Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
SEZONA 2006/2007
1.kolo 5/6. kolovoz
Zrinjski - Radnik 1:0
2.kolo 12/13. kolovoz
Sarajevo - Zrinjski 1:0
3.kolo 19/20. kolovoz
Zrinjski – Jedinstvo 7:2
4.kolo 26/27. kolovoz
Zrinjski - Žepče 5:2
5.kolo 9/10. rujan
Sloboda - Zrinjski 0:6
6.kolo 16/17. rujan
Zrinjski - Čelik 1:0
7.kolo 23/24. rujan
Borac – Zrinjski 1:0
8.kolo 30. rujan / 1. listopad
Zrinjski - Orašje 4:1
9.kolo 14/15. listopad
Posušje- Zrinjski 2:2
10.kolo 21/22. listopad
Zrinjski – Željezničar 2:1
11.kolo 28/29. listopad
Velež – Zrinjski 2:1
12. kolo 04/05. studeni
Zrinjski – Modriča 3:0
13.kolo 11/12. studeni
Slavija – Zrinjski 2:1
14. kolo 18/19. studeni
Zrinjski-Široki Brijeg 2:4
15.kolo 25/26. studeni
Leotar - Zrinjski 3:4

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge mostar Free Image Hosting at www.ImageShack.us ultrasi Free Image Hosting at www.ImageShack.us još jednom ultrasi
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

- HŠK ZRINJSKI MOSTAR -

SVE PROLAZI SVE SE MIJENJA, IDU DANI IDU GODINE, SAMO ZRINJSKI OSTAJE PONOS MOJE HERCEGOVINE

utorak, 29.11.2005.

BLAŽ SLIŠKOVIĆ: NA PROLJEĆE ĆEMO JOŠ BOLJE IGRATI

Image Hosted by ImageShack.us

S tri boda protiv Modriče Zrinjski je zaokružio odličnu seriju u posljednjih deset kola. Došli su do čak osme pobjede u tom razdoblju s kojom su utjerali strah u kosti vodećoj trojci, jer su svi svjesni da će Zrinjski na proljeće igrati još bolje. Nakon pobjede nad Uljarima, Slišković je imao puno razloga za zadovoljstvo. ''Nije bilo lako doći do pobjede, ali smo usprkos teškom vremenu odigrali vrlo dobro i sada možemo mirno čekati nastavak prvenstva'', kaže Slišković na početku.

''Igrači još neće na odmor. Radit će smanjenim intenzitetom do polovine prosinca nakon čega će imati dovoljno vremena da se odmore i pripreme za ono što nas čeka u pripremama i naravno na proljeće'', nastavlja Slišković.

Navijačima Zrinjskog nije bilo lako nakon prvih pet kola jer je aktualni prvak već tada zaostajao deset bodova za Modričom te po osam za Sarajevom i Širokim Brijegom. Što je bilo najgore, nije bilo ni igre, ali preporod u druge dvije trećine prvog dijela prvenstva je bio impozantan. Pet sigurnih pobjeda kući te način na koji je Zrinjski protutnjao Bijeljinom, Bihaćom i Zenicom su razlog zbog kojeg su mnogi počeli govoriti da je igra Zrinjskog bolja nego prošle, šampionske sezone.

''Trebalo je vremena kojeg nažalost nismo imali. To smo platili slabim startom u prvenstvu, ali smo mnogo toga popravili u posljednjih deset kola, kada smo mogli uraditi još više jer se slobodno može reći da smo podbacili i u Posušju i na Grbavici'', kaže trener Zrinjskog.

Nakon prvog dijela prvenstva Zrinjski za Modričom i Sarajevom zaostaje samo dva boda, dok ni Široki Brijeg nije daleko. Navijači su optimistični glede obrane naslova prvaka.

''Glavni cilj je Europa, ali ne želim postavljati nikakav imperativ pred igrače. Činjenica je da smo u vrhu, a gdje ćemo završit vidjet ćemo na proljeće'', kaže Slišković kratko i nastavlja:

''Ne treba se opterećivati rezultatom nego kako popraviti našu igru. U svezi toga moram biti optimističan, jer ćemo uoči nastavka prvenstva imati dosta vremena da se dobro pripremimo. Tog vremena nismo imali uoči sezone. Broj bodova koji smo osvojili je zavidan, pogotovo kada se zna da sam došao sedam dana prije početka prvenstva i zatekao momčad koju nisam odabrao.''

Što biste u odabiru igrača uradili drugačije da ste mogli?

Puno se priča o mojim promjenama u sastavu, ali na to sam primoran jer nisam birao igrače. Zbog toga za svaku utakmicu tražim drugo, za koje smatram da je najbolje, rješenje. Što bi uradio drugačije, teško je reći, ali primjerice, igrače bi birao tako da igram s četiri igrača u liniji u zadnjem redu, a ovako sam bio prisiljen igrati s liberom jer imam takav profil igrača.

U sljedećem prijelaznom roku imat ćete priliku za novi odabir?

