Indijanka vegetarijanka
11.03.2015., srijeda
Sir od lješnjaka
|
Šalica lješnjaka Sok jednog limuna Sol i papar 2 češnja češnjaka Vode po potrebi Sve sastojke staviti u blender i pretvoriti u kremastu smjesu (što je moguće gušće). Potom prebaciti u cjedilo ili gazu i ostaviti da odstoji i cijedi se 24 sata u hladnjaku. Može se koristiti odmah kao namaz, odlično je namazati ga na kruhu i gore staviti list zelene salate. Nakon 24 sata lijepo će izgledati jer će se malo iscijediti, ali ipak spada u kremasti sir koji se više maže nego što se može rezati na šnite. Ima verzija da se ovako ocijeđen stavi peći oko 45 minuta u pećnicu, ali nisam probala. ![]() Sir se može koristiti za sve za što se inače koristi kravlji sir ili namaz. Primjerice, njime sam punila pečene tikvice, odnosno napravila rolice te ih ukrasila samoniklim jestivim cvijećem. ![]() Dok se ovaj sira gušta, evo i jedne priče: U selu ponestalo krumpira. Grupica ljudi ga krade jer žele ispeći rakiju i zaraditi. Nikome nije jasno zašto svima u selu krumpir nestaje pa tako jedna uzrujana teta kaže: 'Špek, šunka, kobasice, pršut… šta ne kradu nešto šta vrijedi nego – krumpir?' Druga teta kaže: 'A možda su vegetarijanci.' Oznake: sir, lješnjak, biljni sir |










