Komentari Da/Ne

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (8)
Siječanj 2008 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Metallica








ČLANOVI
Photobucket
James Hetfield

Photobucket
Kirk Hammet

Photobucket
Robert Trujillo

Photobucket
Lars Ulrich

ALBUMI

Photobucket
Kill e'm All

Photobucket
Ride the Lightning

Photobucket
Master of Puppets

Photobucket
Live Shit

Photobucket
...And Justice For All

Photobucket
Metallica(Black Album)

Photobucket
Load

Photobucket
ReLoad

Photobucket
Garage inc.

Photobucket
S&M

Photobucket
St. Anger















Malo o Rockeru a.k.a MetaLLcu

E pa ovako...Prvi puta sam udahnio 21.11.95..Negdje oko 15.40..Rodio sam se u bolnici,odnosno Vinkovcima..Navrsio sam 12 godina..Idem u 6.c razred..
Ime su mi dali po Hrvatskom knezu...Branimir..Imam mamu ,tatu,didu,baku s 5 sam prosao..Eto slusam Iron Maiden,Ac/Dc,Metallica,Megadeth,Van Halen,
Judas Priest ili uglavnom ROCK I METAL..Znaci nista tesko..Zovu me Brana,Brani,B itd..Naj frendovi su mi-Antonijo,Ivana,Tea,Kelava,
Bojan,Petar.
Eto naj pjesme sam napisao gore...Eto to bi bilo sve..Hvala..

Photobucket

Crna Lista prijatelja..I stranice bendova..

Tea-Super cura..Dobra je prijateljica,ali naljuti se brzo.
DivljakušaIde samnom u razred..Dosada.Salim se!
MihoKralj.Kralj.Kralj
AntonijoMotherfucking friend..


Listen to Metallica 24/7 on AOL Radio


 Prvi hrvatski portal za pocetne i napredne gitariste. Video lekcije,recenzije albuma,opreme(pojacala,gitare,efekti),koncerata, intervjui sa poznatim hrv. gitaristima... <br />

Metall

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


MusicPlaylist



Free Guitar Brown MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com




srijeda, 27.02.2008.

Stephen Percy Harris (Arry)

Šećer na kraju!Naj bassista i prekool covjek!E da to sam preuzeo sa davemurray.blog.hr!Puno hvala sto si napisao o njemu!Ako me zamoliš da ne želiš da ja imam o Harrisu sta si ti napisao ja cu izbrisati

Stephen Percy Harris (Arry) je rođen 12.3.1956 u Leytonstoneu, London, Engleska. On je bassista i glavni tekstopisac heavy metal skupine Iron Maiden. Osnovao je bend Iron Maiden dok je jos bio teenager 1975. On i Dave Murray su jedini članovi benda od početka njegova postojanja. Steve je radio kao Građevinski tehničar u Istočnom Londonu, ali je svoj posao ostavio nakon što je osnovao bend. Sredinom 70-tih je bio je mladi, talentirani igrač West Ham Uniteda. Njegovi kolege iz benda priznaju da Steve nije počeo svirati bass sigurno bi imao karijeru u profesionalnom nogometu.

Prije nego što se odlučio za bass htio je svirati bubnjeve ali negova soba nije bila dovoljno velika da mu stanu bubnjevi. Te se odlučio za drugi instrument koji je najbliži ritmu pa je uzeo bass. Steve je samo naučeni bass gitarista, a njegov prvi bass je Fender Precision sa RotoSound žicama, nakon toga je uzeo 1950 Fender Precision bass isto sa RotoSound žicama ali je ovaj bio potpisani Lado Unicorn model. Sada koristi svoje vlastitie potpisane RotoSound žice.

Uzori su mu bili Chris Squire of Yes, John Deacon of Queen, Mike Rutherford of Genesis, Geddy Lee of Rush, Andy Fraser of Free and John Mayall & the Bluesbreakers, Martin Turner of Wishbone Ash, Geezer Butler of Black Sabbath, and John Entwistle of The Who. Jedan od njegovih najdražih bassista je Pete Way from UFO, koji je veoma puno utjecao na Harrisov stil sviranja.

Njegov prvi band se zvao Influence koji je kasnije promjenio naziv u Gypsys Kiss. Kasnije se pridružio bendu Smiller u kojem su članovi bili puno stariji od njih. No na kraju su ga izbacili jer im nije trebao bassista koji skaće po pozornici i piše tekstove. Nakon toga je odlučio osnovati svoj vlastiti bend po imenu Iron Maiden, taj naziv je dobio nakon što je vidio tip uređaja za mučenje u filmi The Man In the Iron Mask.

