Indijanka vegetarijanka
07.03.2017., utorak
Vege čalabrčak za van
|
Matovilac Rotkvica Veganski sir Dimljeni seitan Krekeri Oznake: vegetarijanstvo, veganstvo, seitan, matovilac, rotkvice, sir, krekeri |
22.01.2017., nedjelja
Veganski parmezan
|
Kolicina: 100 g Gdje: Konzum Cijena: 9,99 HRK Proizvodjac: netko iz EU Moja ocjena: 5 Nakon dosta probanih zamjenskih sireva ovaj mi se doista svidio. Lako je probavljiv, ne sjeda tesko na zeludac poput pravih mlijecnih sireva. Ima jaci okus i ne treba ga mnogo dodavati pa mi jako dugo traje. Cak se i topi pa lijepo ide na pizzu i slicna jela. Oznake: Veganski parmezan, sir, hrana |
11.03.2015., srijeda
Sir od lješnjaka
|
Šalica lješnjaka Sok jednog limuna Sol i papar 2 češnja češnjaka Vode po potrebi Sve sastojke staviti u blender i pretvoriti u kremastu smjesu (što je moguće gušće). Potom prebaciti u cjedilo ili gazu i ostaviti da odstoji i cijedi se 24 sata u hladnjaku. Može se koristiti odmah kao namaz, odlično je namazati ga na kruhu i gore staviti list zelene salate. Nakon 24 sata lijepo će izgledati jer će se malo iscijediti, ali ipak spada u kremasti sir koji se više maže nego što se može rezati na šnite. Ima verzija da se ovako ocijeđen stavi peći oko 45 minuta u pećnicu, ali nisam probala. ![]() Sir se može koristiti za sve za što se inače koristi kravlji sir ili namaz. Primjerice, njime sam punila pečene tikvice, odnosno napravila rolice te ih ukrasila samoniklim jestivim cvijećem. ![]() Dok se ovaj sira gušta, evo i jedne priče: U selu ponestalo krumpira. Grupica ljudi ga krade jer žele ispeći rakiju i zaraditi. Nikome nije jasno zašto svima u selu krumpir nestaje pa tako jedna uzrujana teta kaže: 'Špek, šunka, kobasice, pršut… šta ne kradu nešto šta vrijedi nego – krumpir?' Druga teta kaže: 'A možda su vegetarijanci.' Oznake: sir, lješnjak, biljni sir |