-Znam da bi sada svi voljeli da pričam o imenima, ali rano je iako ja znam što bi nam trebalo. Prvo ćemo morati vidjeti tko će nam otići jer je onda primarno prvo naći zamjene za njih, a tek poslije toga ćemo pričati o pojačanjima koji bi unaprijedili igru.

Ako nećete o imenima možemo o pozicijama?

-Ukratko, po jedan igrač u svakoj liniji.

dnevni list / zrinjski.info

- 22:41 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.11.2005.

ZRINJSKI-MODRIČA 1:0

Image Hosted by ImageShack.us
(foto:www.zrinjski.info)

Posljednju utakmicu jesenjeg dijela prvenstva Zrinjski je odigrao danas protiv ekipe Modriče i pobijedio sa 1:0.
Po vrlo teškom terenu i kiši koja je neprestano padala ( spomenimo kako je utakmica počela u 13.00 sati, a morali su se upaliti reflektori govori sve u kakvim uvjetima se igralo ) Plemići su u utakmicu ušli sa velikim ambicijema za pobjedu jer je Modriča izravni konkurent u borbi za naslov prvaka tako da je ova pobjeda smanjila razliku na dva boda za vodećima, a ujedno dobro odmakli ostalim pratiteljima na tabeli.
Početak je pripao domaćem sastavu usvim segmentima igre tako da je Kordić u 26. minuti nakon slobodnog udarca i nabacivalja Žižovića postigao pogodak koji je, kasnije se ispostavilo, donio nova tri boda.
Moramo istaknuti da je Zrinjski imao još dosta povoljnih prilika ali sve je završavalo "za dlaku" pored gostujućeg gola uz dvije pogođene stative.
Gosti su igrali nešto defanzinije, ali su i oni imali nekoliko dobrih akcija i prilika, ali se danas posebno u redovima Zrinjskog istakao rezervni vratar Nikola Marić koji je nastupio umjesto kartoniranog Mitrovića i vrhunski odradio posao obranivši nekoliko izglednih prilika gostiju te je svakako jedan od najzaslužnijih za ovu pobjedu.
Od domaćih igrača bih možda za dlaku iznad ostalih izdvojio Žižovića, iako su se svi borili do zadnje minute po ovakom terenu i zaslužuju sve pohvale.
Nemogu ne spomenuti da je najlošiji lik danas na terenu bio sudac Lazo Aleksić koji je imao nekoliko blago rečeno smiješnih odluka.
Sve čestitke moram uputiti Ultrasima koji su na današnjoj utakmici u 14. minuti istakli veliki tranasparent "Vukovar-grad heroj" i zato dobili ogroman pljesak cijelog stadiona i što su mokri do kože ne štedeći glasove bodrili plemiće do zadnje minute.
Igrači odlaze na zasluženi odmor, slijedi prijelazni rok pa nam ostaje da vidimo kakvih će biti promjena u sastavu aktualnog prvaka.
Za sada je najizvjesnije da odlazi Velimir Vidić pouzdani stoper,a da na proljeće pravo nastupa ima senegalac Lamine Diarra koji zbog problema sa papirima nije mogao do sada igrati.
Prvenstvo se nastavlja u ožujku naredne godine.

Idemo dalje....

- 23:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 26.11.2005.

RUKOMETAŠICE JESENJE PRVAKINJE

Image Hosted by ImageShack.us
Rukometašice Zrinjskog večeras su pobijedile ekipu HŽRK Katarinu u gradskom derbiju rezultatom 30:23 i tako postale jesenje prvakinje u sezoni 2005/2006.
Plemkinje su se odlično držale tijekom cijele polusezone što govori omjer od deset pobjeda i samo jedan poraz i zasluženo na zimski odmor odlaze na liderskoj poziciji.
Moram spomenuti i djevojke iz Katarine koje su ove godine u dobroj formi i trenutno zauzimaju izvrsno četvrto mjesto na tabeli.
Želim i jednima i drugima mnogo uspjeha u nastavku sezone na proljeće, da se što bolje pripreme i da još bolje predstavljaju naš grad.

CURE SVAKA ČAST !

Idemo dalje...

- 23:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.11.2005.

KREŠO KORDIĆ: NAVIJAČI OPET VJERUJU U NAS

Sigurno je da uzroke preporoda u igri Zrinjskog treba tražiti u većoj uigranosti, ali i u povratku Krešimira Kordića, napadača koji je prve prvenstvene minute upisao u devetom kolu protiv Leotara.Slišković je dobio igrača kakav mu je nedostajao na početku prvenstva, a može se reći i da je Zrinjski dobio profil napadača kakvog dugo nije imao.Od pet golova koje je Krešo postigao u osam službenih utakmica ove sezone, čak tri je dao glavom.Usporedbe radi Rajović i Karlogan postigli su prošle sezone 23 gola a nijedan glavom.

"Najvažnije mi je da je ozljeda stopala prošlost, jer sam ipak pola godine bio van travnjaka.Osjećam da mogu igrati i bolje.Treba mi samo utakmica i vjerujem da ću na proljeće odigrati još bolje, jer sam zbog ozljede propustio ljetnje pripreme", kaže Kordić

U dosadašnjem dijelu prvenstva Kordić je nastupio u 5 utakmica u kojima je po jednom uspio pogoditi mreže Čelika i Slobode.

Mogao sam postići mnogo više, ali najvažnije je da pobjeđujemo.U posljednjih 9 kola pobijedili smo u 7 utakmica, a od toga 3 u gostima.To potvrđuje da smo kvaliteti i da sa pravom možemo računati na vrh ljestvice.Ostala nam je još jedna utakmica do kraja jesenjeg dijela prvenstva u kojoj smo domaćini, tako da imamo priliku da dođemo do tri boda, napravimo još veći pomak i onda mirno odemo na zasluženi odmor", kaže Kordić.

U toj poslijednjoj utakmici u Mostaru će gostovati Modriča, klub koji je još u borbi za titulu jesenjeg prvaka i klub koji je Zrinjskog izbacio iz kupa.Modričani su Kordića dobro zapamtili jer ih je sam pobijedio u prvoj utakmici kupa kada je postigao 2 gola i imao jednu asistenciju.

"S pobjedom u Zenici mislim da smo definitivno vratili našim navijačima vjeru u nas.Razmišljamo samo o pobjedi, a vjerujem da ćemo uz podršku sa tribina to i ostvariti.Modriča je kvalitetna, jer da nije ne bi bila ovako visoko, ali svjesni su da dolaze u goste aktualnom prvaku koji opet igra u odličnoj formi", rekao je za kraj Kordić.

dnevni list / zrinjski.info.


- 18:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

KRATKA NAVIJAČKA PRIČA

Našli smo se kod kapije!Osjećanja su mi bila nedefinirana! Samo znam da je bilo mnogo osjećaja! Sve od uzbuđenja! To mi je bio prvi put da odlazim na utakmicu navijati za Zrinjski!
Na stajanju je bilo mnogo ljudi! Svi su bili sretni! Vidjeh mnoga poznata lica i izraziše mi dobrodošlicu i iznenađenje što me vide tu, na stajanju! Osjetih da pripadam tu i drago mi bijaše što me prihvatiše!
Adrenalin je rastao dok su igrači izlazili na teren! Ultrasi ih pozdraviše! Neka struja prođe kroz moje tijelo! Vidjeh da se igrači pri ulasku na teren krste! Bijaše to jako lijepo vidjeti!
Igra poče, te i Ultrasi započeše! Ne znadoh sve pjesme, ali koje znadoh pjevah! Lijepo se osjećah među tim ljudima i poznatim licima! Bijasmo kao jedno! Pjevasmo u jedan glas!
I onda dođe meni danas najljepši dio navijanja! Istok zazvaše zapad: "ZRINJSKI" i osjetih kako se stajanje trese od naših glasova! Zapad odgovori: "MOSTAR". Stadion se orio!
Naježih se... Iznenadih se jer osjetih one leptiriće u stomaku za koje kažu da se pojave kad se zaljubiš! Tad je sve počelo...

Nina


zrinjski.info


- 00:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 22.11.2005.

PLEMIĆI NA VRHUNCU FORME

Iako su mnogi skeptici, kao i neprijatelji kluba predviđali raspad Zrinjskog nakon osvojene titule, iako su mislili da će Zrinjski proći kao Brotnjo, na njihovu žalost to se nije niti će se ikada desiti. Naravno sami početak prvenstva i veoma neugodan raspored im je dao za pravo da se podsmijehuju. Da još kada se uzme u obzir odlazak gotovo cijele šampionske ekipe, ispadanje iz predkola Lige prvaka zli jezici su širili priče o propasti Zrinjskog, u klub je dovedeno mnogo novih igrača i postavljen je novi stručni stožer i kada su se sve kockice posložile Zrinjski je munjevito krenuo uzlaznom putanjom.

Igra je sve više ličila na onu šampionsku, da bi u ovom trenutku bila možda na istom, ako ne i na većem nivou. Zablistali su neki novi klinci kao Žižović, Đurić, Avdć. Smajić, Vidić, Mitrović, Džidić vratili su se u staru formu, Kordić je nakon ozlijede postao ono što nam treba rasni centrafor koji zabija iz svih pozicija.

Igra se napadački i kod kuće i na strani i takva igra je donijela i tri gostujuće pobjede, a u Mostaru je samo Široki uzeo pola plijena. I to na samom početku prvenstva, sada mu to ne bi uspjelo. Možda jedina utakmica u kojoj nismo pružili dobru igru je ona na gostovanju kod Željezničara, i samo smo tu zasluženo izgubili.

Ostale izgubljene bodove možemo zahvaliti lošoj sreći i neuigranosti momčadi, ali i teškoj krađi u Posušju kada su nam ukradena tri boda. Ne mogu sada da se ne osvrnem i na krađu u Kupu kada smo brutalno pokradeni u Modriči, od sudaca koji su po direktnim naredbama Jelića pokrali Zrinjski i izbacili ga iz kupa. Više od poraza boli nekorektan odnos domaćina prema našim igračima i članovima uprave.

Istih tih igrača I članova uprave Modriče koji su dobar dio godine proveli tu u Mostaru, i gdje im niko nije rekao ni ružnu riječ. Ali eto to je realnost ove države i ove lige.

Koji je domet sada Zrinjskog? Još kolo do kraja prvog dijela prvenstva, u kojem dočekujemo tu istu Modriču direktnog protivnika za vrh. Pobjedom u koju niko ne sumnja stječemo vrlo dobre izglede da se u proljeće umiješamo u bitku za titulu. Šef struke Blaž Slišković najvljuje tu borbu i vjeruje da će je moći i ostvariti. Uz ovaj fond igrača, i uz Joldića koji se vraća na proljeće te Diarra koji još čeka na papire za ugovor i Amananka koji čeka prijelazni rok bit će to sastav koji će sigurno odlučivati o novom nogometnom prvaku. Na radost svih nas koji volimo Zrinjski i koji smo uz njega bez obzira na plasman.

Ko se zadnji smije najslađe se smije!!!

VOLJEN I STVOREN DA ŽIVI VJEČNO 19-Z-05

zrinjski.info

- 20:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 19.11.2005.

KAKO SE "TOPIO" ČELIK

Pobjednički niz se nastavlja.
Danas je Zrinjski u predposljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva pobijedio u Zenici ekipu Čelika sa rezultatom 2:0.
Utakmica nije dobro počela za Plemiće, jer je sudac već u drugoj minuti, u prvom napadu Čelika, nakon starta golmana Mitrovića nad domaćem igračem, dosudio jedanesterac za Čelik. Džidić, iz sastava domaćih, izvodi jedanesterac ali Mitrović brani udarac i rezultat ostaje nepromjenjen.
Nedugo zatim u sedmoj minuti Krešimir Kordić dovodi Zrinjski u vodstvo od 0:1.
Nakon toga napadi Plemića ne prestaju, što je urodilo polodom u 26. minuti kada je strijelac bio Smajić za 0:2, nakon dobrog prodora i driblinga Žižovića.
Drugo poluvrijme domaćini su, nakon trostruke izmjene u poluvremenu, krenuli malo agresivnije, međutim danas je izvrsno funkcionirao srednji red Plemića tako su svi napadi domaćih završavali na sredini terena i nisu imali nekih velikih prigoda za postizanje gola, a gosti zadovoljni rezultatom znalački sačuvali rezultat do kraja utakmice.
Plemići su osvojili vrlo važna tri boda koji ih i dalje ostavljaju u samom vrhu tablice.
Idemo dalje...
Image Hosted by ImageShack.us
(foto arhiva)


- 22:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.11.2005.

TARAMBA: IDEMO NA POBJEDU!

Kolega s portala zrinjski.info obavio je kratak razgovor sa pomoćnim trenerom Zrinjskog Vladimirom Skočajićem - Trambom o predstojećem gostovanju u Zenici.

Image Hosted by ImageShack.us

Uoči veoma važne utakmice Zrinjskog i gostovanja u Zenici porazgovarali smo sa pomoćnim trenerom Zrinjskog nogometnom legendom Mostara Vladimirom Skočajićem popularnim Tarambom.Mnogi su mišljenja da je upravo on itekako zaslužan za dobru igru i formu naših nogometaša u posljednjim mečevima(sem Željezničara) pa nogometni puk Mostara i Hercegovine itekako interesira šta misli Taramba o predstojećoj utakmici protiv Čelika u Zenici.

Šta mislite o predstojećem meču u Zenici?

Trebali bi nastaviti ovaj niz sada, mislim da bi trebali odigrati dobro i pobijediti sada kada je najpotrebnije.Međutim treba to ući i u glave igrača i da će i oni shvatiti da je klub u prilici da se popne koju stepenicu više i nadam se da će igrači dati sve od sebe.I vjerujem da ćemo se vratiti sretni sa bodovima u Mostar.

Znači igraćete napadački u Zenici?

Igraćemo napadački, jedino tako Zrinjski i zna igrati i vjerujem u pobjedu protiv Čelika.

Da li se zna sastav za Zenicu?

Sastav se još ne zna, sve će biti po potrebi, i bilo da igramo sa jednim ili dva špica igraćemo sigurno napadački.

Ovaj put nema izostanaka?

Ne svi smo na broju, vraćaju se svi kartonirani igrači, idemo na put kompletni.

Navijače itekako zanima šta je sa Diarrom?

Vjerujem da će on biti tu zadnje kolo da se predstavi publici, papiri su u redu i treba još da stigne taj certifikat iz nogometnog saveza.

Za kraj šta poručujete navijačima?

Navijačima poručujemo da idemo na pobjedu, i da ćemo se ako uspijemo pobijediti itekako umiješati u borbu čak i za titulu državnog prvaka.


zrinjski.info



- 11:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.11.2005.

DAN NAKON SLOBODE

Dan nakon vrlo dobre igre i pobjede nad Slobodom u 12 kolu Premier lige BiH, emocije se ne stišavaju.Stalno smo na samo jedan korak od vrha, a kada treba taj korak napraviti spotaknemo se.Prošli put na Grbavici, premda se nadam da se to više neće dogoditi.Jučerašnja igra nalikovala je na onu prošlogodišnju šampionsku, koliko samo izrađenih akcija, koliko šansi i na kraju 4 gola su ono što vraća gledatelje na stadion.Šteta što je jučer bilo samo 3000 gledatelja, nažalost naši izvjestitelji i to smanjuju.Pored ignoriranja federalnih i državnih medija i laži o Zrinjskom još i domaći novinari iskrivljuju sliku, valjda im je teško pogledati ima li itko na gornjoj tribini.

Ali eto njima na čast, ionako smo navikli da iskrivljuju sliku o nama i našem klubu.Gosti iz Tuzle nisu nimalo bezazlena ekipa.Skup znalaca sa iskustvom i svakako su tvrd orah svakome, a i tradicija nije na našoj strani.Ali jučerašnjom igrom naši nogometaši bi pobijedili i mnogo, mnogo jačeg protivnika.Užitak je bilo gledati igru kratkih pasova u našem veznom redu, driblinge sa bokova, centaršuteve a na kraju i golove, uostalom zbog njih se i dolazi na stadione.

Mitrović siguran kao i uvijek, ništa nije mogao učiniti kod gola.Vidić šef obrane i njen stup, odlično obavio posao i na kraju postigao i gol, Džidić bez greške kapitenski, Landeka juče iznenadio vrlo dobrom igrom, borio se ko lav i pokušavao i u napadu, Kordić imao je šansi i promašivao, ali uvijek u šansi, zna doći do prilike i na kraju i izjednačio rezultat.Umjesto njega ušao Vasilj i odma zabio i to je sve što je učinio.Smajić fenomenalan, koliko samo tačnih lopti, čovjek koji je čas pred svojim čas pres protivničkim golom, šlag na kraju i postignuti gol.Gagro odlično odradio posao bez greške, Ćorić takođe bez zamjerke.Avdić trudio se trčao navlačio protivnika imao i neke šanse ali juče ga nije htio gol.Umjesto njega ušao razigrani Marić, imao dobru priliku pucao ali golman sjajno obranio.Žižović, valjda se i sada gostujućoj četvorki vrti u glavi koliko ga je puta predriblao, sjajan pregled igre, probijanje strane i točna dodavanja, igrač utakmice u svakom pogledu.Žuržinov ušao umjesto njega ali nije dovoljno igrao da bi ga ocijenio.Đurić se potpuno uklopio u sjajni vezni red.

Ultrasi dobar dio drugog poluvremena fenomenalani, dali su onu inekciju igračima kada im je bila najpotrebnija.Sve u svemu odavno nije bilo ugodnije nedeljno poslijepodne na stadionu pod Bijelim brijegom.

zrinjski.info

- 20:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.11.2005.

PLEMIĆI "ZASOLILI" SOLARIMA

Plemići nastavljaju sa odličnim igrama. Danas su svladali tuzlansku Slobodu rezultatom 4:1, iako je rezultat mogao biti drastično veći, ali krenimo redom:
Zrinjski odlično otvara utakmicu, od samo početka se krenulo po pogodak, redaju se prigode Kordića nekoliko puta, strahoviti udarac Landeke sa oko 25 metara zaustavlja vratnica, probaju Žižović, Smajić....ali sreća spašava tuzlake uz dvije-tri dobre obrane golmana gostiju, uz stalni pritisak Zrinjskog na odmor se odlazi rezultatom 0:0. Treba spomenuti da gosti u prvom poluvremenu iako nisu igrali čisti "bunker", nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti golu Zrinjskog, jer je srednji red odlično funkcionirao i daleko od gola zaustavljao napade gostiju.
Drugo poluvrijme počinje sa još dvije prigode Zrinjskog, a onda u 50-oj minuti, kako to obično bude nakon bezbroj propuštenih prigoda, gosti izvode brzi kontranapad i dolaze u vodstvo od 0:1.
Na sreću Plemići ne prestaju sa napadima i već nakon sedam minuta, poslije školski izvedenog slobodnog udarca, Kordić postiže glavom pogodak za poravnanje rezultata.
Tu ne prestaju napadi, dapače, već nakon desetak minuta Zrinjski je riješio utakmicu, prvo je na jedan centaršut naletio Smajić i doveo Plemiće u vodstvo, da bi nakon par minuta Vasilj koji je tek ušao u igru povisio rezultat na 3:1.
Poslje toga gosti su se očigledno pomirili sa porazom tako da nisu ni pokušavali nešto napraviti, izvrsnu akciju izveo je Marić koji je ušao u drugom poluvremenu, ali je golman gostiju to obranio, da bi Vidić u posljednjim trenucima susreta postigao pogodak za konačnih 4:1.
S nova tri boda Plemići su se učvrstili u vrhu tablice tako je za očekivati na će tu prezimiti jer do kraja jesenjeg dijela prvenstva ostala su dva kola. Slijedeći vikend Zrinjski ide u goste zeničkom Čeliku koji slabo u zadnje vrijeme igra tako da je za očekivati nezgodno gostovanje, jer se domaćin mora grčevito boriti za svaki bod, ali se nadamo da će Plemići odigrati dobru partiju i probati ostati neporaženi.
Idemo dalje....

- 23:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.11.2005.

SENEGALAC DIARRA NAPOKON PLEMIĆ!

Lamine Diarra mladi reprezentativac Senegala napokon će zaigrati za Zrinjski. Novi Plemić stigao je iz Senegala prije gotovo tri mjeseca i od tada trenira sa Zrinjevcima. Već na prvom treningu Diarra se nametnuo kao pravo pojačanje, ali se do danas nije mogao nastupati za Zrinjski. Razlog, prevelika odšteta koju je potraživao njegov nogometni klub. Odšteta za naše uvijete bila je više nego velika, a u par navrata činilo se da će Zrinjski odustati od ovog igrača.

Ipak, danas na sreću svih navijača, ali ponajviše na sreću Stručnog stožera Plemića, Diarra je dobio papire koje je Zrinjski proslijedio Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Pravo nastupa za Plemiće Diarra bi trebao imati već ove jeseni, a najkasnije da će ga Ultras-i i ostali navijači Zrinjskog vidjeti već u okviru zadnjeg kola protiv Modriče. Postoji čak i solucija sa Diarra zaigra već u Zenici protiv Čelika.

Sigurno da bi ovaj nogometaš trebao biti veliko pojačanje, jer barem kao takav se pokazao na treninzima i trening utakmicama. Diarra je odličan igrač sredine terena sa jakom ofanzivnom igrom. Zna sve sa loptom i ima odličan pregled, dribling, a snalazi se i pred protivničkim vratima

zrinjski.info

- 17:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.11.2005.

POLOVIČAN USPJEH OBITELJI ZRINJSKI

Naši sportski kolektivi imali su polovičan uspjeh za vikend koji je za nama.

*** Naravno u vrhu interesiranja su naši nogometaši koji su poraženi na Grbavici. Naravno da se sport sastoji od pobjeda i poraza, ali jednostavno boli kada se izgubi bez imalo žara. Naši nogometaši su se juče predali bez ispaljenog metka, ili nisu imali motivacije, ili su podlegli pritisku, na stručnom je stožeru da to ocijeni. Od svih igrača vrijedi istaći kapitena Džidića, koji je odigrao kapitenski, i eurogol Vlade Sliškovića. Pokušaje Avdića i Kordića a ostalo nije vrijedno pomena. Šteta za takav pristup igri, Željezničar je juče kao nikada bio zreo za poraz.

*** Košarkaši Zrinjskog su svoju snagu pokazali na premijeri sezone protiv Radnika iz Bijeljine. Gosti ni u jednom momentu nisu imali šanse protiv naših košarkaša. Pobjeda od 29 poena razlike (103-72), mogla je biti i puno veća da trener Zelenika nije dao priliku i onima koji nisu u prvoj opciji. Naši košarkaši su pokazali da će u ovom prvom dijelu natjecanja voditi glavnu riječ. Vrijedi istaći Perajicu, Mašića, Dedića i Šarenca koji se prvi put predstavio domaćoj publici. Takođe i čudo od djeteta Bogdanović odigrao je i više no dobro.

*** Košarkašice Zrinjskog su bile na neugodnom gostovanju u Brčkom kod ekipe Brčko Distrikt. Nažalost nisu uspjele pobijediti, domaće su slavile sa 69-64. Ovo ne treba pokolebati naše mlade košarkašice, već idući tjedan slijedi popravni na svom parketu.

*** Rukometaši Zrinjskog nastavljaju sa dobrim igrama, i naravno sa pobjedama. Ovaj put su gostovali u Travniku kod tamošnjeg Borca. Naši rukometaši nisu ostavljali puno nade domaćinima. Vodili su cijelu utakmicu i na kraju zasluženo slavili sa 31-27. Bolji od ostalih bili su Mandarić i Boban.

*** Rukometašice Katarine igrale su na svom parketu sa ekipom Ilidže. Mlade rukometašice Katarine igraju odlično i ovaj put su bez većih problema slavile. Na kraju susreta rezultat je bio 32-27 u korist Katarine. Ponajbolja kod domaćih bila je Marinela Orlović.

*** Aktualne prvakinje rukometašice Zrinjskog bile su ovaj vikend slobodne. Naime njihove protivnice ekipa Vrbasa izbačena je iz lige zbog dugova, pa su naše rukometašice bile prisiljene odmarati.

zrinjski.info





- 22:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 05.11.2005.

PORAZ NA GRBAVICI

Zrinjski je danas izgubio utakmicu u Sarajevu od Željezničara rezultatom 3:1.
Prema svim izvješćima utakmica nije bila loša, što se tiče igre, ali eto desio se poraz. Iznenađujuće je da smo primili gol u prvoj minuti što se očigledno odrazilo na tijek utakmice. Drugi pogodak smo primili iz jedanesterca, nakon čega smo smanjili na 2:1 euro golom Vladimira Sliškovića, ali smo opet primili gol u zadnjim trenucima susreta i na kraju je završilo 3:1.
Zanimljivo je da je utakmicu promatrao iznimno mali broj gledatelja, po izvjšćima između 600 i 700, od čega oko 70 Ultrasa koji su išli sa jednim autobusom i nekoliko osobnih vozila, što je slika stanja kluba sa grbavice, ali to je njihov problem.
Očito je mnogo nedostajao Vidić kao stub obrane (tri žuta kartona), ali što je tu je, slijedeći vikend u Mostar dolazi tuzlanska Sloboda i treba se odmah okrenuti toj još jednoj važnoj utakmici.
Idemo dalje...



- 21:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.11.2005.

SVI NA GRBAVICU!!!

Iz kluba navijača su pozvali sve Ultrase da se prijave za organiziran odlazak na derby kola koji se igra na sarajevskoj grbavici protiv Željezničara u subotu 5.11.2005. u 13.30 sati.
Okupljanje navijača je u subotu u 09.00 sati na Rondou odakle polaze autobusi.
Utakmica je vrlo važana za oba tima radi pozicije na tablici tako se da se očekuje dobra igra normalno pobjeda ili bar bod da se osvoji i učvrsti pozicija u vrhu.
Iako Blaž Slišković nemože računati na Vidića zbog žutih kartona, a još se ne zna za Žužinova hoće li moći nastupiti zbog ozljede,očekujemo dobru igru jer u ovome trenutku smo u boljoj formi, jedino ako ljudi u crnom opet na odrade svoj prljavi posao u što smo se uvjerili nekoliko puta.
Ipak se nadati poštenom suđenju i osvajanju bar jednog boda.
Idemo dalje....
Image Hosted by ImageShack.us




- 21:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.11.2005.

METODA POŠTENA PREMA IGRAČIMA

Mitrović – Vidić, Džidić, Milas – Ricardo Costa, Papić, Kerkez, Muslimović – Smajić – Rajović, Karoglan. Svi koji su pratili Zrinjski u prošloj sezoni, taj sastav su znali napamet. Milasa koji je otišao u Belgiju u proljetnom dijelu prvenstva zamijenio je Milošević, a malo više igrao je i Zeba koji se nametnuo na pripremama za drugi dio sezone. Iskusni trener Franjo Džidić forsirao je isti sastav, a nije mu se moglo zamjeriti jer je Zrinjski konstantno bio na vrhu.

''Standardnost sastava je najvažnija'', poučak je s kojim se rukovodio Džidić. Nije jedini, što više, tako razmišlja devedeset posto nogometnih trenera. Možda i više!

Sadašnji trener Zrinjskog i izbornik reprezentacije BiH Blaž Slišković nije takav trener. Poučak kojim se on rukovodi je dijametralno suprotan od Džidićevog.

''Standardnost sastava nije dobra. Jednostavno, mislim kako nije dobro da igrači već u utorak znaju koji sastav će istrčati u subotu ili nedjelju. Zašto? Zato što oni koji znaju da će igrati, utakmicu ne čekaju maksimalno koncentrirani, isto kao ni oni koji znaju da neće igrati. Bio sam igrač i sjećam se kako sam razmišljao. Znao sam da ću igrati i onda bih se zaje… na treninzima. Želim da svaki igrač zna da je u kombinacijama i da maksimalno radi preko tjedna, jer samo tako svaki od njih može dati maksimum i na utakmici'', smatra Slišković čemu je potvrda da ni u jednoj utakmici ove sezone nije počeo isti sastav.

Je li ovakva Sliškovićeva metoda dobra ili ne ostavljamo stručnjacima da raspravljaju, ali sigurno da je poštenija prema igračima. Velike rošade u sastavu u prvih pet kola donekle su bile razumljive, jer je Slišković došao nekoliko dana prije početka prvenstva i iz utakmice u utakmicu tek upoznavao igrače i tražio najbolje rješenje.

Ipak, u posljednjih nekoliko utakmica Slišković pokazuje da je trener koji radi po osjećaju koji ga vrlo rijetko prevari. Kordić je briljirao u prvoj utakmici Kupa protiv Modriče (dva pogotka i asistencija), ali tri dana poslije u Bihaću nije igrao ni minute. U napadu je započeo Avdić koji je načeo mrežu Jedinstva.

Josip Papić protiv Leotara nije bio ni među osamnaest, ali je tri dana poslije Modriče u Kupu kao i utakmici u Bihaću bio u početnom sastavu te bio jedan od najboljih. Mladen Žižović je protiv Sarajeva i Žepča bio na hlađenju, ali je od sedmog kola ponovno standardan i također jedan od najboljih.

''Momčad vodim po osjećaju. Tako radim sada u Zrinjskom, tako sam radio u Hajduku, ranije u Brotnju… Svugdje je donijelo rezultat i tako ću nastaviti'', govori Slišković.

Mnogi treneri će sigurno osporiti ovakvu metodu vođenja momčadi, ali jedna stvar se ne može osporiti. Slišković dobro vodi Zrinjski! Mnogi skeptici predviđali su sporednu ulogu aktualnom prvaku ove sezone, neki su čak predviđali borbu za ostanak… Kao da su zaboravili da je Slišković trener koji je dokazao da zna izvući momčad iz apatije.

S reprezentacijom radi čuda iako mu mnogi zamjeraju kako je vodi, a ti isti samo mogu pogledati kakvu je BiH igrala ulogu u kvalifikacijama za SP 1998., EP 2000. i SP 2002., a kakvu pod Sliškovićevom palicom u kvalifikacijama za EP 2004. i SP 2006. Netko će reći da je dobio otkaz u Hajduku, ali lako je zaviriti u arhiv i vidjeti da je Splićane preuzeo na petom mjestu sa osam bodova zaostatka za tada prvoplasiranim Interom, a ostavio na liderskoj poziciji s tri boda ''viška'' i u polufinalu Kupa. Uspjeh Sliškovića još je veći kada se zna da je tadašnja momčad Hajduka nekvalitetnija nego današnja (nije bilo Pletikose i Kranjčara) koja nakon četrnaest kola za Dinamom zaostaje čak sedamnaest bodova.

Vratimo se na one skeptike koji su predviđali krah Zrinjskog u ovoj sezoni, akojima su Slišković i njegovi igrači zatvorili usta. Baka polako, ali sigurno vodi Zrinjski prema samom vrhu. Još mnogi ne žele povjerovati, ali ljestvica pokazuje da je Zrinjski sve bliže Širokom, Sarajevu i Modriči.

Slišković puno rotira, ali kostur momčadi je ipak našao – Mitrović na vratima, Džidić, Vidić i Gagro u zadnjoj liniji, Smajić na desnom boku, Landeka, Žižović i Đurić u veznom redu. Najviše mijenja na lijevom boku (Žuržinov / Krešić) i napadu (Avdić / Kordić). Papić je konstantno između prvog sastava i klupe. Minutaža Borisa Marića protiv Leotara i Jedinstva kao i postavljanje Vasilja u prvi sastav protiv Orašja zorno pokazuje kako Slišković daje igračima do znanja da nitko nije zaboravljen.

Mario Pandža / zrinjski.info

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Image Hosted by ImageShack.us
< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

TABLICA
sezona 2006/2007

1.Sarajevo15 1023 19:11 32
2.Zrinjski15 915 39:21 28
3.Široki B.15 825 21:15 26
4.Orašje 15 7 3 5 22:14 24
5.Velež 15 7 3 5 24:20 24
6.Modriča 15 735 21:17 24
7.Slavija 15 7 0 8 20:19 21
8.Borac 15 7 0 8 24:24 21
9.Žepče 15 6 3 6 17:19 21
10.Posušje15 627 20:23 20
11.Čelik 15 627 13:17 20
12.Jedinstvo1561820:33 19
13.Željezničar1545621:20 17
14.Sloboda1552817:27 17
15.Leotar 15 519 16:25 16
16.Radnik 15 5010 12:20 15
Image Hosted by ImageShack.us
OSOBNA KARTA KLUBA
- osnovan 1905
- zabranjen rad klubu 1945 (što li?)
- obnovljen rad 1992
- najveći uspjeh: PRVAK 2004/2005
- adresa:Stjepana Radića 45
88000 Mostar
- tel: +387 36 321 507
- stadion HŠK Zrinjski (Bijeli Brijeg)
kapacitet 20.000
- navijači: ULTRASI

OBITELJ ZRINJSKI

-HŠK ZRINJSKI-nogomet
-HKK ZRINJSKI-košarka-m
-HŽKK ZRINJSKI-košarka-ž
-HRK ZRINJSKI-rukomet-m
-HŽRK ZRINJSKI-rukomet-ž
-HBK ZRINJSKI-boks

*svi klubovi iz naše obitelji se takmiče u prvim (premijer) ligama

Counter

Free Image Hosting at www.ImageShack.us grafit - falluja iraq Free Image Hosting at www.ImageShack.us stadion Free Image Hosting at www.ImageShack.us bakljada Free Image Hosting at www.ImageShack.us fešta prvaka