Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ironhell666

Marketing

Paul Bruce Dickinson

Evo ovako posto ja volim Maidene sada cu opisivati njihove clanove.E da promjeniti cu ime bloga jel je ovo tesko za sapamtiti!Pa da pocnemo!
Ali znam da niko nece ovo procitati.Znaci ne vrijedi mi pisati ali ocu!

Paul Bruce Dickinson (Bruce Bruce, Air Raid Siren) se rodio 7.8.1958 godine u Worksopu, Nottinghamshire, Engleska. On je engleski zrakoplovni pilot, mačevalac, tekstopisac i pjevač ikonske Heavy Metal grupe Iron Maiden. Prema All Music Guideu on je jedan od najboljih i najprepoznativljivijih vokalista koji su nastali tijekom britanskog New Wavea Heavy Metala.

Tada je osnovao drugi bend Speed. Bend nije dugo trajao ali je potaknuo Brucea da nastavi sa svojon glazbenom karijerom, prvi put da je nesto snimio u studiu bilo je za pjesmu Dracula s bendom Shots. Ta pisma se moze nac na cd-u The Best of Bruce Dickinson. Nakon Shotsa se pridružio Samsonu i sa njima snimio neke albume. Nakon jednog koncerta Samsona prišao mu je menader Iron Maidena Rod Smallwood te ga upita hoce li doci na audiciju za pjevaca s obzirom da su imali sve vise problema s Paulom DiAnnom.

Nakon tjedan dana audicija prihvatio je njihovu ponudu.Pridruzio im se na trecem studijskom albumu The Number Of The Beast, iako je pridonio stvaranju nekih pisama ipak u nikoj nije stavljen kao jedan od autora. Otkrio je kako su Maideni imali strogi raspored, jedno vrijeme pises pisme, 3 miseca radis album, 2 tjedna vjezbas, 8 mjeseci si na turnejama i stalno tako. Svoje prve pisme je napisao na albumu Piece Of Mind, te je sa Smithom malo izgurao monopoliju pisanja stvari Stevea Harrisa. Kada su dosli na vrhunac popularnosti na Powerslave albumu, turneja im je trajala oko godinu dana, te su on i Steve rekli da ako se doda jos samo jedan tjedan na ovu turneju da ce jednostavno otici doma. Bruce je cak u tom trenutku pomisljao otici iz Maidena.Nakon Powerslavea je došao album Somhwere In Time koji je više imao stil progresive rocka negoli Heavy Metala, te se taj album Dickinsonu bas ni nije svidao te je mislio kako je to korak unazad za bend.

Tako je isto mislio i za album No Prayer.... On je mislio da Dream Theaterove demo snimke zvuce bolje negoli taj album.Za Fear Of The Dark je mislio kako bend previse gleda na prošle albume i na prošlost umjesto da se koncentrira na budućnost. Tada je počeo razmišljati da bi se mogao odvojiti od te rutine koja je bila u Iron Maidenu, tio je napravit nesto ludo, nesto neobicno. Tako da je na kraju otisao iz Maidena i nastavio sa svojom solo karijerom.

No ipak se vratio 1999 skupa sa Adrianom (jer kako on sam kaze "ja se jednostavno nebi vratio da se i Adrian nije"). Te je ostao u bendu sve do sada.


Photobucket
Na pocetku karijere

Photobucket
Sada ovako izgleda

Sljedecu puta pisem o Adrian Smithu

Post je objavljen 04.02.2008. u 11:34 sati.