21.03.2008., petak

Hrnić, Milo Hrnić

28. ožujka 2008. u dubrovačkom hramu muzike (sportska dvorana, op.a.) nakon 10-godišnje stranke, koncert će održati Milo Hrnić čime ovaj bard muzičke scene u Hrvata najavljuje svoju turbo mega mix turneju po Domaji.
Na turneji, za kojom vlada veliki interes svekolike javnosti, Milo će promovirati svoj novi album neobičnog naziva «Za sva vremena» a na kojem se nalazi i uspješnica «Postelja» koja se već naveliko vrti radijskim postajama.
Za najavnu pjesmu novog albuma Hrnić ističe kako ima prekrasan tekst i kako je uvjeren da će biti veliki hit među obožavateljima.

Pa pročitajmo skupa:

U postelji se slatko ljubi
Dobija i gubi
Tu se uvik sritan smije
A tužan oči krije

Postelja je more snova
Da te želja mine
Mjesto od život majko
Suton od starine

Nije samo lancun bili
I mekan kušin od najlipjeg perja
Bez nje mi je postelja majko
Samo pušta mižerja

U njoj duša gre do zvizda
Srce nema mira
Makar da me samo noćaš
Njena ruka dira

S posteljom sam ček'o na nju
Sav moj život cili
Božju lađu od davnina
Sada s drugim dili
(Picajzle bi mogle zanovijetati što Milo jopeta spominje majku ali to su ti vječni nezadovoljnici na koje se ne treba osvrtati)

Inače, za mlađu populaciju koja nije dovoljno upoznata s likom i djelom ovog velikana glazbenog izričaja, treba istaknuti da je Milo Hrnić, zajedno sa kolegicom Kesovijom 2004. proglašen pjevačem stoljeća grada Dubrovnika a to, priznat ćete, u takvoj strašnoj konkurenciji (Dubrovnik je ipak žarište pop-rock kulture Hrvatske) nije nimalo lako.

Čak i najavni spot pokazuje koliko je Hrnić moderan i kako ide u korak s vremenom. Za razliku od dosadašnje, prilično jednostavne video-forme s prikazima mora, galebova, lanca oko vrata i žestokog trzaja desnicom stegnutom u šaku, video uradak «Postelja» napravljen je u MTV-jevskoj maniri i naprosto pršti energijom.

Važno je napomenuti i to da je sponzor koncerta Grad Dubrovnik koji je, nakon višegodišnjeg dovođenja klasičara i jazzera na proslavu Nove Godine na Stradunu a na kojim su se rezala žile od uzbuđenja, očito pragmatično odlučio okrenuti novu stranicu u približavanju svome puku. Odluka vrijedna poštovanja. Aferim.

And now….. The larch…

Postelja

- 11:21 - Razjagori se!! (41) - (U)Tiskaj - #

11.03.2008., utorak

Barcelona - tips & tricks

Nakon gotovo mjesec dana "surfovanja" u potrazi za informacijama o Barceloni, tjedan dana prije polaska shvatio sam da izvodim gluposti. "Pa koji će mi kurac sva sila tih nesintetiziranih podataka, koji će mi kurac informacija tipa koje je boje Linija 5 metroa i koliko ima rezerviranih mjesta na letu?" Sve to skupa odbacio sam u recycle bin podsvijesti i prepustio se snatrenju ;)

Ipak, poneke tips & tricks koje nisam našao na Internetu podijelit ću s vama, potencijalnim putnicima za Barcelonu.

- svima koji imaju bilo kakve dvojbe oko leta avionima low cost kompanija mogu reći da bolje letove od ovog s Click Airom nisam imao u životu. Točni u minutu, ugodan let, nenametljive stjuardese koje te ne pitaju ono iritantno pitanje zbog kojeg bih bio u stanju srušiti avion: "Običnu ili mineralnu vodu". Stjuardese Croatia Airlinesa postavljaju to pitanje kao da te nude bocom Chateau d'Yquem iz 1787.

- Odmah ispred terminala aerodroma El Prat nalazi se aerobus koji će vas, za cca. pola sata, dovesti do nekoliko lokacija u Gradu. Karta je 3.75 eura. Međutim, vlak je bolja opcija. Naime, budući su neki radovi u tijeku, Renfini vlakovi voze vas besplatno do Grada. Ispred terminala nalaze se autobusi i službenici RENFE koji vas ukrcaju u bus, daju vam kartu i odvedu niti 200 metara dalje do stanice vlaka. Odatle, pa do glavne stanice Sants Eustacio dođete za 20 minuta.

- Metroi u Barceloni funkcioniraju savršeno. Od barem 20-ak vožnji metroom, nikad nisam čekao duže od 3 minute. Upravo zbog toga, potpuno je irelevantna lokacija vašeg smještaja jer do svakog dijela Grada metroom možete stići za 15 minuta. Najisplativije je kupiti kartu T-10 s kojom imate 10 vožnji (jedna vožnja može trajati do 1.15 minuta) i koja košta 7.20 eura.

- Španjolci (a naročito žene) puše bjesomučno, naročito uzevši u obzir da lokacije na kojima se prodaju cigarete nije lako naći. Naime, ne prodaju se na klasičnim kioscima nego tek na automatima u (ponekom) kafiću ili u specijaliziranim butigama (Tobaco) kojih i nisam puno primjetio. Marlboro light košta 3 eura. Dakle, cigarete ponijeti sa sobom.

- Klasičnih kafića kao što su kod nas gotovo da nema osim ako nije riječ o nekom irish pubu ili sličnim internacionalnim rupama prepunim pijanih i bučnih anglosaksonaca. U španjolskim inačicama kafića se pije i jede (najčešće tapas – mali zalogajčići).

- Cijene u Barceloni su nešto više nego kod nas ali uz dobro planiranje može se proći sasvim pristojno. Riba na tržnicama je jeftinija nego kod nas i to dosta (npr. lignje su oko 60 kuna a kod nas nikad nisu jeftinije od 100 kuna). Paella je u restoranu od 10-14 eura. Kava je 1.20 – 3 eura. Itd.itd.

- Najjeftiniji smještaj u dvosobnoj sobi u hostelu je oko 25 eura i treba rezervirati barem mjesec dana unaprijed. Ukoliko vas ide više, najbolje je rezervirati apartman jer se isti može naći već od 80-ak eura.

- Katalonci loše govore engleski a i kad ga govore, onda je to s gotovo nerazumljivim španjolskim naglaskom. Stoga zaboravite rečenice tipa: "Would you be so kind to…" Bit će dovoljno par osnovnih riječi uz gestikulaciju rukama. Svi su vrlo srdačni i nenametljivi.

- Grad je iznimno čist te urbanistički i komunalno-infrastrukturno savršen. Fasade u najzabitijem kvartu Barcelone izgledaju tri puta bolje nego npr. u Ilici. Barcelona je savršena za sve one koje zanima arhitektura i urbanizam.

- Obistinile su se proročanske riječi moje punice: "Žuti će preplaviti svijet". Ima ih zaista na svakom koraku. Stoga, ako dođete u blizinu neke lokacije a ne znate kako dalje i ne želite nikoga pitati..najbolje je da pričekate 10-ak minuta i sasvim sigurno će tuda proći neki žuti. Slijedite ga i nećete faliti. ;)

Što još? Hm, ne znam….ali ako želite slike, znamenitosti info, bilo što, samo recite premili, samo recite ;)


(Nevjerojatno ali i Barcelona ima problema s vodom. Pogledajte kako jadno izgleda prazna Magična fontana sa Nacionalnim muzejem Katalonye u pozadini)

(Navodno je ovo dvorana košarkaške momčadi ali meni je očito da se radi o NLO-u....)

(Slično kao i kod nas, u Barceloni djecu vode u muzeje zbog njihove izričite želje za kulturnim uzdizanjem. Isto kao i kod nas, djeca su mirna i poslušna)

(Blizanci? Uz opasnost da budem apostrofiran kao pedofil...nisam mogao odoliti. Odmah bih usvojio par ovakvih "komada")

(Vanzemaljac iz gore slikanog NLO-a ispred Fondacije Joan Miro)

(Estrela je najbolje španjolsko pivo. Jest da poslije par tura perspektiva se malo iskrivi ali...)

(Ovakvih i ljepših ograda prepuna je Barcelona)

(Samo 7 eura a vidi kakvi su?)

(Nakon vanzemaljaca evo i duhova. Ta Barcelona zaista posebno zrači. Ovaj duh, kad je vidio da ga snimam u trenutku se transforirao u dim...)

(Toliko sam kilometara propješačio da sam i sam očekivao kako će mi noge "narasti". Ali da mi naraste samo jedna.,....?!?)

(Salamander u parku Guell. Navodno ne grize ali ja se nisam usudio probati)

(Dugo nisam želio povjerovati ali sad moram. Zemlja je zaista okrugla.

- 13:10 - Razjagori se!! (26) - (U)Tiskaj - #

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv