Vegani kažu kako ne treba jesti med jer pri proizvodnji meda neke od pčela budu ubijene. Stoga preporučuju javorov sirup ili agavin sirup. Javorov sirup uglavnom se proizvodi u Kanadi, a agavin u Meksiku. Nema šanse da se takvo što proizvodi u Hrvatskoj jer što se kod na uopće proizvodi? Eh,da, med se proizvodi. Imam ga za kupiti tako reći u susjedstvu. I još im dam svoju teglicu što je smanjivanje smeća na neki način. A zdravo je sve, i med, i agavin, i javorov sirup. Međutim, koliko se zagadi zrak dok taj isti javorov sirup ili agavin sirup stigne u Hrvatsku iz daleke prekooceanske države? Vjerojatno jako puno! Plus agavin je sirup pakiran u plastičnoj amabalaži, barem onaj koji ja vidim. A cijena je pregolema, 250 ml je u rangu s velikom teglicom meda. I tko mi može garantirati da nijedan kukac nije poginuo kada su pravili agavin ili javorov sirup? Zboge svega navedenog biram med jer smatram da je najekološkiji izbor. Imam li pravo ili mi je razmišljanje u sasvim krivom smjeru?
|