Steve Harris je Iron Maidenov glavni tekstopisac i komposer. Harrisove pjesme su dosta duge, mitske pjesme sa dosta promjena tempa. Dosta često je pisao u pjesmama o mitologiji, povijesti ili o temama iz knjiga i filmova.

O Harrisu se često govori kao najboljem i najviše utjecajnim heavy metal bassistu. Prije svakog koncerta on često namašćuje svoje prste tako da bi što lakše svira, te je vrlo raznovrstan na bassu. Još jedna od njegovih karakteristika je ta što nikad nije koristio trzalicu dok je svirao, te se nikad ne priprema prije koncerta.

Harris još zna svirati klavijature, te ih je svirao skupa sa Kennyem na albumu 7 Son of a 7 Son. On je i dosta učestvovao kao prateći vokal u dosta pjesama od Iron Maidena. Iskazao se i kao dobar mixer studijskih i live albuma grupe.

Jedna od njegovih najvećih karakteristikaje ta šta dosta puta uživo zna pjevat uz pjesmu bez mikrofona, što se ponekad čini kao da bez razloga otvara usta.ludnut

Photobucket
Prije!

Photobucket
Sada!

E neznam o cemu cu sljedeci puta!KOMAJTE!

| komentari (73) | print | # |

nedjelja, 24.02.2008.

Cudesne zgode jednog Iron Maiden fana!

Pozzzzzz!
Ja sam odlucio napisati novi post!A jebes mi narod!Nemogu skupiti više od 60 komova.U kurac,ali dobro.

Evo da pocmem.Proslih pet dana se svasta dogodilo.Pa da krenomo od srijede.
U srijedu sam imao 5 sati.Vidio Teu ona nešt govorila nisam je slusao.Pokuso sam dobiti 5 ali nece.Bio sam tolko sretan jel je bilo SUNCANO!
Hahah kako kool!Iso sam u skolu bez jakne!

Cetvrta....Cek da se sjetim.Pa dobio sam 4 molili nastavnicu da ostane jel nam inace dolazi betmenka.Oblaci se stalno u crno i tak dalje.

Petak...Pa kupio sam novu majcu od Maidena.Fear of the dark..Pre kool.....Na njoj je Edo U drvetu..aha....Jebalo me cijeli dan koju gitaru da kupim!
Aha..Jackson warrior ili Gibson Les Paul.Oba dvije su super...I tak gledo Doru a jebote kako su glupe bile pjesme.Pa da naucio sam svirati Aces High na gitari.Iso sam na engleski.Cijeli sat sam se zajebavo.Ma tamo je dosadno.I na karaju dana iso spavati.Hehe.

Subota....Pa kada sam se usto iso sam kupiti poklon pirjatelju za rođendan.Kupio sam si jeans jaknu.Moram si na nju usiti Trooper usivak.
Iso sam u Billu.Kako je tamo retardirano.Iz vana izgleda OGROMNO,a ono malo a jebote.I tak krenuo ja na rođendan.Prvo išli na pizzu.Inace kupio sam prijatelju majcu i Spuzva Bob gace.Pre kool su.Onda smo isli na kosarkasko.Moj frrend nabio loptu kod neke babe.Mi njoj poceli udarati u ogradu,a ona nama mater pocela psovati.Mi da otiđemo po loptu,moj se frend popeo na neki krov i propo u neka govna.Hehe.
Nasli mi loptu a nas baba pocela vijati metlom.Ja uzeo kamen i rabio joj prozor.Ja brzo šturu,crtu,maglu uhvatio.

Otiso ja kuci,i da!Dobio sam napad da napisam pjesme.Napi sam ih tri.
Zovu se Radio Hell,Last Day i Hurricane.
Inace metal pjesme.Odlucio sam ako napravim bend ,Da ce nam te tri pjesme biti na demo albumu.Zvat ce se End of Eternety.
Inace u prijevodu kraj vjeckosti.

Nedjelja...Iso sam u crkvu.Pater svake nedjelje melje isto.Onda sam iso u restoran.Nabrijo se cevapa.Napravio sa blog prijatelju.Imate ga u linkovima po antonijo.Onda me Tea zvala da dođem do nje.Ja dođo a tamo bilo njih 30 pa sam onda pobjego.Jbg..
Evo sada završavam s pisanjem posta.Jos samo da poz nekog.
Pozz saljem-
TEIsretancrykiss
Antonijubangnjamiparty
Mihumahnut
Ivanuludlaze
Sve prijatelje i metalcenonopjeva

Pozz od mene i komajte.Sljedeci puta o mojim pjesmama ili o Steve Harrisu.

| komentari (18) | print | # |

utorak, 19.02.2008.

Michael Henry McBrain (Nicko)

Michael Henry McBrain (Nicko) rodio se 5.6.1954 godine u Hackneyu, London, Engleska. On je bubnjar Heavy Metal grupe Iron Maiden. Nadimak Nicko je dobio jer je u mladosti imao plišanog medvjedića koji se zvao ‘Nicholas the bear’ i kako mu je taj medvjedić bio najdraži roditelji su ga počeli zvat Nicky. Ali taj nadimak je počeo kotistiti nakon što ga je klavijaturista Billy Day upoznao sa menađerom CBS Recordsa kao "Moj Talijanski bubnjar – Njegovo ime je 'Neeko'". I od tada je počeo koristiti taj nadimak nakon što ga je malo prominio.

1970-tih Nicko je svirao bubnjeve na nekim Pat Traversovim albumima, te je isto svirao za Streetwalkerse od 1975-1976. Prvi put da je upoznao Steve Harrisa iz Maidena je bilo na koncertu McKittya u belgiji. Te se priključio Maidenu 1983 godine na Piece Of Mind albumu da bio zamjenio Clive Burra. Prije negoli što je zamijenio Burra na koncertima Iron Maidena se često oblačio u kostim vraga kako bio mogao strašiti publiku prije negoli što se suoči s Eddyem. On se smatra jednim od najboljih Heavy Meatl bubnjara, te je veoma veliki utjecaj modernim bubnjarima.

Prvu pjesmu koju je napisao za Maidene je bilo na Dance Of Death albumu za pjesmu New Frontier.
Kada je dosao u Maidene dosta je pridoni stvaranju njihova zvuka. Nicko je poznat po tome što koristi samo jednu bass pedalu ( jer je to za njega previše komplicirano i "un-drummerish" ), za razliku od mnogih drugih bubnjara koji koriste duplu bass pedalu zbog cega je dobia i naziv najbrže desne noge u rocku.

Nicko je jedan od najsmješnijih likova, stvarno je lud... Steve Harris je jednom rekako kako je on jedina osoba na svitu koja moze napravit tulum sam sa sobom. Moglo bi se rec da je unio neku zivost u Maidene.

Kratak opis negovih utjecaja ,bubnjeva koje je koristio, najboljih izvedbi..:

Photobucket
Prije

Photobucket
Sada!

Pozz-Antoniju
Ivani
Teu
I svim metalcima

| komentari (50) | print | # |

četvrtak, 14.02.2008.

Janick Robert Gers (Jan)

E vidim skupilo se dosta komova!Hvala!
Evo sada cu malo o Janicku!

anick Robert Gers (Jan) se rodio 27.1.1957 u Hartlepoollu, Engleska. Te je jedan od triju gitarista Heavy metal grupe Iron Maiden. Njegov otac Boleslaw, bio je oficir u Poljskoj mornarici.

Gers je bio vodeća gitara benda White Spirit prije nego što se priključio bendu Gillan, kojeg je osnovao bivši vokal Deep Purplea Ian Gillan. Nakon što se Gillan raspao Gers je svirao u bendu Gogmagog u kojem su bili bivši članovi Iron Maidena Paul Di'Anno i bubnjar Clive Burr, te je nakon Gogmagoga svirao u još nekin drugim grupama kao što je Fish. 1990 je svirao gitaru u prvom solo albumu vokala Iron Maidena Bruce Dickinsona. Tijekom snimanja albuma bio je pozvan da se pridruži Iron Maidenu nakon što je Adrian Smith otišao iz benda. Prihvatio je ponudu te je ostao u Maidenu cjelo ovo vrijeme, čak i nakon što se Smith vratio te su se oni pretvorili u šesteročlanu postavu.

Njegove solaže su brze i žestoke, te je i veoma dobar skladatelj. Njegovi najveće utjecaji su Ritchie Blackmore iz Deep Purplea od koga je dosta koristio njegove stilove sviranja i ponašanje na pozornici te trikove koje je i on radio. Drugi utjecaj mu je Rory Gallagher.

Najveće njegove karakteristike su te što se na pozornici uvjek negdi vrti, skaće okolo, baca gitare u zrak pa ih vata te odmah počinje svirati... Jednostavno pravi showmen.

