Indijanka vegetarijanka
08.11.2012., četvrtak
Divna pita od bundeve
Ovu sam pitu pravila već dva puta i odlična je! Sastojci: Za koru: Pola šalice crnog brašna Šest velikih žlica integralnog brašna Pola žličice praška za pecivo 3 žlice ulja 3 žlice limunovog soka Pola žličice šećera Pola žličice soli Sojino mlijeko Sve sastojke sjediniti i dodavati sojino mlijeko dok se ne stvori glatko tijesto. Staviti u hladnjak najmanje sat vremena. Za filu: Tri šalice narezane bundeve Šalica sojing mlijeka Pola šalice šećera Velika žlica meda (ili za vegane kakva zamjena) Po pola žličice sljedećih začina – cimet, đumbir, klinčić, muškatni oraščić Bundevu staviti u mlijeko i kuhati dok ne omekša. Napraviti pire mikserom ili onom žlicom za pravljenje pirea od krumpira. Staviti sve ostale sastojke. Pećnicu upaliti na 230'C. Razvaljati tijesto u okrugli kalup. Uliti filu i peći na 230'C kojih desetak minuta. Potom smanjiti na 190'C i peći oko 50-ak minuta. Ostaviti da se dobro ohladi i poslužiti. |