Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hotel-u-zagrebu

Marketing

Hoteli u Zagrebu uputit će vas u otkrivanje zagrebačkih tajni

smjestaj u zagrebackom hotelu Zagreb i hoteli i u mjesecu svibnju potvrdili su da je hrvatska metropola nezaobilazno odredište brojnih turista. Podaci za smještaj u Zagrebu i broj noćenja pokazuju da je zabilježen porast od 18 posto u odnosu na svibanj prošle godine. Bilo je ukupno i 14 posto više turista, što je odlična uvertira za ljetne mjesece i središte turističke sezone za koju se vjeruje da bi trebala nadmašiti lanjske rekorde. Tome će zasigurno pridonijeti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, zahvaljujući čemu Zagreb postaje prava europska metropola i sjajna 28. zvjezdica u elitnoj europskoj obitelji.

Mnogi će htjeti upoznati najmlađu članicu ugledne zajednice, a zagrebački hoteli spremni su za predstavljanje u najboljem svjetlu. Događanja u gradu je više nego ikad prije, a ljeto će biti ispunjeno bogatom kulturnom ponudom, izložbama, predstavama, koncertima i festivalima. Odlično zagrijavanje bio je INmusic festival na Jarunu, a nastavlja se u sličnom tonu festivalom fantastičnog filma u CineStar Branimir Centru, na ljetnoj pozornici kina Tuškanac i u kinu Europa, međunarodnim festivalom novog kazališta Eurokaz u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagrebačkom kazalištu mladih, Hrvatskom narodnom kazalištu, Zagrebačkom plesnom centru i kazalištu Gavella, plesnim večerima na Zrinjevcu u sklopu Zagrebačkog vremeplova, cjelodnevnom zabavom na Strossmayerovom šetalištu, a ljubitelji pirotehnike mogu uživati u popularnom međunarodnom festivalu vatrometa na Bundeku. Klovićevi dvori do srpnja nude upoznavanje Picassovih djela, a glazbeni ljetni program, među ostalim će u srcu ljeta popuniti Iron Maiden i Robbie Williams.

Ali to nije sve

Osim toga, turisti koji rezerviraju smještaj u Zagrebu tijekom ljetnih mjeseci neće ostati razočarani ostalim zanimljivostima koje im hrvatska metropola pruža. Jedna se može izdvojiti kao vrlo neobična jer daje drugu stranu priče o Zagrebu. Ne odnosi se na klasične priče o povijesti i razvoju grada, najznačajnijim spomenicima i važnim imenima i uspomenama, već na nešto sasvim drugačije. Tematski je obilazak grada nazvan 'Secret Zagreb Walks', ali se Zagreb upoznaje kroz mitove i usmene predaje. Uz pratnju stručnog vodiča, u ponudi su dva obilaska, prva je tura duhova 'Opsjednuti Zagreb', koja će posjetitelje upoznati s najjezovitijim lokacijama grada, a druga 'Uspavani zmaj ' koja znatiželjne vodi kroz priče o zmajevim i zmijama.

Potraga za davno zaboravljenim dušama

Prvi obilazak, kao što i sam naziv govori vezan je uz večernji posjet starim mjestima i ulicama zagrebačke povijesti, kućama za koje se vjeruje da su opsjednute, napuštenim grobljima, a otkrit će tko su bili tajanstveni gradski stanari. Putovanje u svijet zmija i zmajeva dio je drugog obilaska koji uključuje mistične priče o zmijskim legendama. Samo jedna od njih je da podno grada postoje tuneli koji vode do utvrde Medvedgrad, a u kojima ukleta zmijska kraljica čuva izgubljeno medvedgradsko blago. Zainteresirane za reptilsku predaju oduševit će priče o zagrebačkim misterijima.
Nešto drugačiji Zagreb i neobičan svijet duhova, zmija i zmajeva može se upoznati dva puta tjedno. Za turiste su obilasci organizirani na engleskom jeziku, a za domaće posjetitelje na hrvatskom. Mjesto okupljanja je Kamenita i Radićeva ulica pod Kamenitim vratima za potragu za duhovima, a za zmajevima, fontana ispred zagrebačke katedrale.

Post je objavljen 27.06.2013. u 12:59 sati.