Gers je konstantni korisnik Fender Stratocaster gitare. Njegova najdraža preko dosta godina je bila crna Stratocaster gitara. Tu gitaru mu je najvjerojatnije bila poklon od Ian Gillana. Janick ima 3 Fendera te samo jedan Gibson (akusticni) koji je koristio za pisme sličene kao Dance of Death.

Photobucket
Prije!

Photobucket
Sada!

E da reko mi je frend da mi je blog glup zato sto nikoga ne pozdravljam!
E pa zato pozdravljam---
Antonija
Ivanu
I sve metalce

Odo ja sada sljdeci puta o Nicku McBrianu i onda malo o mom razredu!

| komentari (57) | print | # |

nedjelja, 10.02.2008.

David Michael Murray

David Michael Murray (The blond bomber , moonface...) rođen je 23.12.1956 u Edmontonu u Londonu .On je engleski gitarista i tekstopisac , najviše poznat kao član heavy metal grupe Iron Maiden.

Kao dječak Murray je bio fanatičan igrač nogometa.No njegova obitelj je bila siromašna - njegov otac je bio invalid ,a njegova mama je radila povremeno kao čistaćica te njegova obitelj se nikad nije mogla negdje dovoljno zadržati tako da bi se Dave adaptirao u tom okruženje. Prema njegovom sjećanju bio je u preko desetak škola prije negoli što je zauvijek ostavio školovanje sa 16 godina.

Murray je razvio interes za rock sa 15 godina kada je čuo pjesmu Voodoo Child od Jimi Hendrixa na radiu.Tada je i dobio svoju prvu gitaru te osnovao svoj prvi band - trio koji se zvao Stone Free. U tom bendu je bio i gitarista Adrian Smith koji je kasnije uz preporuku Dave Murraya postao član Iron Maidena na njihovom drugom albumu - Killers.

Nakon toga svirao je u mnogo različitih bendova prije negoli što je upoznao Steva Harrisa i pridružio se Iron Maidenu prvi put 1976.Murraya je ubrzo bio otpušten iz benda nakon što se posvađao sa vokalom Dennisom Wilcockom.Nakon toga se ponovno spojio sa Smithom u njegovom bendu Urchin. U tom bendu je bio veoma kratko jer se ubrzo vratio u Maidene nakon što je Wilcock otišao iz benda. No sa Smithom u Urchinu je ipak uspio snimiti jedan single - Black Leather Fantasy. Od tada je i ostao u Maidenu sve do sada na čemu sam mu ja veoma zahvalan a mislim da je i dosta drugih ljudi.

Daveov stil sviranja gitare je veoma melodičan, tehnički briljantan te veoma precizan.Na solažama se više koncentrira na melodičnost negoli na samu brzinu.Njegova najveća specijalnost je ta što odlično može spojiti solaže sa atmosferom pjesme.Druga njegova karakteristika je ta što dosta koristi svoj mali prst dok svira za razliku od mnogih drugih gitarista.

Meni jedna od najdražih stvari kod njega je ta što je uvjek nasmijan. Ja mislim da biste se dosta namučili da uspijete maknuti osmjeh sa njegovog lica. Ali kada pogledate kako dobro svira meni se čini da može biti veoma zadovoljan sa sobom.

Photobucket
Ovako je prije izgledao!

Photobucket
Sada ovako!

AJDE MOLIM VAS KOMAJTE!

| komentari (52) | print | # |

utorak, 05.02.2008.

Adrian Frederik Smith (H)

Vidim puno METALACA posjecuje moj blog!Samo nastavite.Hvala na 40 komova.Ali možete Vi još više.Evo malo o Adrian Smithu!

Adrian Frederik Smith (H) se rodio 27.2.1957 godine u Hackneyu, Istočni London, Engleska. On je tekstopisac i jedan od tri gitarista heavy metal grupe Iron Maiden.

Dok je išao u školu sprijateljio se sa Daveom Murrayem, te je osnovao svoj bend Urchin.U tom bendu on je bio vodeći vokal i gitara. Adrian je svoju prvu gitaru Woolworths Top 20 kupio bas od Davea za 5 funti te mu je otac popravio, ali ju je i nakon nekog vremena obojao u srebrenu boju i prodao za veći iznos. Murray je iz Urchina otisa kad je upoznao Stevea Harrisa te se prikljućio njegovom bendu Iron Maiden. Adrian je nastavio svirati sa Urchinom dok nije jedan dan setao ulicom pokusavajući nać nekog izdavača koji će poslušati njegove pjesme, cjeli dan je tražio nekoga dok nije naišao Stevea i Davea na ulici koji su mu rekli da traže novog gitarista pa ako se oće priključit njima neka dođe kod njih na probu. Pristao je te je zamijenio Dennisa Strattona.

Smith je prvi put napisao pjesmu za Maidene na albumu The Number Of The Beast i od tada je drugi tekstopisac benda. Adrian je skupa sa Daveom iskovao onaj jedinstveni zvuk Maidena sa dvije vodeće ili ti ga lead gitare. Te je bio u onoj zlatnoj postavi Maidena od Piece of Minda do 7th son of a 7th son. Nakon što je sa svojon drugom grupom A.S.A.P. (Adrian Smith and Project) izdao izdao album Silver and Gold otisao je iz Maidena 1990. U Maidene je onda došao Janick Gers za album No Prayer for the Dying.

Bruce je komentirao nakon što je Adrian otišao da nitko nije znao koliko če svima falit, te kako sigurno se nebi vratio u Maidene da se i on nije. Te kaže kako je sada odlično imati tri gitarista.

Nakon A.S.A.P.-a, osnovao je svoj drugi bend Psycho Motels kim je izdao dva albuma, te je svirao na dva albuma Bruce Dickinsona.

Adrian se vratio u bend ipak 1999 nakon čega je sa njima izdao još tri albuma.

Adrian je često varirao sa gitarama koje koristi. Imao je Fender Stratocaster, Jackson, Ibanez Destroyer, Gibson Les Pauls, Gibson Explorer i Gibson SGs.

Photobucket
Ovako je izgledao prije!

Photobucket
A sada ovako!Nije neka razlika samo sto sada ima duzu kosu!

Evo to je sve od mene!Slijedesi puta pisem o Dave Murray-u!

KOMAJTE AJD BAR NEKA BUDE 60 KOMOVA!!!!

| komentari (17) | print | # |

ponedjeljak, 04.02.2008.

Paul Bruce Dickinson

Evo ovako posto ja volim Maidene sada cu opisivati njihove clanove.E da promjeniti cu ime bloga jel je ovo tesko za sapamtiti!Pa da pocnemo!
Ali znam da niko nece ovo procitati.Znaci ne vrijedi mi pisati ali ocu!

Paul Bruce Dickinson (Bruce Bruce, Air Raid Siren) se rodio 7.8.1958 godine u Worksopu, Nottinghamshire, Engleska. On je engleski zrakoplovni pilot, mačevalac, tekstopisac i pjevač ikonske Heavy Metal grupe Iron Maiden. Prema All Music Guideu on je jedan od najboljih i najprepoznativljivijih vokalista koji su nastali tijekom britanskog New Wavea Heavy Metala.

Tada je osnovao drugi bend Speed. Bend nije dugo trajao ali je potaknuo Brucea da nastavi sa svojon glazbenom karijerom, prvi put da je nesto snimio u studiu bilo je za pjesmu Dracula s bendom Shots. Ta pisma se moze nac na cd-u The Best of Bruce Dickinson. Nakon Shotsa se pridružio Samsonu i sa njima snimio neke albume. Nakon jednog koncerta Samsona prišao mu je menader Iron Maidena Rod Smallwood te ga upita hoce li doci na audiciju za pjevaca s obzirom da su imali sve vise problema s Paulom DiAnnom.

Nakon tjedan dana audicija prihvatio je njihovu ponudu.Pridruzio im se na trecem studijskom albumu The Number Of The Beast, iako je pridonio stvaranju nekih pisama ipak u nikoj nije stavljen kao jedan od autora. Otkrio je kako su Maideni imali strogi raspored, jedno vrijeme pises pisme, 3 miseca radis album, 2 tjedna vjezbas, 8 mjeseci si na turnejama i stalno tako. Svoje prve pisme je napisao na albumu Piece Of Mind, te je sa Smithom malo izgurao monopoliju pisanja stvari Stevea Harrisa. Kada su dosli na vrhunac popularnosti na Powerslave albumu, turneja im je trajala oko godinu dana, te su on i Steve rekli da ako se doda jos samo jedan tjedan na ovu turneju da ce jednostavno otici doma. Bruce je cak u tom trenutku pomisljao otici iz Maidena.Nakon Powerslavea je došao album Somhwere In Time koji je više imao stil progresive rocka negoli Heavy Metala, te se taj album Dickinsonu bas ni nije svidao te je mislio kako je to korak unazad za bend.

