Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Dubrovnik i Split mogli bi ostati bez milijuna: Kruzeri bježe iz Dalmacije i okreću se crnogorskoj hit destinaciji

Prema najavama, u dubrovačke luke Gruž i Stari grad bi trebalo 'uploviti' 56.000 gostiju s kruzera manje, a u Splitu će ih biti 15.000 manje.
Izgleda kako ćemo ipak osjetiti posljedice turbulentne godine u kojoj su s uobičajenih ruta ispale luke sjeverne Afrie i Turske. Tako će 2017. godina biti prva nakon niza godina u kojima se neće nastaviti rast dolazaka kruzera u najveće mediteranske luke, piše Slobodna Dalmacija.
Prema najavama, u dubrovačke luke Gruž i Stari grad bi trebalo 'uploviti' 56.000 gostiju s kruzera manje, a u Splitu će ih biti 15.000 manje.
U Zadru brojka ostaje ista, čak se malo povećava s obzirom na prošlu godinu.
Novi hit među kruzerima postao je crnogorski Kotor, a rast dolazaka iznosi nevjerojatnih 42.9 posto. Taj će grad ove godine imati čak 41 uplovljenje više i oko 100.000 putnika više nego lani.
Tako će mali crnogorski gradić ugostiti oko 600 tisuća putnika s 529 brodova na kružnim putovanjima i postati treća luka za kruzere na Jadranu, iza Venecije i Dubrovnika.
Kotor je luka izvan EU-a i brodarskim kompanijama odgovara uplovljavanje u nju radi tax-free trgovine na brodovima jer tamo nema EU-carine i poreznih propisa koji vrijede u Uniji, pa je to zapravo bescarinska zona, neka vrsta izvoza iz EU-a. Takse su manje, gorivo, alkohol i cigarete jeftiniji
pa je to veliki mamac za kompanije, piše Slobodna Dalmacija nekretnine

Post je objavljen 01.03.2017. u 10:42 sati.