Ovu sam pitu pravila već dva puta i odlična je!
Sastojci:
Za koru:
Pola šalice crnog brašna
Šest velikih žlica integralnog brašna
Pola žličice praška za pecivo
3 žlice ulja
3 žlice limunovog soka
Pola žličice šećera
Pola žličice soli
Sojino mlijeko
Sve sastojke sjediniti i dodavati sojino mlijeko dok se ne stvori glatko tijesto. Staviti u hladnjak najmanje sat vremena.
Za filu:
Tri šalice narezane bundeve
Šalica sojing mlijeka
Pola šalice šećera
Velika žlica meda (ili za vegane kakva zamjena)
Po pola žličice sljedećih začina – cimet, đumbir, klinčić, muškatni oraščić
Bundevu staviti u mlijeko i kuhati dok ne omekša. Napraviti pire mikserom ili onom žlicom za pravljenje pirea od krumpira. Staviti sve ostale sastojke.
Pećnicu upaliti na 230'C. Razvaljati tijesto u okrugli kalup. Uliti filu i peći na 230'C kojih desetak minuta. Potom smanjiti na 190'C i peći oko 50-ak minuta. Ostaviti da se dobro ohladi i poslužiti.
Post je objavljen 08.11.2012. u 12:05 sati.