Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ironhell666

Marketing

Janick Robert Gers (Jan)

E vidim skupilo se dosta komova!Hvala!
Evo sada cu malo o Janicku!

anick Robert Gers (Jan) se rodio 27.1.1957 u Hartlepoollu, Engleska. Te je jedan od triju gitarista Heavy metal grupe Iron Maiden. Njegov otac Boleslaw, bio je oficir u Poljskoj mornarici.

Gers je bio vodeća gitara benda White Spirit prije nego što se priključio bendu Gillan, kojeg je osnovao bivši vokal Deep Purplea Ian Gillan. Nakon što se Gillan raspao Gers je svirao u bendu Gogmagog u kojem su bili bivši članovi Iron Maidena Paul Di'Anno i bubnjar Clive Burr, te je nakon Gogmagoga svirao u još nekin drugim grupama kao što je Fish. 1990 je svirao gitaru u prvom solo albumu vokala Iron Maidena Bruce Dickinsona. Tijekom snimanja albuma bio je pozvan da se pridruži Iron Maidenu nakon što je Adrian Smith otišao iz benda. Prihvatio je ponudu te je ostao u Maidenu cjelo ovo vrijeme, čak i nakon što se Smith vratio te su se oni pretvorili u šesteročlanu postavu.

Njegove solaže su brze i žestoke, te je i veoma dobar skladatelj. Njegovi najveće utjecaji su Ritchie Blackmore iz Deep Purplea od koga je dosta koristio njegove stilove sviranja i ponašanje na pozornici te trikove koje je i on radio. Drugi utjecaj mu je Rory Gallagher.

Najveće njegove karakteristike su te što se na pozornici uvjek negdi vrti, skaće okolo, baca gitare u zrak pa ih vata te odmah počinje svirati... Jednostavno pravi showmen.

Gers je konstantni korisnik Fender Stratocaster gitare. Njegova najdraža preko dosta godina je bila crna Stratocaster gitara. Tu gitaru mu je najvjerojatnije bila poklon od Ian Gillana. Janick ima 3 Fendera te samo jedan Gibson (akusticni) koji je koristio za pisme sličene kao Dance of Death.

Photobucket
Prije!

Photobucket
Sada!

E da reko mi je frend da mi je blog glup zato sto nikoga ne pozdravljam!
E pa zato pozdravljam---
Antonija
Ivanu
I sve metalce

Odo ja sada sljdeci puta o Nicku McBrianu i onda malo o mom razredu!

Post je objavljen 14.02.2008. u 13:29 sati.