21.03.2008., petak

Hrnić, Milo Hrnić

28. ožujka 2008. u dubrovačkom hramu muzike (sportska dvorana, op.a.) nakon 10-godišnje stranke, koncert će održati Milo Hrnić čime ovaj bard muzičke scene u Hrvata najavljuje svoju turbo mega mix turneju po Domaji.
Na turneji, za kojom vlada veliki interes svekolike javnosti, Milo će promovirati svoj novi album neobičnog naziva «Za sva vremena» a na kojem se nalazi i uspješnica «Postelja» koja se već naveliko vrti radijskim postajama.
Za najavnu pjesmu novog albuma Hrnić ističe kako ima prekrasan tekst i kako je uvjeren da će biti veliki hit među obožavateljima.

Pa pročitajmo skupa:

U postelji se slatko ljubi
Dobija i gubi
Tu se uvik sritan smije
A tužan oči krije

Postelja je more snova
Da te želja mine
Mjesto od život majko
Suton od starine

Nije samo lancun bili
I mekan kušin od najlipjeg perja
Bez nje mi je postelja majko
Samo pušta mižerja

U njoj duša gre do zvizda
Srce nema mira
Makar da me samo noćaš
Njena ruka dira

S posteljom sam ček'o na nju
Sav moj život cili
Božju lađu od davnina
Sada s drugim dili
(Picajzle bi mogle zanovijetati što Milo jopeta spominje majku ali to su ti vječni nezadovoljnici na koje se ne treba osvrtati)

Inače, za mlađu populaciju koja nije dovoljno upoznata s likom i djelom ovog velikana glazbenog izričaja, treba istaknuti da je Milo Hrnić, zajedno sa kolegicom Kesovijom 2004. proglašen pjevačem stoljeća grada Dubrovnika a to, priznat ćete, u takvoj strašnoj konkurenciji (Dubrovnik je ipak žarište pop-rock kulture Hrvatske) nije nimalo lako.

Čak i najavni spot pokazuje koliko je Hrnić moderan i kako ide u korak s vremenom. Za razliku od dosadašnje, prilično jednostavne video-forme s prikazima mora, galebova, lanca oko vrata i žestokog trzaja desnicom stegnutom u šaku, video uradak «Postelja» napravljen je u MTV-jevskoj maniri i naprosto pršti energijom.

Važno je napomenuti i to da je sponzor koncerta Grad Dubrovnik koji je, nakon višegodišnjeg dovođenja klasičara i jazzera na proslavu Nove Godine na Stradunu a na kojim su se rezala žile od uzbuđenja, očito pragmatično odlučio okrenuti novu stranicu u približavanju svome puku. Odluka vrijedna poštovanja. Aferim.

And now….. The larch…

Postelja

- 11:21 - Razjagori se!! (41) - (U)Tiskaj - #

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv