Hotel u Zagrebu

< kolovoz, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

20.08.2012., ponedjeljak

Palace Hotel Zagreb otkriva nove tajne starog Zagreba

hotel zaGREB Kada dođete u Palace Hotel Zagreb i pogledate prema sjeveru, jasno ćete vidjeti Medvednicu koja se nadvija nad Zagrebom, i na njoj bijeli Medvedgrad. Prošli put smo pričali o Gričkoj vještici i savjetovali vam da iskoristite concierge uslugu koju nudi Palace Hotel Zagreb kako bi vam organizirali turu s vodičem po Gornjem Gradu. Zagrebačka povijest prepuna je intrigantnih priča, a ovu baštinu gaji i njeguje i Palace Hotel Zagreb svojim uređenjem, uslugom i baštinskim menijem.

Nakon što ste proveli dan lutajući Gričem i slušajući zagrebačke priče i vratite u Palace Hotel Zagreb, nemojte misliti da ste gotovi sa zagrebačkim legendama. Medvedgrad skriva svoje priče, a jedna od njih, možda i najpoznatija, je priča o Crnoj kraljici. Kako bismo učinili vaš boravak u Zagrebu potpuno nezaboravnim iskustvom, Palace Hotel Zagreb će vas upoznati s legendom o Crnoj kraljici.

Je li Crna kraljica uistinu postojala?

Dakle, napuštate (privremeno) Palace Hotel Zagreb i krećete prema Medvedgradu. Na Medvednicu se možete uspeti pješice (ako ste za malo blagog planinarenja), javnim prijevozom ili automobilom. Medvedgrad je dao sagraditi zagrebački biskup Filip još u 13. stoljeću kako bi služio kao obrana Kaptolu (koji tada nije bio utvrđen) i okolnim biskupskim posjedima. U 15, stoljeću Medvedgradom je vladala Barbara Celjska, žena koja je inspirirala mit o Crnoj kraljici. Barbara je bila žena ugarsko-hrvatskog kralja Žigmunda Luksemburškog, za kojeg su je udali kada je imala 16 godina. Bavila se alkemijom i voljela odijevati u crno, i prema legendama, bila veoma, veoma zla. Imala je mnoge zvijeri, od kojih joj je omiljen bio crni gavran treniran da napadne one koji su joj se zamjerili, trgajući im kožu i kopajući oči. Nikome nije dopuštala da uđe u Medvedgrad. Posebice je bila zla prema slugama i nekada iz zabave puštala gavrana na njih. Također je svoje ljubavnike, kad bi ih se zasitila, bacala sa zidina Medvedgrada, ili ih bacala u kavez s veprom i uživala gledajući kako ih vepar ubija. Prilično zla žena, po svim pričama.

Pukni, vrag, dam ti i Medvedgrad i sebe

Kad su Turci stigli do Medvedgrada, nitko joj nije htio pomoći, obzirom da je bila zla. Prema legendi, kako bi obranila svoj Medvedgrad, obećala je vragu i Medvedgrad i sebe. I vrag je otjerao Turke. Nije joj bilo milo nakon toga ispuniti svoje obećanje pa je ponudila devet vjedara zlata onome tko je ponese tri puta oko tvrđave i tako poništi kletvu. To nije nikome uspjelo jer je vrag postavio stupice. Nakon što je umrla, pretvorila se u zmijsku kraljicu te njezine podanice i dan danas čuvaju njeno zlato.
Legendarno zlato i ostale vrijednosti najvjerojatnije se nalaze u hodnicima koji povezuju Medvedgrad s crkvom Sv. Marka ili nekom drugom lokacijom na Gornjem Gradu. Nakon rata brojni su avanturisti prekapali po ruševinama grada, potkopavši južnu kulu koja se tada urušila, no blago je ostalo neotkriveno. Kula je obnovljena 1994.

Palace Hotel Zagreb organizirat će izlet na Medvedgrad

Ovu priču bi svakako bilo ugodno poslušati u udobnosti koji nudi Palace Hotel Zagreb. No, ne biste li voljeli i uživo vidjeti te zidine s kojih je Crna kraljica bacala svoje ljubavnike, popili vode na kraljičinom zdencu i pokušali otkriti gdje se nalaze tuneli s blagom? Upotpunite svoj boravak u Zagrebu izletom na Medvedgrad koji će vam drage volje organizirati Palace Hotel Zagreb i na taj način stvorite iskustvo koje nikada nećete zaboraviti.

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.