20.02.2008., srijeda

Breaking news!!! Dubrovnik opet Republika

Friends, Romans, kantrimen!!!

U svijetlu najnovijih stremljenja malih naroda, etničkih zajednica i zaokruženih područja ka odcjepljenju od matice, koristim ovu priliku da Vam obznanim kako je začeta klica obnove Dubrovačke Republike. Nije slučajno da se to događa danas, na 200-godišnjicu njenog ukidanja od strane omrznutog francuskog generala Auguste Frederic Louis Viesse de Marmonta.
U nadi da taj, dugo godina, tinjajući plam razbuktamo u plamen demokracije i prosperiteta oformili smo malu ali odabranu četu svekolike provenijencije koja će raditi na ovoj ideji. Nastojali smo obuhvatiti što širi sloj društva ali pozivamo i vas, dragi puče, da se pridružite onome što će, utvaramo si, u skoroj budućnosti, prerasti u pravu masovku.

Na čelu radnog tima sam ja, Herostrat samom činjenicom da sam se prvi dosjetio a kao što znate, najvažnije je biti prvi.
Nadalje, u radnom timu je marole koji vuče direktno porijeklo od Marina Bobaljevića, čovjeka koji je ubio znamenitog dubrovačkog diplomatu Frana Gundulića što se smatra trigerom međurodovskog sukoba dubrovačke vlastele i koja je, u konačnici rezultirala rasklom dubrovačkog plemstva. Malo urote neće nam biti zgorega.
Tu je i Nemanja , potomak Meda Pucića koji je onomad pjevao kako je "srpska vila nadahnjivala dubrovačke pjesnike". Nemanjin veliki intelktualni potencijal koristimo kako bi, jednom za svagda razriješili vjekovno pitanje "Je li Dubrovnik srpski?"
Stroke je potomak vlasnika solane na Pelješcu a njegovim učešćem želimo pokazati kako mislimo na sve dijelove Republike a i to da nam je razvoj gospodarstva izrazito bitan.
Trebao nam je i jedan čovjek koji bio dao ton objektivnosti a takav je mogao doći samo sa strane, u liku i djelu poznatog hrvatskog pisca stvarnosne proze i istaknutnog kunshistoričara dr. Lebowskog (Usput budi rečeno, doktor je svojski prionio poslu i već izučava stari dubrovački Statut, op.a.)
Tu je i jedna žena – placebo, daljnja rođakinja Cvijete Zuzorić

Naravno, pozivamo i druge koji bi svojim znanjem, pregalaštvom i dobrom voljom pridonijeli stvaranju kritične mase za rađanje našeg Feniksa iz dugogodišnjeg pepela.

Neka nam je Sv. Vlaho u pomoći!

- 11:36 - Razjagori se!! (46) - (U)Tiskaj - #

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv