Indijanka vegetarijanka
28.05.2012., ponedjeljak
Dobra i loša hrana
Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard vodili su studiju dvadeset godina u kojoj su pratili 121,000 muškaraca i žena o tome koja hrana i piće najviše potiču na razvoj suvišnih kilograma, a koja pomaže u gubljenju. Na temelju istraživanja naveli su najbolju i najlošiju hranu, evo liste: NAJBOLJA ORAŠASTI PLODOVI I SJEMENKE – najbolji omjer dobrih masnoća i vlakana JOGURT – dobar izvor kalcija i dobrih bakterija za crijeva VOĆE – izvor vitamina i antioksidanata te vode ŽITARICE – pune B vitamina i vlakana POVRĆE – puno vitamina, vlakana, niska kalorijska vrijednost NAJLOŠIJA POMFRI – zbog prženja u puno masnoće kalorični su i puni loših masnoća KRUMPIR – posebno u kombinaciji s maslacem, teškim umacima, vrhnjem i kečapom koji je skriveni izvor šećera ZASLAĐENI SOKOVI - prije svega gazirana pića CRVENO MESO – puno loših masnoća te aditiva i sl. PROCESUIRANO MESO – puno loših masnoća, konzervansa, nitrita, itd. |