20.02.2008., srijeda

Breaking news!!! Dubrovnik opet Republika

Friends, Romans, kantrimen!!!

U svijetlu najnovijih stremljenja malih naroda, etničkih zajednica i zaokruženih područja ka odcjepljenju od matice, koristim ovu priliku da Vam obznanim kako je začeta klica obnove Dubrovačke Republike. Nije slučajno da se to događa danas, na 200-godišnjicu njenog ukidanja od strane omrznutog francuskog generala Auguste Frederic Louis Viesse de Marmonta.
U nadi da taj, dugo godina, tinjajući plam razbuktamo u plamen demokracije i prosperiteta oformili smo malu ali odabranu četu svekolike provenijencije koja će raditi na ovoj ideji. Nastojali smo obuhvatiti što širi sloj društva ali pozivamo i vas, dragi puče, da se pridružite onome što će, utvaramo si, u skoroj budućnosti, prerasti u pravu masovku.

Na čelu radnog tima sam ja, Herostrat samom činjenicom da sam se prvi dosjetio a kao što znate, najvažnije je biti prvi.
Nadalje, u radnom timu je marole koji vuče direktno porijeklo od Marina Bobaljevića, čovjeka koji je ubio znamenitog dubrovačkog diplomatu Frana Gundulića što se smatra trigerom međurodovskog sukoba dubrovačke vlastele i koja je, u konačnici rezultirala rasklom dubrovačkog plemstva. Malo urote neće nam biti zgorega.
Tu je i Nemanja , potomak Meda Pucića koji je onomad pjevao kako je "srpska vila nadahnjivala dubrovačke pjesnike". Nemanjin veliki intelktualni potencijal koristimo kako bi, jednom za svagda razriješili vjekovno pitanje "Je li Dubrovnik srpski?"
Stroke je potomak vlasnika solane na Pelješcu a njegovim učešćem želimo pokazati kako mislimo na sve dijelove Republike a i to da nam je razvoj gospodarstva izrazito bitan.
Trebao nam je i jedan čovjek koji bio dao ton objektivnosti a takav je mogao doći samo sa strane, u liku i djelu poznatog hrvatskog pisca stvarnosne proze i istaknutnog kunshistoričara dr. Lebowskog (Usput budi rečeno, doktor je svojski prionio poslu i već izučava stari dubrovački Statut, op.a.)
Tu je i jedna žena – placebo, daljnja rođakinja Cvijete Zuzorić

Naravno, pozivamo i druge koji bi svojim znanjem, pregalaštvom i dobrom voljom pridonijeli stvaranju kritične mase za rađanje našeg Feniksa iz dugogodišnjeg pepela.

Neka nam je Sv. Vlaho u pomoći!

- 11:36 - Razjagori se!! (46) - (U)Tiskaj - #

14.02.2008., četvrtak

No, međutim... što je s koncentracijom?

Dvije me stvari muče. Jedna trenutno, a druga već duže vrijeme:

1. Periodično se u vokabularu naših «društveno-političkih radnika» ali i običnog puka koji po inerciji preuzimaju izričaj «čeljadi pametnije od sebe» nađu izrazi koje, kad ih jednom usvoje, rabe do iznemoglosti. Tako se «transparentno» moglo naći u kontekstu koji blage veze nema s onim što se željelo reći. Ali dobro, «transparentno» me ne muči. Muči me «No, međutim». Pa jebem mu osam puta sedam, koliko (ne)pismen treba biti da bi se shvatilo da je no = međutim? Valjda objedinjene, ove dvije rječce daju na važnosti, zvuče 'nako…krležijanskije? Dakle, ponovimo gradivo. Samo «no» ili samo «međutim». Nikako skupa, koliko god vam Andrija Hebrang, Anto Đapić ili sl. pregaoci bili jezični uzori. Ako Vam pak treba jezični savjetnik – od ovoga na netu nećete naći boljega.
2. Postoji li racionalan odgovor na pitanje: «Zašto u Najslabijoj karici svaki natjecatelj koji biva izbačen, kao razlog za izbacivanje slijedećeg navodi «nedostatak koncentracije»? Ne vjerujem da su svi tako nemaštoviti. Valjda postoji neki code ponašanja i stereotipnih odgovora. Uglavnom, morat ću to sam provjeriti. Prepoznat će te me po odgovoru «Zašto će Eustahije slijedeći ispasti?» (ako uzmemo u obzir tu nemoguću pretpostavku da uopće mogu ispasti do finala). «Eustahije će ispasti jer je gluplji od ostalih, manje zna, izgleda debilno jako sporo odgovara, nije bankirao a i ….. nedostaje mu koncentracije.

- 13:43 - Razjagori se!! (17) - (U)Tiskaj - #

07.02.2008., četvrtak

Barcelona! Such a beautiful horizon

Ovo mi se često događa. Uđe mi u glavu neka debilna pjesmica tipa «Gospe moja, obuci mi bilo…» i ne mogu je se riješiti cijeli dan. Ma što dan? Danima. Ja sam vjerojatno najveći poznavatelj trash pjesmica hrvatske estrade. Vjerujem da znam i neke pjesme koje su i autori odavno zaboravili. Ma što zaboravili? Klade se da to nije njihovo.
Ne vjerujete? Želite da počnem sa….recimo Daliborom Brunom?
Ali zašto ovo spominjem? Evo mi se po glavi vrzmaju scene iz jednog davnog hollywoodskog hita koji mora da je režirao jedan od majstora zanata kao što su Frank Capra, Villiam Wyler, Vincent Minelli, Howard Hawks… E da, producent je gotovo sigurno bio Cecile B. de Mille. Bez tog čovjeka nije ni bilo starog dobrog američkog filma. On je nešto kao G.F.Unger među piscima lasso (vestern) romana.
Uglavnom, s priličnom dozom sigurnosti mogu reći da u filmu glumi nezaobilazni James Stewart a radnja se odvija u New York gdje se James dogovori s jednom gospojom da će se na istom mjestu (na vrhu nebodera) naći točno za godinu dana u ponoć (ili podne). Naravno, slijedi klasičan zaplet gdje on kasni (ili ona?) ali se na kraju sve sretno riješi uz srceparajući happy end.
Ah, kako sam gutao tu staru američku produkciju.
Ma sigurno će se netko sjetiti kako se zvao taj film? Mislim da je kasnije napravljen i remake. Ili više njih. Dakle?

A kakva je mogućnost da se u životu ostvari takav scenarij? Dogovorite se da ćete se za godinu dana naći na Stradunu pored Cele? Ma ne, nećemo pretjerivati…za mjesec dana? Ma ok, sutradan? Sjećam se ratnih vremena kada sam se sa svojom (sadašnjom) ženom nalazio po Gradu a da nikad nismo ugovarali vrijeme sastanka. Eh, mora da smo u prijašnjem životu bili blizanci J

Nego, amo mi testirati gore napisano?
Evo recimo, točno za mjesec dana (dakle, 7.03 u 9.30) bit ću na ovom mjestu, hranit ću daždevnjaka. Budući da je ovdje i puno turista, a da ne bi bilo zabune, očekujem da se pojavi mnogo vas virtualaca a lozinka nek nam bude.

Vi: Jel' sluša mali?
Ja: Može to i bolje.


Ili čekajte, ovo je prelako. Amo malo zakomplicirati. Naime, predlažem još jednu lokaciju na kojoj ću (možda) biti. Tako sužavam mogućnost sretanja za 50%.

Evo, recimo ovdje
Malo ću se dodavati s Ronaldinhom a vi ćete:

Jel' sluša mali?
Ja: Ah, sve mu je smiješno.


Svima koji se pojave, žena i ja plaćamo večeru u restoranu po izboru.


U biti, hvala ClickAiru što ću se nekoliko dana buditi s pogledom na ovo


P.S. Placebo, o'š mi pričuvat žgepčiće? ;)








- 08:56 - Razjagori se!! (19) - (U)Tiskaj - #

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv