Sve cvjeta, pjeva, raste, buja. Ne znam, ali često mi se dogodi da nemam fotoaparat baš kada naiđe neki predivan motiv. Ali, nema veze, ovaj će ostati zauvijek u mojoj duši – na livadi ovce, a iz grmlja istrčao fazan i stao kraj njih. Sve ovce gledaju u pticu. Gleda i on njih. E, da mi je to bilo snimiti!
Uz sve one rascjetale šafrane, visibabe, jaglace, šumarice, počele su rasti i mlade koprive. Tek im se formirao vršak. Već sam ih nekoliko puta brala i napravila juhu:
-kopriva (koliko ima – ima)
-krumpir
-maslinovo ulje
-voda
-bijeli luk
Na ulju kratko prodinstati na kockice izrezan krumpir. Koprive potopiti u kipućoj vodi i izrezati na sitno. U krumpir dodati vodu i kuhati dok krumpir ne omekša. Na kraju dodati koprive i izrezazni bijeli luk te soli i papra po želji, mljac! Tko voli kombinaciju krumpira i tijesta može dodati i koji rezanac, ali meni to i nije dobra kombinacija.
Dobra kombinacija je i pripremiti koprive kako je gore navedeno pa kupiti Ledo minestrone mješavinu i skuhati je te na kraju dodati koprive i bijeli luk.
Nađe se i mladog maslačkovog lišća, odnosno radiča. Obožavam ga na salatu:
Lišće oprati, posoliti, dodati malo limunovog soka i maslinovog ulja te sitno narezan češanj češnjaka.
|