Umrla je...

20 ožujak 2013

Umrla je. Ništa u ovoj državi više neće biti kao prije.

http://danas.net.hr/hrvatska/plese-negdje-moja-princeza-sretna-i-slobodna-cuva-nas-i-gleda

Njezina hrabrost u borbi sa bolešću bila je jedina svijetla točka koja nas je držala ovih dana. Sada više niti toga nema. Jadno napaćeno dijete nije više moglo izdržati.

Počivala u miru.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: nora fora

Ljudska je oholost i pohlepa beskonačna

06 veljača 2013

Rano je jutro. Ružno, sniježno, slinavo.

Palim računalo da, uz doručak, a prije nego što odem na tehnički s autom, pročitam najnovije vijesti.

Otvaram index, čitam članak, ne vjerujem, čitam drugi puta.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sok-i-nevjerica-amerikanci-cijenu-norinog-lijecenja-podigli-na-47-milijuna-kuna/661030.aspx

"NAKON što je u utorak navečer objavljena sretna vijest o tome kako je za teško bolesnu djevojčicu Noru Šitum dosad prikupljeno više od 3,2 milijuna kuna i kako u petak konačno kreće na iznimno skupu terapiju u SAD, za obitelj, ali i sve one koji sa strepnjom prate Norin slučaj, uslijedio je novi šok! Naime, iz dječje bolnice u Philadelphiji, gdje bi Nora trebala biti podvrgnuta terapiji, stigli su dodatni računi za Norino liječenje u Americi. Ono je poskupjelo na vrtoglavih 837.224 tisuća dolara (oko 4,7 milijuna kuna). Podsjećamo, ranija cifra je iznosila 575.000 dolara, odnosno oko 3,3 milijuna kuna!"

A upravo sam se poradovao da smo uspjeli sakupiti (netko manje, netko više) dovoljan iznos da malom anđelu Nori Fori pružimo još jednu šansu.

Dakle; pohlepna kapitalistička gamad preko je noći, na brzinu (valjda kad su vidjeli da smo uspjeli sakupiti 575 tisuća dolara, pa ćemo sakupiti i više) digla cijenu za sitnih 300-tinjak tisuća dolara.

Ništa, ljudi, pokažimo da smo veliki iako smo mali; telefone u ruke, bankovne uplatnice na stol; svaka je kuna važna, zovite, pišite...

Image and video hosting by TinyPic

Poziv na broj: 060-800-558

Uplatom na račun Norine majke - Đane Atanasovske u Privrednoj banci 2340009-3110426252, poziv na broj 00 25052007, naznaka: "Nora Fora - Strašni lav"

Crkvo, a gdje si Ti u ovoj cijeloj tragediji? Gdje su tvoje silne kune? Ili, samo moliš?



Oznake: nora fora

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

free counters brojac poseta

brojac poseta