoj sezoni, naglasio je premijer. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, pak ističe da se naš gospodarski oporavak ne može bazirati samo na turizmu. Zauzima se stoga da se nađe rješenje za nedefinirani pojam turističkog zemljišta, ali i osmišljavanje zakonodavnog okvira rješavanja problema imovinsko-pravnih odnosa nad zapuštenim nekretninama, koje nerijetko nagrđuju izgled turističkih mjesta.
Darko Lorencin, ministar turizma, kao središnji prezentator, u prvi plan strategije stavlja - investicije. Prije svega cilj nam je sa sadašnje 34. pozicije ući u krug od 20 vodećih turističkih destinacija u svijetu. Za to su nam potrebne investicije u visini novih sedam milijardi eura, a prvenstveni cilj je sadašnji 13-postotni udjel hotelskih ležaja (od ukupnog broja ležaja, a u kojem dominira privatni smještaj) povećati na 18 posto. Do toga bi nas trebao voditi razvoj ljudskih potencijala u turizmu, ali i preustroj sustava Hrvatske turističke zajednice, naglasio je Lorencin. Investicije u turizmu, zaključio je, u konačnici bi dovele i do novih radnih mjesta, dakle zapošljavanja nekretnine

Oznake: nekretnine


- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi