Komentari Da/Ne

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (8)
Siječanj 2008 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Metallica








ČLANOVI
Photobucket
James Hetfield

Photobucket
Kirk Hammet

Photobucket
Robert Trujillo

Photobucket
Lars Ulrich

ALBUMI

Photobucket
Kill e'm All

Photobucket
Ride the Lightning

Photobucket
Master of Puppets

Photobucket
Live Shit

Photobucket
...And Justice For All

Photobucket
Metallica(Black Album)

Photobucket
Load

Photobucket
ReLoad

Photobucket
Garage inc.

Photobucket
S&M

Photobucket
St. Anger















Malo o Rockeru a.k.a MetaLLcu

E pa ovako...Prvi puta sam udahnio 21.11.95..Negdje oko 15.40..Rodio sam se u bolnici,odnosno Vinkovcima..Navrsio sam 12 godina..Idem u 6.c razred..
Ime su mi dali po Hrvatskom knezu...Branimir..Imam mamu ,tatu,didu,baku s 5 sam prosao..Eto slusam Iron Maiden,Ac/Dc,Metallica,Megadeth,Van Halen,
Judas Priest ili uglavnom ROCK I METAL..Znaci nista tesko..Zovu me Brana,Brani,B itd..Naj frendovi su mi-Antonijo,Ivana,Tea,Kelava,
Bojan,Petar.
Eto naj pjesme sam napisao gore...Eto to bi bilo sve..Hvala..

Photobucket

Crna Lista prijatelja..I stranice bendova..

Tea-Super cura..Dobra je prijateljica,ali naljuti se brzo.
DivljakušaIde samnom u razred..Dosada.Salim se!
MihoKralj.Kralj.Kralj
AntonijoMotherfucking friend..


Listen to Metallica 24/7 on AOL Radio


 Prvi hrvatski portal za pocetne i napredne gitariste. Video lekcije,recenzije albuma,opreme(pojacala,gitare,efekti),koncerata, intervjui sa poznatim hrv. gitaristima... <br />

Metall

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


MusicPlaylist



Free Guitar Brown MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com




srijeda, 27.02.2008.

Stephen Percy Harris (Arry)

Šećer na kraju!Naj bassista i prekool covjek!E da to sam preuzeo sa davemurray.blog.hr!Puno hvala sto si napisao o njemu!Ako me zamoliš da ne želiš da ja imam o Harrisu sta si ti napisao ja cu izbrisati

Stephen Percy Harris (Arry) je rođen 12.3.1956 u Leytonstoneu, London, Engleska. On je bassista i glavni tekstopisac heavy metal skupine Iron Maiden. Osnovao je bend Iron Maiden dok je jos bio teenager 1975. On i Dave Murray su jedini članovi benda od početka njegova postojanja. Steve je radio kao Građevinski tehničar u Istočnom Londonu, ali je svoj posao ostavio nakon što je osnovao bend. Sredinom 70-tih je bio je mladi, talentirani igrač West Ham Uniteda. Njegovi kolege iz benda priznaju da Steve nije počeo svirati bass sigurno bi imao karijeru u profesionalnom nogometu.

Prije nego što se odlučio za bass htio je svirati bubnjeve ali negova soba nije bila dovoljno velika da mu stanu bubnjevi. Te se odlučio za drugi instrument koji je najbliži ritmu pa je uzeo bass. Steve je samo naučeni bass gitarista, a njegov prvi bass je Fender Precision sa RotoSound žicama, nakon toga je uzeo 1950 Fender Precision bass isto sa RotoSound žicama ali je ovaj bio potpisani Lado Unicorn model. Sada koristi svoje vlastitie potpisane RotoSound žice.

Uzori su mu bili Chris Squire of Yes, John Deacon of Queen, Mike Rutherford of Genesis, Geddy Lee of Rush, Andy Fraser of Free and John Mayall & the Bluesbreakers, Martin Turner of Wishbone Ash, Geezer Butler of Black Sabbath, and John Entwistle of The Who. Jedan od njegovih najdražih bassista je Pete Way from UFO, koji je veoma puno utjecao na Harrisov stil sviranja.

Njegov prvi band se zvao Influence koji je kasnije promjenio naziv u Gypsys Kiss. Kasnije se pridružio bendu Smiller u kojem su članovi bili puno stariji od njih. No na kraju su ga izbacili jer im nije trebao bassista koji skaće po pozornici i piše tekstove. Nakon toga je odlučio osnovati svoj vlastiti bend po imenu Iron Maiden, taj naziv je dobio nakon što je vidio tip uređaja za mučenje u filmi The Man In the Iron Mask.

Steve Harris je Iron Maidenov glavni tekstopisac i komposer. Harrisove pjesme su dosta duge, mitske pjesme sa dosta promjena tempa. Dosta često je pisao u pjesmama o mitologiji, povijesti ili o temama iz knjiga i filmova.

O Harrisu se često govori kao najboljem i najviše utjecajnim heavy metal bassistu. Prije svakog koncerta on često namašćuje svoje prste tako da bi što lakše svira, te je vrlo raznovrstan na bassu. Još jedna od njegovih karakteristika je ta što nikad nije koristio trzalicu dok je svirao, te se nikad ne priprema prije koncerta.

Harris još zna svirati klavijature, te ih je svirao skupa sa Kennyem na albumu 7 Son of a 7 Son. On je i dosta učestvovao kao prateći vokal u dosta pjesama od Iron Maidena. Iskazao se i kao dobar mixer studijskih i live albuma grupe.

Jedna od njegovih najvećih karakteristikaje ta šta dosta puta uživo zna pjevat uz pjesmu bez mikrofona, što se ponekad čini kao da bez razloga otvara usta.ludnut

Photobucket
Prije!

Photobucket
Sada!

E neznam o cemu cu sljedeci puta!KOMAJTE!

| komentari (73) | print | # |

<< Arhiva >>