hawkeye_1306

29.11.2018. ( četvrtak ) u 13:06 (10)

tavica, kobase...oko 2 i po metra

39-509

kao što sam jučer i napomenuo, previše vremena provodim u kuhinji
no, to ne mora uvijek biti loše...
pet pari kobasica za roštilj, iz K****ma, otprilike kilogram, to je 30kn
namotam ih u krug, a metalne igle...da, izradio sam ih
od jednokratnih vješalica iz kemijske čistionice


za ovu količinu potrebna je tava od 30 centimetara
a ulje se niti ne mora dodavati, dovoljno je malo piva ili vina
tek toliko da tava ne bude suha dok kobasice otpuste masnoću


vatra treba biti umjerena...kažem vatra jer koristim plinski štednjak
potrebno vrijeme, kako tko voli, osobno sve se više udaljavam od reš pečenog
ne kažam da reš nije dobro, no pri srednje pečenom više je izvornog okusa


i eto, nakon otprilike pola sata - gotovo
uz to dobro idu svi mogući začini, no treba oprezno, kobasice su već paprene
meni dobro paše hren, onaj opako ljut


dakle, hrana se ne treba ohladiti...svakako
treba pripaziti na igle, noževi ne vole rezati metal


za danas još samo...pozdrav iz srca

komentari su iskljućeni na ovom postiću

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.