Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Priroda se probudila

Sve cvjeta, pjeva, raste, buja. Ne znam, ali često mi se dogodi da nemam fotoaparat baš kada naiđe neki predivan motiv. Ali, nema veze, ovaj će ostati zauvijek u mojoj duši – na livadi ovce, a iz grmlja istrčao fazan i stao kraj njih. Sve ovce gledaju u pticu. Gleda i on njih. E, da mi je to bilo snimiti!

Uz sve one rascjetale šafrane, visibabe, jaglace, šumarice, počele su rasti i mlade koprive. Tek im se formirao vršak. Već sam ih nekoliko puta brala i napravila juhu:

-kopriva (koliko ima – ima)
-krumpir
-maslinovo ulje
-voda
-bijeli luk

Na ulju kratko prodinstati na kockice izrezan krumpir. Koprive potopiti u kipućoj vodi i izrezati na sitno. U krumpir dodati vodu i kuhati dok krumpir ne omekša. Na kraju dodati koprive i izrezazni bijeli luk te soli i papra po želji, mljac! Tko voli kombinaciju krumpira i tijesta može dodati i koji rezanac, ali meni to i nije dobra kombinacija.

Dobra kombinacija je i pripremiti koprive kako je gore navedeno pa kupiti Ledo minestrone mješavinu i skuhati je te na kraju dodati koprive i bijeli luk.

Nađe se i mladog maslačkovog lišća, odnosno radiča. Obožavam ga na salatu:

Lišće oprati, posoliti, dodati malo limunovog soka i maslinovog ulja te sitno narezan češanj češnjaka.


























Post je objavljen 18.03.2011. u 11:57 sati.