Hotel u Zagrebu

< kolovoz, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

23.08.2012., četvrtak

Secesijski smještaj u Zagrebu za posjet željenom koncertu

hotel ZAGREB Grad Zagreb postao je turistički vrlo zanimljivo mjesto, a sve češće i prvi izbor velikih svjetskih zvijezda koji odlučuju svoje koncerte održati u jednoj od zagrebačkih dvorana. Ukoliko želite i odlučili ste poslušati jedan takav koncert, Palace Hotel u svojoj ponudi ima paket kojim ćete osigurati i odličan smještaj u Zagrebu.

Iako mjesec kolovoz označava svršetak godišnjih odmora i povratak poslovnim obavezama, koncertna sezona tek je na svom začetku. Ponuda u gradu Zagrebu vrlo je raznolika te, ovisno o vašem glazbenom ukusu, možete izabrati što i koga želite poslušati. Ako dolazite iz drugih gradova, Palace Hotel Zagreb osigurao je zanimljivu ponudu kojom ćete doživjeti zanimljiv koncert na potpuno drugačiji način. Nakon što kupite ulaznicu, zapišite njen serijski broj, ime organizatora te naziv koncerta. Navedene ćete podatke, kada rezervirate smještaj u Zagrebu, dostaviti Palace Hotelu. A evo i što vas očekuje u posebnom paketu. Smještaj za dvije osobe u Comfort sobi, buffet doručak u restoranu Strossmayer, bogati Sendwich Snack za dvije osobe u sobi kako biste se okrijepili prije koncerta, kasni check-out do 16 sati te dodatnih 500 milja na Frequent Flyer računu koji je dio programa Worldhotels grupacije, čiji je član i sam Palace Hotel Zagreb.

Smještaj u Comfort sobi i obrok u restoranu Strossmayer

Palace Hotel Zagreb smješten je u prijašnjoj Schlessinger palači te je okružen prekrasnim parkom Zrinjevac, muzejima, galerijema te Akademijom znanosti i umjetnosti. Smještaj u Zagrebu u ovom okruženju već je poseban doživljaj, a interijer hotela upotpunjuje cjelokupni dojam. Uređen je u stilu tradicionalne secesije te odiše prisnošću i toplinom. Svaka od 118 ponuđenih soba odiše spomenutim ozračjem, a u ponudi hotel u Zagrebu ima i tri apartmana te dva polu-apartmana. Ukoliko rezervirate smještaj kao posebnu ponudu za odlazak na koncert, prenoćit ćete u Comfort sobi koja je opremljena klima uređajem, satelitskom i Pay televizijom, mini barom, sušilom za kosu te privatnim sefom za sve vaše drage i vrijedne predmete. U sobi možete neograničeno koristiti internet, a na raspolaganju vam stoji i posluga sve do 23 sata. U cijenu noćenja uključen je i buffet doručak u restoranu Strossmayer koji je opremljen stilskim namještajem čime pruža šarmantnu atmosferu za gastronomske užitke. Restoran ne posjećuju samo gosti hotela kada rezerviraju smještaj u Zagrebu, nego ga posjećuju i mnogobrojni zagrebački sladokusci zbog vrhunskog šefa kuhinje Ivice Štrumla koji priprema izvrsne delicije. Zanimljivost koju je uveo ovaj hotel u Zagrebu je i baštinski jelovnik sa sadržajem mnogih tradicionalnih jela, od kojih se posebno ističu zagorski štrukli koji će vam posebno prijati nakon odmora od koncerta.

Prisno okruženje za nove avanture

Kasni check-out iz hotela, koji vam je osiguran u ovoj posebnoj ponudi omogućit će vam i razgledavanje grada čije se glavne znamenitosti nalaze u neposrednoj blizini. Kada se upoznate sa svime što vam se nudi, uz pomoć prijateljski raspoloženog osoblja, poželjet ćete se vratiti u ovaj hotel u Zagrebu za svoj odmor kada će vas vrlo rado dočekati. Osim posebnog doživljaja samog koncerta u pamćenje će vam se ''urezati'' cijela proživljena avantura.


- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2012., ponedjeljak

Palace Hotel Zagreb otkriva nove tajne starog Zagreba

hotel zaGREB Kada dođete u Palace Hotel Zagreb i pogledate prema sjeveru, jasno ćete vidjeti Medvednicu koja se nadvija nad Zagrebom, i na njoj bijeli Medvedgrad. Prošli put smo pričali o Gričkoj vještici i savjetovali vam da iskoristite concierge uslugu koju nudi Palace Hotel Zagreb kako bi vam organizirali turu s vodičem po Gornjem Gradu. Zagrebačka povijest prepuna je intrigantnih priča, a ovu baštinu gaji i njeguje i Palace Hotel Zagreb svojim uređenjem, uslugom i baštinskim menijem.

Nakon što ste proveli dan lutajući Gričem i slušajući zagrebačke priče i vratite u Palace Hotel Zagreb, nemojte misliti da ste gotovi sa zagrebačkim legendama. Medvedgrad skriva svoje priče, a jedna od njih, možda i najpoznatija, je priča o Crnoj kraljici. Kako bismo učinili vaš boravak u Zagrebu potpuno nezaboravnim iskustvom, Palace Hotel Zagreb će vas upoznati s legendom o Crnoj kraljici.

Je li Crna kraljica uistinu postojala?

Dakle, napuštate (privremeno) Palace Hotel Zagreb i krećete prema Medvedgradu. Na Medvednicu se možete uspeti pješice (ako ste za malo blagog planinarenja), javnim prijevozom ili automobilom. Medvedgrad je dao sagraditi zagrebački biskup Filip još u 13. stoljeću kako bi služio kao obrana Kaptolu (koji tada nije bio utvrđen) i okolnim biskupskim posjedima. U 15, stoljeću Medvedgradom je vladala Barbara Celjska, žena koja je inspirirala mit o Crnoj kraljici. Barbara je bila žena ugarsko-hrvatskog kralja Žigmunda Luksemburškog, za kojeg su je udali kada je imala 16 godina. Bavila se alkemijom i voljela odijevati u crno, i prema legendama, bila veoma, veoma zla. Imala je mnoge zvijeri, od kojih joj je omiljen bio crni gavran treniran da napadne one koji su joj se zamjerili, trgajući im kožu i kopajući oči. Nikome nije dopuštala da uđe u Medvedgrad. Posebice je bila zla prema slugama i nekada iz zabave puštala gavrana na njih. Također je svoje ljubavnike, kad bi ih se zasitila, bacala sa zidina Medvedgrada, ili ih bacala u kavez s veprom i uživala gledajući kako ih vepar ubija. Prilično zla žena, po svim pričama.

Pukni, vrag, dam ti i Medvedgrad i sebe

Kad su Turci stigli do Medvedgrada, nitko joj nije htio pomoći, obzirom da je bila zla. Prema legendi, kako bi obranila svoj Medvedgrad, obećala je vragu i Medvedgrad i sebe. I vrag je otjerao Turke. Nije joj bilo milo nakon toga ispuniti svoje obećanje pa je ponudila devet vjedara zlata onome tko je ponese tri puta oko tvrđave i tako poništi kletvu. To nije nikome uspjelo jer je vrag postavio stupice. Nakon što je umrla, pretvorila se u zmijsku kraljicu te njezine podanice i dan danas čuvaju njeno zlato.
Legendarno zlato i ostale vrijednosti najvjerojatnije se nalaze u hodnicima koji povezuju Medvedgrad s crkvom Sv. Marka ili nekom drugom lokacijom na Gornjem Gradu. Nakon rata brojni su avanturisti prekapali po ruševinama grada, potkopavši južnu kulu koja se tada urušila, no blago je ostalo neotkriveno. Kula je obnovljena 1994.

Palace Hotel Zagreb organizirat će izlet na Medvedgrad

Ovu priču bi svakako bilo ugodno poslušati u udobnosti koji nudi Palace Hotel Zagreb. No, ne biste li voljeli i uživo vidjeti te zidine s kojih je Crna kraljica bacala svoje ljubavnike, popili vode na kraljičinom zdencu i pokušali otkriti gdje se nalaze tuneli s blagom? Upotpunite svoj boravak u Zagrebu izletom na Medvedgrad koji će vam drage volje organizirati Palace Hotel Zagreb i na taj način stvorite iskustvo koje nikada nećete zaboraviti.

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.08.2012., petak

Palace Hotel u Zagrebu otkriva tajne starog Zagreba

hotel zaGREB Bilo da ste kao gost u Palace Hotel u Zagrebu došli izdaleka ili vam je Zagreb dom, zasigurno vas zanima intrigantna povijest Zagreba. Pa čak i ako vas na prvu ne zanima, čim uđete u Palace Hotel u Zagrebu i osjetite baštinsku atmosferu kojom ovaj Hotel u Zagrebu odiše na svakom koraku, nećete moći odoljeti starim zagrebačkim pričama.

Kao što Palace Hotel u Zagrebu omogućuje organizaciju kulturnih i zabavnih događaja u objekata u gradu. tako možete zatražiti da vam, kao dio svoje concierge usluge, Palace Hotel u Zagrebu dogovori turu po Griču gdje ćete imati priliku zaviriti u mračnije doba Zagreba. Najpoznatija hrvatska spisateljica, Marija Jurić Zagorka, napisala je jedan od najintrigantnijih zagrebačkih romana, Gričku vješticu. Obzirom na Heritage status koji nosi Palace Hotel u Zagrebu, kroz koji njeguje baštinska zagrebačka jela i tradiciju, upoznavanje sa zagrebačkim pričama savršeno se uklapa u identitet koji obilježava Palace Hotel u Zagrebu.

Istina o Gričkoj vještici

Grička vještica Marije Jurić Zagorke priča je o kontesi Neri koja je bila optužena kao vještica. Kao gotovo svaka priča, i ova ima svoje korijene u stvarnim događajima iz zagrebačke povijesti.
Prava Grička vještica uistinu je postojala, a zvala se Barica Cindek, pekarica i piljarica na Markovom trgu. Barica je bila dobro situirana gornjogradska udovica, lijepa i zavodljiva, prava koketa za kojom su glavu gubili svi Grički muži, kao i oni sa susjednog Kaptola. Upravo ta njena ljepota razlog je što su je optužili kao vješticu. Naime, mnogi zaljubljeni i odbijeni udvarači, povrijeđeni njenim odbijanjem, počeli su širiti o njoj lažne glasine. Pričali su da je coprnica (vještica), ljubavnica samog vraga (naravno, morao je postojati neki razlog što ih je odbila), kapetanica coprniškog ceha i ostale nevjerojatne priče.

Osim odbačenih udvarača, zavidna joj je bila i njezina konkurencija na Markovom trgu, ostali piljari, kramari i pekari. Naime, kad god bi se Barica pojavila na sajmu, svi muškarci bi pohrlili u njezin šator. Ovo je bio dovoljan razlog da i konkurencija počne širiti priče o njenim vještičjim aktivnostima.

Najveći krivac Baričinoj zloj sudbini bio je gradski notar Lacko Sale, koji se u nju pohotno zaljubio Nakon što ga je odbila i time smrtno uvrijedila, njega, uglednog građanina i moćnika, Lacko se odlučio osvetiti. U to vrijeme je jedna druga Zagrepčanka bila pod istragom zbog navodnog coprnjaštva, te joj je Lacko ponudio da će je, ako optuži Baricu tijekom svoje parnice pred slavnim sudom, poštedjeti mučenja. Ova je to i učinila, iako time nije izbjegla mučenje, i time je Barica i službeno optužena kao coprnica. Nakon par dana je požalila što je optužila nevinu Baricu i povukla svoju optužbu, no Lacko je našao još dvije Zagrepčanke optužene za coprništvo koje su svoj prst uprle u Baricu, i to je bilo dovoljno.

Jadna Barica našla se zatočena u tamnici u kuli Dverce, te su joj zabranjeni posjeti. Zahvaljujući angažmanu svoje rodbine te pomoći svog ispovjednika, s Baričinog imena je nakon nekog vremena sprana ljaga te je oslobođena optužbe i puštena iz tamnice na uvjetnu slobodu. Sve ovo se dešavalo 1743.g. i predstavlja jedinstveni primjer da je neka žena, optužena kao vještica, izbjegla lomaču i puštena na slobodu.
Iskusite i vi priče starog Zagreba

Kad stignete u Palace Hotel u Zagrebu, svakako zatražite da vam rezerviraju turu s vodičem po starom Zagrebu kako biste čuli još interesantnih detalja o pravoj i književnoj Gričkoj vještici te ostalim zagrebačkim pričama. Na taj će način Palace Hotel u Zagrebu i vrijeme provedeno u glavnom gradu ostati u živom sjećanju svakom posjetitelju.

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2012., petak

Odaberite hotel u Zagrebu za trajnu rezidenciju

Jeste li ikada razmišljali kako bi izgledalo kada bi vaš dom bio hotel u Zagrebu? Prva pomisao je sigurno: to je ekstravagantno. Druga pomisao je: to je skupo! No postoje ljudi kojima je hotel u Zagrebu dom iz potrebe, recimo ljudi koji iz bilo kojeg razloga ne mogu živjeti u svom domu (požar, poplava) ili ljudi koji koriste hotel u Zagrebu kao dom iz poslovnih potreba. Neki pak koriste hotel u Zagrebu kao dom jer im to zvuči kao avantura.
Pogledajmo malo bliže ovu ideju. Koje su prednosti i nedostaci kada je hotel u Zagrebu vaše trajno prebivalište?

Prednosti

hotel zaGREB Čista i uredna soba svaki dan - hotelske čistačice redovito će čistiti vašu sobu i kupaonu, mijenjati posteljinu i prazniti smeće. Besplatni doručak u restoranu hotela nakon kojega nećete morati prati posuđe.Besplatni bazen i fitness centar još je jedna od pogodnosti u kojoj ćete moći uživati ako odaberete hotel u Zagrebu za trajni boravak. Nema režija. Sve troškove struje, vode i ostalih komunalija plaćate u cijeni sobe. Concierge usluga. Ovo je zasigurno jedna od najvećih pogodnosti života u hotelu. Možete reći da živite u hotelu. To ne može svatko! Upoznat ćete mnoštvo novih ljudi, turista, poslovnih ljudi, zvijezda, političara itd. Moći ćete ući nepozvani na mnogo banketa, svadbenih svečanosti i ostalih zabava. Gotovo svaki hotel u Zagrebu ima zabavu ili svečanost svaki vikend.

Iako je cijena jedna od stvari koja vas može odvratiti od toga da odaberete hotel u Zagrebu za svoj dom. No, provjerite s hotelom, većina nudi povoljnije cijene smještaja za boravak dulji od 30 dana. Zatim pogledajte realnu cijenu življenja u domu. Zbrojite stanarinu ili ratu kredita kojeg plaćate za stan, režije, komunalije, namještaj, cijenu popravaka koji se dogode svako malo i podijelite s trideset. Dobiti ćete iznos dnevnog stanovanja koji se vjerojatno neće puno razlikovati od cijene hotelske sobe.

Evo nekoliko savjeta kako najbezbolnije učiniti hotel u Zagrebu vašim domom.

1. Zatražite sobu u prizemlju. Hoteli najčešće imaju drvene podove samo u prizemlju, a puno je ugodnije živjeti u sobi s lijepim drvenim parketima.

2. Nemojte zatražiti sobu koja se nalazi preblizu recepciji. Ljudi se konstantno prijavljuju u gotovo svaki hotel u Zagrebu pa nije najpametnije uzeti sobu preblizu recepciji radi buke i gužve.

3. Nemojte zatražiti sobu predaleko od recepcije. Najčešće su sobe i gosti koji su bliže recepciji tretirani bolje jer su vidljivi potencijalnim gostima hotela.

4. Nemojte računati na hotel na sve dnevne potrepštine kao WC papir, šampon, regenerator i sapun. Ukoliko koristite posebnu marku, ili proizvode veće kvalitete, kupujte ove stvari sami.

5. Nemojte ostavljati stvari u automobilu. Čak i ako ste parkirani na parkiralištu hotela. Svaka lokacija s velikom cirkulacijom ljudi je podložna razbojstvima.

6. Kupite vlastite jastuke i posteljinu. Hotelske plahte oprane su mnogo puta, i više nisu tako udobne kao nova posteljina. Jastuci također nisu uvijek najbolje kvalitete.

7. Učinite da se u sobi u kojoj odsjedate osjećate kao doma. Iako hotel u Zagrebu ima vlastiti dekor, slobodno razmjestite manje komade namještaja, postavite svoje fotografije i ostale sitnice koje će učiniti da se osjećate kao doma.


- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.