Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

srijeda, 03.08.2011.

Tehnike "Noga u vratima" i "Vrata u lice"

Tehnika "Noga u vratima" (NUV) (eng: Foot-in-the-door technique) opisuje metodu u kojoj neki subjekt ima mnogo veći šansu složiti se s velikim zahtjevom ako je prije toga prihvatio mali zahtjev.
Primjer na Wikipediji je kako su neki istraživači nazvali slučajna kućanstva u Kaliforniji i kućanice (sexistički, znam) pitali mogu li odgovoriti na neka pitanja o posuđu koje koriste (mali zahtjev). Tri dana kasnije, nazvali su opet slučajni uzorak i pitali ih bi li mogle dopustiti da ih posjete predstavnici kompanije i popišu vrste posuđa koje koriste u svom domu (veliki zahtjev). Kućanice koje su bile pitane prvo mali zahtjev pa onda veliki, imale su gotovo dvostruko veću vjerojatnost da prihvate veliki zahtjev nego one od kojih je tražen samo veliki zahtjev.

NUV funkcionira najviše tako što izgrađuje odnos, tj. čini ga više osobnim, a teže je odbiti veliki zahtjev od nekog poznatog nego od stranca. U zavođenju, ovo ima nekoliko primjena, a o vjerojatno najpoznatijoj sam već pisao: dodir. Žena koju povremeno nevino dodiruješ ima znatno veću šansu da će poslije prihvatiti tvoju jezičinu.... ovaj, poljubac. Žena koja je otišla s tobom na spoj će vjerojatnije poslije s tobom završiti u krevetu nego neka od koje odmah tražiš nešto takvo, kada se još nije složila ni na nešto sitno.

To je razlog zašto je indirektna metoda superiorna direktnoj (ići okolo i pitati žene za seks), barem za one muškarce koji bi htjeli izbjeći velika neugodnosti poput šamara i sl., što vjerojatno obuhvaća 99% muškaraca. Unatoč svemu, NUV nije izgovor ne eskaliraš vaš odnos u nešto više, jer ići previše polako može odvesti u "prijateljsku zonu".

Bitno je da drugi, veći zahtjev bude konzistentan s prvim. Dakle, ne skakati s pitanja gdje je neka ulica na pitanje želi li s tobom u krevet. Umjesto toga, ako je već stala da ti kaže gdje se nešto nalazi, bolje bi bilo razgovarati nekoliko minuta i onda reći nešto tipa "hajdemo jednom na kavu, zanimaju me još neke ulice wink", zahtjev koji nije toliko daleko od prvog.

Druga, naizgled suprotna tehnika, je "Vrata u lice" (VUL) (eng. Door-in-the-face technique), u kojoj se prvo traži ogromni zahtjev, za koji se zna da će biti odbijen. Zatim se traži umjereniji zahtjev, za kojeg je zbog prvog vjerojatnije da ga subjekt prihvati. Da ne navodimo opet znanstvena istraživanja, kojih ima poprilično, primjetite da u ovom primjeru upada Juan Antonio prvo želi seks, na što (naravno) doživljava teški odjeb, i onda minutu kasnije mu meta sama nudi da odu na piće.

VUL će imati efekta samo ako je veliki zahtjev prvo odbijen, tako da u subjektu nastane osjećaj krivnje i želja da to nadoknadi - pristajanjem na manji zahtjev. Osim toga, manji zahtjev zvuči kao poboljšanje uvjeta. Sljedeći put kad se bude cjenkali neka vam padne na pamet ovo: hoće li vam trgovac prije dati popust od 10% ako ga budete tražili popust od 10%, ili ako ga prvo pitate za 30%, a onda velikodušno smanjite zahtjev na 10%?
U zavođenju, VUL bi se mogao upotrijebiti i kao odvraćanje pozornosti - npr., dok je zoveš vani, spomeni da ona plaća prvu rundu. To joj daje priliku da prihvati ponudu bez oklijevanja, unatoč tome što će zaigrano odbiti plaćanje (a to je prilika za daljnji flert).

I, je li VUL stvarno bolji od NUV-a? Instinktivni odgovor (i studija provedena 2004. na primjeru društvenog aktivizma), s obzirom na gore navedeno, bi bio da. Ali zavođenje je suptilna životinja, i ne može se samo tako strpati u jednu kategoriju. Zašto? Zato što i seks i poljubac (maženje? koji izraz...) u kontekstu psihologije oboje spadaju u "velike stvari".
Odreći se najveće usluge u kontekstu zavođenja znači završiti u "prijateljskoj zoni", iz koje se teško izvući u ograničenom vremenu (ako ćeš poslije toga tražiti nešto sitno, i onda sa samopouzdanjem u svoju igru nastaviti gdje si stao, u kojem slučaju vidim potencijal). Stoga najbolji pristup ovisi o okolnostima.

- 17:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu