Indijanka vegetarijanka
29.06.2010., utorak
Veganski meksički čokoladni kolač
Ovo sam pravila jučer, u čast Meksika koji je izgubio od Argentine :-) Odličan je, neobičan. Slatki i ljuti okus se odlično upotpunjuju. Jedna i pol šalica brašna Jedna šalica šećera Četiri vrhom pune žlice kakaa u prahu Jedna žličica sode Jedna žličica cimeta Pola žličice ljute mljevene papričice (pozor – ako je jako ljuta treba biti oprezan s količinom) Jedna žličica ekstrakta vanilije Jedna žlica octa Pet žlica biljnog ulja Jedna šalica hladne vode Šećer u prahu za posipanje Pećnicu zagrijati na 180'C. Pomiješatii brašno, šećer, kakao i sodu te lagano izmiješati. Dodati cimet, papričicu, ekstrakt vanilije, ulje, ocat i vodu. Dobro izmiješati. Staviti u pleh (ja sam izabrala okrugli) te je najbolje obložiti ga papirom za pečenje. Peći 30 - 35 minuta ili dok čačkalica ne ostane suha kada se zabode u kolač. Ohladiti i posipati s malo šećera u prahu. Njam! |