Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard vodili su studiju dvadeset godina u kojoj su pratili 121,000 muškaraca i žena o tome koja hrana i piće najviše potiču na razvoj suvišnih kilograma, a koja pomaže u gubljenju. Na temelju istraživanja naveli su najbolju i najlošiju hranu, evo liste:
NAJBOLJA
ORAŠASTI PLODOVI I SJEMENKE – najbolji omjer dobrih masnoća i vlakana
JOGURT – dobar izvor kalcija i dobrih bakterija za crijeva
VOĆE – izvor vitamina i antioksidanata te vode
ŽITARICE – pune B vitamina i vlakana
POVRĆE – puno vitamina, vlakana, niska kalorijska vrijednost
NAJLOŠIJA
POMFRI – zbog prženja u puno masnoće kalorični su i puni loših masnoća
KRUMPIR – posebno u kombinaciji s maslacem, teškim umacima, vrhnjem i kečapom koji je skriveni izvor šećera
ZASLAĐENI SOKOVI - prije svega gazirana pića
CRVENO MESO – puno loših masnoća te aditiva i sl.
PROCESUIRANO MESO – puno loših masnoća, konzervansa, nitrita, itd.
Post je objavljen 28.05.2012. u 12:29 sati.