Lokalni izbori 2013.

20 svibanj 2013

Jučer su u nas održani lokalni izbori, tj. izbori za gradonačelnike, načelnike općina, župane, županijska i gradska vijeća.

Nije nam dobro u državi: stišće nas besperspektivnost, nezaposlenost, pad zaposlenosti, apatija, gledamo kako buja državna i lokalna administracija, kako se zapošljava po babi i stričevima, kumovima i kumčadi, crvenim kravatama i naranđastim bićvama. Nije dobro.

Lokalni izbori su jedan od rijetkih trenutaka kad svatko od nas može utjecati na to; tj. svojim aktivnim pristupom, izlaskom na izbore i svojim glasom doprinjeti da se stvari promijene, da se konačno preokrene negativan trend i da konačno krenemo ka poštenijoj državi.

Naročito nam izgleda najmanje perspekrivnom budućnost mladih.

Svi se jadamo, galamimo, cendramo, ali kad nam se pruži prilika, prelijeni smo da odvojimo 15 minuta svog vremena i zbacimo nepoštenjake sa vlasti.
Tako nešto mogli bi napraviti samo velikom izlaznošću na glasačka mjesta, čime bi "normalni" ljudi nadglasali stranačke vojske.

No, to se ipak ne dešava.

Prema rezultatima DIP-a u 7 sati, izlaznost na izbore bila je u cijeloj zemlji daleko manja od 50%, točnije 46,97%.

Na mom izbornom mjestu, gdje sam bio predsjednik, izašli su glasovati pretežno stariji ljudi. Uredni, uređeni, kao da ide na vjenčanje a na na izbore. To im je navika još iz prošlih vremena, kad je glasanje bila čast. Današnji političari uspjeli su ogaditi ljudima izbore, politiku i političare.

Mladi? O mladima ne bih. Rijetko koji je došao glasati. Jedan čak, htio je glasati, ali nije bio na popisu birača. Uvrijeđen, nije htio ići po potvrdu, već je galamio da mu uskraćujemo ustavno pravo da glasa.
Što reći... Pametuje, ali nema pojma o svojim pravima (i obavezama, uostalom)...

Drugim riječima, nije nas briga. Dobro nam je. Zadovoljni smo. Imamo vlast upravo takvu kakvu zaslužujemo. Nije čudo da nam se desi jedan Kerum ili Bandić ili Kirin.

Uostalom, kao ni jedan Karamarko ili jedan Milanović.

Oznake: lokalni izbori, kerum, Bandić

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

free counters brojac poseta

brojac poseta