07.04.2008., ponedjeljak

Top model

U moru televizijskih emisija koje proklamiraju temeljne vrijednosti našega društva (konzumerizam, površnost, debilizam) naišao sam na jednu koja se, uz sve rečeno, odlikuje zavidnom količinom sadomazohizma. Riječ je o RTL-ovoj «uspješnici» pretencioznog naslova «Top model». Koliko je pretencioznosti u samom naslovu jasno je i pri letimičnom pogledu na kandidatkinje. Mlade kokoškice, ne naročito lijepe, sa malo ili nimalo iskustva i potpunim izostankom samopouzdanja provode tjedan u raznim «pripremama» da bi onda, pred budnim okom stručnog žirija, odradile neki zadatak.

Relativno bogata produkcija (bile su i u Parizu, na snijegu itd.) daje za pravo žiriju neprimjerenu strogost jer, Bože moj, ako želite biti top modeli (a želite čim ste došli ovdje) morate biti spremne na «krv, znoj i suze».

A u žiriju sve eminentni stručnjaci: Tatjana Jurić, zaista lijepa manekenka čija kompetentnost je dokazana čitanjem blesimetara u emisijama tipa Exploziv (što je automatski pozicionira u sam vrh voditeljske struke), Hoyka, modni fotograf kojeg, predmnijevam, ima više u žutom tisku nego u obiteljskom albumu pa se samim tim nameće dojam da u Hrvatskoj i ne postoji drugih modnih fotografa (a kladio bih se da ih je samo na blogu barem trojica boljih, vidjeti npr. http://visionthing.blog.hr op.a.) te neki modni guru koji svojim netipičnim imageom (gusta, gotovo jergovićevska brada) želi zavarati tragove i odvesti nas od misli koje nam prve padnu na pamet kad pomislimo na taj muški polusvijet.

I sad ta ekipa stručnjaka daje sebi za pravo da izgade, ispljuvaju ove jadnice želeći im pokazati kako je posao modela kruh sa …ne 7 nego 27 kora. Jer, svaka čast nuklearnom fizičaru, ali što je posao manekenke zaaaahtjevan… Ironiju na stranu, ja i vjerujem da je riječ o zahtjevnom poslu. Previše je tu putovanja, smrzavanja, pothranjenosti. Treba se othrvati i porocima kao što su droga, alkohol, prostitucija a sve to tim mladim curama, još uvijek nedovoljno formiranim kao osobe, definitivno nije lako.
S druge strane, davati toliko na važnosti manekenkama ističući da je za taj posao neophodna velika psihofizička izdržljivost, karakter, inteligencija i pamet .. smiješno je. Naročito u kontekstu činjenice da dobar dio manekenki služi da bi nogometaši imali koga oženiti i da bi debilni dio muške populacije ima na što..jel'te…šetati kožicu ;)

Uglavnom, bilo mi je žao tih cura koje su pokazale toliko nesnalažljivosti u tako običnom zadatku kao što je – reklamiranje nekog proizvoda. Zbunjene, napete, izvještačene. Došlo mi je, br'te, da ih na ranu privijem. A toliko suza, uzrokovanih gadljivom strogošću članova žirija nisam vidio još od doba Sutjeske, kad je Borisu Dvorniku poginuo najbolji prijatelj (valjda LJubiša Samardžić) pa ovaj, u pravedničkom gnjevu, kosi mitraljezom zarobljene četnike.
Budući je ipak riječ o show-u, jel'te, na kraju gotovo sve prođu iako niti jedna ne zadovoljava ni osnovne kriterije struke a kamoli kriterije top modela.

A onda vrhunac ironije. Te mlade kokoškice umjesto da popizde, istuku ili barem izvrijeđaju svoje mučitelje (vidjeti Farmu, op.a.) one su presretne jer su prošle. Sve frustracije nagomilane tijekom zadatka naprosto nestaju. Štoviše, pohvaljuju ove belzebube u žiriju jer oni, kao, znaju posao i sigurno su bili kritični za njihovo dobro.
«Teško ovo živote!»
Uglavnom, ukoliko niste generacija koja je S/M potrebe zadovoljavala čitajući markiza De Sada, pogledajte «Tom model». Sigurno će vam se svidjeti.

- 10:30 - Razjagori se!! (52) - (U)Tiskaj - #

02.04.2008., srijeda

Abramovič kupuje u južnim provincijama

Gotovo nezamijećeno, hrvatskim medijima provukla se vijest da poznati ruski milijarder Roman Abramović kupuje dubrovačku tvrtku «Hoteli Maestral». Riječ je, naime, o jedinoj neopljač…ovaj, neprivatiziranoj hotelskoj kući na dubrovačkom području u čijem se sastavu nalazi 5 hotela (Vis I, Vis II, Splendid, Komodor, Adriatic i Uvala) i koja se već nekoliko godina neuspješno pokušava prodati.
Hoteli se nalaze na izuzetno atraktivnim lokacijama Uvale Lapad i prava su meka za bogatog okupat…ovaj, investitora.
Očito je gospar Roman dao ponudu koju nije bilo moguće odbiti.

- Vidi Romane – zamišljam da je ovako tekao razgovor između gospara i njegove supruge za vrijeme prošlogodišnje posjete Gradu – lijepa varošica, zar ne?
- A ništa, onda ću ti kupiti koji hotelčić, možda neko brdašce ili …?
- Ma ne, ne…što će mi to kad imam tebe. Ne želim se kao deva provlačiti kroz ušicu igle jer zapisano je…teže će deva kroz ušicu igle nego bogataš u kraljevstvo nebesko. Ajde ti meni kupi one naušnice što ih je Rania od Jordana lani kupila i ja sretna....

Romana je vjerojatno udivila ova poslovična skromnost njegove žene pa ju je odlučio nagraditi.

U ovoj transakciji neki vide priliv svježeg kapitala, neki trljaju ruke zbog možebitnog povećanog zanimanja turista sa bogatog ruskog tržišta a neki opet… (stoka, kažem vam ja) još jedno u nizu zaprečavanja pristupa plažama i pomorskom javnom dobru.

Međutoa, bolji poznavatelji situacije koji dubinski promišljaju ter čitaju između redova odmah će uočiti nešto sumnjivo.
Naime, poznato je da bogati Abramović do sada nije ulagao u turističku djelatnost. Svi znamo da je općepoznat postao kupovinom engleske nogometne momčadi Chelsea.
Pa otkud onda Roman u turizmu i to baš u – viđu vraga su sedam binjišah – Dubrovniku? Još vam ne zvoni?

Pa i nije toliko tajnovito kako se u prvi tren čini.
Roman Abramović, poznati ruski milijarder, bacio je oko na znameniti dubrovački nogometni klub – GOŠK JUG. Za one, vjerujem rijetke, koji nisu čuli za GOŠK JUG, red je napomenuti da je to klub koji je osnovan 1919. te je čak 4 (slovima: četiri) godine bio član 1. Hrvatske nogometne lige. U sezoni 2006/2007. u Hrvatskoj 3. ligi Jug, zauzeo je odlično 13. mjesto.

Eh – upitat ćete se vi, nevjerniTome – pa kakve veze nogomet ima sa hotelima Maestral??!?

Ima, ima. Riječ je o klasičnoj navlakuši. Roman kupuje Maestral kako bi zameo tragove i prikrio svoju osnovnu intenciju a to je – učiniti Dubrovnik nogometnim centrom Hrvatske. Tako bi se Dubrovnik, pomoću Hrnića (vidi prethodni post, op.a.) i nogometaša profilirao kao Grad koji osim Starog grada ima još puno toga za ponuditi.
Lukav je taj Abramović. Pravi lisac. Svojom prividnom nezainteresiranošću oborit će cijenu kluba u ponudama ostalih potencijalnih kupaca a onda – coupe de grace – dati najbolji ponudu.

Imam i ja svojih interesa u svemu ovome. Nemojte misliti da nemam.

Naime, svi vi koji dulje vrijeme pratite moj blog, dobro znate da ja uporno nastojim od svojih kćeri stvoriti vrhunske sponzoruše. I ne samo da nastojim, ja vrlo uspješno radim na tome na način da im već izražene intelektualne potencijale u začetku nastojim suzbiti. Tako sam u posljednjih mjesec dana Prviću uspio ogaditi knjige i učiniti gotovo nemoguće…specijalnom metodom učinio sam da je zaboravila nekoliko ranije naučenih slova.
Ne želim da se opterećuju nepotrebnim glupostima jer sve svoje potencijale trebaju staviti u službu rečene misije.
Istina, do nedavno bio bih se zadovoljio i nekim vaterpolistom kao potencijalnim zetom. Međutim, malo je jako uspješnih vaterpolista koji se mogu zaista bogato prodati a nikad ne znaš hoće li tom budućem Boškoviću oko zapeti za …možebitno..onu malu Doris, namigušu iz «srednjiša» ili koju drugu koketu. Eto, primjetio sam i jednu odvratno lijepu plavušicu u Palčici. Opasna konkurentica.
Sa nogometašima pak neće biti problema. Čak i oni koji nisu naročito nadareni, sasvim pristojno zarađuju ili..barem onoliko koliko će men…ovaj…mojim kćerima biti dovoljno.

Stoga kažem: Sa Srđa vila kliče, dobro doš'o Abramoviče!!!


UPDATE: UPRAVO SAM DOBIO DOJAVU DA JE VIJEST O ABRAMOVIĆEVOJ KUPOVINI MAESTRALA ZAPRAVO PRVOAPRILSKA ŠALA?!? PA JEBEMU OSAM PUTA SEDAM, DOKLEM TAKO? A? TRAŽIM I ZAHTJEVAM ODGOVORNOST UREDNIKA SLOBODNE DALMACIJE ZA OVAKVO BESPRIZORNO NANOŠENJE DUŠEVNIH BOLI.
JA ĆU VAS TUŽITI. JA ĆU TUŽITI! JA..JA ĆU SVE TUŽITI VAŠE PREVASHODSTVO!!!

P.S. Romane, ako ovo čitaš, molim te učini da se žgadiji ogadi njihova zajebancija. Kupi Maestral i Goška Romane. Učini to. To te moli puk dubrovački....
- 10:50 - Razjagori se!! (9) - (U)Tiskaj - #

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv