Hotel u Zagrebu

< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

27.06.2013., četvrtak

Hoteli u Zagrebu uputit će vas u otkrivanje zagrebačkih tajni

smjestaj u zagrebackom hotelu Zagreb i hoteli i u mjesecu svibnju potvrdili su da je hrvatska metropola nezaobilazno odredište brojnih turista. Podaci za smještaj u Zagrebu i broj noćenja pokazuju da je zabilježen porast od 18 posto u odnosu na svibanj prošle godine. Bilo je ukupno i 14 posto više turista, što je odlična uvertira za ljetne mjesece i središte turističke sezone za koju se vjeruje da bi trebala nadmašiti lanjske rekorde. Tome će zasigurno pridonijeti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, zahvaljujući čemu Zagreb postaje prava europska metropola i sjajna 28. zvjezdica u elitnoj europskoj obitelji.

Mnogi će htjeti upoznati najmlađu članicu ugledne zajednice, a zagrebački hoteli spremni su za predstavljanje u najboljem svjetlu. Događanja u gradu je više nego ikad prije, a ljeto će biti ispunjeno bogatom kulturnom ponudom, izložbama, predstavama, koncertima i festivalima. Odlično zagrijavanje bio je INmusic festival na Jarunu, a nastavlja se u sličnom tonu festivalom fantastičnog filma u CineStar Branimir Centru, na ljetnoj pozornici kina Tuškanac i u kinu Europa, međunarodnim festivalom novog kazališta Eurokaz u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagrebačkom kazalištu mladih, Hrvatskom narodnom kazalištu, Zagrebačkom plesnom centru i kazalištu Gavella, plesnim večerima na Zrinjevcu u sklopu Zagrebačkog vremeplova, cjelodnevnom zabavom na Strossmayerovom šetalištu, a ljubitelji pirotehnike mogu uživati u popularnom međunarodnom festivalu vatrometa na Bundeku. Klovićevi dvori do srpnja nude upoznavanje Picassovih djela, a glazbeni ljetni program, među ostalim će u srcu ljeta popuniti Iron Maiden i Robbie Williams.

Ali to nije sve

Osim toga, turisti koji rezerviraju smještaj u Zagrebu tijekom ljetnih mjeseci neće ostati razočarani ostalim zanimljivostima koje im hrvatska metropola pruža. Jedna se može izdvojiti kao vrlo neobična jer daje drugu stranu priče o Zagrebu. Ne odnosi se na klasične priče o povijesti i razvoju grada, najznačajnijim spomenicima i važnim imenima i uspomenama, već na nešto sasvim drugačije. Tematski je obilazak grada nazvan 'Secret Zagreb Walks', ali se Zagreb upoznaje kroz mitove i usmene predaje. Uz pratnju stručnog vodiča, u ponudi su dva obilaska, prva je tura duhova 'Opsjednuti Zagreb', koja će posjetitelje upoznati s najjezovitijim lokacijama grada, a druga 'Uspavani zmaj ' koja znatiželjne vodi kroz priče o zmajevim i zmijama.

Potraga za davno zaboravljenim dušama

Prvi obilazak, kao što i sam naziv govori vezan je uz večernji posjet starim mjestima i ulicama zagrebačke povijesti, kućama za koje se vjeruje da su opsjednute, napuštenim grobljima, a otkrit će tko su bili tajanstveni gradski stanari. Putovanje u svijet zmija i zmajeva dio je drugog obilaska koji uključuje mistične priče o zmijskim legendama. Samo jedna od njih je da podno grada postoje tuneli koji vode do utvrde Medvedgrad, a u kojima ukleta zmijska kraljica čuva izgubljeno medvedgradsko blago. Zainteresirane za reptilsku predaju oduševit će priče o zagrebačkim misterijima.
Nešto drugačiji Zagreb i neobičan svijet duhova, zmija i zmajeva može se upoznati dva puta tjedno. Za turiste su obilasci organizirani na engleskom jeziku, a za domaće posjetitelje na hrvatskom. Mjesto okupljanja je Kamenita i Radićeva ulica pod Kamenitim vratima za potragu za duhovima, a za zmajevima, fontana ispred zagrebačke katedrale.

Oznake: Zagreb, Hrvatska, putovanje u zagreb, događanja u zagrebu, hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu


- 12:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2013., utorak

Zagreb 30. lipnja postaje središte Europe

eu Hrvatska će 1. srpnja postati članicom velike europske obitelji – Europske unije. Povodom povijesnog trenutka, Zagreb je pripremio veliku cjelodnevnu proslavu za 30. lipnja kada će hrvatska metropola zablistati u posebnom svjetlu. Očekuje se dolazak velikog broja uglednih državnika, ali i turista i posjetitelja koji će rezervirati smještaj u Zagrebu i sa Zagrepčanima proslaviti ovaj važan dan. Hoteli u Zagrebu bit će ispunjeni do posljednjeg mjesta, kao i ulice grada kojima će se, prema najavama, oriti glazba, veselje i prekrasna slavljenička atmosfera.
Za organizaciju obilježavanja središnje proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju zadužena je posebna radna skupina Hrvatske vlade koja je objavila neke detalje kako će dugo iščekivani događaj izgledati, na kojim lokacijama će se slaviti, gdje će se držati povijesni govori i kako će se otprilike svečana ceremonija odvijati. Iako će veći dio spektakla ostati tajna do neposredno nekoliko dana prije početka, za sada dostupne informacije potvrđuju da će za više od pet milijuna kuna koliko je predviđeno proračunom, biti priređena proslava kakva i dolikuje povijesnom događaju.

Slavit će se na četiri pozornice u gradu

Središnja proslava priprema se na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, a za zanimljivi scenarij zadužena je ugledna kazališna i operna redateljica Dora Ruždjak Podolski. Program za građane počet će od 20 sati i 30 minuta na čak četiri pozornice. Izvođači, voditelji i zabavljači još nisu poznati. Do sada je potvrđeno tek da će okupljanje i proslava na državnom vrhu početi puno ranije. Tako će već od 16 sati Zagreb i hoteli primati visoke uzvanike i političke predstavnike država članica Europske unije. Okupit će se u Banskim dvorima, obaviti službeno fotografiranje ispred sjedišta Vlade i Sabora u samom središtu grada na Markovom trgu, a potom svečano večerati u Klovićevim dvorima. Nakon toga, pridružit će se proslavi s građanima i njihovim gostima.
A njima, obzirom da se očekuje velik broj sudionika koji će htjeti biti dio velikog spektakla, neće biti lako pronaći smještaj u Zagrebu. Brojni hoteli u Zagrebu spremni su za najavljene gužve i da se Europi predstave u najboljem svjetlu jer Hrvatska sada postaje dio elitnog dijela Europe.

Dugo se čekalo na pristupanje

Hrvatska je prošla dugačak i naporan put prije nego što je 9. prosinca 2011. godine u Bruxellesu potpisala Ugovor o pristupanju. Priča je započela 2003. godine kada se prijavila za članstvo u ugledno društvo europskih demokracija, a status službenog kandidata dobila je 2004. Pregovori su počeli godinu kasnije i pred Hrvatskom je bio težak posao ispunjavanja svih zahtjeva Europske unije u 35 poglavlja i mukotrpnog usklađivanja zakonodavstva. Nakon podosta kritika i preporuka kako i što promijeniti, 2011. izvršena je i posljednja zadaća i Hrvatska je mogla početi slaviti. Preostalo je samo čekati ratifikaciju ostalih zemalja članica. Manji problem pojavio se tek sa susjednom Slovenijom, ali se pronašao kompromis u sporu oko Ljubljanske banke i Hrvatska je dosanjala svoj europski san.

Proslavit će ga na najljepši mogući način, a osim u Zagrebu, gdje će 30. lipnja biti najsvečanija atmosfera, manje senzacionalne proslave očekuju se u ostalim hrvatskim gradovima. Ulazak Hrvatske u europsku obitelj proslavit će se i samoj u Europskoj uniji. Tako je za 1. srpnja u Strasbourgu zakazana sjednica Europskog parlamenta na kojoj će svečano biti primljeno 12 hrvatskih zastupnika, a svečanost hrvatskog primanja bit će 3. srpnja u Bruxellesu.
- 09:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Open air festival nestrpljivo čekaju i hoteli u Zagrebu

festival Hoteli u Zagrebu koji omogućavaju smještaj u Zagrebu, redovito za vrijeme održavanja različitih događanja u hrvatskoj metropoli bilježe zadovoljavajuću popunjenost svojih kapaciteta. Bili to koncerti poznatih glazbenih zvijezda, zanimljive međunarodne umjetničke izložbe, kazališne predstave, filmske premijere ili sportske utakmice, intenzivno se traže apartmani, hoteli, hosteli i sobe. Zagreb srećom ima više od stotinu objekata za smještaj u Zagrebu na raznim lokacijama. Najviše ih je u središtu grada, gdje su uglavnom hoteli najviše razine kvalitete i usluge, ali su dobro pokriveni i ostali dijelovi Zagreba i četvrti.

To je vrlo važno jer se ne vežu sva događanja samo uz središte Zagreba. Posebice kada je riječ o koncertima, glazbenim ili sportskim spektaklima. Za to su predviđeni posebni prostori koji se nalaze uz glavne gradske prometnice ili obilaznice, poput recimo najveće dvorane u Hrvatskoj – Arene Zagreb na Laništu, dvorane Dražena Petrovića kod Cibone ili Doma sportova na Trešnjevci. Za održavanje koncerata, zabavnih i sportskih priredbi također su popularna i dva umjetna jezera u Zagrebu – Jarun i Bundek, osobito tijekom ljetnih mjeseci.

Glazba na otvorenom

Za vrijeme visokih temperatura, koncerti u prirodi, prekrasnom ugođaju i zelenilu kojim obiluju zagrebačka jezera idealan su izbor umjesto zagušljivih dvorana ograničenog prostora. I Zagrepčani i njihovi gosti to su odlično prihvatili pa već u svibnju s praznikom rada počinju mnogobrojna glazbena događanja i festivali koji traju cijelo ljeto, sve do kraja rujna. Jedan takav koji je s godinama stekao veliki međunarodni ugled je INmusic festival, najveći open air festival u Hrvatskoj.

U nekoliko dana trajanja okuplja na tisuće zaljubljenika u različite žanrove glazbe koji mogu uživati u vrhunskim izvedbama domaćih i međunarodnih glazbenih umjetnika i virtuoza. Mjesto održavanja je sasvim prikladno veličini spektakla i broju posjetitelja, jezero Jarun na Otoku hrvatske mladeži u zapadnom dijelu Zagreba. Oni koji prvi put dođu u Zagreb dobit će precizne upute kako doći, a na ulazima na Jarun prevozit će ih posebni autobusi. Osiguran je i popust za dolazak u Zagreb željezničkim prometom, ali to nije sve.

Najodvaženiji mogu kampirati

Po uzoru na slične festivale u Europi i svijetu, INmusic je za one željne dodatne zabave omogućio sedmodnevni boravak na jezeru u obliku kampiranja. Kamperi na posebnim prostorima imaju sve potrebno za idealan provod u prirodi i glazbi. Od tople vode, interneta, trgovine, pristupa električnoj energiji, a organizatori su se pobrinuli da vrijeme odmora od vrućih glazbenih ritmova mogu provesti u kupanju, sportskim aktivnostima na mnoštvu terena diljem jezera, rekreaciji, rolanju, vožnji biciklima, radionicama, izletima, posjetu Zagrebu, ali i Plitvičkim jezerima ili Mrežnici.

Oni koji nisu ljubitelji takve vrste avanture, za vrijeme održavanja festivala, od 24. do 26. lipnja smještaj u Zagrebu mogu pronaći u obližnjim hotelima i hostelima. Informacije su dostupne na službenim internetskim stranicama festivala, Hrvatske turističke zajednice i na specijaliziranim portalima koji će pomoći u lakšem snalaženju i ugodnijem boravku u hrvatskoj metropoli. Preporučit će što posjetiti i razgledati u pauzi između koncerata te kako tri dana vrhunske zabave i glazbe za koju će ove godine, između ostalih biti zaduženi Arctic Monkeysi, Antenat, Iggy And The Stoogesi, Basement Jaxxi, Bloc Party, Editorsi, Airbourne i mnogi drugi međunarodni izvođači i popularni DJ-evi iz svih krajeva svijeta, ispuniti dodatnim zanimljivim sadržajima.

Oznake: hoteli u zagrebu, hotel u zagrebu, koncerti u zagrebu, događanja u zagrebu, festival na otvorenom, festival u zagrebu, IN music


- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.