Tako je isto mislio i za album No Prayer.... On je mislio da Dream Theaterove demo snimke zvuce bolje negoli taj album.Za Fear Of The Dark je mislio kako bend previse gleda na prošle albume i na prošlost umjesto da se koncentrira na budućnost. Tada je počeo razmišljati da bi se mogao odvojiti od te rutine koja je bila u Iron Maidenu, tio je napravit nesto ludo, nesto neobicno. Tako da je na kraju otisao iz Maidena i nastavio sa svojom solo karijerom.

No ipak se vratio 1999 skupa sa Adrianom (jer kako on sam kaze "ja se jednostavno nebi vratio da se i Adrian nije"). Te je ostao u bendu sve do sada.


Photobucket
Na pocetku karijere

Photobucket
Sada ovako izgleda

Sljedecu puta pisem o Adrian Smithu

| komentari (40) | print | # |

subota, 02.02.2008.

Obavezno procitati!Svi metalci i metalke! METALLICA!!!!!!!E da i komajte!!!

E pa sada su da nesto napisem o Metallic-i!Znate zašto?Pa zato što je grupa KOOL!!
Pa da pocmemo!

Metallicu su 1981. godine u Los Angelesu, Californiji osnovali bivši tenisač Lars Ulrich iz Gentoftea, Danske, i gitarist i vokalist James Hetfield iz Downeya, Californije, koji su se sreli nakon što su nezavisno objavili oglase u Američkom časopisu "The Recycler". Bassist Ron McGovney također iz Downeya, Californije, je bio uz njih originalni član, dok je sastav koristio par prolaznih gitarista, kao Brada Parkera i Jeffa Warnera, tijekom sastavljanja četveročlane postave. Naziv sastava je smišljen kad je bubnjar Lars Ulrich pomagao prijatelju Ronu Quintani izabrati ime za svoj novi časopis sa svrhom promocije metala. Quintana je smislio naziv Metallica, ali je Lars brzo smislio novi i zadržao taj za sastav kojeg je nedavno započeo s Jamesom Hetfieldom.

Metallicin prvi album, Kill 'Em All, je postavio primjer koji su pratili tijekom 1980ih, predstavljajući Jamesov "heavy" glas te njegovu agresivnu ritam gitaru. Godinu dana kasnije, njihov slijedeći album, Ride the Lightning, proširio je i usavršio njihov stil s dužim pjesmama koje su predstavljale i instrumentalne i liričke kompozicije koje su se izdizale iznad mladenačkijih pjesama na albumu Kill 'Em All. Možda najznačajnija odrednica Ride the Lightning-a je bio dodatak pjesme "Fade to Black", sporije, unutarnje pjesme koja se bazirala na mislima čovjeka koji pomišlja na samoubojstvo. "Fade to Black" je bila prva takva pjesma u slijedu koji će kasnije sadržavati "Welcome Home (Sanitarium)" i "One". Dodatak ovih sporijih, introspektivnih pjesama je razlikovao Metallicu od drugih Thrash Metal sastava, od kojih su najznačajniji bili Anthrax, Slayer i Megadeth.

Neki su smatrali osnivanje Metallice direktnom reakcijom na dominantnu Rock'n'Roll glazbu ranih 1980ih. Inspirirani sastavima kao što su
Motörhead, Diamond Head (Metallica je zapravo sebe i svoj stil uspoređivala s kombinacijom legendarnosti Diamond Heada i stila Motörheada, humoristički tvrdeći da su dvije glave (head) bolje od jedne.) i Saxon, takozvanim Novim Valom Britanskog Heavy Metala kao i hardcore punk sastavima kao što su Misfits i Discharge, Metallica je težila razbijanju utjecaja Soft Metala na obožavatelje Heavy Metala.

Evo sada sastav i albumi!

* Kill´em All - (1983.)
* Ride the Lightning - (1984.)
* Master of Puppets - (1986.)
* Garage Days Re-Revisited - (1987.)
* And Justice For All - (1988.)
* The Black Album - (1991.)
* Load - (1996.)
* Reload - (1997.)
* Garage Inc. - (1998.)
* S&M - (1999.)
* St. Anger - (2003.)

I sastav-James Hetfield(gitara,vokal)
Kirk Hammett(solo )
Lars Ulrich(bubnjar)
Robert Truijllo(bass gitara)

Evo malo slika!!!
Photobucket

Photobucket

| komentari (4) | print | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>